Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Цитат A za vas neo-kvazi-teologe sta je tipicno? Prepricavanje procitane knjige mitr. Zizjulasa i forsiranje njegovog pravca. Nesto i nije jaka argumentacija. Imamo svetog vladiku Nikolaja, Prepodobnog oca Justina i dovoljno je za nas Srbe u ovim vremenima smutnim. Oni su osvedoceni svetitelji i zivotom i delima, i ne trebaju nam suprotna ucenja nekih novih sumnjivih teologa! Pitam se da li si nekad otvorio neko delo mitropolita Zizjulasa ili si samo o njemu citao na vikipedia pravoslavlju i na borbazaveceru.com? Posto stalno spominjes neku "suprotnu" teologiju bice da je ovo drugo u pitanju. Kad vjeru prihvatis srcem,,znas da postoji jedna,i samo jedna istina,i da je crkva sjediste te istine.A svestenici nase duhovne vodje koje nam je sam Gospod dao.Ali,takodje,ti svestenici su ljudi kao i mi i nijesu bezgresni,zato vjeruj u njihov cin a ne u njih.A za nas u ovim teskim vremenima su potrebni ovi zivi ljudi od Boga dati,i ne raspravljaj,molim te,o njihovoj gresnosti i ispravnosti.Pripazi malo na svoje srce,i na ove rijeci pisane bez smirenja.Svi mozemo da se skrivamo,ali vremenom budemo otkriveni,neka nam je sam Gospod u pomoc! Kako možemo biti sigurni koja je to crkva koja je središte istine.Jedna crkva može ne biti u milosti Božijoj.Imamo primer da Gospod s nekim Crkvama iz otkrovenja nije bio zadovoljan i pozivao ih je na pokajanje.Kako mogu sveštenici da budu naš oslonac da verujem u njihov čin.To je idolopoklonstvo.Ja ne verujem u sveštenike ni u crkvu da ona spašava.Ne.Spasava Hrostos koji je ucrkvi njena glava.Težište i centar naše vere je ličnost isusa Hrista, a ne crkva,ne činovi i službenici njeni, ne svetitelji ni živi ni mrtvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Ako je Hristos glava Crkve... onda je ona Njegovo telo... te je samim tim na neki način... On? Ili... nije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Ako je Hristos glava Crkve... onda je ona Njegovo telo... te je samim tim na neki način... On? Ili... nije? Hristos je na nebu s desne strane Oca i moli se za nas.On je jedini naš posrednik pred Ocem.Nije Hristos crkvaveć je On glava Crkve i ako se on poistovećuje sa svojim udovima.On je kao glava taj od koga sve potiče i projavljuje se kroz crkvu .Ali Crkva ne spašava.Mi smo spašeni-govorim u sadašnjem vremenu-kroz crkvu Hristom koji je njena glava.u tome je razlika.Mi često skliznemo sa pogledom na glavu uzdajući se pogrešno u udove njegovoga tela koji ne spasavaju, več Hristos koji nas je spasio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Ako je Hristos glava Crkve... onda je ona Njegovo telo... te je samim tim na neki način... On? Ili... nije? Hristos je na nebu s desne strane Oca i moli se za nas.On je jedini naš posrednik pred Ocem.Nije Hristos crkvaveć je On glava Crkve i ako se on poistovećuje sa svojim udovima.On je kao glava taj od koga sve potiče i projavljuje se kroz crkvu .Ali Crkva ne spašava.Mi smo spašeni-govorim u sadašnjem vremenu-kroz crkvu Hristom koji je njena glava.u tome je razlika.Mi četo skliznemo sa pogledom na glavu uzdajući se pogrečno u udove njegovoga tela koji ne spasavaju več Hristos koji nas je spasio. Ne, bas naprotiv. Jedino Crkva spasava jer jedino kroz Crvku mozemo uci u opstenje sa Bozanskim energijama i dovrsiti nase obozenje. Ostalo je sve prica o lepom ponasanju grubo receno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Нећемо се играмо "ти мени питање, ја теби питање", ако нећеш лепо да одговориш, нећемо ни да причамо. У Писму, на којем тако инсистираш протестантски, пише исто "спасаваху се" - ко је субјекат у тој реченици? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Нећемо се играмо "ти мени питање, ја теби питање", ако нећеш лепо да одговориш, нећемо ни да причамо. У Писму, на којем тако инсистираш протестантски, пише исто "спасаваху се" - ко је субјекат у тој реченици? Moj ti je savet i svakom na ovom forumu da čitate sveto pismo.Poslanice apostolske nisu tumačene kada su pisane da se pročitaju pred celom crkvom,Korintsko, Solunskom .Galatiskom itd.Onda su bili prosti ljudi,danas toliko pismenih hrišćana pa treba da se tumači i ono što je sasvim jasno.Čitajte sveto pismo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Нећемо се играмо "ти мени питање, ја теби питање", ако нећеш лепо да одговориш, нећемо ни да причамо. У Писму, на којем тако инсистираш протестантски, пише исто "спасаваху се" - ко је субјекат у тој реченици? Moj ti je savet i svakom na ovom forumu da čitate sveto pismo.Poslanice apostolske nisu tumačene kada su pisane da se pročitaju pred celom crkvom,Korintsko, Solunskom .Galatiskom itd.Onda su bili prosti ljudi,danas toliko pismenih hrišćana pa treba da se tumači i ono što je sasvim jasno.Čitajte sveto pismo. Мој ти је савет, не улази у дискусије ако нећеш да дискутујеш нормално, одговараш на питања и евентуално мењаш песму у емпетри-плејеру (пошто у сваком посту пишеш једно те исто). И престани Православнима да продајеш протестантске форе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Нећемо се играмо "ти мени питање, ја теби питање", ако нећеш лепо да одговориш, нећемо ни да причамо. У Писму, на којем тако инсистираш протестантски, пише исто "спасаваху се" - ко је субјекат у тој реченици? Djavolska taktika je da se sveto pismo izbaci iz crkve.Ono je zastarelo,mikoji imamo liturgijsku svest napisaćemo drugo sveto pismo.Pravoslavci radije čitaju dela svetih otaca nego li dela svetih apostola.A kada neko čita Pismo on je protestant.Ima mnogo gordih neznalica koji ne razmišljaju svojim glavom nego glavom nekog duhovnika od koga prave idolopoklonstvo u smislu pa reko taj otac onaj otac, a neće da provere šta po tom pitanju kaže sveto pismo. Ovo je tema o Ep Artemiju,njega ne mogu da razumeju akademski duhovi savremenog teološkog pravca.Atremije je podvižnik opitnog bogoslovlja koji ima potvrdu u svetom pismu.Ovde na forumu hoćemogovorimo o nečemu što smo naučili a ne što smo opitno proživeli.Zato smeta Artemije koji se bori da se iz liturgije ne izbaci pismo a iz crkvenog života podvižništvo.Od srpske crkve ako ovako nastav ostaće samo mrtvo akademsko nakllapanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Ето, опет протестантизам. 4chsmu1 Да, да, није проблем што вл. Артемије себе издиже у ранг "ја сам једини тумач Истине", него у томе што ми хоћемо да се решимо писма. хах. Да није смешно, било би жалосно. Можемо ли још једном да кажемо да нико није за избацивање Писма, него да је проблем у теби и теби сличнима који хоћете да попротестантизујете Православље и одбаците Предање? Ако теби брате смета Предање, а ти ено правац у неку од протестантских секти, једва чекају нове чланове. Немој да нам дираш Православље, буди толерантан, не можемо сви бити исти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат То и каже сваки протестант. Читајте писмо 4chsmu1 А они се убише читајући и тумачећи па им опет не вреди. :huh: Za razliku od nas pravoslavnih koji čitamo pismo,protestanti ne idu na liturgiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат То и каже сваки протестант. Читајте писмо 4chsmu1 А они се убише читајући и тумачећи па им опет не вреди. :huh: Za razliku od nas pravoslavnih koji čitamo pismo,protestanti ne idu na liturgiju. Откуд ти сад то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Admirale, haj'mo još jednom: Crkva je telo Hristovo. Hoćeš li reći da telo nije deo celine? Pa, dobro objansite mi ko je naš Spasitelj.Ko onda spasava. Нећемо се играмо "ти мени питање, ја теби питање", ако нећеш лепо да одговориш, нећемо ни да причамо. У Писму, на којем тако инсистираш протестантски, пише исто "спасаваху се" - ко је субјекат у тој реченици? Djavolska taktika je da se sveto pismo izbaci iz crkve.Ono je zastarelo,mikoji imamo liturgijsku svest napisaćemo drugo sveto pismo.Pravoslavci radije čitaju dela svetih otaca nego li dela svetih apostola.A kada neko čita Pismo on je protestant.Ima mnogo gordih neznalica koji ne razmišljaju svojim glavom nego glavom nekog duhovnika od koga prave idolopoklonstvo u smislu pa reko taj otac onaj otac, a neće da provere šta po tom pitanju kaže sveto pismo. Ovo je tema o Ep Artemiju,njega ne mogu da razumeju akademski duhovi savremenog teološkog pravca.Atremije je podvižnik opitnog bogoslovlja koji ima potvrdu u svetom pismu.Ovde na forumu hoćemogovorimo o nečemu što smo naučili a ne što smo opitno proživeli.Zato smeta Artemije koji se bori da se iz liturgije ne izbaci pismo a iz crkvenog života podvižništvo.Od srpske crkve ako ovako nastav ostaće samo mrtvo akademsko nakllapanje. Ma daaa, citanje biblije je od presudnog znacaja za obozenje. https://www.pouke.org/forum/index.php?topic=2408.0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Цитат кажи ти нама јел се ти молиш да за тебе посредује Богородица и сви Свтитељи пред престолом Божијим? Ne ja se ne molim da niko sem Hrista za mene ne posreduje jer pismo kaže da je on jedini posrednik izmedju Boga i ljudi.Svetima se molim da se mole za mene kao što i žive mogu moliti da se pomole za mene.Ali molitve tipa;Mi nemamo smelosti zbog mnogih naših grehova pa se moli ti Sinu svome da se umilostivi...Pa nije Bogorodica milostivija od Hrista da nas zastupa kod Sina.Mi u molivi imamo slobodu da se obraćamo Sinu direktno a ne preko nekih dodatnih posrednika u likovima svetitelja koji su samo naši molitvenici a ne posrednici pred Bogom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука