Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Шта мислиш да би Црква дозвољавали некрштенима (политичарима који пљују по свему што је свето) да се причешћују (као нашим политичарма, који чак незнају шта је нафора, мисле да је меза и одбијају од патријарха на литурији да узму нафору, има клип на јутуб како Цветковић одбија да узме нафору)?

ајде леба ти, где си видео да Црква дозвољава причешће некрштенима?

Знам да су се највећи антихристи и масони причешћивали (веома могуће да су и некрштени), рецимо Тадић...

Али разумем то све, само хоћу да говоримо истину. Рецимо САСинод много критикује владику Артемија, а када је народу рекао да је Тадић продо Космет?Напротив, имали су став да се држава Србија одлично бори за Космет, мада та изјава је одавно. Али сада је очигледно да је Космет продато од стране режима.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли се сећате да је Деки рекао да више не припада СПЦ а секташи га зову и даље О. Симеон.

па пре би им утрнули зуби од шкргутања него да признају да је рашчињен.
Подели на овим сајтовима

Imaš li ti neke dokaze da je Tadić prodao Kosmet i da je antihrist i mason?

I ono... šta ćemo s onom prodajom zemlje koju je vršio vl. Artemije? Nikom ništa?

Погледај резолуцију задњу...Косово независно, признато де факто од Србије. Зар није неко антихрист који подржава геј параду?Зар није неко масон који је међу најпопуларнијим политичарима проглашен од стране ЕУ?

А коме је владика Артемија продо Космет?Дал није Бајдену којем није хтео да да благослов да дође у манастир Дечане?

Подели на овим сајтовима

Шта мислиш да би Црква дозвољавали некрштенима (политичарима који пљују по свему што је свето) да се причешћују (као нашим политичарма, који чак незнају шта је нафора, мисле да је меза и одбијају од патријарха на литурији да узму нафору, има клип на јутуб како Цветковић одбија да узме нафору)?

ајде леба ти, где си видео да Црква дозвољава причешће некрштенима?

Знам да су се највећи антихристи и масони причешћивали (веома могуће да су и некрштени), рецимо Тадић...

Али разумем то све, само хоћу да говоримо истину. Рецимо САСинод много критикује владику Артемија, а када је народу рекао да је Тадић продо Космет?Напротив, имали су став да се држава Србија одлично бори за Космет, мада та изјава је одавно. Али сада је очигледно да је Космет продато од стране режима.

ајде доказ да је твој брат православац антихрист и масон.

и то не зато што је Борис Тадић кога не волим ни под разно као политичку личност већ зато што је крштен у Православној Цркви.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

ова тема креће путем политике, ''издајника'' и Косова, вратите се на тему о владики Артемију као владики СПЦ.

Слажем се, па зар је и то могуће, да се ја и Меда сложимо око нечега dada

Подели на овим сајтовима

Imaš li ti neke dokaze da je Tadić prodao Kosmet i da je antihrist i mason?

I ono... šta ćemo s onom prodajom zemlje koju je vršio vl. Artemije? Nikom ništa?

Погледај резолуцију задњу...Косово независно, признато де факто од Србије. Зар није неко антихрист који подржава геј параду?Зар није неко масон који је међу најпопуларнијим политичарима проглашен од стране ЕУ?

А коме је владика Артемија продо Космет?Дал није Бајдену којем није хтео да да благослов да дође у манастир Дечане?

U toj rezoluciji nigde ne piše da je Kosovo nezavisno, niti da ga Srbija priznaje.

To što on podržava gej paradu i dalje ne znači da je antihrist. Da se ti imalo razumeš u Crkvu, kontao bi da bi pravi antihrist išao uz dlaku vama nasilnima i huškao vas na nasilje. Kao da je na strani Crkve. Mason je neko ko je mason, a ne ko se izabere za popularnog. Nije mi jasno kako ti nije mrsko da pričaš i klevećeš bez ikakvih dokaza?

Vladika Artemije s druge strane je PRODAO crkveno zemljište Albancima i za to postoje dokazi koji su dostupni danas na internetu. I možda nije dao Bajdenu blagoslov, ali je taj blagoslov, uz potpuno hrišćansko objašnjenje dao SASabor - ali šta tebi znači Sabor - ti si iz tabora gde je svako istina za sebe. Idi brate u protestante, tamo je isto svako istina za sebe.

I ono, možda vl. Artemije nije dao Bajdenu blagoslov da dođe u Dečane, al' je zato šetao Medlin Olbrajt još 1999 posle bombardovanja po Kosovu. Ili si tada bio mali pa se ne sećaš?

Ili si isto tako bio mali (ili si i sada mali), pa nisi video njegov Vidovdanski Memorandum iz 2004, u kome je Kosovo stavljeno rame uz rame sa Srbijom i Crnom Gorom i Grčkom i drugim zemaljama?

Подели на овим сајтовима

И са тобом Миљане прекидам тренутно сваку дискусије:

1. Говориш да сам из неког "табора", као да сам секташ

2. Немаш поштовања према владици Артемију

Свако добро ти желим, али немам намере са тобом о било чему више причати. Хвала Богу има на овом форуму разумних људи (који и те како мисле другачије од мене) али са којима могу нормално причати и размјенивати на нормалан начин мишљења, ти нажалост не спадаш у ту групу форумаша као и многи други које сам поменуо.

Подели на овим сајтовима

И са овим социјалистом немам намере дискутовати који се дичи Чавезом.

Подели на овим сајтовима

Па одлично је рекао Патријарх да за Владику Артемија има места у СПЦ, само се мора оградити од ових ликова око њега који га воде у катастрофу.

Ову бруку што су јучле направили у Београду само удаљује владику Артемија од Цркве, а крај се још не види.

свиђа ми се што је јасно и гласно рекао лепо да се зна неки ред:

„Молили смо владику Артемија и да се обрати монаштву и замоли их да се врате у своје манастире. Он је то учинио, али на помало неозбиљан начин, а када смо му ми на то указали, он је Синоду узвратио писмом које практично представља раскол”, испричао је патријарх.

То је, каже он, допринело да Синод донесе одлуку којом се владики Артемију привремено забрањује чинодејствовање до одлуке Сабора који ће бити одржан у новембру.

Подели на овим сајтовима

Semberac, to što ti imaš problem kad naletiš na zid koji ne možeš da preskočiš je isključivo tvoj problem. Ti jesi u taboru onih koji propagiraju nasilje, i sam si se svrstao u njega.

A usput, pored bliže crkvene istorije, patristike, eklisiologije, mogao bi i na pravopisu da poradiš, čisto da ljudi mogu lepo da razumeju šta hoćeš da kažeš, ako već pišeš javno.

Ja imam sasvim dovoljno poštovanja prema vl. Artemiju - samo što ja, za razliku od tebe, iznosim dokazane činjenice, potkrepljive odmah sada odmah, a ti pričaš napamet priče rekla-kazala mitomanskog sadržaja i diskursa.

A ti s druge strane nemaš poštovanja prema SASaboru, a i to si opet pokazao sam svojim pisanjem.

Подели на овим сајтовима

И са овим социјалистом немам намере дискутовати који се дичи Чавезом.

Морам признати да делим сентимент са братом Семберцом по овом питању dada

како је лако одрећи се брата низашта, само зато што се на око не свиђа  dada
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...