marija Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Kloniranje ljudi Ova tema doživela je pravu malu revoluciju 13. januara ove godine, kada je rođena Tetra, klonirani majmun. Više o ovome pogledajte na www.msnbc.com/news/cloning_front.asp. O pojmu kloniranja možete se informisati na library.advanced.org/20015 gde se nalaze slikovita objašnjenja urađena u Shockwave animacijama. Kloniranje nije vezano samo za određenu vrstu živih bića, pa tako se može saznati o kloniranju psa (www.missyplicity.com), ovce (www.sciam.com/explorations/030397clone/030397beards.html) krave (na poseban način: www.sun-sentinel.com/graphics/entertainment/clone.htm), pa čak i mamuta, od jednog primerka koji je nađen zamrznut u Sibiru (www.discovery.com/exp/mammoth/mammoth.html). Kreator prve klonirane ovce Doli objašnjava sve o tom projektu na www.sciam.com/1998/1298issue/1298wilmut.html. Posebno je naglašena upotreba ovog fenomena u svrhe razvoja medicine (transplantacija organa i slično). Ali, tu se priča ne zaustavlja – naučnici su krenuli i u kloniranje klonova. Nešto više na tu temu može se naći na www.sciam.com/explorations/1998/072798clone. Da li su ljudi sledeći? O ovome se može pročitati na www.clonaid.com ili www.biofact.com/cloning/human.html. Naučnik Ričard Sid (Richard Seed) već je spreman da izvrši kloniranje čoveka, što izlaže na www.npr.org/news/health/980106.cloning.html. Naučni radovi na koje se oslanja tehnika kloniranja ljudi nalaze se na cac.psu.edu/~gsg109/qs, zatim na sajtu Univerziteta San Franciska (www.usfca.edu/cloning), a rezultati nekih eksperimenata na people.delphi.com/patrickdixon/clonech.htm i www.newscientist.com/nsplus/insight/clone/clone.html. Kako ovo nije samo pitanje bioinženjerstva već i etike, rasprave otvorene za javnost treba li ili ne klonirati ljude nalaze se na www.vuhs.org/apbio/clone, www.teachtsp2.com/ddonline i www.ncgr.org/gpi/odyssey/dolly-cloning/cloning_humans.html. Nude se i religiozni aspekti ovog fenomena na www.religioustolerance.org/cloning.htm. Kako se dan kloniranja čoveka bliži, postalo je uzavrelo i među zagovornicima i među protivnicima toga. Stavovi i jednih i drugih mogu se proučiti na sajtu Pokreta protiv kloniranja ljudi (www.match.org.uk), kao i na sajtu Organizacije za kloniranje ljudi (www.humancloning.org). Oformljene su čak i razne komisije, pa tako imamo britansku HGAC na www.dti.gov.uk/hgac i američku bioethics.gov/pubs/cloning1/executive.htm. Tu je naravno i humor, pa za viceve o kloniranju posetite www.geocities.com/Athens/Acropolis/8611 u vezi s kloniranjem Isusa i www.geocities.com/Vienna/1673 u vezi s kloniranjem Elvisa. Kloniranje je ušlo u fazu komercijalizacije. Firma „Lazaron BioTechnologies” (www.lazaron.com) nudi kloniranje vašeg kućnog ljubimca, dok firma „AlsByte” (www.alsbyte.com) nudi softver i reagense za kloniranje. Bilo da ste za ili protiv kloniranja ljudi, izgleda da je neizbežno zaviriti u sve ovo. Ako ništa drugo, onda bar pogledajte kako klonirati čoveka po niskoj ceni na members.tripod.com/~Saulm/clone.htm. Dušan STOJIČEVIĆ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 15, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 О неее... какве болесне комбинације... мени жао и оних хибридних укрштених животињских врста... па погледајте само "направљене" псе типа боксера и сличних који имају померене вилице... да ли је то живот... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 Ако се клонира човек онда се поставља питање да ли ти је тај клон син/ћерка или брат/сестра Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 15, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2009 а на крају си сам себи отац, мајка, брат сестра, Бог, и све и сја ... на крају само један буде самодовољан клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Чух да црква дозвољва клонирање органа, али наравно, не и људи. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Доста давно мерено модерним мерилима је по тврдњама једног новинара клониран човек и то успешно! То је детаљно описао у својој књизи чији је наслов НА СВОЈУ СЛИКУ И ПРИЛИКУ, аутор Дејвид Рорвик,можда сам "омануо" за име аутора али за презиме нисам.Штампана је у СФРЈ ,преведена и имао сам је,али...не треба давати књиге на читање-старо правило!Волео бих опет да је имам па ако неко пронађе... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Колико ја знам, људи су клонирани и у ИИ светском расу, да би се множила плава крв. Немам књигу коју тражиш :-( Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Око тога се ломе копља за II светски рат,лично не верујем јер нису постојали елементарни технички услови,додуше Рајф је направио микроскоп којим се види ћелија много пре рата,али сви његови савременици и познаваоци његовог дела кажу да је направио само два комада ,али оба су ван Немачке одувек била,и сад су.Нормално неке доказе немам али не верујем,технолошко је то ипак веома захтевно,Хитлер није хтео ни Шпера да послуша (а да јесте сад би ово био Вермахт),па и то иде у прилог неверици,даље многа техничка решења која би унапредила вођење рата Трећи Рајх није решио а преплићу се са технологијом клонирања... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Без неких посебних аргумената, мени је то врло могуће... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Дана кад је било усоличење П. Иринеја на једном Московском каналу су рекли ово. Да наводно могу са Торинске плаштанице узму Крв и клонирају Христа! И онда би то био антихрист. Човек без душе.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 ???? ??? ?? ???? ????????? ?. ??????? ?? ?????? ?????????? ?????? ?? ????? ???. ?? ??????? ???? ?? ???????? ?????????? ???? ??? ? ????????? ??????! ? ???? ?? ?? ??? ?????????. ????? ??? ????.... ? ???????...????? ?? ??? ??????????? ? ? ??? ?????? ?? ??????...???? ?? ???????????? klapklap 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 ???? ??? ?? ???? ????????? ?. ??????? ?? ?????? ?????????? ?????? ?? ????? ???. ?? ??????? ???? ?? ???????? ?????????? ???? ??? ? ????????? ??????! ? ???? ?? ?? ??? ?????????. ????? ??? ????.... uuuuuuuuuuuuuuuu 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 ???? ??? ?? ???? ????????? ?. ??????? ?? ?????? ?????????? ?????? ?? ????? ???. ?? ??????? ???? ?? ???????? ?????????? ???? ??? ? ????????? ??????! ? ???? ?? ?? ??? ?????????. ????? ??? ????.... uuuuuuuuuuuuuuuu klapklap ...? ?? ?????? ??? ? ??? ???- ? 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Наводно, треба антихрист да је физички ко Христос. У емисији је то имало негативну конотацију. Иначе застарело је клонирање за органе. Опет, у Русији, се врше успешни експерименти са регенерацијом ткива. Например, одсечени прсти опет расту.Онда, могу на леђима пацијента да израстају нови органи, па да их пресађују власнику.Мислим да је с мишевима успело. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Фебруар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 ???????, ????? ????????? ?? ?? ??????? ?? ???????. ? ??????? ?? ?? ????? ????????? ??????????. ????? ????????? ?? ????????? ?? ??????. ????, ? ??????, ?? ???? ??????? ???????????? ?? ????????????? ?????. ????????, ???????? ????? ???? ?????.????, ???? ?? ?????? ????????? ?? ????????? ???? ??????, ?? ?? ?? ????????? ????????.?????? ?? ?? ? ???????? ??????. ?????? ???, ??? ????, ??? ?? ????????? ??? ?????? ??? ?? ????? ?????? ???????, ??? ?? ?????????? ????, ?????? ?? ?????? ??????? ? ???? ?????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука