Jump to content

Од сумрака до свитања.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Живим у једној војвођанској паланци.

Паланка ко паланка има све одлике и града и села.

Центар насеља је урбан , као град , ту су зграде , локали, афтомобили, гужва , кркљанац, банке, маркети и све томе слично, наравно ту су и кафићи.

Остатак места је више село, ту су трактори , комбајни, приколице са кукурузом , прашина, и томе слично.

Станујем близу центра .

Ноћом ова паланка постаје као егзит.

Моји пријатељи из града ми веле да ми је лепо јербо сам на селу.

Али јок море , уопште није тако.

Мислим , нема тога више село-град.

Све је то сад некако постало град, или боље рећи лудница.

Ево синоћ нисам могао ока да склопим од неке технорејв буке , тутњи ми цела кућа , утроба ми се тресе, и тако до око 4 ујутро, већ свануло.

Субота ноћ , изласци, клинци се утегли ко праћке па јуриш у "живот".

Ма о.к. и ја сам некад био таки, труба би било да причам оне приче које су ме нервирале код старијих како је данашња омладина вака-нака.

Али ово постаје стварно проблем .

Ујутро диж се Жељко најкасније у 7 аврса , јутрење почиње у 8 , литургија у 9 , треба певати за певницом , пуна црква народа , а ја држим малтене чачкалице на очима да ми капци не падну.

Изађем из цркве тако негде око 11 и буквално сам мртав уморан.

Долазим у своју улицу људи (већином) тек тада устају, иду до продавнице.

Размишљам - како би било лепо да нисам Хришћанин, сад бих и ја устао и не би морао да чекам 5 сати да би попио прву кахву, устанем тако па да се теглим и ленствујем једно сахат времена, па онда до продавнице , купим нешто мрсно (вако у сред петровског поста) па зготовим један бачки ручак.

Бљак...фуј...одвратно...

Не би ја мењо моју литургију за сто бачких ручкова.

Боже како је тужно не бити Хришћанин.

Размишљам како ће ова омладна доћи до Цркве с обзиром да нам се термини уопште не  поклапају.

Излаци увече касно трају до ујутро а литургија рано ујутро.

Нема шансе.

Шта ће бити с толким људима?

Каква ће нам бити будућност?

Било је и оних покушаја од стране државе да локали не раде ноћом дуже од не знам колико сати , па џаба, увек се нађе неки који ради.

Шта чинити?

Подели на овим сајтовима

Е рођени, није теби крива омладина.

Да је, на крај шора чађава ме`ана, а у ме`ани тамбура, бас  и прим, па ондак бегеш, ехееј.

Него струја тебе мучи.

Укључу оне Marshall-е, да бог да им црко, па дегенечу, ду ду ду ду. и опет ду ду ду ду.

И сад реци ко је крив ако није онај што им је смислио ту струју. Тесла, јесте брацика, Тесла.

Него ти он изгледа има неке гори што су  ти влас` па га не смеш поменути.

Знаш ли брацика, кад је он смислио ту струју, а ми је још плаћамо, ај реци шта плаћамо.

А канда је он смислио и тевеј, и то кад и струју.Па зај`но плаћамо.

Ал ко ли је смислио да немамо права да не знамо ништа, тај је баш, нако....здраво  блесав.

А можда и није јер се и то плаћа.

Подели на овим сајтовима

Пази кад је тако, није проблем механа па ни што је чађава , већ главом и брадом Тесла.

Кад би им само мало смањили ту струју, ваљда не би правили толику буку.

А ко ће ш њима ратовати, еј !

Ја ујутро певам брез струје а они увече се само цимају там-те вам-те у тој буци зафаљујући Тесли.

А реци ти мени кад ће нам се потрефити термини?

Ја мислим никад.

А није ли то проблем?

Подели на овим сајтовима

Бога ми, док дан траје 24 сата, слаба вајда.

Али, ако би се дан навуко на неких 36 сати мого би се наћи  неки термин усаглашен са обе стране.

И онда са погодним избором почетка дана тај се договорени термин доведе баш на Литургију.

благослови владико.....А ето ти и омладине.

Подели на овим сајтовима

el za početak dosta - obavesti ;)

vidim serbon je otkrio glavnog krivca idem ja malo da šnjuram da vidim ko ej tu sve kome kriv :D

a i nemaš slika nemam šta da čitam  :cheesy3:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

?????????...

0122_tuk

???? ?? ??????, ??????? ?? ?? ???? ?????? ??? ?? ???? ??? ?? ????????, ???? ?? ?? ?? ???? ?? ???????  ????, ???? ?? ??????? ???? ???? ?????? ??? 13-14? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

?????? ??????? ???????????, ?????? ???????, ? ????????...???? ?? ???? ?? pivo

??? ????? ?? ???? ?????? ??? ???? ?????? ?? ??? ???? ?? ??? ?? ?? ?????  0122_tuk

????? ?? "?????" ?? ???? ? ???? ?? ??? ???? ????? ??????? ??? ?? ???????? ?????? ?? ?? ???? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='319.gif' />

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

"Кад волиш, можеш да живиш на бучном централном тргу у Атини, на тргу Омонија, а да и не знаш да се налазиш на Омонији; нити примећујеш аутомобиле, ни пролазнике, нити ишта друго. Сам си са личношћу коју волиш. Живиш њоме, радујеш се њој, она те надахњује. Зар све ово што вам говорим не одговара истини? Замислите, међутим, да та личност коју волите јесте Христос. Христос у уму твоме, Христос у срцу твоме, Христос у васцелом бићу твоме, Христос свуда."

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...