Jump to content

Рударски благовесник(Народна хришћанска заједница св. мученица Параскева-Рударе)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Opa, vidim bio vam je Nebojsa Dugalic!

Em glumac em 100% pravoslavac!  :drugarstvo:

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.facebook.com/groups/104075709690565?ap=1

Драги пријатељи због административних реформи које су у току на друштвеној мрежи фејсбук морали смо да оснујемо нову групу јер је стара архивирана

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Заиста добра тема,подједнако добра као и све остале на овом подфоруму. Што се мог става о томе тиче, ја мислим да треба да постоје оваква удружења и да су веома битна за живот Цркве, АЛИ-таквим удружењима је по мени,веома тешко руководити,јер као што народна изрека каже "100 људи-100 ћуди. Наиме, она су мач са две веома оштре оштрице. Најпре по промисли Божијој и благослову надлежног епископа треба задужити једног веома јаког и духовно стабилног и непоколебљивог свештеника који би водио то удружење и који би те људе и поред разних олуја,колебања ,затегнутих односа који су свакидашња појава изводио на прави курс. Значи, за то треба чврста рука. Не инквизитор, већ строг и праведан човек. Што се чланова тиче, требало би примати само људе који су проверени код Бога и људи,тј људе смирене, који су редовно у Цркви, за које се напросто зна у Цркви. Притом не говорим о елитизму и сепаратисању ,већ да ти људи у удружењу помажу свештенику да привуче људе цркви,а не да се затварају негде и моле се Богу. Е сад, увек ће се наћи и у удружењу и ван њега неко ко ће застранити у неку другу димензију,ипак смо само људи...ту наступа вођа удружења који такве наступе сасеца у корену,и зато то по мени мора бити свештеник,коме је ипак мало више дато...тиме му је веће и бреме,наравно. Увек ће бити оних који ће рећи "Види оног,био комуниста,а сад зове људе у Цркву"...Па нека зове, и Апостол Павле је био гонитељ у почетку,а после постао узор највећим хришћанским теолозима.

Ствар је великим делом и у меналитету. Веома смо сујетан народ,и мало нам треба да се увредимо. У суштини, нисмо ми лоши и покварени, али сујетни јесмо и већина нас ће покушати да се истакне најпре позитивно,а ако то не успе,онда почињемо да истичемо своју глупост...поготово ми у цркви...неки су и раскол направили,само да би се истакли ,бар у нечему. Ето зато је тешко водити удружење овог типа. Треба у сваком наћи дар,да сви буду употребљени за нешто,да се понекад укључе и они који нису чланови удружења,да се свачије размишљање пажљиво испита и поправља ако не ваља...али,ништа не може преко ноћи...а за ово као што реко,треба духовни гигант. :cheesy:

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...