Jump to content

Dijete mi nisu htjeli krstiti jer je crno

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

KRŠTENJE DJECE

VJERA I KRST

1253 Krst je sakrament vjere.[46] A vjeri je potrebna zajednica vjerujućih. Svaki vjernik može vjerovati jedino unutar vjere Crkve. Vjera koja se traži za krštenje nije još savršena i zrela vjera; ona je začetak koji treba da se dalje razvija. Katekumenu ili njegovu kumu postavlja se pitanje: "Što tražiš od Crkve Božje?" I on odgovara: "Vjeru!"

1254 Svim krštenicima, djeci ili odraslima, potreban je poslije krštenja rast u vjeri. Upravo zato Crkva svake godine slavi u vazmenoj noći obnovu krsnih obećanja. Priprava na krštenje dovodi tek do predvorja novoga života. Krštenje je vrelo novoga života u Kristu, odakle izvire sav kršćanski život.

1255 Pomoć roditelja vrlo je važna za razvoj krsne milosti. Tu je važna i uloga kuma ili kume, koji, stoga, trebaju biti postojani vjernici, sposobni i spremni pomoći novokršteniku, djetetu ili odraslome, na putu kršćanskog života.[47] Njihova je zadaća prava crkvena služba (officium).[48] Dio odgovornosti u razvoju i očuvanju milosti primljene krštenjem snosi i sva crkvena zajednica.

Bez obzira sto se misljenja razilaze ,jer je svatko uvjeren u svoje...Na nama je da prihvatimo,a ne moramo da se slazemo s tudjim misljenjem..

Tako ni s mojim misljenjem ,ne zelim nikoga uvjeravati u nesto sto ne moze vjerovati...

Cinjenica je ,da smo dosli u situaciju ,da se predstavljamo kao vjernici , ne znmao kada se postaje vjernik..?

Danas se pitam, sta je vaznije biti "vjernik" tek onda kada me Isus nakon dugo godina dotakne u srcu .ili od Krstenja zivjeti zivot u Sakramentima, Svaki vjernik može vjerovati jedino unutar vjere Crkve. Vjera koja se traži za krštenje nije još savršena i zrela vjera; ona je začetak koji treba da se dalje razvija.

Bez daljnjega "roditelji igraju veliku ulogu,hoceli djete biti odgojeno u vjeri i kada ce ono s samo moci reci " ja sam vjernik"

Svim krštenicima, djeci ili odraslima, potreban je poslije krštenja rast u vjeri.

To je ono o cemu pricam..Da osobno iz mog iskustva znam da je tako..onaj tko od malena intezivno zivi svoju vjeru,i sve predaje u ruke Bozje,nece imati priliku dozivjeti neko "cudo" ,kada ce ga Gospodin na neki poseban nacin posjetiti...pricala sam mnogo s drugima o tome..

A da se Krstenje ne shvaca dovoljno kao Sakramenat ,vidimo iz ovoga;Tu je važna i uloga kuma ili kume, koji, stoga, trebaju biti postojani vjernici, sposobni i spremni pomoći novokršteniku, djetetu ili odraslome, na putu kršćanskog života.

Tko od roditelja trazi pomoc,ili gdje se kumovi poslje krstenja umjesaju o odgoj djeteta...?

Prema tome,kada netko kaze, " ja sam vjernik od krstenja" misli se da je po nasoj RKC zivio svoju vjeru...Primao Sakramente,Slusao Evandjelje i odgajan od roditelja u vjeri....

Ja sam to cula x puta.Nisam nikada cula j,ja sam tek tada i tada postala vjernik...

A ,cinjenica pokazuje da tako jeste,da su neki u starijim godinama upoznali Isusa,kada ih je dotakao i posjetio...i kada je postao vjernik...

Na nama je da..

1. prihvaćanje istina koje je Bog objavio

2. život po tim istinama.

Tko samo drži da je istina što je Bog objavio, a ne živi po tim istinama nije vjernik u punom smislu. Puninu vjere ima onaj tko živi prema spoznatim istinama vjere.

Подели на овим сајтовима

malu djevojčicu renee tamne boje kože (otac je crnac) odbili su krstiti jer je "crna" a to je valjda za rasiste u KC, kojih se ne bi posramio ni KKK, smrtni grijeh!

i tako je djevojčica renee izložena maltretiranju u rodnom zagrebu. odbijena je pri pokušaju krštenja. "Pitam tamo tu ženu u mantiji da bi krstila dijete, a ona kaže: ‘A to bi krstili?’ Ja joj kažem - oprostite, to nije ‘to’, to je moja kći. Njezin odgovor bio je: Ne možemo je krstiti jer je crna", prepričava majka Dunja

do kad će se KC u hrvata javno deklarirati kao rasistička?

(...

evo ovako to sada ide dalje,siri se brzinom..i copi/paste... s jednog mjesta na drugo....vazno je samo kritizirati,ali boze sacuvaj,da se pokusa saznati,zasto je tako postupano,i da li je to zaista tako..????

Kajo,ovaj slučaj nema baš nikakve veze sa izvornim učenjem KC,ali mnogo toga u Hrvatskoj kod katolika nema veze sa izvornim učenjem KC!

Ako je ta monahinja starija ,moguće da je ovakav stav prema crncima ili melezima izgradila za vreme NDH

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ти Кајо помену да ових пар (од неколико милиона) изузетака су имали "то нешто потребно за крштење",

а ова дјевојчица није имала "то нешто потребно" односно како рече та баба језуита:

није имала бијелу пут, па самим тим није била ни подобна.

Џаба ти причати приче када жену нису ни питали ни ко је, ни шта је,

ни зашто жели крстити дијете (мада је само питање идиотско, ето крсти је јер ће јој боље ић балет)

једноставно жени је са врата одговорено да је не може крстити - јер је црне пути.

Чист расизам и фашизам и то не од неког скинхеда, него од "часне сестре".

Само ми није јасно шта је "часно" у том свјетоназору и понашању.

Подели на овим сајтовима

Ајде да не судимо. Госпођа каже да је срела неку бабу у мантији и да није хтела да јој баба крсти дете?

Дискутабилно, дал је то била баба или монах, монаси се наиме облаче ко бабе па их је тешко препознати.

У нашој цркви нико не зна колико редова постоје, ал једно знамо сигурно да не постоји женски ред исуссоваца, односно језуита е сад одкуд баба језуита?

Ево још једна тема да се међусобно онако хришћански и братски испљујемо.

Подели на овим сајтовима

Zašto da se pljujemo?

Samo ukazujemo na neke anomalije!

Па и ја не разумем зашто би али почиње причом о фра сатани, па НДХ, и ту нема приче о цркви.

Naprotiv,zasto ignorisati tako upadljive cinjenice koje povezuju RMK zajednicu i sve njene ogranke poput opus dei i jezuita sa satanizmom,nehumanoscu i svim onom sto je protivno izvornom Hriscastvu.To je ipak zvanicna istorija RMK zajednice,bez obzira koliko neko zeli da zazmuri na to.
Подели на овим сајтовима

Zašto da se pljujemo?

Samo ukazujemo na neke anomalije!

Па и ја не разумем зашто би али почиње причом о фра сатани, па НДХ, и ту нема приче о цркви.

Naprotiv,zasto ignorisati tako upadljive cinjenice koje povezuju RMK zajednicu i sve njene ogranke poput opus dei i jezuita sa satanizmom,nehumanoscu i svim onom sto je protivno izvornom Hriscastvu.To je ipak zvanicna istorija RMK zajednice,bez obzira koliko neko zeli da zazmuri na to.
Tačno tako,to je istorija.Niko ne želi da zažmuri,ali ponavljati to nema nikakve koristi i ne vodi ničemu.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Па онда отворите тему па причајте о "званичној историји".

Једно просто питање, -ушета се жена са дететом у цркву и тражи да јој се крсти дете, јер нормално да га свештеник крсти одмах?

Подели на овим сајтовима

Моја баба би, као коментар на овај чланак, рекла:"Лајте уста да нисте пуста!" Не бих да будем некултурна, али мислим да госп. Дуња малко лупета глупости. Па како је отац мале Рене крштен а црнац је? Шта, као у Америци црнци могу да се крсте а у Хрватској не могу?! Екстра што гарант нико не тражи (барем је у православним црквама тако) да родитељи буту крштени или венчани у цркви. Битно да је кум крштен.

Него, то је бре маркетинг и атак на цркву, како год. Па се "у периоду киселих краставаца" нађе ники повољан лик да се напише неки, мош` мислити чланак и ето...

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

А шта ако је отац детета још православац, и сад крсти дете наш римокатолички свештеник, очигледно да мајка нема појма ни које је црнац конфесије(ма шта је брига за конфесију) ја бих то доживео као прозелитистичку праксу тамношњих баба језуита.

Подели на овим сајтовима

Ја стварно немам представу шта раде "бабе језуити" било где по свету. Али стварно мислим да ни овај чланак нема везу са мозгом. Ок ако јој неко вређа дете на расној основи-то треба пријављивати полицији до бесвести. А ово-`оћеш да крстш дете, а неко неће, од свештенства? Ма дааај. Идеш у другу цркву и ћао!

Него сад блате Хрватску јер као не воле црнце.Тресла се гора, родио се миш. Видим французи све полудеше од среће за црнцима и арапима, само им ми и хрвати цметамо.

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Ма свуда има мржње и нетрпељивости, ал најважније за новине је да је црква, није битно која и чија та која шири мржњу.

Па има онај  форум где ревносни Срби своје епископе вређају на расној основи и сад из тога треба да се извуче неки закључак???

У нека времена у Француској би је ошишали зато што је спавала са окупатором.

Деца су ту жртве и жаоми је што трпе глупости старијих.

Подели на овим сајтовима

ja sam se krstila u crkvi a da moji roditelji nisu vencani u crkvi. to nema veze u pravoslavlju. to je bilo nekad zahtev da roditelji budu vencani a sad to nije vise razlog. krstila sam se u 21 godini, uzela kumu i nanu pod ruku, moji roditelji nisu ni znali, nisu bili protiv toga ali da sam njih cekala verovatno i dandanas ne bih bila krstena dusa. a za ovu Dunju bih preporucila da ako katolici nece da je krste, a razumem zasto onda nek je krsti u pravoslavnoj crkvi jer sam sigurna da joj nece praviti probleme, jer bitna je dobra namera i dobro srce majke.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...