Jump to content

Између увређености...

Препоручена порука

Не знам са каквим окружењем ви долазите у сусрет, али моје субјективно искуство сведочи да и најприсније окружење болује од неког сувишка сензибилности...

Као да их вређа што морају и да помисле на нешто, да уђу у дијалог, а камоли да ураде нешто конструктивно.

О којој год јерархији људи говорили, тиме и инстанци, увек постоје појединци, некад и читаве групације људи, који се тако увредљиво понашају, чак и онда када их нико и ни у чему не угрожава. Надасве, мислим на хришћане, али то не мора да буде правило.

Људи из мог окружења, а стварно их има много и нису сви такви, углавном глуме неку увређеност. Неосновану. Сви глуме дужничке односе "ко је коме више добра учинио" и траже директно или индиректно тарифу за то - макар у виду константне похвале.

Дакле, многи (а не сви) воле да су жртве и да не мењају статус жртве.

О чему се ту ради? Сујета? Или нешто треће?

Подели на овим сајтовима

dal volenje zrtve nastaje kad   tek onda kad nema drugog priznanja u dejstvu ,govoru ili cak  grupacija moze isto  zrtvu da igra   toje  ljudsko bice na zemlji   sta si ti neki svetac :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: jahojao234 nezamjeri

Ne zameram, samo bih te zamolio da obratis paznju na gramatiku i znakove interpunkcije jer mi je ovako otezano da citam tvoje komentare...

Подели на овим сајтовима

Status žrtve?! Pa moram priznati da sam imala par ljudi u svom životu koji ovaj status nikada nisu promijenili. Elem, ja mislim da se tu radi o slijedećem: kada si žrtva, drugi ljudi vode računa šta će ti reći, pa si tako zaštićen od uvreda, jer niko ne želi da svjesno povrijeđuje nekoga ko je "osjetljiv", s druge strane vrlo često se takvim osobama ne traži nikada ništa (mislim na usluge), jer se one doživljavaju kao slabe, i onda zašto ih opterećivati kad oni imaju "svojih problema". S druge strane nabiju drugima osjećaj krivice ako nisi tu za njih i to 24/7. Teška skupina ljudi moram da priznam. Na kraju sam morala da se distanciram od takvih, jer su kao što rekla moja dobra drugarica - emotivni vampiri, popiju i poslednju kap pozitivne energije.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Status žrtve?! Pa moram priznati da sam imala par ljudi u svom životu koji ovaj status nikada nisu promijenili. Elem, ja mislim da se tu radi o slijedećem: kada si žrtva, drugi ljudi vode računa šta će ti reći, pa si tako zaštićen od uvreda, jer niko ne želi da svjesno povrijeđuje nekoga ko je "osjetljiv", s druge strane vrlo često se takvim osobama ne traži nikada ništa (mislim na usluge), jer se one doživljavaju kao slabe, i onda zašto ih opterećivati kad oni imaju "svojih problema". S druge strane nabiju drugima osjećaj krivice ako nisi tu za njih i to 24/7. Teška skupina ljudi moram da priznam. Na kraju sam morala da se distanciram od takvih, jer su kao što rekla moja dobra drugarica - emotivni vampiri, popiju i poslednju kap pozitivne energije.

Lepo receno.

Dakle, dolazi do zloupotrebe svoje pozcije kao zrtve i nekima to pocne da postaje argument koji im toboze daje za pravo da prema drugima budu zlonamerni jer su toboze stekli neki staz mucenika...

Ali, ovime jos nismo iscrpeli temu...

Подели на овим сајтовима

E super ti je Nikola ovo sa stažom mučenika  8086.gif, upravo je tako, samo ja nisam znala da pronađem odgovarajuće riječi. A što se tiče ovoga da li su voljeni ili ne - u poređenju sa drugim ljudima zadobijaju bar duplo više pažnje i ljubavi, ali to ne vide (ili vide, ali ne žele da priznaju), i koliko god im pružiš malo je. Ja sam ovakve ljude uglavnom sretala mimo Crkve, brate dragi koliko su nesrećni to je straaaaašno. Nekad mi ih žao, a nekad mi izgledaju kao svjesni manipulatori drugim ljudima.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

E super ti je Nikola ovo sa stažom mučenika  jahojao234, upravo je tako, samo ja nisam znala da pronađem odgovarajuće riječi. A što se tiče ovoga da li su voljeni ili ne - u poređenju sa drugim ljudima zadobijaju bar duplo više pažnje i ljubavi, ali to ne vide (ili vide, ali ne žele da priznaju), i koliko god im pružiš malo je. Ja sam ovakve ljude uglavnom sretala mimo Crkve, brate dragi koliko su nesrećni to je straaaaašno. Nekad mi ih žao, a nekad mi izgledaju kao svjesni manipulatori drugim ljudima.

Ја сам их сретала и међу Хришћанима, можда и више и чак би била безобразна у својим мислима јер би ме све то потсећало на неку сумануту идеју прогањања... Видела и у читавим групама, које нико не прихвата... Чини ми се као да се злоупотребљава реч Господња... Као да ето ми Хришћани смо вазда прогањани, шибају нас а ми ето молимо за непријатеље, гладни и жедни праведности... Дајемо и други образ и себе и мученици зарад ближњих и непримамо хвале, примамо увреде, ето сва блаженства су у нама, а у срцу не видимо да тужимо и да Хришћанин живи данас, заборавља јуче и не мисли на сутра... Тешко је заиста видети Христа у другоме, а оно што и сад помислих док пишем ово јесте да и ја ево судим њима и заборављам да за све постоји време и да није случајно што Господ разголи и ''мученике'' и стави их пред ''прогонитељима'' и једни и други као да стојимо пред судом! Господ чека... 8086.gif

apel.png

Подели на овим сајтовима

Izvitoperen oblik one strane ljudske licnosti koja zeli da bude voljena.

aquilio је то најбоље формулисао. Тих "жртава" има разних ал мене посебно муче они који не глуматају само да су жртве и у свакој причи се постављају као такве, већ они који се истински жртвују ал се у њиховом жртвовању да примјетити она намјера да се са том жртвом и мало тргује на емотивном плану.Тим људи ма се нема шта приговорити ал редовно сморише са својом "жртвом" коју најчешће нико и не тражи нити очекује од њих. Колико сам примјетио, мајке се најчешће стављају у ту позицију. Само што је код њих то теже примјетити, јер им донекле и припада таква улога, изузев овога са трговином.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Не знам са каквим окружењем ви долазите у сусрет, али моје субјективно искуство сведочи да и најприсније окружење болује од неког сувишка сензибилности...

Као да их вређа што морају и да помисле на нешто, да уђу у дијалог, а камоли да ураде нешто конструктивно.

О којој год јерархији људи говорили, тиме и инстанци, увек постоје појединци, некад и читаве групације људи, који се тако увредљиво понашају, чак и онда када их нико и ни у чему не угрожава. Надасве, мислим на хришћане, али то не мора да буде правило.

Људи из мог окружења, а стварно их има много и нису сви такви, углавном глуме неку увређеност. Неосновану. Сви глуме дужничке односе "ко је коме више добра учинио" и траже директно или индиректно тарифу за то - макар у виду константне похвале.

Дакле, многи (а не сви) воле да су жртве и да не мењају статус жртве.

О чему се ту ради? Сујета? Или нешто треће?

sujeta, a sta drugo, i ogroman ego,,

jedan prijatelj mi je direktno rekao da on voli ljude koji znaju da mu upute kritiku a da ne povrede njegov ego, znaci treba paziti na svako izgovoreno slovo, ako pogresis onda se on uvredio bliss jeeee

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Мислим да се ту управо ради о недостатку љубави. Ко што aquilio рече. Али такође мислим да те особе нису своје право ја, него оно које мисле да ће се људима допасти, или да ће се људима допасти једино кроз ту трговину, ако се довољно помуче - биће вољени. Можда постају баш оно што другој особи треба, да би тако били потребни неком. Можда ни не знају своје праве вредности - па су оно што се тражи...

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

хахах  дијалог или монолог !?

Па, ја мислим ... Мислим, да веома често ми и јесмо узрок нечијег удаљавања од нас или жеље да прекине разговор са нама.

Мислим !?

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...