Jump to content

Strani recepti-TORTE i KOLACI...

kajaa

Препоручена порука

Čokolada je bila vrhunskog kvaliteta - znam jer sam je dobro iskeširala, i generalno lijepo je izgledala, dok je nisam morala pomaći, a onda - nije mi se ni ukus nešto baš dopao, a to je složićeš se bitnije od toga da li je originalan recept (bar je meni to važnije  dada).

Da...ukus je vaznije,pogotovo kada radimo za sebe... zru

Подели на овим сајтовима

Драге моје домаћице правила сам сацхер торту са почетка стране, па ако некоме нешто значи - укусна је скроз, а посебно предлажем онима који су овисни о јафа кексу - јер укусом личи баш на њу. Ја нешто нисам задовољна глазуром из рецепта, јер некако није глатка као на слици и пуца при најмањем помјерању, па неко може пробати да дода мало уља или маргарина, јер се тада лакше реже, не пуца и сјајнија је чоколада. Мада ето ја сам пробала баш онако као што пише у рецепту.

Kod ove glazure je vazno,da bude debeli sloj cokolade..a,cesto igra ulogu i koju vrstu cokolade trosimo...

evo ovde ima jedan mali video..gde se vidi,kako se sipa odozgor...ja ju uvjek nakrenem...ljevo-desno da se cokolada sama salije...tako biva glatka...( ni meni nije prva uspela)

Moze se staviti margarin ili ulje,ali onda nije orginal...Mislim,da se isplati vise puta isprobati napraviti sam...

http://fred.zimmer.name/vap/4/Db/p34/i429/s25/rezept_sacherglasur_nach_oberlaa.html

Kајо, која је  најбоља  чоколада  за  ову  глазуру?

Обично  за  глазуру  употребљавам  ''менаж''  чоколаду за  кување.

Подели на овим сајтовима

Moze se staviti margarin ili ulje,ali onda nije orginal...Mislim,da se isplati vise puta isprobati napraviti sam...

http://fred.zimmer.name/vap/4/Db/p34/i429/s25/rezept_sacherglasur_nach_oberlaa.html Kајо, која је  најбоља  чоколада  за  ову  глазуру?

Обично  за  глазуру  употребљавам  ''менаж''  чоколаду за  кување.

Ja uzimama manner cokoladu...ali uvjek su dobre one,koje imaju dosta kakao u sebi..

i najvise volim...( stare cokolade)...

Ovu .."menaz"...mislim da znam,nisam sigurna..da li je u smedjem...mrkom...papiru uvijena..???

Подели на овим сајтовима

http://fred.zimmer.name/vap/4/Db/p34/i429/s25/rezept_sacherglasur_nach_oberlaa.html Kајо, која је  најбоља  чоколада  за  ову  глазуру?

Обично  за  глазуру  употребљавам  ''менаж''   чоколаду за  кување.

Ja uzimama manner cokoladu...ali uvjek su dobre one,koje imaju dosta kakao u sebi..

i najvise volim...( stare cokolade)...

Ovu .."menaz"...mislim da znam,nisam sigurna..da li je u smedjem...mrkom...papiru uvijena..???

Папир  је  у  ствари  бео, али су  нацртане  смеђе  штангле  чоколаде.

Мислим  да  је  та. Солидна  је, као  што  је била  pionir.

hvala

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
Medovik ( Ruski recept bez ulja )

Torta%20Medovik.jpg

Sastojci :

Kora:

• 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 2-3 kašike meda
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • Približno  3 šolje brašna

Fil:

• 0,5 litara  pavlake
  • nešto manje od 1 kašike šećera

Priprema :

Kora:

1. U glatkoj posudi (za kuvanje) , pomešajte jaja, šećer i med

2. Smesu na tihoj vatri, stalno mešajući, kuvati dok se šećer ne rastvori (smesa treba da bude žitka). Pazite da se smesa ne zgusne previše

3. Dodajte sodu ​​i intezivno mešajte

4. Dodajte brašno. Glavna stvar - ne preterujte sa brašnom, u suprotnom će biti teško napraviti kore.

5. Podeliti testo na komade i napravite 5-10 kora. Ovaj put sam napravila 8 kora.

6. Pecite kore u rerni na 220 ° C za 3-5 minuta dok ne dobiju crvenkastu boju

7. Pečene kore položite na ravnu površinu i iseći na oblike buduće torte. Nikako ne stavljati koru na koru bez fila. Formirane kore ostaviti na hladnom mestu.

Fil:

Za krem umutiti mikserom pavlaku i šećer

Sklapanje torte:

Ohlađene kore očistiti od viška brašna. Formiramo tortu premazivanjem između kora filom. Vrh i stranice takođe premažite filom, a od gore prkrijte topljenom čokoladom. Stavite u frižider da se ohladi, a nakon 12 sati torta će biti  natopljena i postaje meka - meka.

Подели на овим сајтовима

Добрих ли тема 

Кад треба да се једе и пије,први си...стомакоугађачу један... :bleh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Кад треба да се једе и пије,први си...стомакоугађачу један... :bleh:

Заборавио си и теме о кексу  :bleh:

Бар се не кријем :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...