Jump to content

Турски мисли а српски говори...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Турци су отишли са ових простора још пре двеста година.

Нешто су отишли , нешто смо их отерали, а и брате били су предуго овде...

500 година смо ми ришћански народи њијех овдена трпели, еј 500 година није мало, добро неки су 500 неки мало мање , а неки још мање.

Но како год свима су нам се попели на вр главе.

500 година су имали форе да нам намећу свој оријентализам и свој начин умовања, 500 година су покушавали да нас преобрате што силом што милом што опет силом у себи сличне, и ми смо 500 година ћутали и трпели.

Богуми неки нису ћутали и трпели већ су ратовали , ал неки су трпели.

Јесте тукли смо се ми с њима и тукли су нас они, јесте истина је неки смо имали слободу а неки смо им били робови.

Они који су имали слободу ка рецимо Црногорци , сем те слободе друго шта нису ни имали. А опет неки ми други који смо били слободни од турака нисмо били слободни од ришћана оних што се себе зову кршћанима.

Ал брате дуго је то 500 година.

Сад су нам ручкови исти, и кахва нам је једнака , ето ми иако имамо јевропску кахву опет најволијемо ту туску кахву.

И свадбе су нам исте и музика на свадбама нам је иста и много , много обичаја заједничких.

Ех 500 година је заиста много.

Нисам ти ја нешто брајко везан за турке, моји су крајеви били чисти од турака , и у мојим крајевима није се гајио тај чаршијски дух , та махала и то неко шеткање по тргу и дангубљење по механама и ћошковима.Истина нисмо ни имали ни тргове ни механе ни ћошкове јербо смо мање више по селима бивали , ми који се не истурчисмо.

Али ту се задржао онај стари словенски етнос, без много оријенталних примеса.

Колоко је билвао Хришћанства , било је , али турцизама није бивало.

Сада су ти крајеви исто тако чисти, али потпуно, и од Срба који су ту бивали аутохтони род и од турака домаћијех а шокаца нисмо ни имали.

Наиме ту сад нема никога, ђе по који дид или баба и то је све.

Но није то сад битно.

Битно је ово друго.

А то је следеће:

Зашто смо ми уопште терали те турке ?

То се ја питам брате , када ми данас нећемо да певамо своје песме већ оријенталне, када смо ка друштво оријенталисти а не европљани.

Зашто ово отварам у жемском ћошку?

Е сад ћу да ви речем.

Зато што видим да иако је дошла та нека еманципација јопет односи према жени су ко на оријенту.

Код нас некада у етнички чисто словенским и ришћанским заједницама јесте бивао тај патријархат , али није бивало тог оријенталног у односима мужа и жене.

Муж јесте био глава куће и породице, али су муж и жена ко тићи свијали своје гнездо и остајали до краја живота нераздвојни.Знам по мојима старима никада нисам виђао бабу и деду да не седе заједно , да не пију кафу заједно да не доручкују заједно и ручају , и ако је он мушко и глава породице , који је подигао породицу и кућу , опет никада се није одвајао од бабе.А тако је било и у другим кућама код другијех Србаља. Знало се да је његова последња, али никада није се видело ни по чему да ниподаштава бабу што је жемско.

И умреше заједно у исти дан.

Толке су некад биле везе.

А не ко сад.

Десет година заједно , па разлаз...

Каже ми је један папучић да редовно млави своју жену.

Реко што је јадан млавиш кад си папучић , свакако ћеш јопет учинити оно што она оће иначе ће ти она отићи са децом својој мами а ти немаш избора?

Каже он - нека , нека и буде по њеном , али да се зна ко је јачи.

Имам утисак да су српски мушкарци остали у оном времену из периЈода ропства и да им је ислам испро мозак по том питању.

Но с једне стране оће да иду у јевропу а с дурге стране не желе да се ратосиљају турске заоставштине.

Па шта ће јевропи неки ришћански турци , доста им је ионако турака?

Дођем код пријатеља једног у кућу , а он седи ко бег .

"Женооо!" виче он - "дај кафу и пиво" , кад ето ти жене носи кафу и пиво.

После мало "Жено !, иди по децу " , кад оде она по децу.

После мало "Жено ! шта бре ти радиш по цео дан , кад год ми требаш нема те нигде, ајде иди нам у продавницу по још пива "

И све тако и томе слично.

Не знам зашто то ради када га практично жена рани , он зарађује 10 иљада а она 50 .

Можда је у томе проблем , па ко вели кад ништа не зарађује дај макар да наређује.

Кад после месец дана ја код њега јопен , а он савио се ко мали цуко, па цвили , вели оставила га жена и одвела дете , и уписала факултет, јер је била ђак генерације па оће да заврши.Каже будала , ето можда кад заврши школу , можда ће му се вратити...

Такође одем ти ја код неких мојих пријатеља "црквењака" мислим ових људи из Цркве што верују у Бога и причешћују се редовито...

Оно све нека атмосфера ко бајаги - "ми смо газде у своју кућу ".

Покушавају да изигравају патријархат.

У једном ћошку жене са ситном децом а ми мушки на сред куће за столом и шта ... ништа , опет пијемо пиво, а жене га послужују.

Имам утисак да је то пиво само средство за понижавање жена.

Е ал пази , нису то неке сељачине са чуке , то су бре све млади и образовани људи, еј бре па јуче су били рокери , а сад фурају неки патријархат.

Ех што бих воло да им завирим у кућу кад су насамо са тим својим женама , па да видим ко је ту заиста главни , ко ту носи панталоне а ко се само фолира да их носи.

Ал видиш ти изгледа да и њиове ришћанске жене сматрају то под неку норму ришћанског понашања, то да се скрајну и да ћуту , док мушки као зборе о некијем озбиљним стварима типа Зизијуласа , или шта је ту по среди око +Артемија, или како то да владика нема каде да види шта му се ради по епартији, или тако нешто ...

Тако ја мислим да те младе жене и нису неке туке , ко из оног филма "браћа по материни" где Божовић дебели ћула Соњу Савић ( Бог да јој душу прости ) и виче јој "ЕЕЕ ТУКО ЈЕДНА !"

Напротив знам да су факултетски образоване и да су неке чини ми се паметније и од својијех ришћанскије мужева.

Али изгледа да и оне сматрају да је ришћански да саме себе унизе и да се негде скрајну.

Само ми није јасно од којијех ришћана су то оне виделе ?

Ђе то има?

То је пресађена турска матрица на ришћанске односе.

Знам једног попа , нако старијег чоека, наравно самим тим старотарца. Који је успешан у свему осим у односима са женскињем.

Када седимо у неком друштву и он (поп) са нама , и када дође нека женска и приупита га нешто или добаци нешто умесно или неумесно , паметно или глупаво, он се направи да ништа није чуо.

Тако је изигнорише ка да не постоји.

Дуго сам се пито шта му је.

А онда ти ја лепо сконтам - па он ни не зна како би са женама.

А мушкарци то цене , веле - види нашег попа како он њих непримећива, јес вала тако треба са њима, а не их пустити да нам дробе и звоцају по цео дан.Тако то треба то је право мушко.

Ето тако мисли мушки део популације тог села ђе је тај поп.

А шта мисли женски део популација ( онај трећи род не рачуњам) ?

Хе , па шта има да мисле , попадија када се нешто била разболела , утом се покварила попу веш машина, он ти је по вас дан трчо горе доле и доносио попадији лекове и воћке разне и неке травке за чајеве и неке масажере за леђа а богме узо је и машину за веш на црту јер ипак воли стари поп своју попадију иако се прави да је мачо и балкански намћор.

Тако се и то сазнало међу женама и од тад иако поп ћути кад га оне нешто приупитају , знају оне да он није намћор него можда пре кукавица спрам жемског рода, па ако га пре нису волеле због тог његовог ћутања сад им је баш симпатичан а то њега баш коље јер је проваљен.

Кажем ја лепо , јесмо се ми ратосиљали турака, ал изгледа су нам остали турци у глави...

Подели на овим сајтовима

os da mi zene pocnemo  :nene:  0110_hahaha  0110_hahaha i bice sve po turski  0110_hahaha

Vidis,nikad mi nije bilo jasno zasto je muskarcima,nekim,ispod casti da ponekad izbace smece ili operu sudove ili pomognu bilo sta drugo,nebitno.

Ja kao zena nadjem se ponekad u situaciji da moram da poprevljam stvari po kuci,ko da nemam muskarca u kuci,a imam ih trojicu 0110_hahaha

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

os da mi zene pocnemo  :nene:  0110_hahaha  0110_hahaha i bice sve po turski  0110_hahaha

Vidis,nikad mi nije bilo jasno zasto je muskarcima,nekim,ispod casti da ponekad izbace smece ili operu sudove ili pomognu bilo sta drugo,nebitno.

Ja kao zena nadjem se ponekad u situaciji da moram da poprevljam stvari po kuci,ko da nemam muskarca u kuci,a imam ih trojicu 0110_hahaha

Има тијех заоставштина и код жена.

Слушам једну високу па витку плавушу , хришћанку јел, почела нешто о Византији а заврши у Цариграду 13-ог века , па вели како јој се јако допада та појава код султана о харемима, тј. како она не би имала ништа против да будне у харему...

qq мајко што ме роди ... па јел то патријархат ?

Шта ли је то ?

Подели на овим сајтовима

Да л’ то куца срце Обилића, само штоно још то не зна грдна.  89898989898989

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

zeljko sve su zene iste kao i muskarci ,radila sam davno u nekom hotelu gdje su vicinom dolazili arapi  ma sajhi i tako bogati  ,jednom me pozvao da dodjem u sobu jel mu kupatilo nije cisto ,tako sam onda usla i tomi cudno nikad nije niko ulazio i nije mogao dok neodu iz soba svi ,ja radoznala brze bolje donesem mu staje trazio i on uzme od mene neki sprej  i sam pocne da prsce po kupatu  da ga pere i jos mi trazi peskira dabi obrisao vodu sa poda , zamislite da njegova zena sjedi seta po sobi i telefonira ceka da kupatilo bude gotovo,dakle nije tako  kako izgleda ni kod njih da zene ako su pokrivene  isto nekako uspiju da budu gazde :cheesy: :huh: :) slava3 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Ма  одавно је то тако код Арапа и у васцелом свету, само се нама привиђају  Турци, али ни код њих није

више тако. Гледала сам Шехерезаду па сам видела, мислим како цене жене.

Само ове наше пивопије траже оправдање за немар...који их на крају и прогута... eheeeej

Подели на овим сајтовима

Изворни Туци су раније били антрополошки препознатљиви као припадници жуте расе, а то значи да су имали скуп антрополошких адаптивних атрибута за поларну климу, па веровали или не у оквиру тих атрибута и вишак женских хормона код оба пола. То значи да су их у освајањима и рату више били прожети страхом него мржњом. Њихова савршена војничка дисциплина у покоравању њиховим ауторитетима је било опште позната. Међутим, ускоро су се измешали са староседелачким становништвом које има у много чему другачије антрополошке атрибуте (семитизовани медитеранци, динарци, алпиди и нордиди, итд). Анализа Y хромозома (који имају само мушкарци) открива на узорку од 81 особе из Истанбула да медју њима разлицитих грана жуте расе има укупно 11,1%, и од тога има само 2,5% становништва (М178 и М231 ХГ-Н Y хромозома) уралског порекла, који су се са Турцима вероватно измешали и са њиховим ентитетом дошли на то подручје, медјутим, Турака у смислу монгола са истока (ХГ-О) нема ниједног у том узорку од 81 особе из Истанбула, али у узорку од 523 особа са подручја целе Турске има их око 2%.

Овде имате мапу разних грана зуте расе на основу анализе Y хромозома ХГ-Н и ХГ-О:

http://www.geocities.../grpadm/HgN.JPG

Најзаступљенија популација на основу Y хромозома на подруцју Истанбула јесте нордијског порекла, чак 23,45 становништва има ХГ-Р1, од тога већи део јесте келтско-хетитског порекла (Р1б), а мањи словенског (Р1а). Затим следе разни медитеранци, динарци и семићани.

Графике Турака пре мешања са староседеоцима Мале Азије су откривале монголске црте, на пример, прћаст нос:

turci.jpg

http://forum.b92.net/topic/51483-konstantinopolj-i-njegovi-ljudi/

проверите носеве, они вас увек одају... smajlizakojisuzamolilezene

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...