suza Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 gdje u kome dijelu ove zemlje ako nije toliko tajno mlada popadijo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Август 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат Цитат Заиста, то су теме које требате да водите са вашим духовником, односно парохом. Не ради се о томе да се неко "стиди" да разговара о одређеним темама, већ просто о томе да је Црква уредила институцију духовништва и св.ТАЈНЕ Исповести, дакле сама Света Црква сматра да те врсте духовних тема нису за јавне расправе. Па, нико од Вас није тражио да Ви пишете о Вашим личним својствима, Вашим греховима, Вашим страстима, .... Зато Вас најљубазније молим да прекинете са спамовањем теме !? Чему оваква реаговања на одговоре Вокаја и Евгеника? Желели сте да разговарате, дакле не можете да очекујете да ће се у дискусији сви сложити са вама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Јер знамо да је закон духован, а ја сам тјелесан, продан у ропство гријеху. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно што хоћу, него што мрзим то чиним. Ако ли чиним оно што нећу, признајем да је закон добар. Тада то не чиним више ја, него гријех који живи у мени. Јер знам да добро не живи у мени, то јест, у тијелу мојему; јер хтјети имам у себи, али учинити добро не налазим. Јер добро, што хоћу, не чиним, него зло, што нећу, оно чиним. А кад чиним оно што нећу, већ не чиним то ја, него гријех који живи у мени. Налазим, дакле, закон: када хоћу добро да чиним, зло ми је присутно. Јер се радујем закону Божијему по унутарњем човјеку; Али видим други закон у удима својим који се бори против закона ума мојега, и поробљава ме законом гријеха који је у удима мојим. Ја јадни човјек! Ко ће ме избавити од тијела смрти ове? Благодарим Богу кроз Исуса Христа Господа нашега. Тако, дакле, ја сам умом служим закону Божијему, а тијелом закону гријеха. Посланица светог апостола Павла Римљанима Гл. 7, 14-25. И тако ... Чисто мало да се подсетимо ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Наиме, и ја се радујем закону Божијему по унутарњем човјеку ! А Ви ? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат У православној Цркви. Погледај фотографију мог профила. Смем ли малчице да се подсмехнем ? Знам да то није лепо, али ... Шалим се ! Нећу то урадити. smijes se ti podsmjehnuti ismijati zasmijati kako god ti padne napamet ,ali me zasmija pa to samo slika hrama ispod pise Bogse javi i pokaza andjelima tako da prosjwe pored mene pricajuci ne ovako jedna pored druge ja o jednom ti o drugom, pitala sam te na kome dijelu zemlje sad se moram smijati na profilu samo stoji da sta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Уффффф Сада сам заборавила о чему треба разговарати у овој теми !? smej.gif Сада морам да читам све поново !? То ме на овом форуму доводи до https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svetlana05 Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат Цитат У православној Цркви. Погледај фотографију мог профила. Смем ли малчице да се подсмехнем ? Знам да то није лепо, али ... Шалим се ! Нећу то урадити. smijes se ti podsmjehnuti ismijati zasmijati kako god ti padne napamet ,ali me zasmija pa to samo slika hrama ispod pise Bogse javi i pokaza andjelima tako da prosjwe pored mene pricajuci ne ovako jedna pored druge ja o jednom ti o drugom, pitala sam te na kome dijelu zemlje sad se moram smijati na profilu samo stoji da sta Цитат Уффффф Сада сам заборавила о чему треба разговарати у овој теми !? smej.gif Сада морам да читам све поново !? 0102_laugh То ме на овом форуму доводи до https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1314_womens' /> wooooow suzo, uspela si da zbuniš Seforu, pazi kad ne mogu da verujem blessyou šalu na stranu ......ja sam dobila nemoguću misiju da postavim deci pretškolskog uzrasta ova pitanja "Замислите, да Вас је сада неко дете упитало ... Васпитачице, а шта су то лична својства ? Васпитачице, а шта су то личне наклоности ? Васпитачиве, а шта су то личне способности ? Васпитачице, а шта је то безусловно послушање ? Васпитачице, а шта је то врлински и подвижнички труд ? Васпитачице, а којим силама мој треба да се труди ? Васпитачице, а шта је то ум ? Васпитачице, а шта је то срце ? Васпитачице, а шта је то страст ? Васпитачице, а шта је то грех ?" Seforo.... ja ću da obrnem situaciju pa ću neka od tih pitanja da postavim deci, nadam se da ću dobiti zanimljive odgovore pa ću neke i prezentovati :bla: 0110_hahaha https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1314_womens' /> klapklap :cheesy2: klapklap klapklap smej.gif bleh ekstra :cheesy2: klapklap stadaradim stadaradim 1405_love https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif whackado 0409_feel takeoff 4chsmu1 70A.gif bangin smej.gif :huh: nesiguran 89898989898989 :291291291: algabacaju bangin 70A.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1314_womens' /> "Gospode, daj mi strpljenja....i to odmah." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Наиме, ја сам мислила да и ми треба да будемо попут деце и постављамо питања ! Зато сам то написала ! Е сада ... Мислим да не би требала то да урадиш !? Нисмо се разумели. Опрости ми ! Нема потребе да се подсмевамо, али ... ОК Људи смо ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат Јер знамо да је закон духован, а ја сам тјелесан, продан у ропство гријеху. Јер не знам шта чиним, јер не чиним оно што хоћу, него што мрзим то чиним. Ако ли чиним оно што нећу, признајем да је закон добар. Тада то не чиним више ја, него гријех који живи у мени. Јер знам да добро не живи у мени, то јест, у тијелу мојему; јер хтјети имам у себи, али учинити добро не налазим. Јер добро, што хоћу, не чиним, него зло, што нећу, оно чиним. А кад чиним оно што нећу, већ не чиним то ја, него гријех који живи у мени. Налазим, дакле, закон: када хоћу добро да чиним, зло ми је присутно. Јер се радујем закону Божијему по унутарњем човјеку; Али видим други закон у удима својим који се бори против закона ума мојега, и поробљава ме законом гријеха који је у удима мојим. Ја јадни човјек! Ко ће ме избавити од тијела смрти ове? Благодарим Богу кроз Исуса Христа Господа нашега. Тако, дакле, ја сам умом служим закону Божијему, а тијелом закону гријеха. Посланица светог апостола Павла Римљанима Гл. 7, 14-25. И тако ... Чисто мало да се подсетимо ! Требала сам ово да напишем на почетку, па да започнемо разговор о ... Нисам то урадила и ... Нема везе ! Није ни битно више ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Сузо и од мене имаш Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат Наиме, и ја се радујем закону Божијему по унутарњем човјеку ! А Ви ? malo nest napisi sta za tebe znaci unutarnji cojek Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 Цитат Наиме, ја сам мислила да и ми треба да будемо попут деце и постављамо питања ! Зато сам то написала ! Е сада ... Мислим да не би требала то да урадиш !? Нисмо се разумели. Опрости ми ! Нема потребе да се подсмевамо, али ... ОК Људи смо ! samo nastavite ali ispricaj najprije nest o zivotu jedne popadije koja njena uloga u crkvi i tako nest malo o tvom pozivu kao popadija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4914.msg219397.html#msg219397 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svetlana05 Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 seforo pitala sam decu uzrasta 6 godina ŠTA JE TO..?. UM -kad razmišljaš i tako to -mozak -to sam ja razmišljala da je to nešto što mi imamo -kao npr. razmišljaš šta će mama da ti kupi za rođendan -...šta ćeš da radiš kada ti je dosadno Gde se nalazi um? -u glavi, tu gde je mozak -mozak je okrugao sa nekim tankim linijicama SRCE -ljubav -izgleda mnogo drugačije nego što se crta -srce ti je duša -crveno je -pa srce je srce -to je kad nekom kuca srce -ono što je ovde (pokazuje na grudi) -da srce ne kuca mi ne bi živeli -kad se neko uplaši onda počne da kuca -i kad jako trčiš pa ti onda kuca brzo -kad kuca prebrzo nije dobro, možeš da se onesvestiš -srce je veliko (pokazuju raširenim rukama, raspon pola metra xaxa) SPOSOBNOSTI -kad neko puno razmišlja pa se trudi da uradi (kao da nešto nacrta) -kad je neko sposoban nešto da uradi Šta? -da pravi neke ogrlice i narukvice... -da sređujemo sobu -da sređuje za brata i sestru -kad padne sneg da se klizamo -i neke pesmice i da pričamo priče NAKLONOSTI -kad se klanjaš ovako (pokazuje) -Strahinja je rekao kad se neko pokloni STRAST -to je kad se neko uplaši -ajoj! -kad je neko živahan -kad je neko bolestan GREH -ajoj! -ja sam čula za film "Greh njene majke" -kad je neko pogrešio (kao u nekom teškom pitanju) TRUD -muzika, instrumenti -kad se trudiš za nešto -kad se neko nauči nečeg, kad vredno radi -kad neko rodi bebu -kad se neko trudi da rodi bebu -kad se neko trudi da skupi igračke -...ili da ide sam u školu, da mu mama veruje da se neće izgubiti -da se ne bije i da se lepo ponašaš POSLUŠANJE - kad neko dete ne sluša a mama ga tuče -kad neko nekog sluša -i kad neko nekog ne sluša (kad mama nešto kaže a on ne posluša) -kad se sluša -kad se telefonira -kad si poslušan -kad se sluša baba, deda...vaspitačica...mama, tata... -kad ti neko nešto kaže, ti to uradiš -kad ti mama kaže da joj doneseš čašu vode, ti joj doneseš - kad slušaš vaspitačice, seku, mamu, tatu -da se ne štipamo, da se ne grizemo....da se ne bijemo -i da se ne čupamo za kosu - da se ne svađamo oko igračaka Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 "Gospode, daj mi strpljenja....i to odmah." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4480.msg118871.html#msg118871 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука