w.a.mozart Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 konstantine, da li bi mogao da m+daš link gde masoni javno ispovedaju da je djavo njihov Bog Masoni poštuju Velikog Neimara Svih Svetova i tolerišu svačiju veru. Savez, međutim, ne pripada nikakvoj sekti ili dogmi; on ne vrši ni verski ni crkveni kult. U njemu je brat mio, koje vere bio. http://www.vmls.rs/osnovna-nacela.html da nisi ti malo dodao ovo da je njima Bog djavo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 To sto su oni postavili ikonu Hrista,nista ne znaci.Bas zbog toga sam i otvorio temu radi svevideceg oka i trokuta na pravoslavnim ikonama..Naci cu ti informacije i postaviti,do tad nadam se volis crtace 0102_laugh http://www.youtube.com/watch?v=8hSvacxqR1o 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 Bela Ladja - Janacko razotrkiva masone 0102_laugh 4chsmu1 4chsmu1 smej.gif Ako je Ćirko mason i ja bih da budem 0110_hahaha 0102_laugh “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 volim crtaće... ali ovo što si stavio nije crtać.. ima togakolko hoćeš na netu... Iranian Scholar: Tom & Jerry is a Jewish Conspiracy na netu možeš naći i uputstvo kako da se gvoždje pretvori u zlato http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=179871 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2uH9X4uRTxk http-~~-//www.youtube.com/watch?v=CJlRTYm7QZU&feature=channel_video_title I kao sto sami kazu moraju da vrse obrede da bi bili religiozna organizacijahttp-~~-//www.youtube.com/watch?v=8EHQILygoRA&feature=relmfu ПРОГЛАС ГРЧКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПРОТИВ МАСОНЕРИЈЕ 1933. годинеАрхијерејски сабор Грчке цркве је на свом заседању 12. октобра 1933. једногласно усвојио следећи проглас: Слободно зидарство није обично филантропско удружење или философска школа, већ представља мистични систем који подсећа на античке паганске мистеријске религије и култове из којих и сама вуче корене, а чији је настављач и обновитељ.Та веза између слободног зидарства и античких идолопоклоничких мистерија показује се у свему ономе што се догађа и изводи током иницијација. Као и у ритуалима древних идолатријских мистерија, понавља се драма деловања и смрти магијског бога, када иницијант умире заједно са заштитнаком религијске магије, а која је увек митска особа која симболички представља Сунце природе, које умире зими, а поново се рађа у пролеће.Исто тако, у иницијацији трећег степена, где је заштитник слободног зидарства Хирам, на известан начин понавља се његова смрт када иницијант пати заједно са њим и, чак, бива ударан истим предметима, по истим деловима тела, као и Хирам. Према призвању угледног учитеља слободног зидарства, Хирам је, као Озирис, као Митра и као Бахус - једна од персонификација Сунца.Тако је слободно зидарство, како је већ речено, магијска религија, потпуно различита, одвојена и страна хришћанској вери. Чињеница да поседује сопствене храмове са олтарима - скида сваку сумњу са ове тврдње… Ово има своје религијске церемоније… Има своје иницијације, сопствене ритуале, хијерархијски поредак и строгу дисциплину.Као што се може закључити из масонских АГАПА и прослава зимске и летње равнодневице са религијским обредима и општом радошћу - оно је физиолатријска религија. Заиста се, на први поглед, чини да се слободно зидарство може изједначати са сваком другом религијом, зато што оно није директно заинтересовано којој вери иницијант припада.Ово се, међутим, објашњава његовим синкретичким карактером и доказује нам да је, у овој тачки, оно само плод и наставак античких идолатријских мистерија, а које су међу иницијанте примале обожаваоце свих богова. Али, како магијске религије, и поред тобожњег духа толеранције и прихватања других богова, теже сннкретшму који поткопава и постепено руши поверење у друге религије, тако данас масонерија, која жели да у себи постепено сажме цело човечанство, обећавајући да ће донети морално савршенство и познавање истине - уздиже себе на позицију над-религије, гледајући на све остале (укључујући и хришћанство) као на себи недорасле…А сама чињеница да слободно зидарство ствара братство које искључује сва друга братства (која слободно зидарство сматра „необученим“, чак и кад су хришћанска), јасно говори о његовим претензијама да буде над-религија. Ово значи да масонском иницијацијом хришћанин постаје брат муслиману, будисти или било ком рационалисти, док му хришћанин, који није уведен у масонерију, постаје странац.С друге стране, слободно зидарство се, наглашено издижући знање не помажући слободно истражавање, односно „размицање граница у потрази за истином“ (према његовим ритуалима и уставу), а још више усвајајући „природну етику“ - оштро супроставља хришћанској вери. Јер, хришћанска религија уздиже веру изнад свега, омеђујући људски разум границама постављеним Божијим откривењем и водећи до светости кроз натприродну (Божју) благодат.Другим речима, док хришћанство, као религија Откривења, поседује своје рационалне и надрационалне догме и истине, и тражи прво веру, а моралну структуру заснива на натприродној Божјој благодати, дотле слободно зидарство има само натуралну истину и своје иницијанте учи слободном мишљењу и истраживању искључиво путем разума. Своју моралну структуру заснива само на природним снагама човека и има само земаљски циљ. Зато је потпуно јасно да су хришћанство и слободно зидарство две неспојиве супротности. Природно је да су различите цркве заузеле став против слободног зидарства.Не само да је Западна црква, из својих разлога, жигосала масонски покрет бројним напским енцикликама, већ су лутеранске, методистичке и презвитеријанске заједнице, такође, објавиле да је он неспојив са хрићанством. Православна црква, је, у целини, задржала богаство хришћанске вере, борила се протестујући против слободног зидарства, кад год би се то питање поставило.Недавно је међу-православна комисија, која се окупила на Атосу и у којој су били представници свих аутокефалних Православних Цркава, окарактерисала слободно зидарство као „лажни и антихришћански систем“.Сабор епископа Грчке цркве довео је следеће закључке, које је, на горе поменутом заседању, извукао из претреса и расправе Његове Светости архиепископ атински Хризостом:„Слободно зидарство никако не може бити у складу са хришћанством, док год је тајна организација и док год делује и подучава магијама, тајнама и богоборачком рационализму. Слободно зидарство за своје чланове прихвата не само хришћане, већ и Јевреје и муслимане. Сходно томе, свештеницима се не може дозволити да учествују у овом удружењу.Сматрам да треба рашчинити сваког свештеника који су у слободно зидарство ушли без довољно размишљања и без провере - да прекину сваку везу са њим, јер је једино хришћанство религија која учи апсолутној истини и испуњава све религиозне и моралне потребе човека. Сви епископи Грчке Цркве су, сложно и једногласно одобрили претходно речено, и ми објављујемо да сва деца верна Цркви, морају да се одвоје од слободног зидарства…Неканонски је припадати у исто време Христу, а тражити искупљење и морално савршенство изван Њега. Због тога је истинско хришћанство неспојиво са слободним зидарством.Зато, сви који су умешани у иницијације масонских мистерија морају, од овог тренутка, да прекину све везе са масонским лажима и активностима, и нека буду сигурни да ће на тај начин обновити спону са нашим Јединим Господом и Спаситељем, а која је ослабила због незнања и погрешне процене вредности…“ Izvor podataka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 totalno sam smoren ovakvim razgovorima... ja sam te pitao gde masoni to JAVNO KAŽU da im je djavo Bog... ne znam da li je ovaj poslednji post namenjen argumentima za tu tvrdnju ali se povlačim iz ove teme... Bok stari Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 link=topic=11943.msg382364#msg382364 date=1300298140] totalno sam smoren ovakvim razgovorima... ja sam te pitao gde masoni to JAVNO KAŽU da im je djavo Bog... ne znam da li je ovaj poslednji post namenjen argumentima za tu tvrdnju ali se povlačim iz ove teme... Bok stari Da,znam! Ne znaci ako nisam postavio da necu :bla: Mada, i ovo je suvise dobro .Ne smeta valjda,nadam se da si barem bacio pogled.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 16, 2011 Пријави Подели Написано Март 16, 2011 jesam,naravno... ne baš najsrećniji presek... analiza masona iz sebe i svog iskustva... kao kad bi mason tumačio crkvene oce koristeći svoje termine i predanje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Sto rece jendom Ivica ako nas ovakvi preveslaju i zavladaju svetom onda i treba da na porobe. Pogledajte na sta lice ovi cirkuzanti. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh Masonic Ritual Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 link=topic=11943.msg382295#msg382295 date=1300289823] konstantine, da li bi mogao da m+daš link gde masoni javno ispovedaju da je djavo njihov Bog Masoni poštuju Velikog Neimara Svih Svetova i tolerišu svačiju veru. Savez, međutim, ne pripada nikakvoj sekti ili dogmi; on ne vrši ni verski ni crkveni kult. U njemu je brat mio, koje vere bio. http://www.vmls.rs/osnovna-nacela.html da nisi ti malo dodao ovo da je njima Bog djavo Ne delim iznesene stavove ali za Lucifera i masone izgleda da je tacno Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 ok... tačno je da je matori reko nešto tako ali ipak nije on zvaničan predstavnik masona... deluje malo... ajd da ne kažem... ali na 0,56 je žešće kad kaže Isus je to rekao.... a i ovaj što ga pita je žešće tendenciozan a i ispod klipa na utubu piše Shriner FREEMASON shrine je na engleskom neki oltar ili svetilište... nisam baš upoznat ko su ti šrajneri ali deluje kao frakcija masona ili tako nešto Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
roolle Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Eto...ja sam sablaznjen ovim snimkom i nekako mi je neprirodno da jedan srpsi vladika ljubi ruku rimskom papi a isti taj papa znamo svi koliko je agitovao za ovu novu NDH u kojoj su pocinjeni strsni zlocini prema srbima koji su nekada ziveli u Krajini...objasnjenje? Hristos voskrese, radosti moja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
roolle Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 link=topic=785.msg80056#msg80056 date=1261683882]pa lepo..... znači ekumenizam je u stvari stepinac vaskrsnut koji oće da se ugura na naš ikonostas.... samo ljubljenje papske ruke nije ništa...to je protokol u vatikanu i jedan sveti marko efeski je papi u rimu ljubio ruku i nazvao ga najpobožnijim ocem... pa vi sad vidite...reč je o protokolu ali neki ovde ne čitaju sve teme.... svakako,masonerija je tema koja zaista ne zavredjuje posebnu pažnju ali naviknut sam na to da cvetaju teme o zaverama,planovima protiv srba,mućkama,zakulisnim radnjama...A U TEMU-KOJI JE RAZLOG HRISTOVOG OVAPLOĆENJA-120 DANA NIKO NIŠTA NE PIŠE.....pravoslavlje moje....medju šljivama,medju okultnom literaturom i iluminatima,medju globalizacijama i švaleracijama.... dok novi zaveti skupljaju prašinu a sveti oci se pominju samo uzgred.... A dali mislis da kad bi doslo do tog nesrecnog susureta pape i naseg patrijarha po protokolu papa njemu poljubio ruku i zatrazio blagoslov.....cisto sumnjam... Hristos voskrese, radosti moja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
roolle Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 na jednom forumu ima jedan mason osamnestog reda ako hocete da ga pozovem na forum pa pitajte sta vas interesuje o masonima Све се плашим да ће открити ко им је ''Архитекта Универзума'' или ''Врховно биће''! facenew22222222 Kako ko? Pa svetlonosa to je bar poznato.... Hristos voskrese, radosti moja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука