Jump to content

Господ говори човеку

Препоручена порука

пречудан текст - испаде Бог газда на лутке без слободног избора хоће ли Га уопште примити за Спаситеља ...

Ја се питам да ли си добро прочитао текст!!!  89898989898989

Ово и није утеха за здраве и слободне, ово је утеха и реч охрабрења за болесне, који везани за постељу немају много слободног избора, ово је утеха за оне који су пали у ропство судова и не могу поднети бол и увреде који им други наносе, ово је утеха за оне који се боје, ово је утеха за сиромахе духом који губе веру у тренутцима осуде, желе да се бране од овога света, а Господ их позива да верују да је све то добро и да га у свакој муци и тескоби љубе свим срцем и њега траже, јер су бол и туга и сиромаштво и материјално и духом, кризе на путу сазревања у Христу, на путу који је по Божијој вољи, а не по жељама нашег срца...

Оче наш који  си на небесима, да је свето Име Твоје, да дође Царство Твоје, да буде воља Твоја...

Љуби ме такав какав јеси!!! И ти што си ружан, и ти што си глув и слеп, и ти што болујеш од рака, и ти са церебралном парализом, и ти што немаш снаге љубити непријатеља, и ти што муцаш, и ти што си неспособан за што год...

Ја љубим такође у теби и твоје слабости, и љубим такође и слабости сиромашних и бедних, ја желим да из срца бедних чујем непрестани зов - Господе Исусе ЈА ТЕ ЉУБИМ

Ако ли те и свет не прихвата, ако ли те и твоји најдражи не воле, ако ли се саблажњавају о тебе, знај да те ја љубим! nasznak

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Одговори 43
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Sekastarca

Ne postoji covek bez slobodnog izbora. I gluv i ruzan i slep i bolestan moze da kaze non serviam svakog casa.

Problem sa  ovim tekstom je da ispade da Bog smislja, nemesta i izaziva poteskoce coveku.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

@Sekastarca

Ne postoji covek bez slobodnog izbora. I gluv i ruzan i slep i bolestan moze da kaze non serviam svakog casa.

Problem sa  ovim tekstom je da ispade da Bog smislja, nemesta i izaziva poteskoce coveku.

Овај текст говори да се без тешкоћа не може доћи Господу, ко није кушао ране, не познаје Господа!!!

apel.png

Подели на овим сајтовима

него шта сам, двапут, јер нисам могао да верујем први пут шта сам прочитао.

па где је ту ЉУБАВ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ, СВИ ИМАЈУ СЛОБОДАН ИЗБОР СВАГДА!

Бог сам не дира у слободну вољу коју Он даде и самим тим не може да делује у човеку који му се супротставља и одбија Га јер није силоватељ, мучитељ, тиранин који захтева, тера, навлачи, гура, одређује, тлачи своје мало стадо.

још мање је бројач греха, кад их у трептају отпушта.

даде и не узима натраг, увек стоји поред човека и не напушта га ни у најгорим гресима, а увек бодри дух и тело да се поврате у радости и лакоћу безгрешности.

ал не уме човек да воли и да живи, него мора неко да га гази, тлачи, понижава, тера, мучи а не види своју песницу како га лупа по оку и затвара му очи за Истину опроста без услова, Пут лаганог Крста и Живот у радости.

аквиљо, то и мени паде на памет, ал ми ово било пријемчивије

Metallica - Master Of Puppets With lyrics

Подели на овим сајтовима

Овај текст говори да се без тешкоћа не може доћи Господу, ко није кушао ране, не познаје Господа!!!

тај текст онда обесмишљава појам светог причешћа.
Подели на овим сајтовима

ал не уме човек да воли и да живи, него мора неко да га гази, тлачи, понижава, тера, мучи а не види своју песницу како га лупа по оку и затвара му очи за Истину опроста без услова, Пут лаганог Крста и Живот у радости.

nasznak  0102_laugh

па не ради се о сумљи у праштање, већ у одбачености овоземаљској! Ко љуби болесног, ко љуби ружног, ко љуби неког ко прича сатима, а ништа не каже, ко љуби оног који стално плаче, ко љуби смотаног, ко љуби неког коме је IQ испод просека, ко љуби неког ко не може да се одупре греху, а ипак тражи пита Господа...?

apel.png

Подели на овим сајтовима

@Sekastarca

Sustina teksta, da kod onih u nevoljama pre svega, raspali ljubav prema gospodu je u redu. Ali je nacin na koji

je ta sustina teksta izneta naopako postavljena.

Ne desavaju se nama teskoce zato sto ih je Gospod namestio a da nam se dese nego po nuznom delovanju nase pale prirode i u fizickom i u psihickom smislu. Nas zadatak je da izbrisemo tu nuznost pale prirode tako sto cemo uci u zajednicu sa Gosodom.

Nije cilj i smisao to da ruzan, bolestan, neinteligentan, smotan, tuzan, odbacen prihvate svoje stanje kao volju Boziju da oni budu takvi nego upravo da je prevazidju to stanje ali to mogu samo kroz zajednicu sa Bogom.

Iz ovog teksta  neko moze da pomisli da Bog zeli da osoba xy bude hendikepirana. Upravo suprotno Bog zeli da niko ne bude hendikepiran ali hendikepiranih ljudi ima zbog nuznosti nase pale prirode. Bog upravo zeli da svako prevazidje svoje biolosko psihicke limite tako sto ce potencijal svoje slobodne volje iskoristiti za ulazak u zajednicu sa Njim.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Svako vidi ono što želi da vidi.  0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

@Sekastarca

'' prevazići svoje biološke i psihičke limite tako što će potencijal svoje slobodne volje iskoristiti za ulazak u zajednicu sa njim ' tj Gospodom - suština u jednoj rečenici, BRAVO.,,, teško dostižno ali nije nemoguće

Problem sa  ovim tekstom je da ispade da Bog smislja, nemesta i izaziva poteskoce coveku.

Sustina teksta, da kod onih u nevoljama pre svega, raspali ljubav prema gospodu je u redu. Ali je nacin na koji

je ta sustina teksta izneta naopako postavljena.

Ne desavaju se nama teskoce zato sto ih je Gospod namestio a da nam se dese nego po nuznom delovanju nase pale prirode i u fizickom i u psihickom smislu. Nas zadatak je da izbrisemo tu nuznost pale prirode tako sto cemo uci u zajednicu sa Gosodom.

Nije cilj i smisao to da ruzan, bolestan, neinteligentan, smotan, tuzan, odbacen prihvate svoje stanje kao volju Boziju da oni budu takvi nego upravo da je prevazidju to stanje ali to mogu samo kroz zajednicu sa Bogom.

Iz ovog teksta  neko moze da pomisli da Bog zeli da osoba xy bude hendikepirana. Upravo suprotno Bog zeli da niko ne bude hendikepiran ali hendikepiranih ljudi ima zbog nuznosti nase pale prirode. Bog upravo zeli da svako prevazidje svoje biolosko psihicke limite tako sto ce potencijal svoje slobodne volje iskoristiti za ulazak u zajednicu sa Njim.

'' prevazići svoje biološke i psihičke limite tako što će potencijal svoje slobodne volje iskoristiti za ulazak u zajednicu sa njim '' tj. Gospodom - suština u jednoj rečenici, BRAVO,

teško dostižno ali nije nemoguće

• Свиђа ми се 1

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Ја љубим такође у теби и твоје слабости, и љубим такође и слабости сиромашних и бедних, ја желим да из срца бедних чујем непрестани зов - Господе Исусе ЈА ТЕ ЉУБИМ

89898989898989

Pa zar u ovoj rečenici ne vidite poziv bedniku da uđe u zajednicu sa Gospodom!!!

4chsmu1

i još:  У сваком тренутку и у свакој ситуацији у којој се налазиш, у одушевљењу или у потиштености, у верности или неверности - љуби ме такав какав јеси.

apel.png

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 years later...

Господ говори човеку

8596281542_3cf7b3b385_b.jpg

Први део:

https://www.pouke.org/agape/download/AUDIO/BESEDE-PREDAVANJA-POUKE//08.GOSPOD GOVORI COVEKU 1.mp3

Други део:

https://www.pouke.org/agape/download/AUDIO/BESEDE-PREDAVANJA-POUKE//09.GOSPOD GOVORI COVEKU 2.mp3

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...