Зорица екс Милева Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ne znam koliko je bilo ko od vas bio u prilici da čuje ovo "strašno" pitanje i koliko puta, ali meni je stvarno dozlogrdilo. Elem, kad sam završila faks, kao i svako drugi nadala sam se poslu - oteglo se dvije godine uzaludnog traženja (nisu htjeli da me prime ni da volontiram), onda sam radila 3 godine na takvom radnom mjestu gdje sam svaki dan imala mučnine od nervoze (više bolesna nego zdrava), i sad je već godina kako nemam posla.Ne znam više koliko prijava sam predala, moljakala, tražila i ništa. Elem, nije ovo kuknjava vama, nego moja potreba i želja da mi pomognete da prebrodim mučninu koju mi izaziva to strašno pitanje "Ima li šta za posao?". Više me niko i ne pita kako sam, ali se redovno postavlja pitanje tog tipa (koje je meni rak - rana), ili zašto se nisi udala, ili kad misliš da rađaš djecu itd. Otkuda ljudima tolika potreba da udaraju druge tamo gdje ih najviše boli? I kako da meni to prestane da smeta? Ima li neko neki prijedlog, s obzirom na to da muku mučim godinama, i ništa ne vrijedi. P.S: znam da ja treba da mijenjam sebe, a ne druge, ali možda neko zna kako da ja to uradim, pošto stvarno nemam blage veze. Ja neću da mi to smeta, i ne želim da se trzam, ali ne znam kako da to postignem. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 a sta si isfaksala ako nije tajna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Poljoprivredni fakultet - školovani zemljoradnik 0102_laugh Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ne znam koliko je bilo ko od vas bio u prilici da čuje ovo "strašno" pitanje i koliko puta, ali meni je stvarno dozlogrdilo. Elem, kad sam završila faks, kao i svako drugi nadala sam se poslu - oteglo se dvije godine uzaludnog traženja (nisu htjeli da me prime ni da volontiram), onda sam radila 3 godine na takvom radnom mjestu gdje sam svaki dan imala mučnine od nervoze (više bolesna nego zdrava), i sad je već godina kako nemam posla.Ne znam više koliko prijava sam predala, moljakala, tražila i ništa. Elem, nije ovo kuknjava vama, nego moja potreba i želja da mi pomognete da prebrodim mučninu koju mi izaziva to strašno pitanje "Ima li šta za posao?". Više me niko i ne pita kako sam, ali se redovno postavlja pitanje tog tipa (koje je meni rak - rana), ili zašto se nisi udala, ili kad misliš da rađaš djecu itd. Otkuda ljudima tolika potreba da udaraju druge tamo gdje ih najviše boli? I kako da meni to prestane da smeta? Ima li neko neki prijedlog, s obzirom na to da muku mučim godinama, i ništa ne vrijedi. P.S: znam da ja treba da mijenjam sebe, a ne druge, ali možda neko zna kako da ja to uradim, pošto stvarno nemam blage veze. Ja neću da mi to smeta, i ne želim da se trzam, ali ne znam kako da to postignem. dragi Boze, suocavam se sa apsolutno istim problemom, jedina razlika je sto trazim posao u prosveti. I ja vise nemam blage veze sta da radim i kako da resim ove svoje probleme. Nisam pomogla ali eto, jos neko tj. neka ima istovetne nevolje kao i ti '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Јако је тешко рећи ''немојте се секирати''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Право да ти кажем Мирођијо не сикирам се уопште биће како Бог буде хтио, али некако кад ме тако почну испитивати, па се ишчуђавати, галамити, не могу да се не изнервирам. Али нека - то је добро за смирење. Уосталом прочитајте молим вас ако вас не мрзи текст (или послушајте видео) који сам поставила на теми Господ говори човјеку - одмах некако буде лакше. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 и ја тражим посао :bicycle_2: :bicycle_2: jahojao234 имам скоро 14 година рада и искуства (КАД ПРЕ! confused) и сваки посао је био јачи и тежи од претходног а фирме све боље и боље, па опет ми је тешко да нађем адекватан посао, чак и кад тотално снизим критеријум и за паре и за место. иди бре у першун око чега се ти удараш у главу confused 0102_laugh мени је невероватно да дозвољаваш да те то убија у појам, а као да не знаш колико вредиш и колико знаш а здрава си и права си. ђаво те тера у униније и неурозу, оће душу да ти поједе confused то што то други не цене и безочни су за твој дух и осећај, то је само слепост и за жаљење је. да не додајем на ватрицу да нам је свима Србија зла маћеха не дај се у напаст и слушај ове цитате утехе ... - Зато вам кажем: све што иштете у својој молитви верујте да ћете примити; и биће вам. - И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате на кога: да и Отац ваш који је на небесима опрости вама погрешке ваше. - И рече: Корнилије! Услишена би молитва твоја и милостиње твоје поменуше се пред Богом. - Него иштите најпре царство Божје, и правду Његову, и ово ће вам се све додати. а кад се помолиш по вери нек ти буде и кад год будеш тражила посао, отвориће ти се могућност. до тад не тугуј и размишљај да си Богу непроценљиво уметничко дело које Он неће дозволити ни због других 99 оваца да пропаднеш и вук да те поједе confused1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Kod mene je sasvim druga situacija...ja posao uopste nisam trazila, drzala sam deciji crkveni hor 2 puta nedeljno, isla na liturgije i to mi je bila razonoda dok je Marija bila bas mala...onda se pojavila mogucnost za sadasnji posao JUPI! Prihvatila sam ga , posteno, iz razloga sto mnogi vape za poslom i nista, a ja sada da ga odbijem. Za sada sam prezadovoljna! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Moj kum je završio poljoprivredni fakultet i najiskrenije nikad nije bio bez posla... Uvek je nalazio neke fine poslove (mislim finansijski fine).... Ali njegova želja je bila da radi u banci i to mu se ostvarilo. Konkurisao je za kreditnog službenika za poljoprivredne kredite i oberučke su ga prihvatili i dali mu posao.... Kada je ova kriza naletila, pola njih novajlija u banci je dobila pedalu, ali vrlo brzo je našao isti posao u nekoj drugoj banci... Ovo ti pišem Mileva samo da razmisliš o ovakom poslu kao alternativi, a mogu da pitam kuma za oone firme gde je raadio pre i u kojima je bio zadovoljan, pa da ti javim..... A imam drugaricu koja je prosvetni radnik i ona se isto jako mnogo namučila dok nije našla posao u struci, ali je na kraju ipak našla.... Radi 100 km daleko od Beograda u nekoj školi, putuje dva sata i više na posao, ali je zadovoljna.... A i ja kuburim sa poslom slično kao i Medo 0110_hahaha 0110_hahaha .... Ali treba se nadati i verovati i biće sve ok na kraju.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 0110_hahaha hvala 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 nama zenama je lakse...ili se lepo udamo xaxa 0110_hahaha ili...i mi isto jao boom tras za posao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Žao mi je niste dobili posao, mi tražimo Bika. U Hrvatskoj žene čine oko 80 posto zaposlenih u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju. Slučajno ili ne, upravo u ovim “ženskim” poslovima plaće su dvadesetak posto manje od primanja muških kolega. Ovakva navika diskriminacije žena proizlazi iz krutog patrijahalnog svjetonazora, koji opstaje unatoč svim zakonski definiranim sankcijama. No stereotipi zapravo kategoriziraju ljude u jedan od četiri kalupa, pokazuju nova psihološka istraživanja. Ljudi jedni druge doživljajaju kao sposobne ili nesposobne te kao dobronamjerne ili loše, pa će, primjerice, visokog muškarca odlučnoga glasa stereotipi svrstati u kategoriju hladnih, ali sposobnih. Kako vrijeme prolazi, tako i pristranost dobiva sve bizarnije oblike, pa i oni koji savršeno rade te istodobno stvaraju dobre odnose mogu biti nepravedno uskraćeni. Razlozi za to im mogu izgledati kao da izlaze izvan okvira zdravog razuma, a ono što im se događa na poslu sličiti scenariju nekog potpuno ekscentričnog sna. Dovoljno je da ih grafolog proglasi neurotičnima na račun rukopisa, imaju pogrešnu krvnu grupu... Ako žele posao, radnici moraju paziti i na naglasak, horoskopski znak, visinu... UZ ŽIVOTOPIS I NATALNA KARTA Osim što neke tvrtke angažiraju astrologe tijekom donošenja važnih poslovnih odluka i dugoročnog planiranja, znak u kojem ste rođeni može utjecati i na vašu karijeru. Austrijska kompanija nedavno je u oglasu istaknula kako traži radnike rođene u određenim znakovima. Svi ostali koji nisu zadovoljavali taj kriterij bili su nepoželjni. "NISKI SU SVADLJIVI, POHLEPNI I ZEZNUTI" Tijekom dodjeljivanja posla, između ostalog, važnu ulogu ima i visina. U konkurenciji jednako kvalificiranih ljudi u pravilu prednost dobivaju viši. Razlog tome su predrasude o negativnom karakteru niskih ljudi, njihovoj pohlepi i svadljivosti. Zvuči nevjerojatno, ali prema istraživanjima, niži ljudi prosječno zarađuju manje od viših. >>> Način na koji ispunite formulare i potpis postaju ključni za dobivanje posla jer sve više tvrtki angažira i stručnjake za rukopis >>> Kako bi zvučali pametnije, Sveučilište u Teksasu zaposlilo je tajnicu iz druge države. Podjela na “naše” i “vaše” nije samo američka... >>> U Japanu se smatra kako su ljudi krvne grupe 0 društveni, “B-kavci” su pedantni... Ovisno o tipu posla traže i određene krvne grupe Izvor: http://www.24sata.hr/metro/zao-mi-je-niste-dobili-posao-mi-trazimo-bika/192844/ Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 "NISKI SU SVADLJIVI, POHLEPNI I ZEZNUTI"ово је типична заоставштина уназађења мозга званог еугеника. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Šta da ti pričam kad sve znaš facenew22222222 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Свима који имају муке са налажењем посла саветујем да почну да читају акатист светој Ксенији Петровградској http://www.molitvenik.in.rs/akatisti/akatisti_svetima/akatist_svetoj_kseniji_petrogradskoj.html многима је помогла управо што се тиче налажења посла Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука