Никола Ђоловић Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Не вреди да знамо неке ствари ако нисмо кадри да их испунимо. И Христос непосредно пред «хапшење» открива свим својим ученицима шта ће се конкретно догодити, па опет ни у самим ученицима (касније апостолима) то ништа не мења стање и делање. Петрово одрицање нам то најбоље показује а далеко од тога да икога осуђујемо, него кроз њега можемо видети психо-недоследност свакога од нас. Зато не би требало толико да потежемо ту «откровењску делатност» од стране Бога, као што раде сујеверни протагонисти своје вере алудирајући на видовитост, јер и када бисмо знали будућност очигледно да не бисмо ништа променили. Штавише, мислим да бисмо већу одговорност сносили за оно што смо знали а нисмо изменили, неголи што бисмо је сносили да нисмо знали те нисмо ни променили. Опет, ни незнање не значи «прање од одговорности» у тривијалном смислу речи и догађајне стварности. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ovo nikad nemozemo dovoljno naglasiti, narociti u danasnje "magijsko vreme" u Ckrvi. Mnogi magovi, okultisti mogu da imaju moc da otkriju jos vece i slozenije "detalje" pa kakva im je korist od toga???? Znao je apostol Pavle sta ce se desavati u Crkvi u buducim vekovima pa nam je ostavio ono "I da znam sve jezike, da ima dar prorostva.... bez ljubavi nista sam" ali ne vredi. Cudesa, cudesa pa cudesa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 затровани смо разним негативним садржајима данас и онда асв тај садржај се уноси и у Цркву кроз људе, приче, размену информација преко малих и великих екрана, радио дише такође тиме ... и онда имамо ситуацију да је сваки који је мало мање слеп од оног другог: ''прозорљив''. та тужна ситуација нам само дочарава колико су људи духом гладни и сируомашни данас, неупућени, тражитељи и зачарани илузијом жеља и фантастиком слабости без реалне потпоре. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 sala mala na ovu temu: kaze meni duhovnik: - jel si cula da sam ja prozorljiv? ja zblanuta: - ne on: - sad cu da ti pokazem. ustaje, otvara prozor, gleda levo i desno, okrece se i kaze: - ja sam prozorljiv, znam da gledam kroz prozor. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 е отац је луд :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 е отац је луд smej.gif smej.gif smej.gif 0102_laugh 0110_hahaha daleko od toga. čovek samo dobro posmatra ljude i zaista ih sluša. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 е отац је луд smej.gif smej.gif smej.gif :cheesy2: :cheesy2: daleko od toga. čovek samo dobro posmatra ljude i zaista ih sluša. нисам ни мислио у негативном контексту. smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 овде на форуму, ми смо сви константне ''жртве'' такозване прозорљивости код појединаца који уствари имају само дебеле и сапуничасте параноје, предрасуде, умишљености, ''знања'', а у животу нас уживо нису видели нити нам знају рођена имена, а камоли презимена. нажалост, то је толико негативна појава данас која сведочи о дебелом отпадништву од Цркве и тоталном неразумевању Ко је Бог или шта је вера и њено учење. што је још жалосније, пишем вам из сопственог искуства, колико и доживљаја јер нико није имун на то - па чак ни они који су цео живот у вери или на најузвишенијим позивима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Септембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 овде на форуму, ми смо сви константне ''жртве'' такозване прозорљивости код појединаца који уствари имају само дебеле и сапуничасте параноје, предрасуде, умишљености, ''знања'', а у животу нас уживо нису видели нити нам знају рођена имена, а камоли презимена. нажалост, то је толико негативна појава данас која сведочи о дебелом отпадништву од Цркве и тоталном неразумевању Ко је Бог или шта је вера и њено учење. што је још жалосније, пишем вам из сопственог искуства, колико и доживљаја јер нико није имун на то - па чак ни они који су цео живот у вери или на најузвишенијим позивима. :cheesy: http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kasijana Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 овде на форуму, ми смо сви константне ''жртве'' такозване прозорљивости код појединаца који уствари имају само дебеле и сапуничасте параноје, предрасуде, умишљености, ''знања'', а у животу нас уживо нису видели нити нам знају рођена имена, а камоли презимена. нажалост, то је толико негативна појава данас која сведочи о дебелом отпадништву од Цркве и тоталном неразумевању Ко је Бог или шта је вера и њено учење. што је још жалосније, пишем вам из сопственог искуства, колико и доживљаја јер нико није имун на то - па чак ни они који су цео живот у вери или на најузвишенијим позивима. 777bakisin nasznak12 "Slusaj, dete moje! Kad Bog dopusta da se dogodi nesto lose, na kraju se iz toga radja nesto dobro. Upamti to." Iz Ja-grada u Ti-grad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука