Jump to content

Где у Библији пише да свештенике ословљавамо са "оче"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дмитар је написао да је православац и не треба га оптуживати да је адвентиста и сл. само зато што поставља питања. Приметио сам да је Трифке тако оптужио већ неколико људи. Нема потребе за тим.

Мислим да га је Трифке добро прочитао али хтео сам нешто друго да напишем. Како то да им није грех да доводе људе у заблуду да су православни а грех им је да се помоле Богородици да их спаси? Чуди ме.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Одговори 165
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мислим да га је Трифке добро прочитао али хтео сам нешто друго да напишем. Како то да им није грех да доводе људе у заблуду да су православни а грех им је да се помоле Богородици да их спаси? Чуди ме.

Bogorodicu nisam spominjao, samo sam pitao covjeka da mi pojasni zasto katolici koriste kipove..nebitno.

Ako me je Trifke dobro procitao, da li bi bilo u redu da ja kazem.Neka Gospod pomene na sudu ovo, pa ako ja lazem neka bude meni, a ako ne lazem neka bude tebi.

Подели на овим сајтовима

Како сам схватила говорио си о свом парохијском свештенику, а њега нико не бира.Е сад ако си ти већ себи сам изабрао духовника какав ти одговара...то је друго.

Ако је веома добар човек, као што кажеш, је л те он научио да вадиш трње из очију других а да себе и балване у свом оку не видиш?

(питање постављам на основу доброг дела  твојих 16 порука)

Gospodjo, od 16 poruka , u 14 poruka  govorim da nisam jeretik.

Taj stih sam i ja citirao...

Подели на овим сајтовима

Bogorodicu nisam spominjao, samo sam pitao covjeka da mi pojasni zasto katolici koriste kipove..nebitno.

Ako me je Trifke dobro procitao, da li bi bilo u redu da ja kazem.Neka Gospod pomene na sudu ovo, pa ako ja lazem neka bude meni, a ako ne lazem neka bude tebi.

Слаб сам ја за дијалог са вама. Не бих се даље усудио да наставим. Свако добро ти желим.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

:) Господине,а  како сте се уопште довели у ту ситуацију ? :.mislise.

Pronasao ovaj sajt, reko bas super...taman da rijesim nekakve nedoumice.

Postavio pitanje, zasto svestenike zovemo OCEVI ?Kad je Gospod rekao: ne zovite nikog Ocem, do Oca vaseg na nebu...da ne citiram tacno.

I jedna djevojka mi fino odgovorila.

Kad poslije toga, kao da sam lavinu pokrenuo.

Подели на овим сајтовима

Слаб сам ја за дијалог са вама. Не бих се даље усудио да наставим. Свако добро ти желим.

Nisam zelio da te dovedem u nelagodnu situaciju.Al kako da ja sad tebi dokazem da nisam jeretik.

Nadam se da si shvatio da sam Pravoslavac, pa nisam lud da napisem ovo gore, a da ne govoirim istinu.

Nadam se da je diskusija gotova.

Svako dobro od Boga brate.

Подели на овим сајтовима

Pronasao ovaj sajt, reko bas super...taman da rijesim nekakve nedoumice.

Ооо  Дмитре,што си то дозволио.. имаш изабраног ( и ти си га бирао)  духовника а тражиш по форуму да решаваш недоумице....чудно.Ја мог пароха небираног баш о свему могу слободно да питам.....

Али нека, добро нам дошао.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ооо  Дмитре,што си то дозволио.. имаш изабраног ( и ти си га бирао)  духовника а тражиш по форуму да решаваш недоумице....чудно.Ја мог пароха небираног баш о свему могу слободно да питам.....

Али нека, добро нам дошао.

O moj Boze kakva suptilna šala,a ja  kao da pisem Hijeroglifima, pa se pogrijesi u interpretaciji.Pa od slona ispane mis, a od misa slon :D

Pa bi li ti izabrala/o  ovog gore pomenutog pastira, koji je otisao, za svog paroha.

Mozda bi ja izabrao tvog, ali vjerovatno ima par stotina kilometara do njega.

Подели на овим сајтовима

Pa bi li ti izabrala/o ovog gore pomenutog pastira, koji je otisao, za svog paroha.

..па то ти и причам,..иди ти ипак попуни оне тамо цртице што сам ти оставила :)) 

8086.gif 

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ima o tome dosta već otvorenih tema i to je sad mimo ovu temu, tema za sebe, zato se nisam htio širit s tim. Napisao sam da su kipovi ustvari definisani kao stereometrijske, prostorne 3D ikone i za njih važi isti taj odnos kao i prema ikonama i sve što vrijedi za ikone vrijedi i za te kipove kod nas, no izgleda nije ti to zapalo za oči, ali evo onda ovo za prvu infrormaciju:

http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/marijaisvecimnu/117-smiju-li-se-graditi-kipovi-i-slike-u-crkvama/

I ovo:

http://www.svjedocanstva.com/rijec/bozja-rijec/koja-je-bila-svrha-kipova-kojima-je-bog-zabranio-klanjanje-u-starom-zavjetu/4-5-181.html

Подели на овим сајтовима

Ima o tome dosta već otvorenih tema i to je sad mimo ovu temu, tema za sebe, zato se nisam htio širit s tim. Napisao sam da su kipovi ustvari definisani kao stereometrijske, prostorne 3D ikone i za njih važi isti taj odnos kao i prema ikonama i sve što vrijedi za ikone vrijedi i za te kipove kod nas, no izgleda nije ti to zapalo za oči, ali evo onda ovo za prvu infrormaciju:

http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/marijaisvecimnu/117-smiju-li-se-graditi-kipovi-i-slike-u-crkvama/

I ovo:

http://www.svjedocanstva.com/rijec/bozja-rijec/koja-je-bila-svrha-kipova-kojima-je-bog-zabranio-klanjanje-u-starom-zavjetu/4-5-181.html

hvala

Подели на овим сајтовима

Дмитар је написао да је православац и не треба га оптуживати да је адвентиста и сл. само зато што поставља питања. Приметио сам да је Трифке тако оптужио већ неколико људи. Нема потребе за тим.

Ima Ziko rode ima itekako. Do sada nisam ni jednog bezveze optuzio. Dmitar je kazao nesto sto niko od njih do sada nije pa mu verujem. A svi do jednog do sada su bili sektasi. Ako ti neke stvari ne poznajes to ne znaci da ih niko ne treba da zna i ako ti ne zelis da reagujes ne znaci da niko ne treba da reaguje.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...