Zaklina Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Pomaze Bog, Uopste nije odsecena grana drveta. Ono sto je "oreol", mozda je nekada, ko zna kada, bila grana koja je polomljena, pa se tako formirao oblik koji daje oreol. Dakle svojim ocima sam videla, odsecena grana nije. Drugo, tecnost se nedavno pojavila, a i obrisi su poceli da se formiraju pre oko 6 meseci, kazu mestani. Neko mi rece da je danas vec objavljena reportaza u "Blicu". Dakle, iskljucivo je prirodna pojava, niko se nije igrao, ne kazem da jeste cudo, treba biti obazriv, ali podvala mestana nikako nije! Mene zaista jako podseca na lik nekog mladica, Sveca. Dakle muski lik. Zanimljivo je da je u blizini crkva Svete Petke sa lekovitim izvorom. Ali kako vec neko ovde rece, treba stvari prepustiti vremenu. Inace fotografisala sam iz neposredne blizine, manje od 1m, i iskrena da budem, osecala sam i prijatan miris dok sam bila u blizini, ali neka vreme pokaze svoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Čudna pojava u selu Donji Adrovac kod Niša Sveta Petka u brestovom drvetu Autor: Branko Janačković | 30.06.2009. - 12:20 Meštani više sela u aleksinačkom kraju već tri dana, kao u hodočašću, dolaze u Donji Adrovac gde se na brestu kraj lokalnog puta Žitkovac - Donji Ljubeš pojavio lik Svete Petke! Po priči meštana, drvo je proplakalo pre tri dana stvarajući na stablu lik svetice. Da li se radi o čudu ili optičkoj varci, prosudiće vladika niški Irinej. Ali kada se za nesvakidašnji događaj pročulo, ovo mesto pohodilo je skoro 2.000 ljudi iz Žitkovca, Prćilovice, Nozrine, Moravca, Trnjana, Tešice i ostalih sela u moravskom kraju, svedoče meštani Donjeg Adrovca. Neobičan lik svetice prvi je uočio Milan Pejović koji ima kuću preko puta drveta i koji održava taj prostor pored puta. - Na mestu na kojem se pojavio lik svetice odsečena je grana još pre četiri godine. Primetio sam još oko Nove godine da drvo vlaži i da kao da stvara neku figuru, ali nisam nikome pominjao. Poslednja tri dana lik su primetili i meštani, raščulo se od usta do usta tako da ljudi neprekidno dolaze. Sami su počeli da na tom mestu ostavljaju novac - kaže Pejić. Sveštenik Slavoljub Petrović, paroh žitkovački, kaže da se ne može reći šta je u pitanju dok vladika niški Irinej ne da svoj konačan sud. - Možda je opomena narodu jer je krajnje vreme da se Srbi vrate veri, može biti poruka ili predskazanje, a možda nije ništa. Sveta Petka je uvek u crnom, ali kao da na pojedinim mestima na kori drveta ima crvenih nijansi. To bi onda mogao da bude i lik Svete Bogorodice. Obavestio sam trnjanskog sveštenika Bogosava Stankovića da se pozove vladika niški Irinej. Šta je u pitanju moći ćemo da damo sud tek kada se vladika izjasni - kaže sveštenik Petrović. Prostor oko drveta ograđen je žicom da posetioci ne bi rukama dodirivali i oštetili lik na stablu. Svi dolaze samo do žice, niko rukama ne dira. Sevaju blicevi aparata, škljocaju kamere na mobilnim telefonima. Kažu, lik je jasniji kada se fotografiše. Petar Pejović priča da ljudi neprekidno dolaze u Donji Adrovac. - Dolaze iz svih okolnih sela 24 časa, bez prekida. Tek će da dolaze kada se pročuje. Dolaze pešice, kolima. Na tom mestu se zaustavlja i autobus iako nije stanica pa putnici izađu da vide lik u brestu. Meštani pričaju da je vlasnik parcele iz Aleksinca i da je nakon što je video šta se dešava pristao da sa parcelom bude „šta god da se desi“. „Nemojte da me sečete“ - Po selu se priča da su na tom mestu prethodno isečena dva drveta, a kada su vlasnici placa hteli da iseku i ovo drvo „nešto“ im je prišapnulo: „Nemojte da me sečete.“ Priča se i da noću, kada padne mrak, neka svetlost kao da izbija iz lika svetice - priča Slobodan Vulić, meštanin susednog Gornjeg Adrovca. http://www.blic.rs/reportaza.php?id=99636 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zaklina Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Eto, sestra Lazarica je vec pronasla reportazu i postavila je.Lepo! Inace oca Slavoljuba licno poznajem, on je nas parohijski svestenik, odmeren covek, mislim da ovde zaista lepo komentarise pojavu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 radila sam kao saradnik na web prezentaciji za svoju firmu pa sam uvežbana u traganju po netu za informacijama 8) Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zaklina Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Hvala sestro! Lik je zaista jasniji kada se fotografise. Ja sam bila pre nego sto su postavili ogradu i bas sam prisla jako blizu. Mislim da su moje fotografije jasnije od ovih u Blicu, i kada sam ih pogledala, ovde sam postavila smanjene iz razumljivih razloga, jasno sam razaznala oci, meni lici na mladica koji je okrenut malo iz profila i gleda nanize. Uvecavala sam sliku. Ako se klikne misem na ove slike malo ce se uvecati i one. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Gledala sam emisiju Kopernikus-Nis gde su pricali o ovom ne znam da li da ga nazovem cudu....i cula sta je svestenik rekao u vezi ovog...u principu sto je Blic objavio i napomenuo je takodjer da je u blizini tog mesta postojala crkva koja je srusena i ni za temelj joj se ne zna. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 И мени ово дрво личи на икону светитељке: црна мантија, лик и ореол. Међутим, треба бити са тим обазрив. Бог јекадар да чудотвори, али то није и не сме да буде суштина наше вере (чуда има и ван православља). Немојмо дозволити да нас то преокупира и да нас одвоји од највећег чуда - сједињења Бога и човека на Светој Евхаристији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 imam samo jedno pitanje, koje je malo i van i u temi: jel se pravilno kaze "oreol" ili "nimb" za projavu oko glave svetitelja? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 Yesterday,we received from our Serbian friends, an e-mail with the following text and video attached. We do not know anything about this video, nor are we in any position to explain what is happening. We would like you to draw your own conclusions. This is something very unusual Ive never seen it before! One believer was trying to make a photo of the sunset when he noticed a very unusual light on the left and started recording it. It was an Angel taking the soul of one man when they went to that building one man had really died! Have a look! Συγκλονιστικό βίντεο-Amazing video!!! Шта мислите о овоме? Мислим, да ли је могуће да се сними камером преузимање душе човека од Анђела ради сведочења о томе или је у питању само нечији трик? Пише да је видео од српских пријатеља. Један верник је покушавао да сними залазак сунца и приметио врло необично светло с леве стране и почео да снима. Пише да је то био Анђео који је преузимао душу једног човека и да када су отишли до зграде један човек је заиста био умро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 10, 2009 Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 Pokušaću da pronađem snimak sa jedne eksurzije an Ostrogu, deca su se fotografisala, u steni iza ejdnog deteta se vidi ceo lik Sv.vasilija, kada su se vratili na to mesto lika u steni nije bilo.fotografija je prošla sve testove jer su roditelji bili zatečeni, nije fotomontaža Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 14, 2009 Пријави Подели Написано Август 14, 2009 чудо из Русије, http://englishrussia.com/?p=771 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Svedocanstvo Hadži Njegoša Vukovića o �?udu koje se desilo u manastiru Krupi na bdeniju uoci praznika Uspenija Presvete Bogorodice 2002. godine Proslavljanje praznika Uspenija Presvete Bogorodice u manastiru Krupi pocelo je svecanim bdenijem koje je sluzio prepodobni jeromonah Gavrilo. Za pevnicom su pojali brat Vladislav i brat Stanko koji su svojim umilnim pojanjem uneli u bogosluzenje duh Svete Gore i vizantijskog pojanja. U momentu kada se poje molitva «Gospodi vozvah k Tebje» kada sam dodavao kadionicu jeromonahu Gavrilu, on me je upitao: «brate Njegose vidis li i ti kako sija lice Gospoda nasega Isusa Hrista?» Pogledao sam u ikonu Spasiteljevu i zaista iz lika Hristovog isijavala je svetlost i sirila se po citavom hramu. Ja licno sam osecao neku posebnu radost i nezemaljsku srecu i cinilo mi se kao da ne stojim na podu hrama nego kao da lebdim. To isto osecanje su osetili i pojci i prisutni vernici koji su po zavrsetku bogosluzenja ushiceno iznosili svoje utiske. Zatrazio sam blagoslov od o. Gavrila da fotografisem ikonu i sveti Presto. Kada sam dao da se film razvije vidio sam da je Gospod dopustio da to cudo projavljenja milosti Njegove bude zabelezeno i dostupno za ukrepljenje u veri dusa i mnogih drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Svedocanstvo Hadži Njegoša Vukovi?a o ??udu koje se desilo u manastiru Krupi na bdeniju uoci praznika Uspenija Presvete Bogorodice 2002. godine Proslavljanje praznika Uspenija Presvete Bogorodice u manastiru Krupi pocelo je svecanim bdenijem koje je sluzio prepodobni jeromonah Gavrilo. Za pevnicom su pojali brat Vladislav i brat Stanko koji su svojim umilnim pojanjem uneli u bogosluzenje duh Svete Gore i vizantijskog pojanja. U momentu kada se poje molitva «Gospodi vozvah k Tebje» kada sam dodavao kadionicu jeromonahu Gavrilu, on me je upitao: «brate Njegose vidis li i ti kako sija lice Gospoda nasega Isusa Hrista?» Pogledao sam u ikonu Spasiteljevu i zaista iz lika Hristovog isijavala je svetlost i sirila se po citavom hramu. Ja licno sam osecao neku posebnu radost i nezemaljsku srecu i cinilo mi se kao da ne stojim na podu hrama nego kao da lebdim. To isto osecanje su osetili i pojci i prisutni vernici koji su po zavrsetku bogosluzenja ushiceno iznosili svoje utiske. Zatrazio sam blagoslov od o. Gavrila da fotografisem ikonu i sveti Presto. Kada sam dao da se film razvije vidio sam da je Gospod dopustio da to cudo projavljenja milosti Njegove bude zabelezeno i dostupno za ukrepljenje u veri dusa i mnogih drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=620 Nisam uspeo iz prve da ubacim sliku pa evo ovako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=620 Nisam uspeo iz prve da ubacim sliku pa evo ovako ??? j? ???? ???????? ???? ?????????j? ?? ??????? ? ???? ???????? ??????? ????????? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука