Solomon Kane Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Твоје мишљење,твоје право. Не ради се о праву. Слобода мишљења служи да би се дошло до истине и предпоставља да саговорници, као разумна бића, разумеју када су у праву а када нису. Не зато што имају субјективни ''утисак'' или су пак ''убеђени'' да су у праву, већ зато што њихови ставови могу да издрже објективну критичку проверу. Када нечији ставови не могу да издрже ту проверу онда тај неко, будући разуман, треба да одустане од свог става. Ти овде уводиш нешто што формално нема везе са темом. Односно позиваш се на то да је Кандићка антисрпски настројена и да учествује у антисрпској пропаганди. Чак и да је тако (а и ја мислим да јесте), то нема никакве везе са формалним утврђивањем чињеница а то се на овом скупу управо тражи. Када је у питању споменута госпођа, морамо правити разлику у њеним ставовима и структури њене позиције. Једино тако можемо бити у прилици да њене аргументе окренемо ''против'' њене основне хипотезе. Када је у питању твоје мишљење о свему овоме - ти се једноставно дуриш и правиш се увређен. Мислим да си ме погрешно схватио,да желиш погрешно да схватиш све оно што сам написао а ја заиста немам нерава да ти трећи пут објашњавам очигледно,подразумувајуће,већ виђено и недвосмислено доказано,нити желим више да се упуштам са тобом у разговор јер видим на основу последње реченице у ком правцу желиш да га усмериш....а кад смо већ ко последње реченице,ај да кажем пар реченица о томе... Не мораш баш после два поста,скоро на самом почетку размене ставова и уверења,да "набадаш на песницу" јер ја "теби као теби" нигде нисам налазио места у причи а понајмање сам твој психолошко-емoционални профил смештао у њену позадину и поенту.Нисам вршио,просто речено,дескрипцију твог "емоционалног стања" при нашем разговору,нити сам једну једину реч рекао о теби...ајд што то није лепо (то ваљда сви иоле нормални људи знају),него што је заиста беспотребно,бесмислено и што у корену причу или прекида,стављајући озбиљном човеку до знања ко је и шта жели у суштини тај други преко пута нас,или одводи особу,ону коју не схвата баш добро позадину свега те пристане на ту понуђену глупост,на пут острашћених расправа и непотребног губљења енергије и времена,док истовремено "извођач радова" у себи ликује због свођења приче на лична омаловажавања и препуцавања,тј.ликује због реализације свесног скретања теме "са поенте на саговорника" мислећи да ће у недостаку својих аргумената супротним правце, кроз "ад хоминем" дејствовање, "необориво доказати" бесмисленост саговорникових теза и смисленост сопствених аргумената...али то је илузија која увек,на крају крајева,резултира искључиво јаловошћу,и епилог свега тога јесте једна велика "нула" коју ће "практикант малициозности" кад тад схватити као бесмислену кад је осети на својој кожи. Значи,од сада те молим,невезано за саговорника,да или нормално водиш разговор или да га не водиш уопште...мислим,новинару,да си свима нама добро познат,на жалост,по веома исхитреним ставовима који у себи често и пречесто садрже олако спуштање "вербалног мача" на саговорников врат. Свако добро и надам се да више нећемо водити расправу на ову тему. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука