Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Ово нађох на ФБ-у : "Један човек је на архијерејској литургији у Саборној цркви у Нишу,почео да урла да затворе двери, називао патријарха Иринеја (тада само владику) новотарцем, расколником и сл, а био је томе научен у ман. Липовац- виђао сам га тамо често (напомињем да је Литургија била АРХИЈЕРЕЈСКА (sic)!!!" :cheesy: ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Јул 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Наравно, ја сам чуо у једном намастиру да су све те владике новотарци јер служе са отовреним дверима. Они не знају да само двери и иконостас бране српски народ да ђутуре из ови стопа не пређе у католике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Ово нађох на ФБ-у : "Један човек је на архијерејској литургији у Саборној цркви у Нишу,почео да урла да затворе двери, називао патријарха Иринеја (тада само владику) новотарцем, расколником и сл, а био је томе научен у ман. Липовац- виђао сам га тамо често (напомињем да је Литургија била АРХИЈЕРЕЈСКА (sic)!!!" 0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Ово нађох на ФБ-у : "Један човек је на архијерејској литургији у Саборној цркви у Нишу,почео да урла да затворе двери, називао патријарха Иринеја (тада само владику) новотарцем, расколником и сл, а био је томе научен у ман. Липовац- виђао сам га тамо често (напомињем да је Литургија била АРХИЈЕРЕЈСКА (sic)!!!" 0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Који лик... smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јул 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Ово нађох на ФБ-у : "Један човек је на архијерејској литургији у Саборној цркви у Нишу,почео да урла да затворе двери, називао патријарха Иринеја (тада само владику) новотарцем, расколником и сл, а био је томе научен у ман. Липовац- виђао сам га тамо често (напомињем да је Литургија била АРХИЈЕРЕЈСКА (sic)!!!" 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Који лик... 0110_hahaha Ах да је само један..... Сада свако ко је тек завирио у Цркву боље познаје св. Литургију од епископа.... Пазите овде се ради о патријарху Иринеју које је епископ још од 1974.год ... па ви сад видите. aman Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 mozda se treba vise boriti da se vec ko ide u crkvu mirno udje i spokojno valjda ,pa valjda otvoreni zatvoreni nece nikoga u nevjeru otjerati ako ima vjeru ,nekako ispadne uvijek da neki juris i borba za spasavanje pravoslavne crkve se na taj nacin bore ,kako sve primjeti tako vjeran narod koji se usao da se moli Bogu pomoli , nejasno mi to koje smirenje imaju ovako borci na ovaj nacin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 јееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее, ако је тај нормалан 0102_laugh :cheesy2: 4chsmu1 какав човек, просто сам збуњен дал да плачем ил да вриштим ил да се смејем вриштући и плачући ... треба да пре свега будемо нормални и васпитани у цркви, барем као би требало да смо васпитани. ваљда је сасвим јасно нормалном човеку да ако ти се нешто не свиђа, а ти се уклони и иди тамо где ти се свиђа и немој ти један уображено неук кројити неким тамо 100 што стоју унутра ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 oje mislis ti mene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Август 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Неко ме је питао на пп следеће, а знам да има сигурно неко ко не прави разлику између архијерејске и "класичне" литургије ..... помаже Бог Агапије! имам нешто да те питам поводом ове теме, видим сви се много смеју, а ја не капирам у чему је фора 8086.gif је л' може једно појашњење шта је ту сада "провала" ? hvala Види, упитању је проблем око "затварања и отварања царских двери".... По "старом" служењу Царске двери се обавезно затварају у току обичне св. Литургије. Савремени теолози и многи свештеници сматрају да Двери требају да буду отворене за време целе литургије да би народ могао без прекида да прати Литургију зато што је то древна, ранохришћанска пракса када Двери нису ни постојале (ово мишљење је по "новом"). Е сад, један неупућени верник је бурно реаговао, опужујући садашњег патријарх Иринеја да је новотарац када је видео да се двери не затварају док он служи. Смешно је у томе што није знао да се архијерејска литургија, дакле литургија када служи епископ-владика, обавезно служи (и по "старом") са отвореним дверима. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Ово нађох на ФБ-у : "Један човек је на архијерејској литургији у Саборној цркви у Нишу,почео да урла да затворе двери, називао патријарха Иринеја (тада само владику) новотарцем, расколником и сл, а био је томе научен у ман. Липовац- виђао сам га тамо често (напомињем да је Литургија била АРХИЈЕРЕЈСКА (sic)!!!" 8086.gif dada 0110_hahaha Ма јок,људи...човеку смета промаја до које,у позадини Цркве где је стајао,долази због отворених двери па је патријарха Иринеја назвао "новотарцем" јер исти очигледно не верује у промају. :cheesy:...а знам да има сигурно неко ко не прави разлику између архијерејске и "класичне" литургије .....Ето,такви који не знају основне ствари,највише галаме у Цркви. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Август 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Ето,такви који не знају основне ствари,највише галаме у Цркви. Овакви сличајеви су непобитан доказ да су "последња времена"..... 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Ето,такви који не знају основне ствари,највише галаме у Цркви. Овакви сличајеви су непобитан доказ да су "последња времена"..... 8086.gif ...за затворене двери. dada Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Ето,такви који не знају основне ствари,највише галаме у Цркви. Овакви сличајеви су непобитан доказ да су "последња времена"..... 8086.gif ...за затворене двери. dada 0110_hahaha :cheesy: dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука