Огњен Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6555.0.html А ако дође Тимотеј, гледајте да буде код вас без страха; јер он ради дјело Господње као и ја. Зато нико да га не презре. Апостол Тимотеј је у времену када је ово писано био млад човек и зато је постојала опасност да га неко презре апостолски дар и службу која је на њему. Како је са нама данас? Да ли су наши пријатељи који су постали свештеници за нас остали Пера, Мика, Лаза или узимамо од њих благослове и ословљавамо их са "оче"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Hm... ja imam različit stav prema različitim ljudima. Neki su mi ostali Pera, Mika, Žika, u nekima sam video promenu, a neki su u mojim očima imali isti autoritet i dok nisu nosili mantiju. Ali evo recimo moj odnos s mojim duhovnikom - nisam ga poznavao dok smo studirali (a studirali smo zajedno 4chsmu1), uopšte ga se ne sećam s fakulteta, upoznao sam ga tek skoro, i na "ti" smo, družimo se i mimo tog odnosa, ali ga gledam i kao autoritet u svešteničkom smislu. I taj autoritet mi se produžava i mimo liturgije. Ja sam inače ranije bio snob prema mlađim ljudima u smislu da sam ih smatrao apriori nezrelima i tako, ali sve više i više upoznajem dosta mlađih ljudi koji iskaču svojom zrelošću iznad ostalih, pa čak i starijih ljudi. Doduše, ima ih isto toliko i potpuno nezrelih, ali oni ne treba da budu reper. Kod nekih drugih ljudi, koji se i u mantiji isto ponašaju kao i kad je nisu nosili (u smislu neprimerenog ponašanja), taj autoritet mi jeste prisutan na liturgiji i ne poričem ga (ne poričem ga doduše ni ovako), ali ih mimo toga nekako ne doživljavam kao neke moralne autoritete. Ali ne sudim. Svi smo mi ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brankavu Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 0205_whistling ja se slažem sa Miljanom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 0110_hahaha ja se slažem sa Miljanom И ја. Добродошла Бранка! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука