Jump to content

Volite li Hrista...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дарко В пријатељу, атеисто, брате

Прочитао сам твојих шест "тачака оптужнице", последњу поруку 8086.gif и мислим да је то највећи степен слагања до којег могу да иду атеиста и верник  :cheesy:

Ниси прогугловао, грешиш по питању писања историје. Историја, повијест, никада се није писала за нечијег живота већ стриктно касније. Нико јој није посвећивао пажњу. Ни данас није на цени управо зато што пишу је победници, и ако тако кренемо сад као што ти гледаш: можемо да оповргнемо све личности до уназад пар стоина година.

Када смо код сумње, да ли би се ти наљутио ако бих ти ја казао да немаш ум, само због тога што га ја не видим? (иако мислим да га имаш, и превише за своје године) поента вере јесте да гледаш, осећаш, уочаваш и схваташ шире од материјалних доказа. У овом случају те доказе потежу једино противници Христоса, и постоје две врсте таквих:

добронамерни: они који их потежу како би заиста научили, открили, видели и признали кад им се нуди објашњење (за шта ти искрено материјално игра најмању улогу) и

недобронамерни: који не траже толико објашњење колико могућност да порекну све што има везе са вером, па макар им доказ била Јелена Карлеуша која тврди: "ЈА САМ АТЕИСТА!" ПОНОСНА САМ ШТО САМ АТЕИСТА!" и након пар минута мртва озбиљна: "ХВАЛА БОГУ НА ТОМЕ!"  319.gif mense0198626478946378946

Подели на овим сајтовима

• Одговори 69
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

nisam skapirao suzu ali jestira je kraćeno od jesti ratluk je  Bogom blagosloveno delo...

Мозарт геније као и обично феноменалан рад 319.gif захваљујем  :cheesy:

koja zenska georga sam pitala mocarte  ni tebe ne skapira sad

Сузо драга Сузице, приметићеш то код једне кориснице која је на аватар ставила фотографију хероине из латиноамеричке сапунице...

Подели на овим сајтовима

Дарко В пријатељу, атеисто, брате

Прочитао сам твојих шест "тачака оптужнице", последњу поруку 0110_hahaha и мислим да је то највећи степен слагања до којег могу да иду атеиста и верник  ;)

Ниси прогугловао, грешиш по питању писања историје. Историја, повијест, никада се није писала за нечијег живота већ стриктно касније. Нико јој није посвећивао пажњу. Ни данас није на цени управо зато што пишу је победници, и ако тако кренемо сад као што ти гледаш: можемо да оповргнемо све личности до уназад пар стоина година.

Када смо код сумње, да ли би се ти наљутио ако бих ти ја казао да немаш ум, само због тога што га ја не видим? (иако мислим да га имаш, и превише за своје године) поента вере јесте да гледаш, осећаш, уочаваш и схваташ шире од материјалних доказа. У овом случају те доказе потежу једино противници Христоса, и постоје две врсте таквих:

добронамерни: они који их потежу како би заиста научили, открили, видели и признали кад им се нуди објашњење (за шта ти искрено материјално игра најмању улогу) и

недобронамерни: који не траже толико објашњење колико могућност да порекну све што има везе са вером, па макар им доказ била Јелена Карлеуша која тврди: "ЈА САМ АТЕИСТА!" ПОНОСНА САМ ШТО САМ АТЕИСТА!" и након пар минута мртва озбиљна: "ХВАЛА БОГУ НА ТОМЕ!"  bighugbighug mense0198626478946378946

Neće istorija pisati o njemu u trenutku govora, treba da prođe negde oko 50 godina.

Ali očevici hoće! Video sam čoveka kako ustaje iz mrtvih - odmah sam otišao i zapisao.

A JK... 0110_hahaha  :)

Подели на овим сајтовима

Darko, ja ti rekoh - najranije biografije Aleksandra Makedonskog, koje niko ne dovodi u pitanje, napisala su dvojica pisaca nekoliko stotina godina posle njegove smrti. I to je akademski potpuno normalno. A ovamo dovodiš u pitanje (naspram toga) gro podataka o Isusu.

Georgie me je preduhitrio sad nekim podacima.

A i u pogledu sačuvanih rukopisa Biblija prednjači nad svim ostalim knjigama (za NZ ima oko 5000 grčkih rukopisa). Ilijada, druga po redu, ima "samo" 650. Najstarij od tih spisa su iz drugog i trećeg veka naše ere, mnogi i mlađi, što će reći da je najstariji iz vremena od više od 1000 godina POSLE Homera. Najstariji rukopis dela jevanđelja potiče iz 100-150 godine.

Nisu biografije Aleksandra Velikog najvažniji dokumenti za njegovu istoričnost.

On je osvajao do reke Gang, od oca Filipa, milioni dokaza postoje... Za Isusa nema, mada to nije relevantno ni za šta no dobro. Nije bio istorijska ličnost.

Navodili su ljudi šta hoćeš, Tony (pričao sam i sa njim, on je lik sa klipa dole) je navodio pismo Publija Lentula mada smo na sve odgovorili u principu.

лоша ти је аналогија, јер је показује управо о каквом Царству ми причамо.

ако схватимо Исуса као човека само који је постојао пар деценија на земљи и који је за пар година проповеди направио 2000-годишње духовно Царство које ни данас није у деклинацији већ у експанзији (што нам сведоче нова крштавања сваки дан), онда је Александар Велики сића од човека чије царство није потрајало ни пар година после њега.

што се тиче Исуса, имамо оца, мајку, околности, сведоке, распеће, ученике, догађаје, проповеди које су НЕПРОМЕЊЕНО време пребродиле ... ковани новац са ликом или христограмом, знамења крстова по целом свету ... све опипљиви докази колико је као човек и као Бог свеприсутан.

дакле, историјска личност - опипљива, а не илузија deus ex штагод.

а јес истина је да је лакше упамтити и пописати неког ко је извршио геноцид, него неког ко је оживљавао  isus-sinai

солипсизам је чудо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...