Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Ne radi se o tome. Evo ti ego: ego. :] Nemojte samo pogrešno da me shvatite, meni se vi dopadate i ovde mi je lepo samo... Budimo akademski precizni i držimo se istine. :] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 darko najprije da saznamo staje istina :cheesy: cak dal svi su istinu i pisali istoriji najmanje vjerujem i zapisivanju jel su uvijek mocnici pisali pod kontrolom u svakom vremenu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 darko najprije da saznamo staje istina :cheesy: O tome i pričam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Uživajte u slici na 1:26 A sta je to toliko "strasno" u slici na 1:26? Evo ti malo temeljnija studija od tog propagandnog, senzacionalistickog sunda (koji se, uzgred, ne pravi iz nikakvih ideoloskih ubedjenja nego zbog para) koji primas na prvu loptu kao Bog zna kakvo "otkrovenje". Byzantium The Lost Empire 2 5/5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Ne radi se o tome. Evo ti ego: ego. :] Nemojte samo pogrešno da me shvatite, meni se vi dopadate i ovde mi je lepo samo... Budimo akademski precizni i držimo se istine. :] drago mi je da ti je lepo... i nama je lepo sa tobom...ali mislim da si ovaj put ipak bio malo neozbiljan....pa ko bi te apostole slušao kad bi pričali o izmišljenom liku..... :cheesy: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Ne radi se o tome. Evo ti ego: ego. :] Nemojte samo pogrešno da me shvatite, meni se vi dopadate i ovde mi je lepo samo... Budimo akademski precizni i držimo se istine. :] drago mi je da ti je lepo... i nama je lepo sa tobom...ali mislim da si ovaj put ipak bio malo neozbiljan....pa ko bi te apostole slušao kad bi pričali o izmišljenom liku..... :cheesy: Što se mene tiče, nema ni dokaza da su oni postojali. :bla: Jedini dokazi su za njih navodno ovi: Imali oni učenike pa imali oni učenike pa oni pa oni i oni su bili sv. Oci. Ma ajde. Ali eto. t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Uživajte u slici na 1:26 A sta je to toliko "strasno" u slici na 1:26? Evo ti malo temeljnija studija od tog propagandnog, senzacionalistickog sunda (koji se, uzgred, ne pravi iz nikakvih ideoloskih ubedjenja nego zbog para) koji primas na prvu loptu kao Bog zna kakvo "otkrovenje". Byzantium The Lost Empire 2 5/5 nis ne razumimijem imasli na njemackom ovaj video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Darko, ja ti rekoh - najranije biografije Aleksandra Makedonskog, koje niko ne dovodi u pitanje, napisala su dvojica pisaca nekoliko stotina godina posle njegove smrti. I to je akademski potpuno normalno. A ovamo dovodiš u pitanje (naspram toga) gro podataka o Isusu. Georgie me je preduhitrio sad nekim podacima. A i u pogledu sačuvanih rukopisa Biblija prednjači nad svim ostalim knjigama (za NZ ima oko 5000 grčkih rukopisa). Ilijada, druga po redu, ima "samo" 650. Najstarij od tih spisa su iz drugog i trećeg veka naše ere, mnogi i mlađi, što će reći da je najstariji iz vremena od više od 1000 godina POSLE Homera. Najstariji rukopis dela jevanđelja potiče iz 100-150 godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 ono jes.... al Homer je Homer....... Simpson :cheesy: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Darko, ja ti rekoh - najranije biografije Aleksandra Makedonskog, koje niko ne dovodi u pitanje, napisala su dvojica pisaca nekoliko stotina godina posle njegove smrti. I to je akademski potpuno normalno. A ovamo dovodiš u pitanje (naspram toga) gro podataka o Isusu. Georgie me je preduhitrio sad nekim podacima. A i u pogledu sačuvanih rukopisa Biblija prednjači nad svim ostalim knjigama (za NZ ima oko 5000 grčkih rukopisa). Ilijada, druga po redu, ima "samo" 650. Najstarij od tih spisa su iz drugog i trećeg veka naše ere, mnogi i mlađi, što će reći da je najstariji iz vremena od više od 1000 godina POSLE Homera. Najstariji rukopis dela jevanđelja potiče iz 100-150 godine. Nisu biografije Aleksandra Velikog najvažniji dokumenti za njegovu istoričnost. On je osvajao do reke Gang, od oca Filipa, milioni dokaza postoje... Za Isusa nema, mada to nije relevantno ni za šta no dobro. Nije bio istorijska ličnost. Navodili su ljudi šta hoćeš, Tony (pričao sam i sa njim, on je lik sa klipa dole) je navodio pismo Publija Lentula mada smo na sve odgovorili u principu. 5 Questions Every Intelligent Atheist MUST Answer Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Ali reci (podilazeci najljigavije) "you probably study more then the average religious person". Jel ti lepo kad ti to kaze, a ? :cheesy: Ali jedno je ta tvrdnja (ciji cilj je ulizivanje publikumu), a drugo je realnost. A realnost na ovom forumu pokazuje da si se ti Darko mnogo manje bavio pravim proucavanjem nego prosecni posetilac ovog foruma, a mnogo vise absorbovanjem jeftine, trecerazredne shund-propagande. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Nije mi lepo kad mi se to kaže. Pravim proučavanjem čega? Mnogo ne volim kad mi ljudi to govore, učio sam o stvarima, nisam vernik koji prihvata Sveto Pismo kao naučne dokaze pa dolazi i lupeta gluposti. I ne želim nikome da polažem račun navođenjem pročitanih knjiga ili šta već, prođi me se ako ti se ne sviđa koliko sam istraživao. A ako je reč o Isusu, verovatno si ti taj koji nije istraživao, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Nije mi lepo kad mi se to kaže. Pravim proučavanjem čega? Mnogo ne volim kad mi ljudi to govore, učio sam o stvarima, nisam vernik koji prihvata Sveto Pismo kao naučne dokaze pa dolazi i lupeta gluposti. I ne želim nikome da polažem račun navođenjem pročitanih knjiga ili šta već, prođi me se ako ti se ne sviđa koliko sam istraživao. A ako je reč o Isusu, verovatno si ti taj koji nije istraživao, zar ne? Него не одговори ми ти на постављено питање горе (шта је толико страшно па си рекао "уживајте"): Uživajte u slici na 1:26 A sta je to toliko "strasno" u slici na 1:26? Evo ti malo temeljnija studija od tog propagandnog, senzacionalistickog sunda (koji se, uzgred, ne pravi iz nikakvih ideoloskih ubedjenja nego zbog para) koji primas na prvu loptu kao Bog zna kakvo "otkrovenje". Byzantium The Lost Empire 2 5/5п.с. Јел знаш позадину те слике? Јел знаш шта је то било Ромејско царство, какви су били обичаји, каква политика, каква култура у то време? Јел знаш шта је то "Иконокластичка криза" или Иконоклазам уопште? Све то питам јер си тенденциозно рекао "Uživajte u slici na 1:26" вероватно мислећи да си "открио америку" што си нашао пагански манускрипт написан у време хришћанске империје. Хоћу да кажем: не иде то тако, не постоје узалуд факултети на којима се студира историја и по 8-10 година да би се дошло до академске титуле, рецимо. Пусти пропаганду и "дајџест" варијанте које глупи Амери праве сами за себе не би ли наплатили тупавост Хомера Симпсона него погледај мало у споствене корене. А као одговор на други пост: Правим проучавањем историје рода људског, митологије, философије и наравно религије. Јер да јеси иоле проучио, такав шунд као што је Цајтгајст, намењен Хомеру Симпсону из Тексаса, се сигурно не би примио код тебе него би одмах схватио да неко од тебе хоће да прави будалу причајући ти бескрупулозне лажио које вређају твоје најелементарјије образовање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Darko, za Isusa postoji dovoljno vanbiblijskih dokaza da je postojao, a jevanđelja su istorijski gledano potpuno verodostojna kao biografije. I nisi mi odgovorio: po čemu je Josif Flavije falsifikat? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Darko, za Isusa postoji dovoljno vanbiblijskih dokaza da je postojao, a jevanđelja su istorijski gledano potpuno verodostojna kao biografije. I nisi mi odgovorio: po čemu je Josif Flavije falsifikat? Miljane, nisi razumeo izgleda, ne postoji dovoljno dokaza da je postojao. Ja bih prvi imao takav stav. A ovo za jevanđelja... no comment. Josephus nije baš kompletno falsifikat, on sadrži takozvane interpolacije, što znači da je dokazano da je neko taj tekst menjao i dodavao stvari nakon što je Flavius Josephus umro. Louis Feldman je istraživao to. I sada, većina naučnika iz te oblasti se slaže da tekst nije autentičan. Dosta njih tvrdi da je kompletan falsifikat. Što naravno ne znači da vernici i neki drugi 'eksperti' ne misle drugačije no to je njihova stvar. Pročitao sam originalan tekst i tekst nakon izbačenih navodnih interpolacija, objektivno nedovoljno za neku ozbiljniju tvrdnju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука