Jump to content

Стампедо на "паради поноса" у Немачкој ( најмање 10 погинуло)

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

To mi je drago da čujem  0110_hahaha ....

Ali dajem ti savet, nemoj govoriti mi, nego govori u svoje ime, jer ovaj drugi sve više mrači li mrači  bighugbighug .....

Haha... ne mrzim bre ja hriscanstvo... meni sve religije zauzimaju podjednako mesto...

A ne mrzim ni religije... ima tu puno dobrih stvari... ja samo na podnosim religiozne ljude... Da ne postoje religozni ljudi, ateisti bi itekako postovali religiju i njene tekovine kao istorijsko i kulturno blago...

I naravno ne bi podrzavali ovo gubljenje mladih zivota 0110_hahaha

Jos je bolje kad sudi o hriscanstvu na osnovu jednog 15-ogodisnjaka, koji cesto pise iz afekta, kao sto si, draga Mileva, navela. Vec mi je zao sto sam onako napisao 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

pravopop smiley-dance007

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Zgaženi učesnici „Parade ljubavi“ na licima imali otiske obuće

J. Stojković | 26. 07. 2010. - 00:02h | Foto: Beta/AP, AFP | Komentara: 46

Nemačko Državno tužilaštvo otvorilo je zvaničnu istragu povodom tragedije koja se u subotu dogodila na tehno manifestaciji „Parada ljubavi“ u Duizburgu, kada je u stampedu ispred tunela koji je služio kao ulaz na događaj poginulo 19 osoba, a najmanje 350 ljudi je povređeno. Policija Duizburga je do juče po podne identifikovala 16 žrtava starosti od 20 do 40 godina, među kojima i četvoro stranaca - iz Holandije, Australije, Italije i Kine. Rajner Šaler, osnivač „Parade ljubavi“, objavio je da je ovo bilo poslednje izdanje te manifestacije.

„’Parada ljubavi“ je oduvek bila miran događaj i vesela zabava, ali će zauvek biti u senci ove tragedije. Gotovo je sa ’Paradom ljubavi’“, rekao je Šaler.

Očevici tragedije kritikovali su odluku organizatora da otvori samo jedan prolaz, i to kroz tunel, do mesta održavanja parade, i kažu da su upozorili policiju na to da dolazi previše sveta. Matijas Ruing alijas Doktor Mote, poznati nemački di-džej i autor ideje „Parada ljubavi“, svalio je svu krivicu na organizatore festivala.

Nemački mediji su izvestili da je najmanje 1,4 miliona ljudi prisustvovalo ovom događaju. Očevici kažu da su policajci zatvorili kraj tunela kojim se izlazilo na mesto održavanja festivala, u trenutku kada, zbog kapaciteta, ulazak novih posetilaca nije bio moguć.

Policajci su posetiocima putem megafona poručili da se okrenu i vrate u suprotnom smeru. Prolaz u tunel nije, međutim, zatvoren i posetioci su nastavili da ulaze, što je dovelo do panike i gaženja.

Britanac Salil Bejt iz Romforda, u blizini Londona, ispričao je da je video ljude na zemlji s „otiscima cipela na licu“. On kaže da je spontano odlučio da dođe na festival jer se već nalazio na odmoru u Nemačkoj.

„Stampedo me podsetio na koncert hevi metal muzike, samo što ovde nije bilo nikoga da pomogne. Prosto je neverovatno koliko sam ljudi video na zemlji, ali mnogo dalje od mesta gde sam se ja nalazio. Imali su tragove cipela na licima. Tek kada sam video da neke moraju da oživljavaju, shvatio sam koliko je situacija ozbiljna“, naveo je Bejt za BBC.

onašanje vlasti Duizburga ovaj Britanac opisuje kao „neverovatno“.

„Policija i ljudi iz obezbeđenja su više bili zauzeti time da zadržavaju ljude na obodu mase, nego da pomognu onima u sredini“, tvrdi on.

Nekim žrtvama bila je potrebna reanimacija, saopšteno je na sajtu nemačkog televizijskog kanala N-TV. I dok se na južnom ulazu odvijala tragedija, na severu terena gde se održavala parada treštala je muzika, pošto do njih još nije bila doprla vest o stampedu i panici.

Britanac Alan Donaldson opisao je stampedo kao košmar i rekao da organizatore treba baciti iza rešetaka.

„Bilo je tako mnogo ljudi i tako malo prostora. Prvi put sam video kako ljudi umiru na moje oči. Kakav besmislen gubitak života. Neko mora u zatvor zbog ovoga, jer su ti ljudi umrli ni zbog čega. Onog trenutka kad sam došao, znao sam da će se sve pretvoriti u košmar, jer se previše ljudi okupilo na previše malom prostoru“, kazao je Donaldson.

Za razliku od ranijih godina, ova „Parada ljubavi“ održavala se na omeđenom prostoru u starom delu grada između zgrade glavne železničke stanice i glavne gradske avenije, navodi list „Frankfurter rundšau“.

Izvor: Blic

Подели на овим сајтовима

al su se mračnjak i darko primili na bebana... ko baba na ratluk

inače,bebane...treba da praviš selekciju prilikom biranja autoriteta u Crkvi...

ono što si reko-i ostao živ- je zabrinjavajuće

dobro,posle si se izvuko  0442_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Interesantno zapažanje, hoćeš li mi samo molim te pojasniti ovo ja ne mrzim religiju, nego religiozne ljude? Zašto? I kako se to dvoje uopšte može razdvojiti?

PA mnogo je prosto... cak je i gandi jednom prilikom rekao "svidja mi se vas hriscanski bog, ali mi se ne svidjaju vasi hriscani..." (ima na netu tacan citat ali sustina je ista i odnosi se na sve religije)

U religijama ima puno pametnih stvari koje su totalno pogresno protumacene od strane vernika kojima je samo bitno da veruju. A ne valja sto u 99% slucajeva veruju u neku iskontstruisanu pricu bez uptrebe mozga da shvate dublja znacenja stvari koje se nalaze u svetim knjigama svake religije.

OK, znam da u svetim knjigama je 95% gluposti ali stvarno postoji mali procenat jako pematnih stvari koje prolaze totalno nezapazeno od strane vernika koji se po kljucu uvek hvataju za ono ste se njima svidja ... a ne za ono sto jeste prava istina...

KOnkretno: niko od vernika dosada nije (bar oni koje sam ja upznao u ziovtou) shvatio da je biblija metafora... Svi vernici na bibiljiu gledau kao model zivljenja, etike i morala sto je ok... ali to je tek povrsina onog sto su "pisci" hteli da kazu.

Ljudski rod ima taj genetski poremecaj da im je neophodno da traze utehu neznanja u samoproklamovanju prirodnih procesa i prisvajanju normalnih stvari nenormalnim bicima. Garantujem da cak ni ISus nije tako razmisljao... garantujem... 4chsmu1 (pod uslovom da je stvarno postojao)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Мрачњак, пошто видим да си много читао, да ли си имао прилику да прочиташ и овај трактат који представља својеврсну апологију хришћанства, управо оно о чему си сад писао када си цитирао Гандија.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/berdjajev.htm

видим у потпису да помињеш догме наспрам етике.

да ли би могао да ми кажеш једну догму која ти највише смета?

Тханкс.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

nisam u prilici da procitam tekst u ovom trenutku (vreme jbg) ali cu to svakako uciniti... hvala za link.

Погледај када имаш времена, верујем да ће ти се допасти.

Ниси ми одговорио ово за догме... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Dogma u religiji je kao postulat u nauci. Pretostavlja se da je tacna bez dokaza i sprovodi se bez sumnje...

Sudeci po ovoj definiciji http://en.wikipedia.org/wiki/Dogma U hriscanstvu ima i previse dogmi. Zapravo moze se reci da su religije zapravo skup dogmi formulisanih u narodno prijemcive stihove.

Ali ako bas moram da se odlucim za neku konkretnu... evo npr: Hriscanstvo kaze- ako hoces u raj moras da budes moralan, i etican. TO dovodi do toga da je jedini izvor morala i etike zapravo strah od kazne, a postoji samo jedna stvar na svetu koja se bavi istim principom i koja nedvosmisleno ima utemeljenje i u svakoj religiji DRESURA 4chsmu1

Svako ko je davao kuce na dresuru zna da se to postize identicnim metodama. Ako dobro odradis zadatak dobijas nagradu.

Ja verujem da moral treba da dodje iz coveka samog. ne da bude posledica straha nametnutog od crkve.

A ako neko i dalje misli da moral jedino dolazi iz interakcije s bogom na ovaj ili onaj nacin (strah, postovanj ili staogd) podseticu opet da su u zatvorima 98% vernici... njima ocigledno nista nije pomoglo to sto su svoj moral utemeljili na religiji i strahu od boga 0409_feel

2% su ateisti koji su jednostavno pokvareni ljudi u srzi...

PS. ovo nije dogma koja mi najvise smeta, nego prva koja mi je pala na pamet... a smetaju mi sve...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Најпре, морал нема везе са спасењем. узмимо пример разбојника који је био на крсту. Био је разбојник до краја живота (убијао, пљачкао....).... ниједно добро дело нема иза себе. А такав разбојник је први ушао у рај ! Без иједног дела! Молим те погледај овај интервју са епископом Игнатијем, професор Догматике , на богословском. Он , видећеш, јасно одбацује етику као услов за спасење...  

http://bogoslovlje.sabornost.org/vladika_ignatije_ontologija_i_etika.php?d=2

Кажеш да је страх од казне то што нас тера да будемо морални (верници). То није тачно. Ја чиним добро зато што ЖЕЛИМ и ВОЛИМ да то чиним и зато што ћелим да будем БОЉИ и савршенији човек.

Морам ти рећи нешто што примећујем код већина атеиста а то је  да на  православље гледају кроз призму и искуство католичке цркве које су (атеисти) стекли углавном кроз читање литературе, информација која долази са запада, кроз западних филмова и слично....и углавном већина предрасуда које имају према православљу се заправо односе на католичанство , најчешће средњевековно...

Питао сам те за догме, рекао сам ти да морал није догма и да нема везе са спасењем.

Кажеш све догме ти се не свиђају, заиста не знам на које догме мислиш ?

П.С. молим те погледај овај интервју.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...