Jump to content

Интересује ме шта знате о вехабијама?

Оцени ову тему

Препоручена порука

...ваше мишљење о Вехабијама и том покрету, има ли потребе за страхом??   4chsmu1

Ја их се искрено јакоооо бојим  :drugarstvo:      0409_feel  Драги моји форумаши ја се пуно не разумијем у ове ствари, не знам ни да ли сам вехабије ''стрпала'' у праву рубрику   4chsmu1  знам само да сам добила страх појавити се гдје год је неко веће окупљање људи   winter  dobar decko    шта знам шта им може пасти на памет  4chsmu1  :) , у мом граду има их регистровано већ око 150, и они су честа тема у задње вријеме код нас...  bangin  Извињавам се ако негдје већ има тема везана за вехабије  nasznak  

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

0110_hahaha  0110_hahaha

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Ma što bi se plašila Vehabija?

Pogle što je Vehabitska svadba! Nigde žena, sve muški. I djeca samo muška.

Imaju i pjesme prigodne...Pogle te dobroćudne obraze...pogotovo kad Bilal Bosnić poče pjevati kako je Boško počeo klanjati namaz...  0110_hahaha

Svadba je kod Hamze.

http://www.youtube.com/watch?v=MQcOw6o9eFc

i niđe na stolovima alkohola i niko ne puši. Sve samo sokići i pjesma. Raj za bezgrešne. 0110_hahaha

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ma što bi se plašila Vehabija?

Pogle što je Vehabitska svadba! Nigde žena, sve muški. I djeca samo muška.

Imaju i pjesme prigodne...Pogle te dobroćudne obraze...pogotovo kad Bilal Bosnić poče pjevati kako je Boško počeo klanjati namaz...  klapklap

Svadba je kod Hamze.

i niđe na stolovima alkohola i niko ne puši. Sve samo sokići i pjesma. Raj za bezgrešne. klapklap

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Ово што пјева ми је помало страшно :cheesy: ''нека Ислам влада свуда...'' :291291291:  :229229229:  70zfof0qsamomolitva

''...Бура живота не плаши онога у чијем срцу сија светлост Твога Божанственога Огња...''

Подели на овим сајтовима

Mislim da kad ovakvi pjevači i islamski vjernici počnu prelaziti u kršćanstvo, i zaista vikati iz sveg glasa AMIN, a ne ovako posprdno, tada je skoro dolazak.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

valjda su to sekti  tako ih zovu neki muslimani,neznam tacno ali prica se da dobijaju novac ko im se pridruzi

Тако нешто сам и ја чула, да им плаћају, и да стално нешто прете... :cheesy:  :291291291:

Подели на овим сајтовима

Без коментара  slava3  dada  staniiiiiii

Подели на овим сајтовима

U Bosni se sada te vehabije "grupišu" kao neka "društva" .... traže svoja prava itd....

Zanimljivo je, kada hodaju ulicom (sve onako sa onom kockastom bradom i poplava pantalonama  staniiiiiii) žena (nindza) ide deset metara iza njega. Kad on stane, ona na deset metara razdaljine isto prikoči i sve tako  slava3 .... Ne znam kako im se nekad ne desi da izgube ženu...? Čudno je to .....

Подели на овим сајтовима

U Bosni se sada te vehabije "grupišu" kao neka "društva" .... traže svoja prava itd....

Zanimljivo je, kada hodaju ulicom (sve onako sa onom kockastom bradom i poplava pantalonama  slava3) žena (nindza) ide deset metara iza njega. Kad on stane, ona na deset metara razdaljine isto prikoči i sve tako  dada .... Ne znam kako im se nekad ne desi da izgube ženu...? Čudno je to .....

Тако нешто слично су и видјели неки дан, причали ми, баш занимљиво...групице  staniiiiiii  0110_hahaha  smej.gif попут неког ритуала, пих...  4chsmu1  winter

Подели на овим сајтовима

Meni je omiljen citat: "Nije svaki vehabija terorista! Iako je svaki terorista vehabija"  staniiiiiii

Vehabije ne vole da ih zovu "vehabije" ili "vahabiti" već insistiraju na nazivu "musliman" i Selefija. Muhammed ibn Abdul-Vehhab je imao ideju o vraćanju muslimana izvornom učenju islama (kao naši ziloti, ali daleko radikalniji: zilotsku parolu "pravoslavlje ili smrt" mnogi vehabije shvataju prilično bukvalno) samo što ih dobar deo Muslimana gleda kao sektu jer uče da su "nevernici" i svi oni Muslimani koji ne podržavaju selefizam (po njima "jedno, jedino, i pravo izvorno učenje"). Poznajem par muslimana, visokomoralnih i izuzetno poštenih ljudi, a koji se jasno ograđuju od vehabija nazivajući ih sektom, vrlo destruktivnom po veru i vernike islama.

A, i SAJ je lepo izlazio na kraj do sada sa njima na teritoriji Sandžaka. Nekoliko vehabija sa terorističkim tendencijama su ubili, dvadesetak poslali u Zabelu... Ako "ogoogleaš" naći ćeš više takvih tekstova: http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=242766

Подели на овим сајтовима

ма они се плаше више нас православних, ми смо им као шејтани  :) 0442_feel 0442_feel

ишао једном пешке од ''станице'' до манастира Црне Реке, кад ми наилази вехабија у супротном правцу ... била зима и све нешто дува ладно, и ја скинуо шал и капу и рукавице да га не препадам кад га будем поздравио да га питам колико још до манастира и куда ... реко, ко зна шта ће да помисли кад га будем поздравио на чистом српском и закукуљен до очију ...

кад ја њему на једно 20 метара подигнем руку више главе са отвореним дланом и кажем гласно: помаже Бог!

кад он штура на другу страну и чујем како нешто мрмља на арапском и гледа ме испод ока  89898989898989 е сморио ме као змаја јер ми први пут било да идем тамо 0110_hahaha 0110_hahaha isus-sinai

ништа онда, ја се лепо обукао и наставио даље, шта да радим 0110_hahaha

још било предвече и уватим бројаницу (планина, снег, пада ноћ, дочекан ''пријатељски'', реко ко зна шта ће још да бива) и само сам пратио Црну Реку и кад сам чуо да је нема више, знао сам да је близу манастир јер понире испред и извире после њега ...

мада има и чудака друге врсте, ушао са једним другаром богословом у Новом Пазару у део града где живе само муслимани да купимо доброг суџука да пробам. и улазимо ми у месару кад тамо вехабија у стоји и прича са месаром ...

и нама наравно пише на челу одакле смо, просто одудараш личношћу од њих ... мада мислим да смо и мирисали на тамјан, пошто само што смо сишли са Литургије из манастира Ђурђевих Ступова изнад Пазара ...

тражимо ми суџук добар, свеж - и добијемо, а вехабија месара све сева погледом.

нама није било право, па каже мој другар - ми дошли да купимо па бегамо, нећемо да сметамо даље, а чули смо да правите искрено добар суџук, па ако је проблем да купимо а ми нећемо. и гледамо у вехабију.

а вехабија неће да се прља са нама, него месар пакује и каже: нема проблема, драго ми је што цените наше.

и тако, чудни су доста али нисам имао неке непријатне ситуације са њима ...

а свуда има будала као и ових наших, само би да ратују и да се кољу са неким - уствари проблеми и настају кад се нађу две будале ...

иначе, требали би мало да се образујемо да разликујемо шиите од сунита ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...