Jump to content

Vladika Artemije-upadljivo suv i debeo

Оцени ову тему

Препоручена порука

kontraverzna ličnost

ne čudi me umešanost vladike u sve afere i pronevere,kradje.... da li je kriv ili ne,sud će odlučiti... čude me ljudi koji ga- tj. sebe-brane sa sigurnošću i predanošću prvih mučenika hrišćanske ere...

da vidimo,kakav je psihološki profil istih branitelja...

obično su frustrirani, nemaju argumente a ako ih imaju oni nisu suštinski.... ljudi ih često ne shvataju ozbiljno,po pravilu su starotarci i smatraju da je Crkva pred krahom a održava je -šaka pravovernih-

vrlo su tvrdoglavi jer su ogradjeni kineskim zidom i po svaku cenu do krajnosti brane vladiku jer su negde u sebi poistovetili svoje hrišćanske principe sa njim.

gaje kult ličnosti pod prividom revnovanja...

svi ostali su arhijeretici i treba da se stide...

mene iskreno pogadja takva reakcija,kako li je tim ljudima... imaju li oni mir... Gospode,pomiluj nas... neka ovo zvuči kao patetika do bola ali je tragikomično da Hristovi sledbenici budu do te mere istrajni u gluposti...

70zfof0qsamomolitva 

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Da,ali čudno da ti koji kritikuješ kao da već imaš argumente protiv istog.Drugo,kažeš za ljude koji brane Vladku Artemija da su oni pristrasni.Vidiš,nije problem u tim ljudima već u tebi.Ako si iole pobožan,onda umesto svih tih mana kod istih ljudi nećeš videti njihove mane već ono što je dobro u njima.Nažalost pošto si i sam ostrašćen što se vidi iz očitog,pitam se da li se prvo pomoliš za sebe?Jer ja kao pravoslavni Hrišćanin uvek se molim da ispred mog suda prvo bude sud Božiji.Da zaista smatram sebe velikim grešnikom,pa iz te grešnosti ne mogu da sudim jer moj sud nije pravičan.Kad si ti već tako pravičan,možda i pravedan,onda se seti da je Vladika Artemije bio taj koji je bio zadužen za odbranu svih onih svetinja na Kosovu.Pitam se da li bi ih ti možda odbranio na bolji način?I drugo,jednom čoveku ne može da se sudi zbog odbeglih monaha.Svako će dati sam odgovor za sebe.Vidiš na neki način ja ne želim da sudim ikome,ali me je veoma strah zbog onog pitanja koje će biti na strašnom sudu Božijem...Pod pretpostavkom da ako je to volja Božija da izbegnem sud ako je moguće,Vladeta Jerotić kaže,samo jedno pitanje će biti postavljeno na sudu Božijem,koliko si bio milostiv prema svom bližnjem?Evo ja se trudim da budem milostiv prema tebi,jer lagao bih ako bih rekao da nisam ostrašćen.Naravno ali to je moj problem.Kad već činiš molitvu za druge onda pomeni i mene,jer ja nemam prava da sudim a ovde koliko vidim ima mnogo sudija koji su pravični,pravedni.I ja bih voleo da sam pravedan,ali ne znam kako da stignem do savršenstva.Možda mi ti možeš pomoći,pa da mi objasniš kako da se čuvam od greha.Vidim da sudiš,pa rekoh ovaj čovek mora da je pravedan čim toliko zna puno o ljudima.Odnosno čim toliko zna kakvi su oni koji i dalje poštuju Vladiku Artemija.Zbog svih takvih sudija koji su pravični i pravedni ponekad se pitam,da li imam i ja pravo da sudim?Nažalost ili na moju sreću apostol Pavle me opominje,ko si ti da sudiš i presudjuješ?Ja neznam šta da odgovorim ali očito da ti već imaš odgovor.Hm,kako je divan Bog u Svetima Svojim.Amin.

Подели на овим сајтовима

bojim se da se ne razumemo...  ja pričam o ljudima koji podržavaju vladiku i nije mi cilj da mu sudim... za umešanost u afere će mu suditi civilni sud... što se odbrane svetinja na Kosovu tiče ne tvrdim da bih to bolje učinio ali neko drugi sigurno bi...

ne bih da polemišemo... nemam da dodam ništa više osim onoga što je vladika atanasije već rekao... naša Crkva itekako ume da osudjuje greh ali ne i grešnike,jer-onaj koji prećutkuje greh indirektno saučestvuje u njemu a raskolništvo je veći greh od jeresi

http://www.spc.rs/files/u5/2011/12/mijevo_shvatanjeCrkve_i_spasenja_ispravljeno.pdf

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...