Jump to content

Last minute putovanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хеј, ми смо увек ишли тако... blessyou Има тога код нас, наравно.... у дружењу са људима из хотела углавном на крају утврдимо да смо прошли и до 30% јефтиније... И фино је... зато што тече некако спонтано, не планирамо ништа посебно, већ ако решимо да идемо, кад решимо, ангажујемо се око прегледавања специјалних понуда и све буде лагано... има тога увек... пар пута чак нисмо уопште ни хтели да идемо на одмор, и онда случајно уочили неку врло повољну понуду у пролазу, или на сајту агенције, и одметнули се на други континент онако ад хок... хехх... pravopop

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Хеј, ми смо увек ишли тако... blessyou Има тога код нас, наравно.... у дружењу са људима из хотела углавном на крају утврдимо да смо прошли и до 30% јефтиније... И фино је... зато што тече некако спонтано, не планирамо ништа посебно, већ ако решимо да идемо, кад решимо, ангажујемо се око прегледавања специјалних понуда и све буде лагано... има тога увек... пар пута чак нисмо уопште ни хтели да идемо на одмор, и онда случајно уочили неку врло повољну понуду у пролазу, или на сајту агенције, и одметнули се на други континент онако ад хок... хехх... pravopop

Moj covek  0442_feel

Hajde da se odmecemo do besvesti... Trenutno su mi one ptice Leona Verta na odmoru, pa trazim adekvatnu zamenu.

Jesi trazila nekad preko nekog sajta? Ili pravo u agenciju?

Подели на овим сајтовима

Увек смо на сајту све гледали, јер и кад одеш у агенцију и питаш за неку дестинацију они исто штампају ценовник са сајта (ценовник агенције коју си тражио или свих агенција), али на сајту агенције је прегледније, одмах у први план избачене су специјалне понуде, а кад се већ одлучимо за то неко пријемчиво путешествије само до агенције свратимо да провере да ли има места и да резервишемо... а искуство ми је такво да могу рећи да увек има места у ласт минит понудама... Углавном смо изабирали Аргус јер су златни, једног Милоша водича (увек некако испадне да он води туру у којој ми идемо) мама врбује за војску, па ево, већ неколико година... а човек се не да... хехеххх... Једном нам се десило да искористимо нешто у хотелу што није било урачунато у оквиру самог аранжмана, а ми нисмо имали појма да се то додатно плаћа, али Аргус је релативно познат међу хотелијерима у местима за која организују путовања, и онда смо све изгладили без новца, избавили нас они уствари... хеххх.... И што је јако битно, обилазе те у току одмора, имаш бројеве телефона њихове, не дешава се никад да те избаце на једном месту и да онда само кажу да се после десет дана ту поново налазимо за повратак, не... постоје инфо туре у којима те проведу кроз место, у току пута систематски ти испредају све о историји, географији, култури те земље ка којој смо се запутили, науче те најчешће употребљаваним изразима битним за споразумевање... кад идеш у неку непознаницу мислим да до одређене мере има утицаја и агенција, пре свега због сигурности, а делом и за сам твој доживљај те земље, тачније за твој прикључак тој земљи.... а Аргус је повољан, Контики и те неке су мнооого скупе... и тако... blessyou

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

аргус је промашена агенција, у животу нисам чуо да се неко лепо са њима провео ...

ви сте сигурно имали среће са вашим познаником водичем, али ја са 10 различитих страна нисам чуо ништа нормално о њима све до сад.

Контики јесте скупљи, ал зато се изненадиш кад дођеш и укапираш како си упао ко бубрег - агенција која се труди да удовољи, а не да те баци у БУКВАЛНО буђави кревет ...

после контикија, нисам ни пробао са другима ...

Подели на овим сајтовима

Милоша смо упознали први пут једне године у Турској, није нам он сад  баш толико познат, у Србији се још никад нисмо срели, хехехеххх.... Остварили смо само шаљиву комуникацију на тему војске... Углавном кад идемо изаберемо неку егзотичнију дестинацију, а на смештај не обраћамо толико пажње у смислу да очекујемо нешто ексклузивно, довољно је да буде пристојан (хотели са две, три звездице су у том погледу сасвим у реду и њих и изабирамо), ионако ту само преспавамо, а дању смо увек напољу, и делом ноћу, хехеххх.... molimoli

Гледамо углавном да пронађемо неку занимљиву туристичку оазу и да у њој проведемо више дана (некад и две смене уколико се уклопимо у цену), а смештај.. уколико је на адекватној локацији и чист - задовољава све захтеве... У том погледу Аргус је сасвим коректан.... crosseo 4chsmu1  crossrc

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

нисам у фазону звездица, увек сам у фазону смештаја без хране и еркондишна, са кухињом, тако да не знам у какве хотеле води контики.

што се тиче аргуса, искрено, ал сем тебе још нисам упознао особу која је имала тако лепе речи о њима ...

моја бивша девојка се вратила трећег дана са одмора, кад су је завлачили ... још неколико људи са којима сам исто овако неповезано причао имали су сличне грозне приче о аргусу ...

но, сигурно постоје и агенције које се другачије зову и могу да понуде подједнако, ал моја преференција стоји ...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

нисам у фазону звездица, увек сам у фазону смештаја без хране и еркондишна, са кухињом, тако да не знам у какве хотеле води контики.

што се тиче аргуса, искрено, ал сем тебе још нисам упознао особу која је имала тако лепе речи о њима ...

моја бивша девојка се вратила трећег дана са одмора, кад су је завлачили ... још неколико људи са којима сам исто овако неповезано причао имали су сличне грозне приче о аргусу ...

но, сигурно постоје и агенције које се другачије зову и могу да понуде подједнако, ал моја преференција стоји ...

Хахахаааа... да се видети да имам низак критеријум...  isus-sinai

Пробаћемо и Контики некад... Углавном не идемо на варијанте - најам апартмана са кухињом, јер спремање и ношење хране на одмору није толико привлачно... мада мислим да може да буде баш занимљиво понекад... авантура... отиснућемо се и у њу...:tornado:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

пази кад испадне исто или јефтиније, јер се купује по супермаркетима или по приватним радњама и нађеш врло брзо јефтино све што ти треба - јер морају и домаћини негде да купују за себе  smej.gif

ретко носим храну на пут - ем се квари у путу, ем храну коју би понео бих морао да оставим на грани због количина и разних глупавих рестрикција.

а и лепше ми кад сви заједно спремамо храну, па никад не једеш исто, а само се треба лепо организовати унапред шта и како. понекад се једе и по ресторанима, увек се намести неки повод ...

пошто увек изнајмимо кола јер идемо чопоративно, није проблем да сваки дан иде неко други по храну.

не бих могао да замислим да ме неко храни и воза около и да немам слободу да одем или се задржим дуже или краће негде ... или истражим нешто сасвим другачије од зацртане путање.

Подели на овим сајтовима

Па ти си прави неки пустолов....

Прихватила сугестије и уврстила у ред интересантних идеја.... isus-sinai

Мада су ми прва асоцијација на такве подухвате - супица из кесице и паштете ( slava3... ) баш сам радознала и решена да мало и на тај начин организујем неко летовање... ако се већ потроши више-мање исто и у могућности си да сам дизајнираш своје путање, зашто да не.... amin-nas

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Мада су ми прва асоцијација на такве подухвате - супица из кесице и паштете ( 0102_laugh... )

јао ужас, паштету ни животињи не бих дао да једе  stadaradim

ево да ти испричам једно искуство са Крфа ...

тамо смо у Дасији, 12 километара од главног града, изнајмили апартман са две двокреветне собе и кола, и за 10 дана смо обишли цело острво и купали се сваки дан на другом месту а проводили у колима једва пар сати дневно јер је острво са краја на крај 120 километара и то је једно од највећих у Грчкој, а кући проводили време у спавању или спремању за излазак или плажу, у принципу јако мало времена.

чим смо дошли мало смо отишли на плажу да искулирамо и протегнемо се од пута а остатак дана цуњали да се организујемо за кола и храну, да видим шта има около и да нађемо неке србе да се распитамо за радње, кафиће и рентакар.

иначе, у Грчкој је лако наћи неки рентакар на већим острвима који држе Срби или раде у њему и одма добијеш неки попуст, боља кола, не платиш осигурање и сличне фрљоке из рукава. британске и познате рентакарове игноришемо на километар, ем су скупи, ем је избор ретардиран и чекаш кола да ти стигну.

најбоље је не изнајмљивати кола по главним градовима, јер те не фермају 2%.

нормално, прегледамо и фоткамо кола у ком су стању дошла на лицу места пре преузимања, да нас не боли глава после joooj

код noname рентакарова можеш и да се цењкаш ако нађеш ману колима, а најлепше ми је кад завадимо два један поред другог да нам спуштају цене сами  greengrin

тада смо изнајмили пежо 205 код неких Срба, испао нас је по 40 евра по глави за 10 дана, 4 евра дневно или две флашице воде на плажи 4chsmu1 иначе је цена око 200 евра, али нису имали нека кола која смо тражили а спустили смо цену на познанство и препоруку и на то што је ауспух био зашао испод браника и кренуо да га топи.

после се провозамо да видимо около шта има и тако изгубимо цео први дан, али се одмах организујемо за храну а кола смо већ добили и све радимо заједно да не буде после проблема у кући.

код куће смо јели сиреве, поврће, месо, салате, све што бисмо иначе јели за ручак или вечеру и разна друга јела која смо спремали, а враћали смо се са плаже око 6, одлазили око 10 из куће после једноставног али обилног доручка. дакле, сами смо себи правили доручак и вечеру а ноћу излазили у зависности од удаљености од куће и договора за сутра.

ретко бисмо изашли без доручка, кад год би то било кад устанемо у зависности од ноћног изласка. вечера би се увек спремала јер је јефтинија од сендвича на плажи, а понекад и ресторани ако бисмо нашли неки пријатан и кад бисмо видели да се нешто лепо једе или разноврсно.

понели бисмо понекад неки сендвич, ако бисмо хтели да одемо на неку дужу руту по острву, јер има увек путева који нису лепо обележени, а предивни су предели. чак смо били на вечерњем у неком сеоцету са пар сељана и много нам је било лепо кад смо се упознали са њима, примили нас у госте јер су били одушевљени да је неко као падобранац дошао чак тамо, па још и у цркву  4chsmu1

док се једни сређују, други праве храну и ротирамо се тако сваки дан, а увек се добро информишемо где идемо и скупљамо интересантне опције од људи који су већ негде путовали где и ми желимо.

дакле, већ кад стигнемо, ми смо 50% времена већ испрограмирали где бисмо желели да одемо и шта да видимо а све остало је инспирација и доживљај с терена.

куповина хране се обавља у повратку са плаже ... кола су есенцијална и не везују те нигде ако не желиш да останеш. мурија нас нигде није малтретирала јер смо били дисциплиновани :)

били смо чак и на Кефалонији, прешли трајектом  greengrin

организација је мајка потпуног и лепог провода greengrin

Подели на овим сајтовима

него, кад смо код јефтиних зезања, моја кева оде у Пефкохори за неке смешне паре, па кад се врати испричаћу вам како јој је било ...

Подели на овим сајтовима

Хехххх... не потцењуј паштете... маца из куће преко пута се ванредно обрадује кад нана у њеном правцу катапултира такву понуду... Проблем настаје тек кад се намазаном страном парче залепи за фасаду куће поред... тад остају флеке... а нану у повратном правцу запљусну грдње разјарених комшија, власника куће са лепом фасадом...  greengrin....

Но, што се тиче изнетог искуства, врло је корисно чути га... уврстићу га у референце кад будемо правили план организације...   4chsmu1  Свиђа ми се та ротација у спремању хране и заједничко учествовање у активностима... Хвала ти facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...