Jump to content

Prekrštene ruke na prsima za vreme službe?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нас тако саветују свештеници! Приступамо скрштеним рукама и у себи говоримо Исусову молитву. Ето, види се на фотографији са мог аватара!  zru

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Десна Ти је преко леве? Не види се добро.

jahojao234

само не видим ''симболику'' у томе, да ли лева преко десне или десна преко леве! Ако неко зна нека напише!  algabacaju

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Не знам ни ја, зато питам. И мене је свештеник научио да је десна преко леве, а видим овде и обрнуто. Ако неко зна зашто је овако или онако нека објасни. algabacaju

Подели на овим сајтовима

Не знам ни ја, зато питам. И мене је свештеник научио да је десна преко леве, а видим овде и обрнуто. Ако неко зна зашто је овако или онако нека објасни. 777bakisin

valja se  jahojao234  algabacaju

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Ма у реду када се човек причешћује, нормално да ће прекрстити руке.

Чак и када узима нафору, али цела прича је везана за држање прекрштених руку у току службе.

Ја бих у прилог прекрштању руку, додао и то да се и мрцу прекрштају руке у сандуку.

Када човек слуша молитву спуштених руку поред тела, у много је већем искушењу, јер руке су прилично немирне, невезано за човека. Живчић ради, па ајде пуцни зглобовима, ајде одсвирај хармонику прстићима, ајде види шта ти је у џеповима...

Кад је прекрштено на прсима руке немају шта да раде, него да творе крст а самим тим човек се не крсти са три приста, јер је овим положајем стално под знаком крста.

• Хахаха 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Када човек слуша молитву спуштених руку поред тела, у много је већем искушењу, јер руке су прилично немирне, невезано за човека. Живчић ради, па ајде пуцни зглобовима, ајде одсвирај хармонику прстићима, ајде види шта ти је у џеповима...

Кад је прекрштено на прсима руке немају шта да раде, него да творе крст а самим тим човек се не крсти са три приста, јер је овим положајем стално под знаком крста.

0442_feel Ал ти је резоновање...!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Чак и када узима нафору....

Kako li izgleda taj položaj... kad skrštenih ruku na grudima uzimaš naforu... osim ako sveštenik ne stavlja naforu u usta direkt... a to je već luksuz

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Боље је да ти свештеник даје нафору директ ин мауф него да је хваташ са два прста, палцем и кажипрстом, што јекод многих честа пракаса. Бар овако нема мрвљења, једино ако немаш ретке зубе или причаш пуним устима нафоре.  29dz8zk

Подели на овим сајтовима

Нас тако саветују свештеници! Приступамо скрштеним рукама и у себи говоримо Исусову молитву. Ето, види се на фотографији са мог аватара!  29dz8zk

Нисам добио такав савет, али некако је поред прекрштених руку, Исусова молитва веома логична, кратка, садржајна за дату прилику, и сабира мисли на једино потребно пред причешће.

www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti

http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric

Подели на овим сајтовима

Чак и када узима нафору, али цела прича је везана за држање прекрштених руку у току службе.

Ја бих у прилог прекрштању руку, додао и то да се и мрцу прекрштају руке у сандуку.

мислим да је пре проблем у уму који лута и не слуша и не гледа шта се дешава на Литургији него што ти руке имају неку ''послушну'' вољу према искушењима  klapklap

а телу се прекрштају руке у сандуку ако није правоугаоног облика јер не могу да стану пружене руке.

иначе, мислим да је најправилније да се човеку прекрсте руке да држи крст и да се тако положи, ал то је ствар избора и свести, да не кажем укуса.

Подели на овим сајтовима

Чак и када узима нафору....

Kako li izgleda taj položaj... kad skrštenih ruku na grudima uzimaš naforu... osim ako sveštenik ne stavlja naforu u usta direkt... a to je već luksuz

истина, никад видео такво нешто.

и код мене се лепо даје у руке klapklap

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Да вам кажем како ја видим ( износим своје лично мишљење )

Руке држим уз тело и спојене ноге ( не раширене као да ће да прође воз ) и не клатим се,  не пуцкам прстима и не преврћем поставе панталона. 

Зашто држим руке уз тело, па искрено имам осећај да тако примам молитву без препрека( моје виђење) некако ми молитва долази много слободније и отвореније него када скупим руке. Када скупим руке осећам да се од нечега браним.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...