marija Написано Јун 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 dobra vam ve?er dobri ljudi, nisam sigurna da sam osoba za forume pošto sam "spora" u formiranju poruka i dok ja odmjerim što ?u napisati pro?e tema :-) (eto samo da se odbranim)...dakle...Vjera u beskrajnu i najve?u Ljubav svih Ljubavi trebala bi mi biti dovoljna da svakog puta kada me život malo prigne i svije da vjerujem da je to tako jer tako i mora biti. A nije tako bilu uvijek . I ?esto sam Ga pitala : O?e zašto me kažnjavaš tom sudbinom?...ali onda promišljaju?i ovu re?enicu postidim se jer sumnjam u Njegov naum samnom umjesto da mu se prepustim kao što i treba. Poput i mojeg djeteta kada se pouzda da su stvari koje mu zabranjujem ili ne dopuštam i koje se njemu ?ine kaznom -ispravne ali ?e ih takvima shvatiti tek jednog dana...eto..tako mislim..ako doista je naša vjera jaka, potpuna onda ne bi smjelo biti mjesta ovakvim pitanjima...barem se meni tako ?ini..evo , nisam ništa novo izrekla, nisam polemizirala ali ovo je jedan od prvih posjeta forumima pa neka mi bude oprošteno..neka je mir sa vama svima . Tanja, dobro došla i nemaš se od koga ovde braniti Ovde iznosimo svoja mišljenja, u?imo zajedno, samo što ?u po?eti opet brkati šta sam ja a šta ti napisala To pitanje smo svi mi bar jednom u životu sebi postavili...zašto nas Bog kažnjava, samo što ?e neki to priznati javno a neki ne, svejedno je Bog zna šta je u našim srcima Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 ? ??? ?? ???? ?? ????? ???? ?? ???? ????????? ?? ?????? ?? ?? ?? ??? ????? ????????? ??? ?????????? ?? ????, ????, ??? ?? ?? ???? ?????? ?????...a možda je požele, zar i razbojnik nije poželeo carstvo nebesko....ko zna možda prvi bude poslednji, a poslednji prvinaše je da stražimo nad sobom Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 Ovo je napisano u trenucima mog najvećeg i najdubljeg verskog pada, u trenucima kada sam sišla u bezdane sebe i počela sumnjati u sve. na ivici ambisa, kada sam počela da se prepuštam tami žižak vere koji se nikada nije ugasio se zapalio i Njegova ruka me je izvela ka Scetlosti nikada i ništa se slučajno ne događa u našim životima... morala sam dotaći tamu da bih naučila da cenim Svetlo Leto Gospodnje 200...Mir, sklad, tišina.Samo je duša raspevana.Čuje se tiha pesma.Raduj se blažena.Raduj se jer razum, volja i osećanja se sastadoše, sakupiše se, i zagrliše, u novom pokajanju i novom životu, da nikada više ne budu rastavljeni. Leto Gospodnje 200...Nebo bez oblaka, sparina i omorina guše, i miris vozova koji dolaze i odlaze.Nemir.Strah.Glas koji doziva? Ili opominje? Prestoli, Serafimi, Sile, Vlasti ? Anđeli ili Arhanđeli? Da li si tu, još uvek uz mene? Sećanja. Miris čežnje, i duh vere.Pričaju priču.Zavaraše me oči koje videše nevidljivo, te ne videh ono što je vidljivo. Prepoznavanje, na prošlost ili budućnost?. Tuđa tuga i bol se sudariše sa mojom tugom i boli.Uhvatiše se ukoštac, u borbu, za koju sam znala da nema kraja.Nisam mogla otići. Neka bude volja Tvoja.I bi volja Tvoja. I neka bi. Nosimo u sebi lik predaka.I nosimo strasti predaka.Nije duša čovekova odelo koje se može skinuti, odbaciti, spaliti .Svaki dan je novo pokajanje.Napred, i samo napred, sa sećanjem naLotovu ženu.Ne okreći se. Zaboravi i oprosti.Oprosti sebi, oprosti drugima. Odbaciš ljudsko biće koje si bio, i kada se najmanje nadaš ono te sačeka kao lik u ogledalu, srećan što padaš, pružajući ti ruku da te podigne..... Gde si bio tada Anđele?Ili u svome bolu, od sopstvenog krika nisam mogla da Te čujem. Znam da Gospod nikada neće dati veće iskušenje nego što možemo podneti.Za nauk.Za put.Da ne idemo prazne duše.I sa svakim dobrom koje dobijemo izbacujemo loše iz duše dok ne napravimo mesta.Za još više dobra.Dok jednog dana duša ne zasija.I postane laka, da je sa lakoćom nosimo.Sa radošću.I verom.Nadom.Ispunjenu Ljubavlju. Tada će i put biti lak. I tada ćemo sa lakoćom čupati trnje iz zemlje i čistiti svoj put. I iz sebe. Jer najteže je iščupati trn iz sopstvene duše. Imali smo Predanje.Došao je Zakon.Dobili smo Ljubav.Najveću i nepresušnu. Beskrajnu i besmrtnu. Vreme mraka je prošlo.Borba je bila surova i iscrpljujuća. Naučila sam. Da moje srce peva .Da nemam straha. Da sam srećna kada dajem. Jer od početka stvaranja Ti daješ.I kada uzimaš, tim činom nešto daješ.Uzimaš malo da bi dobili više.I kada uzimaš puno da bi dao malo. to malo je više od onog puno što si uzeo. Da bi naučili, da bi razumeli. Neka bude svetlost. I bi svetlost. Oprostiti onima koji nemaju. Bila sam voljena i volela sam .Ali sposobnost voleti, i osećati ljubav je najveća blagodet koju si mi mogao dati.Jer sposobnost voljenja je suština našega duhovnog uspeća.Lepša nego osećanje da si voljen. Sada znam i ono što nisam znala. I šta treba dalje da tražim. I gde da gledam. I šta da osluškujem. Jer rana koja se ne pokazuje, najteže se zaceljuje. Pomozi Bože da se pomirim sa onim što ne mogu promeniti daj mi Bože snage da promenim u životu ono što mogu i daj mi Bože mudrosti da razlikujem to dvoje Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 "Бог је љубав, али је и праведан и строг." izvini ali...hahahahahahahahahahahahahaaa Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 4, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 "??? ?? ?????, ??? ?? ? ???????? ? ?????."izvini ali...hahahahahahahahahahahahahaaazar ovu knjigu nisu izdali adventisti? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 Cudesno pitanje koje sobom povlaci neverovatan spektar raznolikih odgovora koji u svoj svojoj razlicitosti ipak imaju jednu zajednicku crtu a ona je - BORBA. Da, borba za razumevanje odgovora, recimo - ne kaznjava, kada je u Starom zavetu mnostvo suprotnih dogadjaja u kojima vidimo da Bog satire citave gradove, narode, naredjuje pokolje ljudi i ljuti se kada se isto ne izvrsi (Saulov primer); ili za razumevanje odgovora - da, kaznjava, kada Novi zavet svojom Istinom o raspetome Hristu (koji poslednjim izdisajem Svoga ovozemaljskog zivota vapije ka Ocu: Oce, oprosti im... i stara se o Majci: Majko, evo ti sina i sine evo ti matere...), jednostavno zatvara usta svih glasnogovornika te teze da Bog kaznjava. Dakle, o cemu se ovde radi, jeste pravo pitanje i zasto se ljudi toliko upinju da dokazu jednu ili drugu tezu. To, zasto se ljudi upinju, jasna je stvar - zele da priblize Boga sebi a ne sami da se priblize Bogu tako da pokusavaju da Ga ukalupe u ove ili one okvire u zavisnosti od toga kakav Bog bi njima odgovarao (izmedju ostalog zato su predstavnici Crkve tog vremena razapeli Hrista jer nije odgovarao njihovoj viziji dolazeceg Mesije i njihovoj interpretaciji Biblijskog nagovestaja o Mesiji), kakav bi oni voleli da On bude. E, sad, pitanje je i dalje bez odgovora ali to ne znaci da odgovor ne postoji. Postoji. I ja cu pokusati da vam ga priblizim, samo ne sada, jer potrebuje malko vise prostora tako da cu ga napisati u svojoj rubrici Razgovarajte sa o. Ugrinom, uskoro. A za to vreme zeleo bih kada biste preispitali svoje stavove sagledavsi celinu; dakle, Jahvelja koji satire narode i Hrista koji ukljucuje te iste narode u Istoriju Spasenja. Zanimaju me vasa razmisljanja, ali bukvalno VASA, ne ona koja ste culi ili ona za koja su vam rekli da su ispravna vec ona koja su vasa a posledica su opet vaseg ne mirenja sa odgovorom da, kaznjava ili cudjenja na odgovor ne, ne kaznjava. Neka diskusija pocne! Uskoro cu vam u mojoj rubrici izloziti odgovor. Do tada...Vas u ICXC - Ugrin?? ???, ???? ?? ????? ??????????. ?? ??? ????? ??? ?? ?? ??? ?????, ??? ??????? ?? ??????? ?? ????? ?? ??? ???????????... 8) И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 Sliku sam stavio zbog naslova a ne zbog same knjige-koju nisam ni video-to kao 1. kao 2. svetlana-stvarno ne znam zasto bi se smejao Gospodu-mada znam da se On ne bi ljutio i da mu se smejem jer jedno je smejati se a drugo podsmevati se....(ja se stalno smejem Bogu) kao trece-"ne" se u oblicima prideva pise spojeno a ne razdvojeno npr "не кажњен" :D i kao 4. -smejem se -komentarima koji na razuman nacin pokusavaju da ukalupe ljubav Bozju eto, to je za sad. p.s. zar si stvarno pomislila da sam neki ateista koji nema sta da radi nego da se virtuelno podsmehuje Bogu na ovakvom forumu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 mislim da je stvar u nasem odnosu prema Bogu-a kako on(odnos) varira od osobe do osobe tako i "samari" dobijaju novo znacenje....a Gospod to ume na tako genijalan nacin da izvede da Ga prosto obozavam :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 ok-imam slobodnu volju da dalje ne komentarisem na tvoju izjavu.... :cheesy2: "Neka sam zao i necastan,samo neka ljubim rub halje u koju je Gospod moj odeven.Iako sam mozda sluga djavolov,ja sam tvoj sin,o Gospode i volim Te i osecam radost bez koje sveta ne bi bilo." Fjodor Dostojevski - Braca Karamazovi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 osim toga Bozja sustina je ljudima nepoznata a ljubav isl. u N.zavetu se koriste da ljudima priblize Bozje,uslovno receno, "osobine". Ljubav je kategorija ispod Boga Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 s' tim sto Bog nije kategorija :cheesy1: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 bilo je smesno reci da je Bog pravedan i strog ali i ljubav-Bog uopste nije pravedan-koja je pravda da Hristos strada na krstu?pogledaj oko sebe?koliko stvari koje vidis je pravedno?sve ono sto dobijamo od Njega....nemoj mi reci da On to dopusta jer ce da nam sudi-Bog nas voli.......onakve kakvi smo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 4, 2009 Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 ok stavi-odoh ja da spavam :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2009 Бог јесте праведан. Људи (често) нису. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 6, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2009 izgleda da ovde nedostaju neki postovi ili sam ja pobrkala teme ::cheesy2:: a baš sam razmišljala ovih dana o relaciji ljubav- pravednost Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука