Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 http://www.box.net/shared/h38svh4lzb Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 још само фали да направе тај нови стјеник, овај, нову црну реку ... уопште не капирам шта им то значи што су отишли из манастира ... а овај грешни милоје је праведник, само док не прочиташ његове текстове ... ауто-праведништво је баш проблем ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 још само фали да направе тај нови стјеник, овај, нову црну реку ... уопште не капирам шта им то значи што су отишли из манастира ... а овај грешни милоје је праведник, само док не прочиташ његове текстове ... ауто-праведништво је баш проблем ... Pa kako ne znas. To je po recepturi gresnog Miloja. "Kako sam sebi biti sve", ako ovo nije satanizam ne znam sta jeste i "sam svoj duhovnik". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 не знам, али никако да укапирам поенту - себе и свој позив, труд и време утрошено толике године и писанија по нету бацити и маргинализовати се по овој цени ... мени је то стварно бесмислено, потпуни промашај свега што су икад урадили ... а још бити и непогрешив у томе, па то је већ ниво чудаштва ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Sad se setih... jedan moj drug je dobio neku knjigu koju je napisao taj Gresni Miloje... Knjiga o `cuvanju` pravoslavlja... A kaze mi taj drugar, na kraju ili pocetku knjige, ide nekoliko stranica na kojima je objavio sve zahvalnice za svoja dobrocinstva... Weird... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 сигурно је да имам само речи хвале за добра дела 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 сигурно је да имам само речи хвале за добра дела 0205_whistlingMa ok su dobra dela, ali na takav nacin izneti dobrocinstva... meni se cini kao da hoce da kaze da time ima pravo nekome da soli pamet. Slicno je i sa onim Slavkom iz Lucana, koji je u Duskovcima pricao svestenicima nesto u fazonu "Mi smo tu da dajemo novac, da dizemo crkve, a kad sluzite u njima nas nista ne pitate". Jel nam to dobrocinstva daju neki kredibilitet da se bavimo i sluzenjem Liturgije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 не умем да читам мотивације зашто неко ради, али ти је занимљива паралела. само је питање јел одржива 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 не умем да читам мотивације зашто неко ради, али ти је занимљива паралела. само је питање јел одржива 1405_love Ne citam ni ja motivacije, samo kazem da me na to podseca, tako mi izgleda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Лепо рече моја сестра...у времену свеопште кризе где многе породице немају ни хлеба за сваки дан, монаси да напусте из чистог хира манастир у којем имају све што им треба, а после од тог истог народа да траже прилог да им зида цркву ван цркве... па зар то није срамота ?? Ма батина је ипак из Раја изашла... Au al je tebe ovaj forum promenio 1405_love :cheesy2: klapklap salim se... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Ја ћу скроз безобразно да се умешам... 1405_love Али једном сам била присутна кад је један католички богослов био избачен из стана који му је дат и он се наравно уплашио, али је мене у мојој строгости и окрутности узнамирио и боље рећи изнервирао овај страх, јер знам да не ће пропасти, па вазда се некако људи брину за њих, за оне који су свој живот ''подарили'' Богу... и опростите ми али под знацима навода, зато што је и докторски мантил, као и одора свештеника нешто што је под нужним поштовањем пред очима човека... Није суд, није уплитање већ право место да вас позовем да размислите колико је апеле. молитва потребно једној оваквој породици која није да кажем под Божијим окриљем у смислу неке нама очигледне службе њему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 најбоље је да ћутим, ипак ови људи нису свесни шта су урадили. Лепо је што Милоје хоће некога да нахрани, али то треба чинити сиротињи и онима који су заиста невољни. Нико не спори да је он добар и поштен и вредан човек, напротив. То свако нормалан види. Али овде је проблем сасвим друге природе. Требао им је рећи: идите људи моји, оци моји у ону доле светињу, све ће бити добро, све ће се лепо завршити (чули смо да нико није спорио да Владика исповеда монахе, да им буде духовник, то је лаж коју непрестано провлаче они којиустају на Цркву), даваћу вам све што вам је потребно у манастиру, али чувајте доле ону светињу када нам Косово одузимају! Но, не! Он још и помаже да се утврде у својој лудости, Боже опрости! И што је најгоре, о. Николај је свестан последица и иде и даље против Цркве. Заиста, никада нисам овако доживљавао о. Николаја. Био сам у том манастиру, водио сам ексурзије тамо, дивне речи сам чуо из уста игумана Николаја... али ето шта седешава када човек себе уздигне изнад Цркве. Њих нико није отерао, није их прогнао нити било шта од тога, зато је ова прича брата Милоја бесмислена. Да су они изгнаници и прогнаници који немају где главе саклонити, ја би им први дао моју кућу и заиста би ми била част да уђу под мој кров. Ово нема везе са добрим делом већ са цркво-рушитељством. Где сада они живе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Ево позив за брата Милоја да лепо помогне овој породици, а да монахе пошаље одакле су дошли: у свој манастир који их чека, да се моле за наш напаћени народ испред моштију Светог Петра Коришког. Помоћи овој дечици је добро дело! Тада ће заиста учинити добро дело и заиста када се помоли ујутру испред своје иконе видети да то шта ради има Божијег благослова! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Мени је стварно жао када чујем да о.Николај онако прича.Зар је могуће да верује у то што говори? :229229229: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Мени је стварно жао када чујем да о.Николај онако прича.Зар је могуће да верује у то што говори? :229229229:Ја не могу да се начудим да је то онај човек кога сам упознао у Црној Реци и био одушевљен њиме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука