Jump to content

У потпису дипл. ....

Оцени ову тему

Препоручена порука

:)

Драги наши, у Господу сабрани учесници Живих речи утехе, имам ту част да са вама поделим орадошћујуће новине. Дана 5. јула, на празник преподобне мати Анастасије, у једној од одаја Православног богословског факултета у Београду, а са почетком у десет часова, Младен Миливојевић, свима познатији као Ђомла, пред детаљољубећим оком професора историје Пузовића, и у присуству професора литургике Раше, као и синовца професора Пузовића (такође члан комисије, али чије име овај извештавач није запамтио, при чему је врло могуће да је у питању син, а не синовац), одбранио је дипломски рад са темом - Пећка патријаршија од Макарија Соколовића до укидања (будући упозната са сржи проблема доступан ми је био податак да је у питању раздобље од 209 година, "само"...). Другим речима, наша Црква постала је богатија за једног дипломираног теолога, који ће, развијајући своје потенцијално далекосежне дарове од Господа дариване, заједно са свима нама наставити учешће у изградњи стуба наше вере.

Студеничка братија, предвођена оцем Тихоном, као и наш мили и драги ужички духоносац, а потпомогнути истуреним одељењем у Нишу (прим.прев. нана и компанија) и поред, тамо непосредно присутних, београдских снага - пружали су једнодушно молитвену подршку напред поменутом богослову. Благодарећи привилегијама које имам код, сада већ дипломираног теолога, иако због оправданих обавеза нисам физички присуствовала окршају, имала сам част да прва сазнам исход. И зажелела сам да обрадујем и стециште живе православне речи. Тренутно се главни актер налази на поднебљу Новог Београда где у ресторану Хацијенда Родицио уз пригодан ручак благодари Господу са својим колегама. Нешто детаљније информације које се тичу изласка на мејдан частитоме књазу, очекујемо да ће упутити лично, након што се текућа прослава у богуугодној мери приведе крају (а вино од 13% испије, хехеххх)...

whackado

За Живе Речи Утехе - Антонета

П.С. Аутор задржава право евентуалних омашки у навођењу података...  :(

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Честитамоооооооо!  s.o.s. s.o.s. s.o.s. nasznak s.o.s.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Честитам,Ђомла,од свег  catfight,и искрено се  :group111:. crosseo,а и теби,Антонета,јер иза сваког успешног  crosseo,стоји успешна  :huh:.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

29dz8zk 1406_love 0102_laugh stupido Bravooooooooooooooooooooo  leteti 4869 319.gif 319.gif 

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

После дужег времена оправданог одсуства ево и менеее... Најпре бих се захвалио оцу Ивану али и осталим члановима на благословима, честиткама и добрим жељама. Захваљујем се и својој девојци која је отворила тему. Немојте јој замерити на евидентним погрешкама у излагању. Они који су упућени препознаће та места; ја бих је само кориговао да проф. Владислав Пузовић (син) није ни био на одбрани тако да је она из перспективе академских стандарда невалидна будући да су ту били само председник комисије и ментор.

Благодарим Господу на свему. Трудићу се да и даље напредујем. Своју одбрану сам мало другачије замишљао тако да бих је из ове перспективе окарактерисао као недовољно усмерену на суштинске проблеме од стране испитне комисије... Било је ту и неколико добрих питања од стране Раше Поповића, али је професор Пузовић показао своје право лице искомплексираног моралног монструма. Опростите ми на тешким речима, али наводни пропуст у мом раду приказао је једном историјски евидентном неистином. Свака моја противречност у том погледу носила би ризик евентуалног препуцавања или можда драстичног смањивања оцене. Уколико то некога интересује добио сам 9. Многи ће рећи да је то одлична оцена, али ако узмемо у обзир чињенице да сам исцрпео све познате изворе и литературу, да сам два пута ишао у Архив у Сремске Карловце (то кошта), да сам први у нашој историографији те изворе у свом раду публиковао, да сам још два директна писана извора користио и такође публиковао, да сам перфектно владао материјом и имао ванредан преглед чиме се који историчар бавио у контексту моје теме - било старији било савремени, да сам све то показао сигурношћу и течношћу излагања на самом испиту.... и да не причам даље, мислим да сам оштећен. Оцена ми није битна али пада у очи чињеница да се видела драстична разлика између моје одбране и одбране осталих 6 кандидата. Ни једна реч похвале, чак ни констатација "па колега се трудио"... Зашто мене нису питали који су доприноси вашег рада као и остале кандидате? Не би знали где се налазе... Ако то није продукт њихове неозбиљности у приступу и сујете, онда не знам шта је.

У сваком случају прошло је и радостан сам што сам се ослободио наметнутих обавеза и што ћу се сада окренути обавезама које ћу сам да бирам.

Још једном хвала свима, а кога интересује сама материја којом сам се свих претходних месеци бавио и до каквих сам сазнања дошао може за неколико дана погледати тему коју сам још давно отворио у подфоруму историја а која носи назив мог дипломског рада - Пећка патријаршија од Макарија Соколовића до укидања 1766. Сутра идем у Босну, па ћу куцкати кад се вратим.

ПС: Зар ова Аљонка није банована? :0104cheesy:

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

ПС: Зар ова Аљонка није банована? :drugarstvo:

A b`ate, pa ne moze Aljonka da bude banovana, sve i da hoce. To ti je kao da kazes "Zar ovaj Cak Noris nije banovan?". Pokusali su ljudi, ali ne vredi. Blokirali kompjuteri, nestajalo struje... cak im i server otisao kad su pokusali da banuju Aljonku. Ne verujes? Slobodno proveri... 0202_238

Подели на овим сајтовима

Хвала браћо. Да сте ми живи, здрави и весели!

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...