Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 јел можемо да оладимо мало са епитетима према свим личностима, чак и политичким и другим? ај што се рачуна као клевета или увреда, него што имамо овде ЈЕДИНО правило на форуму: нема вређања, нема клеветања, па да у том духу и наставимо молим вас. убудуће неће бити овако либерално епитетисање међу корисницима, као што је до сад било са досадашњим превидима, пошто неки не умеју или не желе да буду културни и да врше дијалог већ пљување. не занима ме шта је пре било, сад мало смирите страсти ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Цитат јел можемо да оладимо мало са епитетима према свим личностима, чак и политичким и другим? ај што се рачуна као клевета или увреда, него што имамо овде ЈЕДИНО правило на форуму: нема вређања, нема клеветања, па да у том духу и наставимо молим вас. убудуће неће бити овако либерално епитетисање међу корисницима, као што је до сад било са досадашњим превидима, пошто неки не умеју или не желе да буду културни и да врше дијалог већ пљување. не занима ме шта је пре било, сад мало смирите страсти ... А како би било да се у оквиру пдфа наш форум отвори тема Праштајте, где би се могли једни другима извињавати за прејаку и непримерену реч. Па или сами или по савету колега форумаша (или модератора) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 мислим да је то приватна ствар између двоје, и да нема потребе правити од тога рекламу или параду ... моје приватно мишљење, али ако имате потребе или жеље за тако нечим, ја сигурно нећу имати ништа против нити ћу вас спречити t4431 уосталом имате иницијативу и подршку администрације за тако нешто, па сте и слободни и сами отварати теме које вас занимају или муче dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Цитат Ми који нити смо почели нити желели рат, ми који смо страдали у последњем веку од истих ових којима се кроз овакве срамне декларације понизно извињавамо, само ми треба да снисходимо. Тадић и екипа су обичне наивне будале ако мисле да ће и минимално снисхођење дочекати од друге стране. Напротив - они су као гладни вуци једва дочекали ову декларацију да нас још попљују и представе као некакве варваре које треба за добробит свих уклонити са лица земље (нас који смо се храбро борили и гинули и за друге кад је то требало). Оканите се Срби ћорава посла. У Сребреници није било ни геноцида ни злочина. У рату се нажалост гине. На свим странама које у њему учествују. Зато он и јесте зло. Али често због нечијих интереса пројектовано зло. Тако је било у последњим ратовима на Балкану - некоме (има их доста) је требао рат у бившој СФРЈ, некоме су требале Маркале, Сребреница, Рачак. Треба унизити поносни српски народ до крајњих граница. Да Срби данас имају стабилну државу Кандићка, Бисерко, Тадић и њима слични би били у мишјим рупама а не би јавно (речима и својим радом) хулили на све што је српско. Доста више море... Свако добро браћо Срби. Пријатељу Дражо, штета је што си свој пост потпуно обесмислио реченицом коју сам био слободан да болдујем. Брате, покушај да не размишљаш на такав начин, пре свега за своје добро. Да је један човек намерно стрељан (а не убијен у току ратних дејстава), то је пре свега ГРЕХ а свакако и ЗЛОЧИН убиства. Да је био макар ЈЕДАН! Ово што си ти овде написао много је горе од онога што је рекао Ништавило. Ништавило по мом мислењу греши инсистирајући на речи геноцид (као и свее НВО које тако мисле), чијом би се применом на овај сребренички случај обесмислили они прави историјски геноциди; твоје размислање драги брате Дражо, нарочито када и наша страна признаје одређени број побијених ратних заробљеника у Сребреници (виђао сам разне процене - од 400 до око 2000), ефективно је изјава која свесни злочин оправдава. Заиста, да ли стварно мислиш да је те људе требало тамо стрељати? По ком основу? Да се не разумемо погрешно, ја сам иначе присталица смртне казне која је на жалост укинута, али, никада не бих пристао да се смртна казна примењује на људе који су регрутовани (милом, али чешће околностима или силом) и заробљени у ратним дејствима - наравно, уз обавезни изузетак оних који су директно учествовали у извршењу ратних злочина. Али, драги пријатељу Дражо, на страну што међународне конвенције ово не дозвољавају, овим људима нико није судио - чак ни неки преки војни суд. Они су, у највећој мери, били побијени, по свој прилици, као жртве одмазде за покоље које су муслимани чинили у Братунцу, Кравицама и другим стратиштима. Без обзира на све ове неоспорне околности, страшно је да као људи и хришћани, уз сво разумевање за људе и њихове околности, не осудимо сам акт, који је био недвосмислено злочиначки. Заиста нека :bla: подари рајско насеље свим мученички пострадалим жртвама и нека би Bogorodicaaaaaa довела до смирења и покајања све налогодавце и извршиоце ових трагичних недела. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Нека Соњи Бисерко greengrin Бог помогне и њеној лудости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 па јесте, каиновска решења су најбоља - имаш човека, имаш проблем, немаш човека немаш проблем 4chsmu1 баш ме чуди одакле братоубилачки ратови greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Цитат ...баш ме чуди одакле братоубилачки ратови... Отуда да нас Срба уместо 80 и кусур сада има 10-так милиона. И нико се није ни покајао ни извинуо због тога. Сами смо криви што се увек јуначки бранимо и неретко мученички умиремо. Сребреница је политички од запада исконструисана лаж како би врућ кромпир увек постојао и како би се братоубилачки рат због свеприсутне нетрпељивости и међусобне мржње опет могао започети кад светским злотворима затреба. Ја сам проживео и преживео рат у бившој БиХ и добрим делом се нагледао страхота које су оставиле неизбрисив траг на души сваког нормалног човека па тако и мене. Сав рат је злочиначка творевина јер у 99,9% случајева гину људи који су ни криви ни дужни (а виде сав бесмисао рата). У реду брате Андреј, био је злочин над појединим муслиманским војницима и заробљеницима и нема оправдања за такав чин - као што оправдања нема и не може бити ни за злочине над близу 3000 српских већином цивила побијених и унакажених у и око Сребренице. Рат је највеће зло које може да се деси неком народу и у њему се догађају надасве лоше и зле ствари које треба да буду опомена и наук будућим генерацијама како не треба живети. Нажалост балкански народи слабо извлаче поуке из ратних страхота и брзо их заборављају. Као резултат тога имамо зло које се понавља и умножава сваких 30, 40 или 50 година (свака генерација мора проћи исте ратне страхоте и голготе). "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 pa vas prijesednik je uradio kako treba i bas kako hriscanin treba da zivi ,ispade najpravoslavniji covjek, sto bi trazio da se neko izvine jos ako nema neko za to savjest nije presjednik kriv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Цитат па јесте, каиновска решења су најбоља - имаш човека, имаш проблем, немаш човека немаш проблем баш ме чуди одакле братоубилачки ратови Али нико у Европи ти не воли муслимане. И муслимани многи не воле оне који не верују Мухамеду. Није та вера никако толерантна и неће ни да буду. Тако мислим да ће тек да буде рат с муслиманима видели сте у Француској био хаос а Лондон ко сме више у Ист Енд да оде појелиби те живог зову га Лондонистан тамо!! Зато су сви ти странци који не воле муслимане ишли у Босну да мало вежбају за оно што се тек спрема сами су тако причали. више су ти разми странци побили цивиле и заробљенике него Срби. Пусти Срби нама увек жао плакали бре неки кад су гледали козаке шта све раде с муџахединима молили их да их убију ко људе ал напили се руси па свашта било а то баш у сребреници знам од човека што је тамо био и видео и слике ми показо. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Цитат Цитат па јесте, каиновска решења су најбоља - имаш човека, имаш проблем, немаш човека немаш проблем баш ме чуди одакле братоубилачки ратови 1314_womens Али нико у Европи ти не воли муслимане. И муслимани многи не воле оне који не верују Мухамеду. Није та вера никако толерантна и неће ни да буду. Тако мислим да ће тек да буде рат с муслиманима видели сте у Француској био хаос а Лондон ко сме више у Ист Енд да оде појелиби те живог зову га Лондонистан тамо!! не воли их због пропаганде, као што и нас не воле.погледај само филмове на шта личе и како се зову главни кримоси у њима ... чак и игрице су у том фазону, индоктринација од малена ... мислим и на демонизацију срба/православаца као и арапа/муслимана једноставно неким људима ''треба'' неки негативац коме ће се окренути да своју крвожедност испоље и извентилишу. рецимо, могу да ти посведочим да откад је муслимана и атеиста на нашем форуму, између-хришћански дијалог је више него културан и смислен, да не кажем продуктиван и трпељив, а безмало шале: у љубави ... на крају укапираш да су то све предрасуде и да је заједнички циљ оно што људе спаја, а различити циљеви раздвајају. кад би се људи МАЛО потрудили да не скачу једни другима за гркљан, не би ни било ратова као врхунца страха и предрасуде. сва та нечовештва су уствари екстремна испољавања доминације, ако боље размислиш. мислим да смо сви свесни да се воде већ неко време ресурсни ратови после другог светског, и да то све нема апсолутно никакве везе са религијом или другим убеђењима. дошли смо до сазнања да смо коначни, само је питање хоћемо ли наставити ван те кончине или ту стати, по слободној вољи и избору. иначе, што се тиче ислама, има ту лепих ствари и врло мирнодопских, као и фундаменталиста на свим странама разних религија, укључујући и православље ... приде, замисли шта би било у Србији да су се Нато снаге спустиле на земљу после 1999. бомбардовања ... па било би горе него у било којој муслиманској земљи а Бејруту/Либану би инстант спала круна по дивљаштву, да не помињем млађу и невинију браћу Авганистан и Ирак ... хоћу да кажем, да су људи постали временом гори уместо бољи, изложени онаквим болесним сценама за време дана у деведесетим годинама прошлог века на просторима бивше СФРЈ, лепо рече Дража да смо сви ударени због тога ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Ма не кажем ни ја за веру свашта тамо пише и добро и лоше у Коран, ал ти причам шта чине муслимани по западу ко ово рецимо: или ово: ово: а деци шта раде тек: Не воли ти то нико у Европи да се ово ради с децом и да се овакве пароле с мржњом шире а то ти муслимани тамо масовно прихватају и још горе оче да свугде уведу шерија закон па ти главу секу ил каменују ако не слушаш како они оће да живиш и да те жена буде у чаршафима иначе имају као право и да је силују јел кад се показала као сама је то тела. Е сад не знам ти ја њихову веру дал прича да све то тако може кажу неки хиџе да није то тако ал тако ти то њихов народ углавном схвата да треба и да је нацизам био добар и да ови бомбаши самоубице раде добру ствар и децу бре томе уче, а то ти европа неволи јел није бре цивилизовано такво размишљање њино. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 то је све због тога што су озбиљно, плански и смислено угњетавани последњих 90 година, ако не и више ... а пошто се врло блиско држе по вери, добијеш овакве слике ... наравно да не оправдавам нити подржавам, али ја бих први спустио оружје и звецкање њима потпуно олабавио и започео преговоре, док не постане касно за све - и то је питање оће ли ''они'' први или ''ми'' да потегну и крајње екстремне мере ... искрено, нисам сигуран и паметан да ти кажем како би било код нас, да су сишли после бомбардовања и то се наставило наредних 30 година ... са све атеизмом и православљем раме уз раме против заједничког непријатеља, као што си то имао за време другог светског рата против нациста, са партизанима и четницима 1314_womens клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7245.msg192259.html#msg192259 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Не знам ти то за нуклеарку од балија то само Пакистан има па можда они ако стисну дугме ал њих нико не мрцвари ко што кажеш него једино то с индусима ако се покаче. А незнаш вала јел су луђи индуси што мисле да је свет илузија и да ће баш они умисле да су видели Шиву како плеше па да први стисну дугме. А за балије види неки што су ишли у Сарајево кажу муџахедини сад тамо створили страховладу бију девојке у кратку сукњу увели онај талибански ислам тамо кукају сад и босанци и на Алију и на његову декларацију и шта им је то све требало. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 ценим твоје мишљење, али балија ипак није примерен израз за муслимана пошто на турском значи прљав човек, тако да те молим да убудуће не користиш тај израз овде, пошто има и муслиманске браће која прате, читају и пишу иначе, већ су Амери бацали тактичке нуклеарке по Авганистану и користе увелико муницију са осиромашеним уранијумом ... тако да не морају чак ни муслиманске земље да користе такво наоружање да бисмо дошли до онаквих печурки ... не мораш некад ни да испалиш метак а да натераш некога да те бомбардује и тако изазовеш нешто гадно 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука