andrej Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ako smem da se upletem u vaš dijalog, mislim da je u stvari jedino što vas razdvaja činjenica da si ti Andrej kao i u Crkvi, istinski sledbenik i podržavlac zakona Državnog, ako tako mogu da kažem.... Nisi kritički raspoložen prema njemu....Što nikako ne govori da je karađorđe takav, naprotiv... pričam samo u vezi vaša dva posta..... Трудим се да критички промислим све, па и државне потезе. Овде није била тема скупштинска декларација о Сребреници, али сам на другом месту поставио питање термина "злочиначка свест." Ово је, по мом мишљењу врло погрешна психоисторијска пројекција под утицајем неомарксистичких идеја, попут оних из тзв. Франкфуртске школе. Што се тиче Цркве, код мене је у питању свест о хијерархијској структури власти и одговорности у Цркви. Све друго би било јерес која би порицала да је сам Христос глава своје Цркве и да је води Духом Светим као заједницу спасења. Немам проблем с Карађорђевим надовезивањем - напротив, драго ми је што се надовезао, али сам ипак морао да појасним да ни ја (а на сву срећу ни она скупштинска изјава) нису говорили о геноциду. Problem kod genocida je u tome što možete da ubijete samo jednu (1) osobu i, ukoliko dokažu da ste imali genocidnu nameru (prema jednoj od gore pomenute četiri grupe ljudi) genocid je lako dokazati. A, znamo koliko nas vole u Hagu gde su i ad hoc tribunal i Stalni Međunarodni krivični Sud. Ово можда могу да буду формално-правно валидни аргументи. Ако је ово стварно нечије схватање, оно је потпуно апсурдно и у раскораку са стварношћу. Не могу се једном речју као што је ГЕНОЦИД обухватити дугорочни државни пројекти систематског уништавања неког народа, попут оних у Аушвицу и Јасеновцу и ратни злочини попут ових у Кравицама или Сребреници, Братунцу или Вишеграду који су ипак производ директних и непосредних ратних дејстава а не неке дугорочне државне политике. Да је други случај у питању, Ништавило би био у праву. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Nažalost, apsolutno je tačno. Lako se može proveriti, možete naći i u knjizi "Međunarodno krivično pravo" dr Zorana Stojanovića, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu. Tu stoji i da, npr u Ninbergu 1946. i u Tokiju 1948. NIKO nije osuđen za zločin genocida (?!) Ali, zato je haškom tribulnalu pitanje genocida puno bitnije od npr. "Zločina protiv mira" il ti agresije koja još nije zvanično definisana čak ni u Stalnom Međunarodnom Sudu u Hagu koji je još prvog jula 2002. krenuo sa radom (tada ratifikovalo 66 zemalja, danas ne sećam se tačno, mislim preko 110) pa eto - mogu da utvrde genocid, a kao da nije bitno ko je započeo rat na prostoru bivše Jugoslavije 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Битно је да ми Срби не прихватимо нешто за шта нисмо криви јер очеви једоше ки$ело грожђе а синовима зуби трну.Тачно тако, и још нешто.Недопустиво је да на Богословском факултету има студената, који подржавају идеју о геноциду који су извршили Срби. Замисли још кад буде међу свештенством таквих ... ццц .. а биће, обећавам брате! 0110_hahaha За мене је постпуак особа који су побили ненаоружане људе у Сребреници, Братунцу, Сарајеву, Крајни, Косову, и било где на свету - ГЕНОЦИД! Лаку ноћ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Битно је да ми Срби не прихватимо нешто за шта нисмо криви јер очеви једоше ки$ело грожђе а синовима зуби трну.Тачно тако, и још нешто.Недопустиво је да на Богословском факултету има студената, који подржавају идеју о геноциду који су извршили Срби. Замисли још кад буде међу свештенством таквих ... ццц .. а биће, обећавам брате! 0110_hahaha Ох, заборавих да додам: и то врло ускоро, већ у септембру ( тако реко владика, шта ћу? не могу се противити ) ... хихихи ... :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Шалим се за ово последње, наравно :cheesy2: 0110_hahaha Елем ... лаку ноћ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ništavilo, brate, ne zaboravi šta je Andrej napisao apropo genocida: "Formalno-pravno validni argumenti su jedno, ali kao nečije mišljenje zaista je apsurdno i u raskoraku sa stvarnošću." Ne zaboravi "Idealno rešenje jevrejskog pitanja" kada je Hitler od 1934-1945. ubio 11 miliona ljudi, a šest miliona Jevreja. (tada je pored Jevreja ubijao Rome, Komuniste, homoseksualce, Poljake i od 1942. Srbe) Ne možeš porediti višegodišnje sistematsko uništavanje, sa neumišljenim ratnim zločinom u kojem su žrtve pretežno bile naoružane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Ми који нити смо почели нити желели рат, ми који смо страдали у последњем веку од истих ових којима се кроз овакве срамне декларације понизно извињавамо, само ми треба да снисходимо. Тадић и екипа су обичне наивне будале ако мисле да ће и минимално снисхођење дочекати од друге стране. Напротив - они су као гладни вуци једва дочекали ову декларацију да нас још попљују и представе као некакве варваре које треба за добробит свих уклонити са лица земље (нас који смо се храбро борили и гинули и за друге кад је то требало). Оканите се Срби ћорава посла. У Сребреници није било ни геноцида ни злочина. У рату се нажалост гине. На свим странама које у њему учествују. Зато он и јесте зло. Али често због нечијих интереса пројектовано зло. Тако је било у последњим ратовима на Балкану - некоме (има их доста) је требао рат у бившој СФРЈ, некоме су требале Маркале, Сребреница, Рачак. Треба унизити поносни српски народ до крајњих граница. Да Срби данас имају стабилну државу Кандићка, Бисерко, Тадић и њима слични би били у мишјим рупама а не би јавно (речима и својим радом) хулили на све што је српско. Доста више море... Свако добро браћо Срби. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Сузо, прво са тобом да се обрачунам t1007 ниси схватила шта значе те речи, тако да не желим са тобом сад то да расправљам, а и није та тема у питању ... ако те занима да сазнаш о чему се ради, јави се на пп ... јер ће ти много времена требати да сконташ ... мени је требало ихихихи година ... уопште није тако смешно ... не знам коме Божија смрт може бити смешна crvenilo ( али ипак драго ми је да сам те насмејао! ). Nije bitno što sam ja to pominjao.... ja sam te i slične podatke pominjao na dve, tri druge teme.... Bitno je da ti to prevališ preko usta zajedno sa onim muslimanskim žrtvama.... Nemoj ovo pogrešno da shvatiš i da se nešto naljutiš, ali hteo ti to da prihvatiš ili ne, mi smo u BiH vodili odbranbeni rat. Nikoga nismo napali prvi. Mi Srbi čak šta više jedini nismo hteli da dođe do rata... А сад ти гонс Јакове ... прихватам! верујем ти! ... чак и знам сам све то што кажеш ... мој тата је био добровољац у рату ( јер као трећепозивац није могао да добије позив ), ишао је да ратује тамо са вама заједно ... знам све ... макар из његове приче. Јел ок сад? Сербон, на крају и тебе да задовољим ...па требало би да пише макар нешто: био једном један веееелики рат и неке тате се нису никада више вратиле кући, неке маме и секе су биле силоване ... неке бате су заклане ...неки људи су заувек унесрећени, убијени, сјебани, итд....ето, макар тако нешто, да су људи, иконе Божије, страдали једни од других у овом богонапуштеном свету ... (мада, увек ће писати онако како коме одговара: срби ће писати да су их балије све поклале, балије ће писати да су срби геноцидни монструми, хрвати исто и о једнима и о другима ... и тако у круг ... али све то неће, никада неће вратити ни једно мртво дете, ни једну мртву жену, човека ... тако .... Могу ја да поставим једно питање? Јел се молите за макар једног мученог и невиног, нанаоружаног и ненасилног муслимана, хрвата, србина? ( за сву ону побијену децу у рату, њихову и нашу )јел их спомињете на литургији ... или некад, негде? ... или вам је једина молитва Богу да покаже целом свету "како ми нисмо криви и како су сви злочини пренадувани", да једино "српске жртве" помилује а остале по могућству спали, да нам да прилику за "освету", итд?какве су речи тих уплашених на смрт молитава? ( Уосталом, можда ово и све звучи као побожна кењажа ... могуће! ... углавном, ко зна шта бих ја урадио да сам био на месту сребреничких Срба ... па вероватно исто ... ја сам само једно мало онтолошко ништавило ... ) И НЕ ВОЛИМ СОЊУ БИСЕРКО ни њену екипу, напротив! nistavilo znam sta znace te rijeci 0110_ha 0110_ha nebi ih nikako upotrijebila to znam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Зависи с ким се народ у глобалу идентификује, дал са партизанима или са четницима. Шта ти мислиш , с ким се народ идентификовао после другог светског рата , с партизанима или са четницима ? Народ се, колико ја знам, идентификовао са партизанима. Тек од осамдесетих крећу теме о четницима а нарочито почетком деведесетих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 advokat Stefan Karganović i dr. Ljubiša Simić, 1/5 Srebrenica, pitanja i odgovori 13. 12. 2009 advokat Stefan Karganović i dr. Ljubiša Simić, 2/5 Istorijski projekat Srebrenica, pitanja i odgovori 13. 12. 2009 advokat Stefan Karganović i dr. Ljubiša Simić, 3/5 Istorijski projekat Srebrenica, pitanja i odgovori 13. 12. 2009 advokat Stefan Karganović i dr. Ljubiša Simić, 4/5 Istorijski projekat Srebrenica, pitanja i odgovori 13. 12. 2009 advokat Stefan Karganović i dr. Ljubiša Simić, 5/5 Istorijski projekat Srebrenica, pitanja i odgovori 13. 12. 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Sarajevo logor za Srbe 1/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 2/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 3/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 4/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 5/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 6/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Sarajevo logor za Srbe 7/7 BiH Sarajevo Logori Zločini Srbi Muslimani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Stefan Karganović, Istorijski pokret Srebrenica, 1/3 pio 24. 11. 2010 srebrenica naser orić Stefan Karganović, Istorijski pokret Srebrenica, 2/3 pio 24. 11. 2010 srebrenica naser orić Stefan Karganović, Istorijski pokret Srebrenica, 3/3 pio 24. 11. 2010 srebrenica naser orić Dr. Ljubiša Simić, forenzičar, 1/2 pio 24. 11. 2010 srebrenica žrtve haški tribunal Dr. Ljubiša Simić, forenzičar, 2/2 pio 24. 11. 2010 srebrenica žrtve haški tribunal Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 1/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 2/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 3/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 4/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 5/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 6/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 7/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. prof. dr. Smilja Avramov,autor knjige Genocid u Jugoslaviji 1941-1945, 1991... 8/8 pitanja i odgovori, 6. 10. 2009. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 advokat Goran Petronijević, pravni savetnik Radovana Kradžića, 1/3 pitanja i odgovori 26. 7. 2009. hapšenje radovan hag tribunal odbrana suđenje srebrenica advokat Goran Petronijević, pravni savetnik Radovana Kradžića, 2/3 pitanja i odgovori 26. 7. 2009. hapšenje radovan hag tribunal odbrana suđenje srebrenica advokat Goran Petronijević, pravni savetnik Radovana Kradžića, 3/3 pitanja i odgovori 26. 7. 2009. hapšenje radovan hag tribunal odbrana suđenje srebrenica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Зависи с ким се народ у глобалу идентификује, дал са партизанима или са четницима. Шта ти мислиш , с ким се народ идентификовао после другог светског рата , с партизанима или са четницима ? Народ се, колико ја знам, идентификовао са партизанима. Тек од осамдесетих крећу теме о четницима а нарочито почетком деведесетих. Јој јесте бато тако је увек па и данас блесави Срби форсирају партизане а они што су причали о четницима ко онај дебели луди Шешељ и онај дрогирани Вук су бре били комуњаре најгоре па се онда по задатку партије трансформисали кад су видели да пуца зло комунизма у Европи. Једино што су ови багра комунистичка урадили је да су силне паре на превару узели из емиграције прво Слоба па они. А јадни људи тамо веровали да пуца комунизам у Србији а није тако ево и данс су комунисти исти на власти а бруке наше зову себе демократама. А види то свет смеју са ал баш их брига кад све могу да купе по Србији за мале паре. Не интересује запад ни комунизам ни демократија њима је и фашизам добар а да само њима дају да вршљају како оће. И тачно је ово за логоре и ми и они смо исто све то радили јел смо иста багра а и амери тамо у Гвантанамо али они су цивилизована господа кад имају логор за малтретирање оних арапа а ми кад ставимо турке у логор онда нас критикују. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука