Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Можемо у недоглед ређати овде видео убијања муслимана , па онда Срба, па онда Хрвата па Албанаца, па опет у круг... Али ништа тиме нећемо постићи. Ономе коме је жао својих , жао му је. Људски је да човек жали прво своје , Хришћански је да жали и једне и друге. Хришћанство пак не искључује способности разума да мисли логично и да уопште мисли. Ако смо Хришћани не значи да смо ретардирани. Јасноје да је овде у питању наметање колективне кривице за Србе , а не Хришћанско покајање за злочине. Зар НВО и људи који раде по диктату англосаксонаца да нама објашњавају шта је то Хришћанско покајање. Имамо ми брате своју Цркву која је ту да нас зове на покајање и њу ћемо да слушамо а не Енглезе и њихове владе орагнизације које нису наше владе орагнизације ( НВО) . Даље ми кроз историју имамо примере и великих грехова и великог покајања, не мора нама нека Бисерко , која успут нема ништа са православљем и нема духовну власт над нашим душама коју смо ми ипак поверили СПЦ а не њој, дакле не мора она нама да намеће покајништво. Имали смо ми Немањиће као добар пример људског грешења и православно Хришћанског кајања, где су већина њих иако бурног ратничког живота постали светитељи Божији. Даље цела та НЏО прича о некаквој катарзи , могла би се можда и применити на наш народ када би наш народ имао макар један свој део у западној Цркви , не постоји код нас катарза, код нас постоји покајање и преумљење, а катарза је западно-хришћанска умотворина и нека је се они придржавају, било би лепо нарочито Хрвати после Јасеновца. Дакле оваккве приче ништвило човече пре свега немају благослов наше Цркве и у чије име ти онда позиваш на катарзу ? Ако у своје што би те ми слушали ? Ако у име цркве , наведи ауторитет цркве на који се позиваш? Што се тиче истинског покајања за злочине , то је опет ствар оних који су их чинили, ако су уопште чланови Цркве нека се покају. Али ко си ти ништавило и та твоја Бисерко да нама свима генерално као народу намећеш осећај кривице за туђе злочине? Зар треба сада сви колективно да се извињавамо као народ некоме кога лопов опљачка или за злочине друге које учине неки криминалци? Зар ћеш да изједначиш сав српски народ са злочинцима? И зашто се та катарза уопште намеће српскоме народу а другима који су учествовали у рату не? Па управо су ови други баштинили свој патриотизам на нацизму другог светског рата, управо су они требали проћи катарзу коју нису прошли заслугом комунистичке партије и "друга" Тита. А не да чим држава дође у нестабилну ситуацију они мећу на капе фашистичка и нацистичка обележја и крећу да наставе геноцид који су започели 41 године. И коме ти уопште ништавило једно причаш ове ствари? Зар народу који је у 20 веку преполовљен ? Како би било да то покушаш рећи јеврејском народу? Мислиш да би било умесно? А мислиш да је ово исто умесно када се Србима намеће? Та нико није у Цркви нашој толико глуп да пристане на колективну кривицу и да као немачка нација учи из уџбеника о зликовачкој особености свога народа и злочинима за који су само Срби одговорни. То нек окаче мачку о реп. А и ти можеш окачити и откачити по овом питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 ma sta pises gdje ima to u njemackoj u tom obliku da uce ,oni uce da su to nacisti uradili a ne tako to jest samo dasu zlocini bili u ratu a ne da se sami oni tome opterecuju i njima da se utaba u glave da oni dobiju manju vrijednost i sta znam zbog , nistavoilo sto kaze da slike treba im stavljati u knjige i sta znam sta to je razlicito dal da se isprica il mozda kako nistavilo misli da treba da imaju , jos mozda svaki dan cas o ratu e dragi nistavilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Знаш Суза непосредно после другог светског рата је била таква тортура у Немачкој да је Немце дуго било блам што су уопште Немци, не данас и не у Аустрији. Не пада ми на памет да лично пристанем на тако нешто у Србији , тим пре што ми нисмо за поредити се са Немцима, јер и у оном и у овом рату ми смо жртве, истина у оном претходном неизмерно више а да нисмо пружили отпор и у овом би смо били жртве готово као и у другом светксом рату, стога не само ја него већина Срба неће пристати на наметнуту катарзу. А свако саглашавање са Бисерко и остале ...серко из НВО је одговорност оних који се саглашавају са људима који за такву работу имају добре плате не из нашег државног буџета , него страног. Извини ја нисам дебил и не пада ми на памет де се саглашавам са таквим уџбеницима. А прича о рату после рата трају до следећег рата, ако мислиш да је неопходно у уџбенике убацивати ратне детаље да се не би заборавило на крвопролиће, ја ти обећавам да није нужно јер су ово овде нестабилна подручја и врло брзо ће поново бити рата, нећемо стићи ни да заборавимо оне претхоне а доћи ће нови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ja se izvinjavam za onaj gore podatak.... 3-4.000 Srba je pobijeno od 92-95 god. samo u selima oko Srebrenice od muslimana (pod komandom Nasera Orića i drugih) sad sam proverio. Sve sa imenima i prezimenima. Žene, deca, starci - čitave porodice..... Ne računam ova ostala bliža mesta..... Ono što se posle toga dogodilo, je odmazda za ovo gore počenjeno. I kod muslimana su stradali samo vojnici (i to oni koji se nisu hteli predati, nego su i dalje ratovali).... I naravno ni u ludilu nije onaj broj koji su oni rekli, nego verovatno duplo manji .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ja se izvinjavam za onaj gore podatak.... 3-4.000 Srba je pobijeno od 92-95 god. samo u selima oko Srebrenice od muslimana (pod komandom Nasera Orića i drugih) sad sam proverio. Sve sa imenima i prezimenima. Žene, deca, starci - čitave porodice..... Ne računam ova ostala bliža mesta..... Ono što se posle toga dogodilo, je odmazda za ovo gore počenjeno. I kod muslimana su stradali samo vojnici (i to oni koji se nisu hteli predati, nego su i dalje ratovali).... I naravno ni u ludilu nije onaj broj koji su oni rekli, nego verovatno duplo manji .... Ма наравно да треба бити опрезан са сваком невином жртвом, и не верујем да је било ком искреном националисти до тог да ниподаштава или негира случајеве где су срби били џелати, али овде се ради о нечем другом, иде се у следећу фазу наметања колективне кривице. А ради се врло перфидно, тако да ће генерације које тек образовно стасавају бити затечене, односно у уџбеницима ће стајати да су СрБи уништавали народе око себе. И ја се питам, има ли неког народа, у ближем окружењу, да је више страдао од СрБа? Нема! А дечкића, попут ништавила, треба на време упозорити да ће највеће покајање наше бити, према свим жртвама, ако се боримо ИСТИНОМ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Јадна је Србија са таквим храбар-сам-на-интернету-да-пљујем-и-врећа-друге патриотама! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Јадна је Србија са таквим храбар-сам-на-интернету-да-пљујем-и-врећа-друге патриотама! Ма не ради се о храбрости ништавило, ради се о неким другим особинама, Ти си још увек млад, и мислиш да је свакоме стало да се јуначи. Временом ћеш увидети да си са сваком наредном годином паметнији, зато је важно да се не изгубиш у заиста ништавном окружењу које предводе разне Бисерко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Јадна је Србија са таквим храбар-сам-на-интернету-да-пљујем-и-врећа-друге патриотама! nistavilo niko nepljuje ovdje ,zalosno sto neko pocinio u ime srba zlocin,nazovi kako oces ali nemislim da treba djecu mlade kaznjavati sa tim sto je neko pocinio to ili objasni mi dal bilo gdje to ima jos tako da bi u udzbenicima jos ovdje nije rijec o pljuvanju vec negdje za buducnost mladih nevidim da u redu trubiti im svaki dan sta neko pocinio nazalost i tuznoje da morao toliki narod ma kolko daje bilo al su nestali od necije ruke kao i samih srba stoje isto nestajalo i zrtve su sve zrtve ne jedni a drugi ne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ovo je zalosno, a gdje su nase zrtve to niko ne spominje. pecanje 0110_hahaha 0102_laugh tanning 0912_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Јадна је Србија са таквим храбар-сам-на-интернету-да-пљујем-и-врећа-друге патриотама! Ма не ради се о храбрости ништавило, ради се о неким другим особинама, Ти си још увек млад, и мислиш да је свакоме стало да се јуначи. Временом ћеш увидети да си са сваком наредном годином паметнији, зато је важно да се не изгубиш у заиста ништавном окружењу које предводе разне Бисерко. Добро, онда је то друго питање ... могуће је да грешим 0110_hahaha Иначе, не свиђа ми се Соња Бисерко, нити цела та екипа "бораца за људска права", они ми уопште нису никаква инспирација за ово, чак напротив ... све што сам рекао је неки мој лични и потресни осећај убијања ненаоружаних људи са везаним рукама ( што се види на клипу ) и то с леђа ... тежак кукавичлук! ... И наравно, то што постоји Деклерација никога не обавезује сад на силу да се осећа кривим за Сребреницу, да се извињава и остало ... ја се не осећам кривим као Србин ( моји су од 90 године против Милошевића, отац ми је био у председништву СПО-а још пре 9. марта ), јер нисам гласао Слобу, нисам подржавао убијања, нисам никога убио ... нисам се ни интимно радовао убиствима ни идеолошки ... дакле, друга је ствар ко се осећа кривим ... али Деклерација и нема ту намену натурања кривице, већ да буде просто подсетник да се је нешто, негде, некада страшно десило! Наравно, остаје једно велико "теолошко" питање, а то је наша хришћанска одговорност ...( у смислу пустињских Отаца и њиховог животног сведочења да је "грех сваког човека мој сопствени грех" ... па и самог Јеванђеља ) ... за Свет, за ближњег ... за ЦЕО свет за СВЕ људе: и Србе и муслимане и Хрвате ... Можда то неком делује као "детињарија", "причица", "теолошка кењажа" и "јадност", "незрелост" ... али питам се онда шта такав човек, са таквим ставом и неосаћањем за Другог тражи на једном православном сајту овде??? И Сербон ( 0102_laugh ) : Јеванђеље је Књига поражених и слабих у "овом свету", не храбрих и победника и силника .. Наш Бог је Распет у "овом свету" ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Бисерко: Декларацију о Сребреници у уџбеникeШта каже Бисерко? Можда ово да читамо деци пред спавање? Како је њој покајање лако... Само да јој не нестане пепела за посипање других... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ovo je zalosno, a gdje su nase zrtve to niko ne spominje. :huh: crosseo crosseo crosseo crosseo Не патетиши ... споменуте су ... читај мало пажљивије, па онда коментариши. Ево ти овде: Ja se izvinjavam za onaj gore podatak.... 3-4.000 Srba je pobijeno od 92-95 god. samo u selima oko Srebrenice od muslimana (pod komandom Nasera Orića i drugih) sad sam proverio. Sve sa imenima i prezimenima. Žene, deca, starci - čitave porodice..... Ne računam ova ostala bliža mesta..... Ono što se posle toga dogodilo, je odmazda za ovo gore počenjeno. I kod muslimana su stradali samo vojnici (i to oni koji se nisu hteli predati, nego su i dalje ratovali).... I naravno ni u ludilu nije onaj broj koji su oni rekli, nego verovatno duplo manji .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nije bitno što sam ja to pominjao.... ja sam te i slične podatke pominjao na dve, tri druge teme.... Bitno je da ti to prevališ preko usta zajedno sa onim muslimanskim žrtvama.... Nemoj ovo pogrešno da shvatiš i da se nešto naljutiš, ali hteo ti to da prihvatiš ili ne, mi smo u BiH vodili odbranbeni rat. Nikoga nismo napali prvi. Mi Srbi čak šta više jedini nismo hteli da dođe do rata... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Знаш Суза непосредно после другог светског рата је била таква тортура у Немачкој да је Немце дуго било блам што су уопште Немци, не данас и не у Аустрији. Не пада ми на памет да лично пристанем на тако нешто у Србији , тим пре што ми нисмо за поредити се са Немцима, јер и у оном и у овом рату ми смо жртве, истина у оном претходном неизмерно више а да нисмо пружили отпор и у овом би смо били жртве готово као и у другом светксом рату, стога не само ја него већина Срба неће пристати на наметнуту катарзу. А свако саглашавање са Бисерко и остале ...серко из НВО је одговорност оних који се саглашавају са људима који за такву работу имају добре плате не из нашег државног буџета , него страног. Извини ја нисам дебил и не пада ми на памет де се саглашавам са таквим уџбеницима. А прича о рату после рата трају до следећег рата, ако мислиш да је неопходно у уџбенике убацивати ратне детаље да се не би заборавило на крвопролиће, ја ти обећавам да није нужно јер су ово овде нестабилна подручја и врло брзо ће поново бити рата, нећемо стићи ни да заборавимо оне претхоне а доћи ће нови. znas zeljko da vicinom su vise ih iz gradova gdjesu bombardovani bilo otislo fala bogu civila se sklonuli,a neki nisu ni primjetili da bilo rato jel nije rato bilo u njemackoj samoj tako da njihova djeca su bezbrizno kolko se moze reci to rasla i nisu imali ni pretrpjeli te strahove kao narod u ex-yu - sto se tice blam da su bili kako kad nisu ni dozivjeli u samoj njemackoj rato , poceli su se posle rata razvijati normalno i raditi i naprijed gledati a u nemackoj i austriji je skoro isto da djeci tek o tome se isprica i posjete neko mjesto gdjesu logor imali u ratu al negdje u osmom razredu tako nekako i kod njih je jasno da su to pocinili nacisti a ne svi oni zeljko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука