Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Лично мним нешто да постоји одговорност за оно што шкрабамо овдена на нету. Respect! Kao i inace sto bi smo trebali da imamo odgovornost, i van neta... mislim... ako neko jos uvek zivi van neta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ja ne razbiram zasto je to "prikazivanje" ljudi drugacije u virtuelnom svetu nego u realnom. Jer i u realnom svetu ( a i ovaj virtuelni je jedan vid realnosti, ne kuckaju se ova slova sama od sebe) covek ima prirodno potrebu da pokaze sebe u najboljem svetlu. I ne postoji cak nista lose u vezi toga, to nije foliranje. A druga je stvar kako to mi prihvatamo, i da li umemo da stvorimo malo rezerve prema drugima pre nego sto ih zaista upoznamo. To je vise problem onih koji citaju, tj. slusaju, nego onih koji ovde govore. Petrija, e to je meni vrlo interesantno zapažanje. Ako smo Pravoslavni, i priznajemo jednu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, zbog čega 96 odsto na ŽRU nije pod pravim imenom? Lično, nemam ništa protiv, samo "inkognito" delovanje mi više sliči "revniteljima" 0202_238 I zasto je problem sto su ljudi ovde pod laznim imenima? Prvo- ja kad sam htela da se prijavim, jedna Milica je vec postojala, pa nisam mogla taj `nick` da uzmem. A drugo, sve i da jesam, ni u ludilu ne bih ostavljala svoje puno ime i prezime ovde, niti bih se prijavljivala sa svoje prave e-mail adrese. Nek mi neko pametan da odgovor zasto je to `manje hriscanski` ako uzmemo u obzir da svako moze da cita ovaj forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Hm..ајде овако да ти поставим ствар: ко си ти? Ako pocen da opisujem sebe,sigurno necu uspjeti opisati sebe,onakvu kakvu me ti vidis.. takeoff није поента како те ја видим ...поенту ћемо достићи кад кренеш да одговориш Vrlo rado bi odgovorila,ali mi nije savim jasno pitanje ..s obzirom na nalov teme..Mozes da mi postavis podpitanje,sta bi trebala da odgovorim...? видиш, управо је у томе проблем, пошто је моје питање малтене реторичког карактера нема ту простог одговора за одраслог, а кад би питала дете, оно би ти ко из топа одговорило са својим именом и презименом иако не зна да можда још има људи са истим именом и презименом, можда чак рођеним истог дана. ми, свесни такве чињенице, никад не умемо просто да одговоримо таквом инстанцом 0102_laugh мудра су деца, чак и кад би их ставио пред такву информацију, опет би одговор још више упростила одговором (уместо као ми одрасли да компликујемо ствари): ја сам ја, ја јесам ... подсећа ли те на нешто или неког? ми одрасли у принципу схватамо личност мало другачије, тако да увек покушавамо да одговоримо на начин који нас је некако дефинисао у нашем кратком животу до питања, практично одбијајући вечност дефиниције ''ја сам ја'' и различитости постулата размишљања и постојања као сваке посебне и јединствене личности. одатле и виртуелни надимци, чак и надимци у животу ван форума, па се то претаче из једног у друго ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Kao prvo zelim da se ispricam onima,koje sam dovela u pitanje s ovim..da ime odkriva tko je covjek.. Kod nas krscana je uobicajeno da ti kumovi,ili roditelji biraju i daju ime...Prilikom krstenja to ime je u krscanskom svjetu imalo svoje posebno znacenje..Dobiti neko ime je cast... Danas kada netko sam sebi bira ime..onda on ima razlog zasto bira takvo ime..i u tome ne vidim nista lose.. JOVAN - IVAN -Znacenje: „der Herr ist gütig“, „hat Gnade erwiesen„…“U milosti Jahvinoj““Bog ti je milostiv“ Justinus,Justus..- Lateinisch justus = „gerecht“ od Latinske rijeci-. „pravedan“ ANDREJ -Znacenje: Griechisch andreios = »mannhaft, tapfer«.Hrabar –muzevan.. ALEKSANDAR – ALEKSANDRA -Znacenje: “Alex(ks)andros”: alex(ks)o (zastita) + aner, andros (stiti i brani, muskarac branitelj). Pantelejmon-Znacenje: . Potice iz grckog “ "savrsenstvo, visi stupanj". SRNA -Znacenje: Ime domaceg podrijetala…” Simbol je elegancije, neznosti i plahovitosti” Milena –( dolazi od cecenije-prevedeno na njemacki )mil-lieb.teuer- draga zena.. 'Maria'-Znacenje - grcki / latinski podrijetla oblika, "Mirjam", ranije aramejskog / Hebrew Vjerojatno najcesce zensko ime krscanskog naroda. Rijeci: Mirjam = gorcina, gorcina, Voljenog = mry=der Geliebte To isto znacenje nosi ime Masa… Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 ... Evo kao prvo da se ispricam,jer ja ne zelim sebe dovesti nikako u polazaj ja sam ja..rekla bi prvo da je ovdje nesporazum..Vjerojatno nisam dobro rekla ono sto sam htjela...a takodjer i s imenom,nisam nista posebno rekla...niti sam htjela ga s necim usporediti..pogotovo ne nekoga od clanova ovdje... S,ostalim se u podpunosti slazem...s tobom... hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Ludilo bezgrešnosti Ovo bi nas trebalo prisiliti misliti, da danas više nitko ne govori o grijehu a malo tko i zna što to znači. Najprije ne radi se o jednoj riječi i nekom postupanju. Nitko se ne osjeća krivim. Nikome ne pada na pamet od nikoga pa ni od Boga moliti oproštenje. Ne, čini li se kao da je zlo nestalo s ovoga svijeta. Zar to živi samo još u Crkvi? Tu još postoji takva sorta ljudi: grješnici. Tu se još uvijek govori kao nekada: ispovijedam se, sagriješio sam, moj preveliki grijeh. Samo se još u Crkvi usuđuje govoriti o onom što je stoljećima ljude pokretalo: naša krivnja i Božje milosrđe. Ali ako se nitko ne osjeća krivim, onda ne treba ni milosrđa ni oproštenja. A krivci za svo zlo su drugi. Već će se naći netko na koga će se burno sve svaliti. Mrzim ovu samopravednu farizejštinu (iako sam i sam uključen prokazivati na druge, Gospodine, smiluj se!) Miserere – Smiluj mi se Isus, ti dolaziš spasiti grješnike, a nalaziš li ijednoga? Kladio bih se da nećeš naći ni jednoga. Nema takvoga koji bi se za nešto kajao i sebe htio promatrati grješnikom, i potrebnim smilovanja, milosti. Ako bi se i našao netko među ovako dobrim i poštenim ljudima, koji bi priznao da je grješnik, spasiti se ne bi dao nitko. ŠTO ME GLEDAŠ, ZAR SAM JA GRJEŠNIK? Smiluj mi se Gospodine (s katolickog foruma-Sneni) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука