Jump to content

07.01(25.12) - Рождество Христово - Божић

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Мир Божји Христос се роди,свако добро желим confused1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

HRISTOS SE RODI

confused1 SE RODI..

LJUDI osećam se maximalno srećan...Zaista je Božić najradosniji praznik. Jeste da nema Djed Studenog (bar kod nas ortodoxnih) ali je baš ono... ma extra.

U crkvu je došla i ekipa koja inače ne ide u crkvu, nego su bili tu da pale budnike sinoć ili bacaju petarde, ali nema veze, bili su tu sa nama. I baš je bilo puno mladeži, pogotovo ljubavnih parova...

I interesanto je da ta noć u crkvu uvede i neke mnogo čudne likove koji se pojave i nestanu od praznika do praznika.

Kako god...ajeeeeee...slavimo..slavimo..radost je...da trupamo be  confused

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

0911_sport HRISTOS SE RODI! vaistinu SE RODI!

.................................................................................................................

1405_love 0442_feel 0513_music0512_music0507_music0506_music 0442_feel 0442_feel harp

4chsmu1 0442_feel 0442_feel

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

HRISTOS SE RODI

0442_feel SE RODI..

LJUDI osećam se maximalno srećan...Zaista je Božić najradosniji praznik. Jeste da nema Djed Studenog (bar kod nas ortodoxnih) ali je baš ono... ma extra.

U crkvu je došla i ekipa koja inače ne ide u crkvu, nego su bili tu da pale budnike sinoć ili bacaju petarde, ali nema veze, bili su tu sa nama. I baš je bilo puno mladeži, pogotovo ljubavnih parova...

I interesanto je da ta noć u crkvu uvede i neke mnogo čudne likove koji se pojave i nestanu od praznika do praznika.

Kako god...ajeeeeee...slavimo..slavimo..radost je...da trupamo be  0442_feel

И мени је данас било баш посебно лепо на литургији. Окупи се увек екипа која не заобилази велике празнике, па нас одједном буде мноооооого у хору, и сви смо раздрагани, и весели  4chsmu1

Данас је диригент "повукао" ногу да се сликамо на литургији, па су онда и остали повадили мобилне телефоне и дигиталне апарате, и сликали смо се као на екскурзији усред литурије  1405_love

Била је и једна интересантна жена, која је трчкала испред свештеника пред "Јако да царја", па целивала Царске двери, и све то са једим финим господственим држањем. Свештеник је опет имао свој соло-наступ и селф-промоцију, али то је већ стандард кад он служи и тако ... баш ми је било лепо и весело  0442_feel 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

319.gif HRISTOS SE RODI! :) SE RODI!

.................................................................................................................

greengrin 0102_laugh greengrin 0409_feel greengrin 319.gif 0102_laugh 0102_laugh harp

4chsmu1 0102_laugh 0102_laugh

Narode mir Božiji Hristos se rodi!!! Zaista prelijepo je bilo i kod nas, krcata crkva. Mnogo djece, i omladine, srednjoškolaca, svi sanjivi, ali ozarenih lica, prelijepo Jevanđelje i Putir, sve svečano, sve uzvišeno. Dva sveštenika i đakon, narod pun želje da se sjedini s Gospodom - nemam riječi. I na kraju zar imamo bolji razlog za život?

Neka vam je svima koji praznujete danas sretno i od Boga blagosloveno braćo i sestre, i da uvijek imate Gospoda uz sebe.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

У којој мери су реликти паганске прошлости утицали на фолклорну димензију празновања Божића? Да ли је тачно да је Господ највероватније рођен у пролеће, а не током зиме?

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...