Jump to content

Ваше мишљење о Српском сабору Двери?

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

???????????, ??? ? ?????.

????? ?????? ?? ?? ????????????

?? ??? ????...??????? ?? ?? ??????? ???? ??? ????? ?? ?????????. ????? ?? ?????? ??????, ???? ???? ?????.

?? ?? ??? ???????? ?? ???? ?? ????? ?????? ???? ????? ????,??? ?? ?? ?? ???? ??????? ? ???????? ?????? ???? ?????? ?? ????? ?? ?? ,??? ?? ? ???? ??.

? ??????? ???? ???? ???? ?????.????? ???? ???? ?? ?????????? ????? ?? ??????? ?????? ???? ???? ????? ?????????? ??? ?????? ?????? ??? ?? ??????? ???????? ? ????? ????????? ????? ?????? ????????,??????????,???????????????? ?  ???? ??????? ?????????? ????? ???????? ??????? ????????? ??? ????? ?????? ???? ?????? ???? ????? ?????? ??? ??????? ???? ?? ??? ?? ?????????.

?? ??????? ????????? ?????? ??????? ???? ? ???????? ??? ??? ?? :???????? ??? ???? ???????,??????????? ???? ??? ?????? ?????????? ? ????? ?? ??????? ?????????? ??????.

???? ????????????  ????? ??? ???? ????????, ??? ?? ?????? ??? ???? ????????? ??? ?? ???? ???????????? ??????

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

?? ?? ?? ???????? ? ???????? ?? ??????. ????? ???? ?? ? ????? ????? ??????? ? ?????? ???? ???? ? ?????????  ? ?? ??????? ?? ?? ?????? ????.

????? ????? ????? ?????? ??????? ? ?? ? ??????

`? ??????, 13. ???????? ?????? ??????, ?? ??????? ?????? ???????? ??????? ??????????, ? ??????? ?? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ???? ??????????? ? ?????????? ??????. ? ????? ???? ????? ???????? ???? ????? ?? ?????? ?? ???????? ???? ????? ?? ????? ?? ?????????? ???????? ????????? ????????? ?? ?????? ? ??????.

?? ??, ??? ?????, ?????? ?? ?????? ? ?????? ??????? ? ?????? ???????? ????????? ?? ??????, ??? ?? ????? ?? ????????? ????????? ?? ??????????????? ????? ?????????? ??????????? ????????. ????? ??, ????? ?????? ??? ??????, ???? ??????? ????????????? ????????? ???? ?? ??????? ?????? ???? ???????????? ?? ???????? ?? ???????? ?????????? ???????, ? ??????? ?????? ?????? ?? ????? ? ?????????? ???????? ?????? ??????. ?????? ???????? ??????? je ????????? ??????? - ???????????????- ???? ?? ?????? ?????? ? ??????????????? ????????, ??? ?? ??????????? ????? ???????????? ????? ?????????, ????, ????? ??????? ?????, ????? ?? ?????? ? ??????????? ?????????.

??????????? ?? ?????? ??????. ??? ?? ????? ???????? ??????? ? ???. ????, ????? ?????? ?????????, ????????? ?????? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???????? ?????????? ???? ?????????? ?? ?????? ?????? ? ???? ???? ?? ?? ????????? ?????????? ???????.

??????????? ????? ????? ????????????? ???? ??????????? ????? ????? ?????? ?? ????? ? ???? ????????? ?? ????? ?????????. ????? ????? ? ???? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ???? ????? ?????????? ??????????. ??? ?????????? ??????????? ????? ????? ? ????? ?? ???? ??????? ?????, ?????? ? ?????????? ????????? ??????.

?? ?? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ???? ????? ??????? ?? ???????? ? ??? ?? ?? ?????????? ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? ???????

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Двери се брате мој не боре ни против запада ни против истока како многи желе да их представе већ се боре за свој народ и веру.

Шта ти стварно значи ово:

Он је хтео рећи  и ово

`а спасење човека везала за морал и задовољење увређене правде Божије.

Jер си ти прозорљив или је нешто друго у питању 0110_hahaha

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Слушајте, глобално гледано, Православље је у великој опасности. То ме много више брине од прошлости!

И сетите се Кирила и Методија, тадашњих савремених мисионара. Понављам, немам ништа против...али КО брине о будућности? Замајавамо се причама о косовском боју, жвакано и прежвакано...прође ми живот у томе! Желим да урадимо нешто за будуће нараштаје сем прежвакања прастарих прича, па макар ме линчовали сад овде!

Доста је њима тих застарелих прича нас маторих, зато из Цркве беже! То вас не брине?

Подели на овим сајтовима

????????, ???????? ???????, ??????????? ?? ? ??????? ?????????. ?? ?? ????? ???? ????? ?? ?????????!

? ?????? ?? ?????? ? ????????, ???????? ?????????? ?????????. ????????, ????? ????? ??????...??? ?? ????? ? ??????????? ?????????? ?? ??????? ? ????????? ????, ??????? ? ??????????...????? ?? ????? ? ????! ????? ?? ??????? ????? ?? ?????? ????????? ??? ?????????? ????????? ?????, ?? ????? ?? ????????? ??? ????!

????? ?? ???? ??? ?????????? ????? ??? ???????, ???? ?? ????? ????! ?? ??? ?? ??????

Prošlost je vodilja budu?nosti svakome pametnom i razboritom ?ovjeku, Tako i narod, koji poznaje i ljubi svoju prošlost— svoju povjesnicu — pouzdano ide na susret budu?nosti, jer ?e tako mo?i da izbjegne one pogrješke, sa kojih je patio u prošlosti. Kad znamo povjesnicu svoga naroda, i duhom smo ja?i, ne osje?amo se sirotni i samohrani, jer onda znamo, da imamo u svijetu još puno bra?e svoje, pa ?isto osje?amo, kako nad nama vazda stražare veliki dusi slavnih nam predaka i ?uvaju nas, da nam u srcu nikad ne ugasne sveti oganj rodoljublja, zajedni?kog srodstva i ljubavi bratinjske. Tako se ?eli?i duh- naroda, te postaje silan i nesavladljiv, da mu ne može nauditi ni unutrašlji ni spoljni zlotvor.

Rekao sam i kažem: narodi, makar kako bili silni i veliki, umiru i nestaju, ?im izgube svoj ponos: ?im zanemare i zaborave svoju prošlost, svoju — narodnu povjesnicu. I, zaista, mnogi silni i slavni narodi, kad zaboraviše na se i na svoju prošlost narodnu, — onda i nestadoše sa lica zemlje, te ih sad ljudi još samo po imenu kazuju.

Ali: kako ?e Srbin sa?uvati i njegovati svoj ponos, svoju povjesnicu narodnu? Sa?uva?e je tako, ako je svesrdno prigrli, ako je ljubi svim srcem. A kako ?e je zavoljeti? Zavolje?e je, ako je upozna. A kako ?e je poznati, ako je ne prou?ava, ako je ne u?i i ne pamti? I kako ?e drugi tu? svijet znati za Srbina, ako Srbin  i sam na se zaboravlja ? I po ?emu ?e nas tu?in voljeti i poštovati, ako se mi sami ne volimo i ne poštujemo?

Mudri su bili pra?edovi tvoji, Srbine moj, a još mudrije oni rekoše:

Neznano— nepitano; znano —voljeno".

KRATKA POVJESNICA SRBA OD POSTANjA SRPSTVA DO DANAS

Pisac: Sima Lazi? Lukin 1895 godina

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пробај то писаније да прочиташ младој особи - у најбољем случају побећи ће од тебе. Ми се не разумемо изгледа уопште...да бисамо дошли до дедова...морамо извући младе којима је доста оваквих текстова. Или је то важније од њих?

Но, изразила сам свој став и дајем простор другима, с поштовањем.

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ???????? ?? ???????? ?????? ????? - ? ???????? ??????? ?????? ?? ?? ????. ?? ?? ?? ???????? ??????? ??????...?? ?????? ????? ?? ??????...?????? ?????? ????? ?????? ?? ????? ??????? ????????. ??? ?? ?? ??????? ?? ????

??, ???????? ??? ???? ???? ? ????? ??????? ???????, ? ??????????.

???? ?? ?? ??? ???? ????? ?? ?? ???????? ? ??  ? ?????? ???????? ? ???? ?? ???????? ?? ???? ?????????? ??????.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????? ?? ???????? ?? ???????? ?????? ????? - ? ???????? ??????? ?????? ?? ?? ????. ?? ?? ?? ???????? ??????? ??????...?? ?????? ????? ?? ??????...?????? ?????? ????? ?????? ?? ????? ??????? ????????. ??? ?? ?? ??????? ?? ????

???? ?? ?? ??? ???? ????? ?? ?? ???????? ? ??  ? ?????? ???????? ? ???? ?? ???????? ?? ???? ?????????? ??????.

?? ???????? ??, ????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

???? ?? ???? ????? ???? ?? ???????? ???????? ???? ????? ???? ???? ???? ? ?????????? ? ????? ???????? ?? ?????????? ?? ????????, ???????? ?? ????????? ???? ????, ?????? ???????. :smiley:

??????? ??????? ??????? ???? ?? ?? ?? ?????.

???? ?? ?????...??????? ??????? ?? ??????????? ???, ???? ?? ?? ?????...?? ?? ????????? ????????, ???? ?? ????? ?? ????????? ? ??? ?? ??? ????????...???, ? ?????? ??????? ???? ??????? ?????????. ?? ???? ?? ??????? ?????? ?????? ??. ???????? ?????.

Подели на овим сајтовима

Не пратим у потпуности сваки текст, предавање и сл. од Двери али свака им част за све што чине за свој народ, за мене, за моју децу...

Зашто ово кажем, па зато што сам више научила о нама од њих него кроз 12 година школовања. Ако желимо да идемо и гледамо у будућност, не само да идемо и гледамо него и да сачувамо своју веру и нацију, мислим да треба и да упознамо своју прошлост да би разумели садашњост и ишли ка будућности.

Како ћемо очувати наш идентитет и научити нашу децу ко смо ми, и зашто нам се догађа све што нам се догађа ако не знамо или не знају позадину свега.

Да ли ћемо им препустити да прихвате што им сервира ТВ Б92 или онај несретни Пинк?

Ако одрастају са овим, можемо већ сада затворити све цркве, библиотеке и отворити куће за великог брата или фарме или шта све не...

Двери раде нешто другачије и имају моју подршку, само је штета што нема више оваквих удружења, можда би онда и Двери биле још боље.

Ово је само моје субјективно мишљење.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Jedno od retkih vanstranackih udruzenja koje cenim i postujem i koje za sada ima zdravo glediste na sva pitanja koja muce nase drustvo.

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

?? ?? ???? ??? ?? ?? ???? ?? ??? ?????? ??????, ? ??? ????????? ??????? ??? ?????? ????? ??? ?? ????.
Подели на овим сајтовима

приметио сам да се неки људи овде стиде што имају мишљење ...

људи, па Православље је управо и прошлости и садашњост и будућност у једном.

ако кроз ту историју и традицију не научимо, кренемо да примењујемо и живимо, и надамо се бољем али радећи активно на томе, чему онда кроз политику да се надамо?

искрено, то се мало коси са мојом политиком негласања, али не видим како би штетило кад не би могли да се одрже избори, политичари би морали опасно брзо да се консолидују, јер их МИ држимо на власти, МИ смо власт, МИ их бирамо, а не треба ОНИ нама да соле памет шта и како треба да живимо своје животе.

ако мене питате, гомила људи погрешно одговори на питање, КО је на власти ...

ако ТО не схватамо, чему бављење уопште политиком ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...