Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

Има ли краја овом новотарско-старотарском ђерању?

Има. Крај је у смирењу и љубави. Хајде да се сви потрудимо у томе.
Амин.

Апсолутно се слажем са Вама. Даће Бог па ће се ово све решити на добробит наше Цркве.

Подели на овим сајтовима

Требало би ово показати и +Артемију, да види какве болеснике има за обожаваоце. Живо ме интересује шта би на ово рекао.

Подели на овим сајтовима

Ево шта пишу администратори исте групе (од које би се оградио и сам Владика Артемија када би видео шта тамо пише, као што се оградио од форума "Газиместан" (читај "Ихтус")

Цитат

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ

Смешно веома смешно.СПЦ је као институција веома пала и питање је када ће се распасти.Није њима Свети Сава оставио свој трон да га воде јеретици који мењају од Литургије до причешћа до учења на богословијама.Ко су они да мењају нешто што су нам свети Оци оставили у аманет?И њихове казне су земаљске а они нека се плаше казни небеских јер велики је Господ и само се Њега треба плашити!

Називање Епископа СПЦ Јеретицима, а истовремено молитвено општење са истима, је просто речено лудило, смејурија, и глупост, а нејпре недостатак елеметнтарног знања. Остатак текста није потребно ни коментарисати, јер како неко ко нема познавање основа православног учења може да коментарише "мењање" Литургије и учење Св. Отаца.

Такође и ово :

Цитат

Страшна опомена од Бога и Св. Јустина. Колико ли свети Јустин Плаче пред Господом због своје заблуделе деце која Господа разгневљују... Видите ли Браћо и Сестре колико Отац воли своје дете?! Господ није дозволио да римски бискуп (добио је и напрсни крст од папе) прља литургијски спомен своме угоднику, а молитвама Св. Јустина Он је Буловића само опоменуо, а не за век и векова сатро и бацио у огњено језеро!!! Позива драги бог на обраћање, на покајање...

Види се да администратор има дар од Бога да тумачи кога, како и кад Господ опомиње. Врло ипресивно.

Тог дана, када је била несносна врућина и запара, тешко време, и када сму многи осећали тегобе, онсевећивали се, администратор онако "божански" и "продуховљено", тумачи колабирање Владике Иринеја, који је хроничан болесник и стар човек?!

Наспрам свега тога, он назива канонског Епископа СПЦ "Римским Бискупом" (читај јеретиком), а са истим је у општењу (поново недостатак основног познавање своје вере), а разлог таквог етикетирања је поседовање напрасног крста добијеног од РКЦ-а. Заиста болесно.

Да ли је Владика Николај био агликански бискуп зато што је носио агликански крст, добијен од Агликанске цркве ?!

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Grupa je zaista presla mnoge granice, zloupotrebila je mnoge svete stvari i to nije u redu!!

Istina je Bog, istinu On vidi!!

A ja se pitam, kako to da vi, braco sa foruma, sudite sta jeste a sta nije kako treba, kad ja na ovom forumu nisam naisla na veliku duhovnost od koje zastaje dah i koja privlaci!

Redovno vas pratim ali se redovno i sablaznjujem!

Pogledajte vase avatare, vase nick-ove ( cast izuzecima, svakako), vase komentare!!! Nista razlicito od te jadne grupe na facebook-u!!!

I cemu sud, cemu osuda...Ko smo mi da osudjujemo bilo koga i bilo sta, kad sami ne vidimo svoja losa djela!!

Slava Bogu!!!!!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не знам где си приметила да неко суди ( шта год то значи), већ се овде јасно износи проблем који постоји.

Да, овај форум није идеалан, нити ми то икад кажемо. Не заборави да је ово форум који је отворен за све људе, било да су верници или неверници. То је концепција сајта. Кажи који те то моменат саблажњава, да видимо можемо ли како исправити. Није потребно писати ових сто узвичника не би ли нам се ставило до знања да смо неваљали. Најбоље је да се јасно каже шта то није добро и да се трудимо да исправимо.  

П.С.

Циљ форума није да вам да духовност од које застаје дах, циљ форума је да вас окрене ка Цркви и Литургији. Тамо застаје дах, овде не.

Подели на овим сајтовима

Изгледа да су слике речитије од речи и да су сасвим довољне да покажу несхватљиву мржњу у коју ригористички настројена свест неминовно води.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Grupa je zaista presla mnoge granice, zloupotrebila je mnoge svete stvari i to nije u redu!!

Istina je Bog, istinu On vidi!!

A ja se pitam, kako to da vi, braco sa foruma, sudite sta jeste a sta nije kako treba, kad ja na ovom forumu nisam naisla na veliku duhovnost od koje zastaje dah i koja privlaci!

Redovno vas pratim ali se redovno i sablaznjujem!

Pogledajte vase avatare, vase nick-ove ( cast izuzecima, svakako), vase komentare!!! Nista razlicito od te jadne grupe na facebook-u!!!

I cemu sud, cemu osuda...Ko smo mi da osudjujemo bilo koga i bilo sta, kad sami ne vidimo svoja losa djela!!

Slava Bogu!!!!!!!

Помаже Бог "Чоколадо"!

У својој првој реченици јача је осуда Твоја, него свих досадашњих коментара, јер остали се углавном саблажњавају над потпуно непромишљеним "потезима" људи који за себе тврде да су верници, верни Богу, извору Љубави, Свемилости и Свемудрости, а Ти одмах констатујеш, а ја се са Тобом делимично слажем, да су злоупотребили  "Свете", али не ствари, већ људе, Епископе, Рукоположене од Првосвештеника Исуса Христа-Спаситеља свих нас! Последично написаном, не ругају се више ни Епоскопима, већ Христу самом, Који је Духом Светим, који од Бога Оца исходи, у Епископима. Дакле, тврде за себе да су најревноснији чуваоци вере, а Бога, кога исповедају ниподаштавају!!!

Тачно, не треба им судити, већ молити се Богу да их Љубављу својом Преуми, али судимо греху који их је заслепео, а што пише и у Твојој првој реченици.

На даље ме заиста растужујеш, не што пишеш да нема неке велике духовности, на нашем форуму,јер и сам, као прости верник не знам шта би то било под појмом мала, а шта велика духовност, већ зато што  кажеш да се редовно саблажњујеш када си на форуму. Међутим читајући даље видим да Те саблажњују аватари и "никнејмови", па тек онда коментари, односно коментари долазе као резултат нечега што је раније (не)прихваћено. Али као што ништа није случајно, тако и Твоје запажање скривено у загради, Посведочује Твоју искреност и Љубав од Христа и ка Христу, јер изузеци и јесу Светионици, којима Христос Свелост Даје, да би прикупили нас неуке, из таме ка њима, Њега Ради!!!

Тако, не дај да Те у својој љубави ка Христу, из Дивног Смирења, помери по неки коментар овде, људи којима је пре свега жао, што понека браћа и сестре у Христу, чине то што чине....

Свако добро од Господа Ти желим...

0203_cool

0203_cool

0409_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Тако је Ивице. Не треба гледати све црно-бело. Можда је неки коментар овде написан у афекту (као и на оној групи), можда је аватар постављен непормишљено, али то није разлог да одмах осујеш паљбу по свима. Овде се не трудимо да говоримо "част изузецима", већ част свима који се труде да у свом животу спознају истину која ће их ослободити. Ја верујем да свако ко довољно тражи ппронађе на крају Христа.

Подели на овим сајтовима

Цитат

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ  е ово монаштво јесте срамота за СПЦ и највећа хула на Бога!

Испод овог коментара стоји слика синђела Саве  (настојатеља ман. Венчац код Аранђеловца) и неког римокатоличког монаха (фрањевца)

"Хула" на Бога и "срамота" за СПЦ је фотографисање са иноверним монахом?! Заиста импресивно.

Заиста има много "хуљитеља" међу светим људима, који су се сликали, дружили и имали познаства са неправославнима.

Цитат

Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска саопштила да је за новог

настојатеља манастира Црна Река именован протосинђел Јован Јеленков.

Данас је обележена и слава манастирског параклиса, а свету архијерејску

литургију служио је "епископ" липљански Теодосије.

Стављање под наводнике било ког Епископа СПЦ, је ништа друго до отворено расколништво и непризнавање Духа Светог.

Још по нека клевета и хула од стране истих :

Цитат

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ  данашњи прес у служби Масона(кардинала) Иринеја и слепог му синода!

Онда нешто веома... :

Цитат

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ  ХРИСТОС ЈЕ ВАСКРСАО,А ВИ НАС ЛАЖЕТЕ ДА ЈЕ ПАПА

БОГ!ХРИСТОС ЈЕ ВАСКРСАО А ВИ НАС ЛАЖЕТЕ ДА СТЕ ЊЕГОВИ,А САМО СВОМ

СТОМАКУ УГАЂАТЕ!ХРИСТОС ЈЕ ВАСКРСАО...И СВИ СМО ЊЕГОВИ..НЕК ВАМ

ЗЈАПЕ ПРАЗНЕ ЦРКВЕ....ЕКУМЕНИСТИЧКИ СИНОДЕ!!!ПО ШУМАМА ЋЕМО ТИ

ПОЈАТИ ОООО ГОСПОДЕ,У ПЛАНИНУ,НА БРДИМА ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ...АЛ ЋЕМО ТЕ

...ПРАВИЛНО СЛАВИТИ....ПРАВОСЛАВНО!

А ово је коментар од једног члана групе, јасно и слепцу о какавом је духовном стању реч :

Цитат

Данило- Тим ЗОВА Јадни ли сте новотарски скотови, без осуђивања и предрасуда, јадни скотови, смејаћемо се кад вас буде папак водио у пакао. Папак-пакао, лепо звучи и још једном скотови новотарски, жалим вас!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Slava Bogu!!!!!!!

То се и ја питам чему суд ... чему они цртежи зар то није осуђивање наших Епископа, наше Цркве, зар то није и осуда и свих нас верника па када тако чине сваштеницима шта би онда чинили нама мирјанима питам вас , да ли је то љубав коју би сви ми требали да имамо једни према другима, или је то мржња , али ми се трудимо и учимо да победимо мржњу, завист, свађу... као што ап. Павле говори: Кад нас грде, благосиљамо; кад нас гоне, трпимо, кад хуле на нас, молимо; постасмо као сметлиште света, свима смеће до данас (!. Кор. 4, 12-13).

Свако добро.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Draga braco...izvinjavam se ako sam prenaglila...narocito sa uzvicnicima.Nemam namjeru da se svadjam niti da 'vicem"...jednostavno se omaklo.

Ja se sa vama ne okrecem i ne priblizavam vjeri svojoj, ja je zivim svim bicem svojim i ispoljavam je!

Da to razjasnimo.

Znaci, ja ovdje ne trazim vjeronauku! Gledam i slusam ko sve uzima za pravo da komentarise i na koji nacin! Tu se sablaznim, jer ocekujem iz imena ovog portala zaista TO! Zive reci utehe, zar ne?

Sta je lose ako bas to ovdje ocekujem?! Za razbibrigu i ludovanje, sprdnju i cinizam imam toliko drugih "adresa" tako da...ne znam sta nije jasno!

Ocekivala sam vise duhovnog a manje "fizickog"...ako me razumijete!

Ali, kao sto rekoh..ko sam ja i sta sam, da se bavite mojim problemom! Vi nastavite tako , ja vas podrzavam, svakako.

Jedna "bijedna" grupa na fb ne moze i ne smije da utice ni na ciju vjeru, tako da sam misljenja da ih ne treba progoniti ovdje, niti se izrugivati nad njima, tumaciti njihove simbole itd.....

Cemu to??

Подели на овим сајтовима

Не могу да пронађем место у групи (не приказује ми све постове јер нисам члан ФБ-а) где су (администратори) оставили један коментар везан за синђела Саву (у прошлој поруци поменутог) где га називају : "јеретиком, екуменистом, десном руком вл. Јована, и човеком који ведри и облачи по шумадијској епархији".

Назвати неког, ко је свештеник Цркве Христове, рукоположен Духом Светим да врши најсветије Тајне, "јеретиком" је ништа друго до хула на Св. Духа и смртни грех који је неопростив (ако остане до смрти непокајан). Осудивши некога да је "јеретик" особа узима несносан терет на себе, за који ће одговорати пред Господом на страшном суду. Тај грех се може равнати са блудом и са сваком сличном нечистотом.

О. Сава, настојатељ ман. Венчац (прочитати ово https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5118.0.html) чијим је молитвама скоро једна жена на штакама оздравила и одбацила штаке, може бити све, само не "јеретик" и "хула на Бога" (како је у прошлом поруци показано). Јеретици немају благодат да молитвама помажу људима, нити да врше Св. Тајне.

Јасна је прелест и тежина греха коју ти људи носе, треба се молити за њих.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Добро, како би ти водила један портал и како би оправдала назив овог форума Живе Речи Утехе? Видимо да си "тазе" члан, треба мало да прочешљаш форум, а најпре насловну страну. Наравно да је Твоја воља како ћеш и шта ћеш, то нико овде не оспорава.

Иначе, не знам шта подразумеваш под лудовањем... свакако да ово није класичан, стерилан форум, већ жива online заједница. Лицемерно је да једно причамо, друго радимо а треће мислимо. Заиста ми из Твог мкоментара није јасно шта очекујеш од нас. Ми свакако нисмо мађионичари, али има и оних који виде наш труд. Све ово и не мора да постоји. Зависи од добре воље људи који овде долазе.

Иначе, прилично ми је мука да на 100 тема објашњавам нашу концепцију: Ево текст, коме се свиђе у реду, коме не- има и других финих места где се може долазити и не тражити веронаука...

https://www.pouke.org/strana/12/%D0%9E+%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

свако добро.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...