Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

и сада му плету венац мученика...

Опрости брате, али само да Те питам ;

Да ли знаш шта уопште значи и представља мученички венац и на који се он начин задобија?

Па пошто прогоне и затварају владику Артемија његова браћа у Христу, и пошто се врши велики притисак на њега без разлога тако му само плету венац мученика, јер он страда највише, то није заслужио, јер стварно није фер да једног епископа СПЦ тако прогоне и пљују јавно.

Неко моје мишљење је да је то политичка ствар с обзиром да еп.Артемије припада тврдој струји, и да се држи старе православне вере. А сасвим је могуће да као што и сами знате масони из врха СПЦ-а раде то да би могли да ставе Косово под своју руку. Иначе као што и сви знамо еписокоп Артемије није баш у добрим односима са Владом Србије а ни са председником републике Борисом Тадићем.

Додао бих још да ако би мало употребили логику схватили би да човеку који има више од 80 година није потребан новац нити било шта материјално заиста, па размислите сами. Човек нема породицу има само брата који је монах, због чега би њему била потребна толика финансијска средства.

Знате и сами да је Новомученик Харитон страдао у сред бела дана у Призрену. И мислим да ни кола у којима се возио (а то су иначе епархијска кола) не требају да представљају проблем нити јавна оговарања. Та кола су имала дипломатске таблице с обзиром да је он био епископ Косова које је било опасно само по себи.

Видим такође да је и Виловски ослобођен услед недостатка доказа тако да мислим да је све то била намештаљка у политичке сврхе, можда чак ни они који га осуђују не мисле тако, али много утицајнији људи врше огроман притисак на њих да би то урадили...

Хвала на добродошлици и мислим да ћу се лепо уклопити овде. Можда се моје мишљење разликује од осталих, али волим да чујем свачије мишљење као и да дам неко своје (за то служе форуми зар не ? )

Е, па брате Techpriest, видиш, то што ти написа, везано за преосвећеног Владику Артемија и за његово "мучеништво" заиста нема везе са православним поимањем мучеништва.

Да би неко постао православни мученик, потребно је да тај претрпи одређено мучеништво, од стране неких људи. То мучеништво мора да буде Христа ради. Они који муче мученика траже од Њега, да се одрекне Христа (=Православља) и прихвати оно што му они нуде. Пошто мученик не прихвати њихове понуде, они га муче, а те муке су искључиво наношење физичког и душеног бола, патње и малтретирања. Тај процес мучења, који може да траје и годинама, а и неколико минута, се у Православној Цркви назива "плетење мученичког венца". То што Ти написа, нема апсолутно никакве везе са појмом мучеништва који је познат Православној Цркви.

Владику Артемија нико не прогони, бије, малтретира, затвара и мучи. Тако да је та прича о некаквом "мучеништву" Владике Артемија, обично празнословље и пристрасност.

у нашо Светој Српској Цркви, не постоје никаква стара и нова вера! То је обична и крајње бесмислена измишљотина. Вере ја једна! Не постоји "стара" и "нова" Вера, већ је Вера увек нова, јер је Христос - једино ново под небом.

Пази, оптужбе да масони стоје на врху СПЦ би морао јасно да докажеш и аргументујеш, јер се такве ствари овде не толеришу.

Свако добро од Господа!

Опрости ми брате, али мислим да ниси у праву. Да би се неко посветио не мора да буде физички или било како мучен. Ето пример је Свети Петар Коришки.

Друго Николај Велимировић свети, није био мучен, он јесте био у логору Дахау, али је био са високим официрима затворен, онда свети Јустин Ћелијски је био у притвору у манастиру (зар то не подсећа на случај владике Артемија, по мом мишљењу, ускоро можда буде ограничен само на Шишатовац, јер је ишао да у Грчку на саслушање). Могуће је да сам се погрешно изразио, преморен сам да прочитам и преправим своју поруку, али хтео сам рећи (Сад би подебљао) да владици Артемију на тај начин што га прогоне просвећују га и мислим да ће на крају бити чак и канонизован, али доста касније.

Браним владику Артемија, јер је тај човек на мене оставио веома јак и снажан утисак када сам узео благослов од њега, и знам сигурно да у том човеку постоји нешто.

Наравно поштујем све епископе СПЦ-а и нашег покојног патријарха Павла као и садашњег патријарха Г.Г.Иринеја. Немам ништа против њих и оштро се противим свим фотомонтажама које су направљене против епископа СПЦ-а на страници Истина је само једна...

Додао би за Виловског, да је променио име у Симеон, и да му је право име Симеон сада законско име.

За мир и спасење душа наших Господа Бога молимо. Амин.

Brate,aj da ne ispadnem da dociram,al' da ti predlozim da porazgovaras sa sledecim ljudima:o.Zoranom Grujicem/preko noci rscinjen,pa mu cin vratio Veliki Crkveni Sud/,O.Nektarijem/otisao iz manastira, iako je bio protosindjel , usled manipulacija kojima je bio izlozen/,o.Srdjanom Stankovicem/ na koga su,zajedno sa njegovom popadijom i decom,pucali Simeonovi trabanti,ispog dana kada je ispovedio da nece da vise cuti o Simeonovim nedelima,iako ga je vl.Artemije moli da i sada kao i mnogo puta ranije cuti/,Milosem Janicijevicem/vlasnik nekadasnjeg Atosa,od koga je vl.Artemije trazio da lazno svedoci pred Sinodskom komisijom /Trojerucice u BG,o.Jovanom Jelenkovim/sadasnjim igumanom Crne Reke i njegovim nevoljama sa vl.Artemijem/,sa nizom ljudi koji su radili u beogradskom Atosu i imali kontakt sa vl.Artemijem i njegovim "malim od palube" Simeonom....

Hocu reci,imas pogresnu sliku o vl.Artemiju i on nije ono za sta se predstavlja,pa obmanjujuci sebe obamanjuje i druge.

Nazalost,ali sve tacno.

Iz najbolje namere ti rekoh, da se ne zamlacujes i gubis vreme...

Попричао бих када бих био у могћуности ипак не знам одакле теби, брате, такве ''инсајд'' информације о лажним сведочењима и т д... Мислим да превише верујеш у клеветања и мишљења појединца који је тако рекао о владици Артемију.

Искушеник знаш сигурно више о мене што се тиче тих ствари, али ја знам вероватно боље од тебе шта је психологија, а оно што се мени десило није било повезано са тиме, већ са нечим што није природно ако могу тако рећи.

Само ограничавање на један манастир и избацивање из епархије рашко-призренске епархије на којој је провео 33 године (Хрисове године, већина вас ће вероватно рећи случајност). На неки начин то и јесте мучење, јер ставите се ви у такву ситуацију, да сте негде провели већи део свога живота и да вас одједном неко одатле протера тј. ЗАБРАНИ да уопште крочите тамо, то уопште није лако с обзиром да он као епископ тамо има пуно духовне деце

Aj da prekinemo ovo prenemaganje?

Sve sto sam rekao se moze proveriri u Sinodskom zapisniku o slucaju vl.Artemija,a temelji se na usmenim,pa onda i pismenim svedocenjima ljudi koje sam pomenuo,stoga bih te molio da trac rubriku ostavis za neku drugu priliku ili makar sagovornike.

Elem,ovo sto sam napomenuo nije ni 1/10 onoga sto je  tamo navedeno,ali cu biti slobodan da nesto do toga postavim ovde i molio bih sve da imaju u vidu da se radi o zvanicnoj dokumentaciji Sinoda,dakle izjavljeno pod zakletvom Strasnome Sudu.

Zamolio bih moderatore da isto ne skidaju da moze svako ko hoce da procita i sam se upozna sa kakvim su se sve rabotama sluzili vl.Artemije i njegovi saradnici.

Dakle,da pocnemo:

Optuznica Protiv Ep. Artemija

Odluka Sabora - o. Simeon, Rade Neimar (Dopis Sinoda ep. Artemiju od 2.6.2006)

Izvestaj o finansijskom poslovanju ERP - ECRN i Atos u vezi jrm. S. Vilovskog 17.5.2006. (Sastavio o. v. Simic)

Izvestaj ep. Atanasija o stanju u ERP, 19.5.2006. (sastavio ep. A. Jevtic)

Prvi link je iz ove godine,a ostalo je iz 2006.

Od tada pa naovamo vl.Artemije se oglusi na oko 20 odluka Sinoda i Sabora,a sam Sabor SPC je svake godine ponavljao odluku iz 2006 godine dodajuci i prosirujuci postojeca nalaganja svom bratu.

Svaki put se vl.Artemije oglusio o odluke Sabora i ne samo to, vec je nastavio sa veoma stetnom i Crkvi nepoznatom praksom prepucavanja sa Sinodom i Saborom putem medija.

Oni malo stariji ce se setiti da je ovakvu praksu poceo upravo vl.Artemije i to vec 1993 godine,gde obratio Patrijarhu Pavlu,preko istog onog Blica cije je sada novinare tuzio gradjanskom parnicom,za toboznje ugrozavanje njegovih gradjanskih prava i klevetanje.

Dakle,iako je 2000 godine Sabor doneo odluku/na predlog pocivseg patrijaha Pavla/ da se sa takvom praksom prestane preosveceni Artemije nije prestajao,cak je pojacao svoja nastupanja u javnosti i dociranja Saboru i Sinodu,preko konferencija za stampu u Medija Centru i intervjuima po raznim novinama...

Da li je potrebno da onda naglasim koliko liceperja onda nosi tuzba Vrhovnom Sudu Srbije od strane istog ep.Artemija upucena protiv odluke Sinoda i Sabora?

Ili nedavno lazno svedocenje pred istraznim organima Grcke,gde je na osnovu njegovog svedocenja oslobodjen Simeon/Dejan Vilovski?

Dakle,ako je i od vladike,previse je!!

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif 0110_hahaha

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Dakle,brate,Techpriest,da li si i ti na liniji ep.Artemija koji je podneo tuzbu protiv Sabora kome organski pripada/protiv sebe samog?!/ o navodnom krsenju gradjanskih prava,od strane Sabora i Sinoda,njemu i raskaludjeru Simeonu/Dejanu?Dakle,zajedno sa onim koji je trogubo kaznjen od strane Velikog Crkvenog Suda...

Otvoreno pitam,kome Bogu se moli vl.Artemije kad Crkvu njegovu tuzi gradjanskim sudovima?

Sta je onda trebao da uradi Zlatoust ili Atanasije ili Maksim ili Nektarije i mnogi drugi,kojima je uistinu ucinjena nepravda i Bog ih kasnije opravdao?

A to je dve svetlosne godine od onoga sto je radio i radi vl.Artemije tj veze sa vezom nema.

Takodje,tajno se susrece sa upravo onima koji su pod epitimijom,po raznim kucama upravo po eparhiji Sumadijskoj/u okolini Arandjelovca/ gde ,kako sam kaze,oseca se kao u vreme prvih hriscana kada su hriscani bili gonjeni i ispovedali veru i dosao je da se tajno pomoli Bogu/??!!/...

Dakle,da svojim ocima ne videh i usima cuh,ne bi verovao da mi je iko rekao ovo,do kojeg dna je pao.

Takodje,izjavljuje posle lirutgije u Sisatovcu da je progonjen/isto ima snimak!/ i da mu je jedino brat Vasilije pruzio utociste,a ne pita se zasto je to tako....Verovatno isto ono ranije mantranje:ekumenisti,novotari,masoni,medjunarodna zajednica,odbrana srpstva,globalizam,modernizam i slicni izmi kojima je stalno sklon da pribegne kad god mu ponestane argumenata da opravda svoju samovolju.

Dakle,od koga progonjen?

Od Sabora i Sinoda?Od Crkve kojoj pripada i kojoj je duzan poslusanje i smirenje,prvo kao monah,a onda jos vise kao episkop?

Lepo je govorio pocivsio vl.Sava pred izabir Artemija:"Nezreo je i napravice nam dosta problema."

Ili pocivsi patrijarh Pavle:"Artemije ce nam napraviti raskol."

Svedoci su nasi najeminentniji bogoslovi i vladike.

Elem,ostadoh duzan snimke,pa evo ih:

Imendan O.Varnavi.flv

Manastir Sisatovac Liturgija 27.06.2010.

Ako je ovo "prihvatanje" odluke Sabora onda sta li je odbijanje?

Dakle,ako ovo nije na korak od raskola ja onda ne znam sta je.

Dace Bog da se urazumi i prestane da ispoveda mucenistvo pred samim sobom.

Подели на овим сајтовима

Еп.Артемију свака част...а осталим на образ и част за лажи које пишу о Еп.Артемију!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

video si,nadam se,kako je aragorn argumentovano i smireno objasnio sve što je imao...ajd sad ti obrazloži svoj stav ...šta znači reći-ovo su laži-bez argumenata... ili je argument lično ubedjenje  slava3

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат

video si,nadam se,kako je aragorn argumentovano i smireno objasnio sve što je imao...ajd sad ti obrazloži svoj stav ...šta znači reći-ovo su laži-bez argumenata... ili je argument lično ubedjenje  slava3

не контам шта пише...још нисам хрватски научио...  0110_hahaha

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

Цитат

Еп.Артемију свака част...а осталим на образ и част за лажи које пишу о Еп.Артемију!

Tebrice,jel to Sabor i Sinod lazu?

Gomila laznih svedoka i novac na mestu,al' ga braca arhijereji mrze pa resili da mu "skinu glavu"?

Jel to ta logika?

Подели на овим сајтовима

Цитат

ispustio si S u trećem licu jednine....  319.gif

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Naravno,kad se suoce sa argumentima i cinjenicama,nasi "revnitelji"/sebe radi/ prekidaju dijalog,jer nema vise mantranja o nepogresivosti tj niti ima zelje, niti ima sposobnosti za normalan dijalog,sa suceljevanjem misljenja i argumenata.

Ne,"pobozno" je samo braniti neku usijanu glavu/ko god bio/, koja je umislila da je Ugaoni Kamen Crkve i "zadnji pravoverni"/sta god to znacilo u ovim glavama/ i tako unositi razdor u Crkvu.

Malo podsecanje.

Setimo se da su Vaseljenski Oci prvih 8 vekova ispovedali da je gore biti raskolnik nego jeretik.Jeretik otpadne i van je zajednice tj nema daljeg smucivanja i svima je jsano o cemu se radi,dok raskolnik moze dosta dugo rovariti svojim delovanjem unutar Tela Crkve i dodatno cepati udove,stvarajuci nemire i bune.

Zaista,ogromna je opasnost ako se dalje nastavi ovaj trend koji i dalje,nazalost,predvodi vl.Artemije/koji je po odlasku pozvao "svoja verna duhovna cada" da ga prate.../...

Uzdamo se u Duha Svetog Utesitelja Crkve da ce se sve primiriti pre konacnog cepanja i daljih raskolnickih poteza ove grupe.

Boze daj.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

video si,nadam se,kako je aragorn argumentovano i smireno objasnio sve što je imao...ajd sad ti obrazloži svoj stav ...šta znači reći-ovo su laži-bez argumenata... ili je argument lično ubedjenje  :drugarstvo:

не контам шта пише...још нисам хрватски научио...  :cheesy2:

А све што се напише латиницом је по твом мишљењу "хрватски"? Увек су ме фасцинирали "бранитељи србства и православља" који се тако лако одричу целокупне српске књижевности Дубровника, свих српских записа и споменика написаних латиничним писмом и то комотно и "патриотски" изручи Хрватима. Да ни не спомињемо чињеницу да неки људи можда шаљу поруке с неког рачунара на ком није инсталирана ћирилица. И то је, дакле, аргумент да се ни не прочита нечије мишљење, а да се на њега ипак дају "патриотски" и "ревнитељски" коментари. Ево, драго ми је што ћете барем разумети ово што Вам ја пишем ћирилицом: "О кукавно србство угашено..."

70zfof0qsamomolitva

Све бољи од бољег смајлија - Моцает = Геније!

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...