Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Нико бившим монасима не брани да се кају и да размишљају о повратку у Цркву. Понављам: Слава Богу да је тумор одесечен и да је послушан сами Христос који каже: "Ако те рука твоја саблажњава, одсеци је..." Та секташка "духовност" би заиста разорила Цркву да јој се није стало на пут.

Хирургија, него шта. Ипак, пацијент није метастазирао. То су само твоје пусте жеље. Није овај народ, барем не већина, сисао весла па да му памет соли један посрнули екс-епископ, који од своје гордости више ни не види Цркву, већ себе и свој опрелашћени ум проглашава за исту а Цркву проглашава за расколнике. 4chsmu1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='spavanje2' />

Подели на овим сајтовима

Nego da vas pitam onako bratski, vidim mitropolit primio delegaciju iz Tezea, pa me interesuje da li ste kao student isli u Teze i da li ste se sa tamosnjim monasima molitveno druzili, i da li ste taj tumor i guruizam tamo primetili.

Нисам никада би тамо, нити сам молитвено општио са било ким ван Православне Цркве. Када монах Артемије покаже добру вољу и са њим ће Црква разговарати, не били га вратила у своје окриље. Управо као што чини са овима ван Цркве (који то желе, наравно).

Подели на овим сајтовима

Нико бившим монасима не брани да се кају и да размишљају о повратку у Цркву. Понављам: Слава Богу да је тумор одесечен и да је послушан сами Христос који каже: "Ако те рука твоја саблажњава, одсеци је..." Та секташка "духовност" би заиста разорила Цркву да јој се није стало на пут.

Хирургија, него шта. Ипак, пацијент није метастазирао. То су само твоје пусте жеље. Није овај народ, барем не већина, сисао весла па да му памет соли један посрнули екс-епископ, који од своје гордости више ни не види Цркву, већ себе и свој опрелашћени ум проглашава за исту а Цркву проглашава за расколнике. confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

А кад је Црква већ хируршки одстранила латине, што покушавомо тај тумор да вратимо у Цркву? 0205_whistling

Питам ово намјерно.

Наравно да се залажем да се сјединимо на темељима истине, али исто тако желим да се сјединимо са свим православним расколницима у истини. :)

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Мудров

Ова песма је као створена за тебе...а можда си то и ти под псеудонимом "Жика Антић" 0205_whistling

Zika Antic - Samo sam tebe imao

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Хирургија, него шта. Ипак, пацијент није метастазирао. То су само твоје пусте жеље. Није овај народ, барем не већина, сисао весла па да му памет соли један посрнули екс-епископ, који од своје гордости више ни не види Цркву, већ себе и свој опрелашћени ум проглашава за исту а Цркву проглашава за расколнике. confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

А кад је Црква већ хируршки одстранила латине, што покушавомо тај тумор да вратимо у Цркву? 0205_whistling

Питам ово намјерно.

Наравно да се залажем да се сјединимо на темељима истине, али исто тако желим да се сјединимо са свим православним расколницима у истини. :)

Рекох, зато што показују добру вољу. Видећемо колико је искрена. Исто важи и за "Иситнаше". Нажалост, са сектама је теже него са расколом.

Подели на овим сајтовима

Боље је имати квалитет него квантитет, када је у питању духовност и монаштво. Ова диховна болест коју је Артемије произвео није никаква православна духовност, већ псеудомонашки гуруизам и фанатизам. То са Православљем нема благе везе. Нека су отишли. Сретан им пут. То је тумор који је одстрањен са Тела Цркве. Слава Богу.

Са овим болдованим се слажем...зато треба прво катихизирати људе па их онда крштавати, а не све редом да крштавамо. 0205_whistling

А никако се не могу сложити да ми је драго што су одстрањени од Цркве, ја осјећам бол што је до тога дошло и молим се да се Артемије покаје и врати у канонски поредак.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem Solomon, sto je to za mene?

Nikada narodnjake nisam slusao, a Palme tv i onoga Mikija Vujovica sa sve Dragosom Kalajicem sam se jezio.

Deder pojasni.

Слушај песму па ће ти се само казати. 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Vi Aleksandre vidite njihovu dobru volju da se vrate?

Kanda ne citamo iste tekstove i vesti, evo pre dve godine Papa je rekao sta o tome misli, nego mi sve radimo da se njima vratimo..tako to meni izgleda, a da oni koji bas to ne bi, e njih smo kao tumor odstranili, jer kao sto rece Patrijarh u Becu: ''ko ne ide ka jedinstvu, bice sekta''

Подели на овим сајтовима

Нажалост, са сектама је теже него са расколом.

0205_whistling

Сад га претјера, драги брате. confused1

Па нећеш ваљда рећи да су нам рецимо протестанти ближи од Артемија?Па за мене је сваки православни расколник ближи Цркви него остали јеретици који су искривили вјеру, јер Артемија треба само с љубављу вратити у Цркву, а ове остале морамо вратити православним догматима, православном начину живота и слично...

И Артемијава парасинагога се не може поредити са класичним сектама као што су Јеховини Свједоци.

Подели на овим сајтовима

Рекох, зато што показују добру вољу. Видећемо колико је искрена.

Ovaj deo mi je zanimljiv. Rimokatolicka jereticka grupa nikada nije pokazivala iskrenost kada je u pitanju istina vere, vec je jedino bila iskrena u pokusajima unijacenja i sirenja papske vlasti. I tako poslednjih hiljadu godina. A sada, ti kazes, Aleksandre, da treba proveriti da li su iskreni? A dobra volja o kojoj pricas je valjda ona suplja prica o "ekumenizmu"? Ili, neiskreno, formalno i paradno prihvatanja nekih pravoslavnih dogmata, samo da bi ostvarili svoj cilj uljuljivanja naivnih pravoslavaca?
Подели на овим сајтовима

Nikada narodnjake nisam slusao, a Palme tv i onoga Mikija Vujovica sa sve Dragosom Kalajicem sam se jezio.

Deder pojasni.

E sada ces morati da mi odgovoris, jer sam je preslusao, on hoce krila orla da preleti preko mora, jer ga je neka ostavla, i da je moli da se kuci vrati,jer je samo nju imao.

Mene jeste davno jedna ostavila, ali o njoj ne razmisljam vec 20 godina..

Imam drugu, lepsu bolju pametniju, i pre svega iskreniju, i cistiju.

Ajde sada pojasni.

Подели на овим сајтовима

Боље је имати квалитет него квантитет, када је у питању духовност и монаштво. Ова диховна болест коју је Артемије произвео није никаква православна духовност, већ псеудомонашки гуруизам и фанатизам. То са Православљем нема благе везе. Нека су отишли. Сретан им пут. То је тумор који је одстрањен са Тела Цркве. Слава Богу.

Са овим болдованим се слажем...зато треба прво катихизирати људе па их онда крштавати, а не све редом да крштавамо. 0205_whistling

А никако се не могу сложити да ми је драго што су одстрањени од Цркве, ја осјећам бол што је до тога дошло и молим се да се Артемије покаје и врати у канонски поредак.

Па ни мени брате није драга њихова погибија, ако се не покају. Дај Боже да се покају. Драго ми је што је Црква реаговала, одстранила болесне удове да би се Тело сачувало: "...јер, боље ти је сакатом ући у Царство Небеско, него да све Тело твоје буде бачено у пакао."

Подели на овим сајтовима

Vi Aleksandre vidite njihovu dobru volju da se vrate?

Kanda ne citamo iste tekstove i vesti, evo pre dve godine Papa je rekao sta o tome misli, nego mi sve radimo da se njima vratimo..tako to meni izgleda, a da oni koji bas to ne bi, e njih smo kao tumor odstranili, jer kao sto rece Patrijarh u Becu: ''ko ne ide ka jedinstvu, bice sekta''

Рекох, видећемо колико су искрени. Верујем да Бог неће допустити лицемерно јединство - "Сагрдаићу Цркву своју ни врата је пакла неће надвладати" - ове Христове речи биће мој алиби на Суду.

Подели на овим сајтовима

Deder pojasni.

E sada ces morati da mi odgovoris, jer sam je preslusao, on hoce krila orla da preleti preko mora, jer ga je neka ostavla, i da je moli da se kuci vrati,jer je samo nju imao.

Mene jeste davno jedna ostavila, ali o njoj ne razmisljam vec 20 godina..

Imam drugu, lepsu bolju pametniju, i pre svega iskreniju, i cistiju.

Ajde sada pojasni.

Песма не мора тако да се схвати...уместо "ње" стави "Артемија" и ето одговора на шта сам мислио...и мало се нашалио. confused1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...