Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

у име злоупотребе "антиекуменизма" од оних, на које је владика Сава вероватно и мислио када је рекао да узимају највише пара од екумениста док причају такве приче.

браво, пун погодак, само у том изнад случају не мислим на Виловског нити на БорбаЗаВеру, већ су ту у игри сасвим други људи, а који тачно, објавићу у колумни кад ми дозволи време. 

Да је то истина, одавно би се "имало времена" за ту колумну. greengrin

Подели на овим сајтовима

• Гости

Благо теби кад душу спашаваш уз помоћ информација о издајама из "повјерљивих извора".

Каква молитва, трпљење, праштање, послушање и остали бакрачи:

клеветање Владика из "поузданих извора" спашава експресно и доводи до богопознања.

Трт.

Подели на овим сајтовима

Благо теби кад душу спашаваш уз помоћ информација о издајама из "повјерљивих извора".

клеветање Владика из "поузданих извора" спашава експресно и доводи до богопознања.

Трт.

molim pazite na izražavanje.... sledeći put napišite puf                               vaš  shuntavilo2

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

Трт.

јухууу братац, ја несам нигде клеветао владике, а да имам поуздане изворе, приступ разноразним документима и информацијама, имам, али те ствари нисам досад користио у пропагандне сврхе противу реформатора (за разлику од Вас који сваки трач који начујете уперите против вл Артемија), а када ћу не знам. И немој ти мени ту да солиш памет и да ми пришиваш етикете ко да сам ја с тобом овце чувао, па да знаш дал сам савестан и добар пастир или пуштам овце да шећкају где хоће.

Подели на овим сајтовима

Трт.

molim pazite na izražavanje.... sledeći put napišite puf                               vaš  zru

Ух,што смо фини!  isus-sinai

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Смели анонимни уредници фбук странице "Истина је само једна-Владика Артемије" су се потрудили да напишу виђење хришћана, свештеника и Епископа, за које они мисле да су отпадници, јеретици...

Позивају се на нас (да ли на посетиоце или администрацију- то не знамо), јер по њима, ми смо све ово.

Да ли јесмо или нисмо- просудите сами:

КАКО ПРЕПОЗНАТИ НОВОТАРЦА !!!?

ПРОЧИТАТИ И ДОПУНИТИ !!!!!!!!!!!!!

Новотарци се углавном обрађују на сајтовима „верујем“ и „жру-живе речи утехе“.Дубински истражују, па знају да је СВЕТИ ОГАЊ-швиндлерај, гаде се тог Господа што се доказује „ватром“, не верују – НЕ У МИТАРСТВА-аааа то је давно превазиђено, ма то су бапске приче, ма ни у пакао....већ у „небиће“.Свети Никола им није био на првом сабору (по најновијим истраживањима,), а камоли да је ударио шамар Арију-то је више митски догађај.Причешће им је успомена на тајну вечеру, и печат сабрања, (нису они људождери да пију крв).Љубеобилни су, од њих све креће, све цвета, и воле да се поздрављају у свако доба године са „Христос воскресе радости моја“јер су на том духовном нивоу као св.Серафим Саровски...ма какви на његовом, када су они њега превазишли, еј ...Они су на нивоу Хришћана првих векова..и зато им не требају тамо неке двери , забране, тамо неки постови, припреме(то је утицај Кијева и Могиле).. Они су Хришћани попут Светог Игњатија Богоносца-једу их лавови сваки дан.У тој њиховој љубави немају граница, као ми „ограничени и незнавени“, јер им је мали и свет.. они једва чекају да буду једно у чаши са Папом, и свако вече се моле, да Господ помилује и сатану и избави га из Ада...толика је њихова љубав.

Не болују од етнофилетизма, читају углавном Зизиуласа, и тумачења Вл.Игњатија Пожаревачког, воле схоластику, јер ту виде колико смо ми примитивци, и верници једне књиге... Гаде се Бадњака, као нечега паганског, јер замислите тамо Срби пијуууу, и то кувано вино, а где је ту Исус? Још није време да нам то саопште баш јавно, али полако се то објашњава народу и новим генерацијама на „веронауци“ и зато је велика одговорност вероучитеља да им то лепо и увијено објасне.. Свети Владика Николај Велимировић им је приучени Богомољац, Јустин је превазиђени учмали догматичар(мислим добар је он, али је правио много грешака,“пренагласио је природу свете Тројице, а запоставио суштину“.Њима је Атанасије рекао, децо крените од Христа.

Свети Оци су и они сами –то су њихове колеге, ма шта су они бољи од њих...па и они су били људи и грешили.. Стари календар презиру, јер их он одваја од браће,из западне Цркве, и смешни су им они који кажу да је календар исто канонско питање. На крају канони су глупи за њих, јер су писани у једном времену, када Црква није дала одговоре на савремена питања, која муче савременог човека, а све у складу са духом времена, који су и свети Оци пратили јел. Новотарац је увек насмејан, што би реко наш народ „смеје се ко луд на брашно“..Из њега сија католички сензуалистички пијетизам.. када га питате нешто у вези литургије, онда вам каже неку фразу, ако почнете дубље са питањима, он вам каже да то вас не треба да интересује, има старијих и паметнијих да мисле о томе..да нас Господ неће питати о томе него о нашим гресима..и да Нас та питања муче јер нисмо послушни нашем Владици.Ако се усудите да га исправите и да му укажете на грешку, у његовим очима бићете секташ, фанатик, и опасан елемент... Сваку врсту разобличавања, схватиће као напад на њега, прво ће одреаговати тако што ће вам рећи, да ће се молити за вас, а потом ће свима около да труби како сте ви фанатик, и опасан, расколник, и акакијевац. Новотарац је бескичмењак и нема став, који ће да брани. Ако му владика каже, сутра идемо на поклоњење Степинцу блаженом, он ће ићи , и све ће тропар да му пева у „мимоходу“, да се ори Катедрала...јер управо је нађен документ и по новим истраживањима, Степинац је био спаситељ Срспског народа, јер је спашавао народ од клања-покатоличавањам, што и није нешто страшно, јер смо сви једно у Христу. Ако му владика сутра дође са измењеним ставовима за 180 степени, где су католици опет најгори, и где треба опет махати националистичким заставама од Косова до Јадовна, он ће бити већи “националиста и ксенофоб“ од Акакијеваца. Воли изнад свега комфор, и паре..и никада не би угрозио –цуцлу(ПАРОХИЈУ), па макар то било и из неке баналне ствари, рецимо присуствовање предавањима неког омраженог Боослова, професора, владике, публицисте, који није на линији са његовим владиком(јер може неко да га тамо види). На сахранама је увек у белим епитрахиљима и фелонима(одеждама), црне су застареле и нису у духу православља, јер он верује у васкрсење, чему туга, црнина, жалост...еј ти мајко што си изгубила кћер од 33 год. у удесу, немој да плачеш, видећеш је у есхатону, мани црнину. У интимним разговорима са блиским пријатељима и колегама (рецимо после фудбалске утакмице уз ладно пиво) признаће да му се много тога шта не свиђа, (јер то јача оне Артемите, који то користе), али да он не може да дозволи себи, да остане без службе, или да добије неки пи...ковац за парохију, и да му жена рани свиње(ово је могуће само код оних што имају зрно савести)

Свима каже да ради по благослову владике, а сабор и синод потеже , као и његов владика - када њему одговара.

Када га народ пита за одлуку САСабора о служењу литургије, Сабор се више не помиње, већ да је Владика једина власт у Епархији, и када је саобраћајац на раскрсници, семафори не важе.

Надмеће се са својим колегама у три ствари, Прво у брзини служења литургије, ако чује да је неко одслужио за 45 минута, он ће ићи на 30мин. Друго,колико намлати у парохији, и колика му је парохија,(градска, сеоска, број кућа)...1000евра је испод сваког минимума, и једва се спаја крај са крајем.Зар онај креле са богословије да има 3000 евра месечно и још ради у школи????? А ја овде вегетирам са 1000 ???? Треће, колика је попадија госпођа, где је успео да је угура, или ако је теолог, да ли ради у школи, којој школи, којој деци предаје, ко јој је веза, да ли намесник, владика, или директор школе, са којим играм стони тенис.Она мора да је најсређенија, а на славама, попадија је исто статусни симбол, као аутомобил, или слично...тамо се види ко је успео..и ко се више Богу моли, па му више и даје.

Овде имате линк ка почетку ове теме те сами закључите ко су људи који стоје иза ове групе:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7052.msg187108.html#msg187108

Питање за размишљање:

Какав хришћанин је човек који се хвали и дичи оваквим сликама?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Примећујемо у пар сегмената да састављач овог памфлета чита наш форум.

Хвала Богу што чита и има шта да прочита.  0110_hahaha

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Примећујемо у пар сегмената да састављач овог памфлета чита наш форум.

Хвала Богу што чита и има шта да прочита.   bighugbighug

greengrin

Једино није лепо од њега што износи неистине , користи цинизам и показује сујету пред људима који то читају и пред свевидећем и свезнајућим Богом.

Ово не треба ни мало да нас чуди јер смо током година навикли овакве сујетне и примитивне памфлете да читамо са сајтова без благослова Цркве. На таквим сајтовима никада нећете наћи садржај са духовним и душекорисним садржајима. Такви људи су се толико одвојили и отуђили од Бога, будући да су без благослова и безблагодатни, да су заменили љубав за мржњу, опроштај за сујету, смирење за вулгарност и примитивизам, духовност за секташтво и политизацију. Овакве групе су већином  састављени од верника који су одскора у Цркви Христовој и који су се неблагодатним духовним материјалом и неодговарајућим за њихов духовни узраст, префорсирали тако да су збуњени начином на  који постоји Црква те стога лутају и збуњују и плаше сличне њима. Рекли бисмо да је у питању духовна и душевна патологија.

О томе, као што знате, више смо пута писали и упозоравали на нашем православном форуму. Није згорег, подсетити се како изгледају и како ће изгледати они који су се префорсирали и, на жалост, овердозирали духовним шундом и кичем (овде мислимо на Дигиталне анђеле, завере и сл,.).

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2582.msg58998.html#msg58998

Подели на овим сајтовима

генијалци, не знају више ни они шта ће сами са собом па решили да брину о нама  dada :) 0110_hahaha

једини ми је бедак што нису дали и линк, кад су нас већ рекламирали  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...