Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Прво, неко не може бити оптужен за измишљену колаборацију, он може бити оптужен за колаборацију

Са аспекта слободоумног, демократски оријентисаног грађанина, колаборација је измишљена; само што тако у комунистичкој оптужници није стајало, баш зато што за њихов црвени пролетаријатски "рај на Земљи" ништа није смело да буде измишљено, баш зато што је и њихов систем био измишљен и вештачки.

а друго, и Виловског гони световни суд, испоставља се још гори од комунистичког, који 5 месеци не успева да подигне оптужницу, нити обави финансијско вештачење. И имао би праведно суђење, као што га је имао вл. Артемије, којем чан није судила инстанца надлежна да суди, него му је судила инстанца надлежна да оптужује. Толико о томе.

Причам ти причу. Углавном, суд, колико год политички пристрасан, не може бити попут комунистичког. Дејана је осудио и црквени и световни суд, баш јер његове малверзације јесу наштетило како Цркви тако и држави.

А није ни могао да има праведно суђење, собзиром да је побегао главом без обзира чим је "проваљен".

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Прво, неко не може бити оптужен за измишљену колаборацију, он може бити оптужен за колаборацију

Са аспекта слободоумног, демократски оријентисаног грађанина, колаборација је измишљена; само што тако у комунистичкој оптужници није стајало, баш зато што за њихов црвени пролетаријатски "рај на Земљи" ништа није смело да буде измишљено, баш зато што је и њихов систем био измишљен и вештачки.

а друго, и Виловског гони световни суд, испоставља се још гори од комунистичког, који 5 месеци не успева да подигне оптужницу, нити обави финансијско вештачење. И имао би праведно суђење, као што га је имао вл. Артемије, којем чан није судила инстанца надлежна да суди, него му је судила инстанца надлежна да оптужује. Толико о томе.

Причам ти причу. Углавном, суд, колико год политички пристрасан, не може бити попут комунистичког. Дејана је осудио и црквени и световни суд, баш јер његове малверзације јесу наштетило како Цркви тако и држави.

А није ни могао да има праведно суђење, собзиром да је побегао главом без обзира чим је "проваљен".

Чекај, јесам ли то нешто пропустио? Када је Виловског осудио световни суд?

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

Осудила га је жута штампа уз прећутно одобравање Синода, а то му дође исто ко световни суд  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Грешка, није га осудио, али га гони и терети за проневере и финансијске малверзације. Умало заборавих, није могао да га осуди јер је побегао главом без обзира.

Подели на овим сајтовима

Осудила га је жута штампа уз прећутно одобравање Синода, а то му дође исто ко световни суд  0102_laugh

Ха ха сад ме насмеја пред спавање. То је оно по принципу: удри лопова.

То ме подсети на доживљаје из детињства код баке и где је у сваком селу био по један стари и престарели мачак, лењивац који је само крао сеоске пилиће, и који се онако споро и помало незаинтересовано шуњао кроз дворишта. И тако сељани кад виде тог мачка подигну страшну вику, почну да ударају по плотовима и вичу у сав глас: пис мачак, пис! Нема везе јел мачак украо пиле ил није, важно је да цело село дигне вику кад га види.

Е тако и овде - није важно шта је истина, има ли доказа, него ова наша браћа реформатори кад виде да неко не купује њихове трикове, они одмах сви у један глас надигну грају: аааааа ево га зилот, артемијевац, расколника уууаааааа .... Нико никог од те граје не слуша, и кад их лепо замолиш и кажеш чекај бре људи, па јел има неки доказ да сам ја расколник, јел има неки доказ да је овај отац Симеон украо те силне паре, они одма ко сеоске бабе почну да се дуре и мрште, те да говоре: "А види ти мачка, украо пиле и још се ту измотава, тражи неке доказе. Ма чекај да се само ја дохватим варјаче, добићеш ти још своје!"

Хе хе ....

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Грешка, није га осудио, али га гони и терети за проневере и финансијске малверзације. Умало заборавих, није могао да га осуди јер је побегао главом без обзира.

Ау брате Стефане, није га осудио ал га гони! Алал ти вера на аргументу!

А где је презумција невиности? А где је оно: нико није крив док се не докаже супротно? Јој, и ја умало заборавих да суд може да ти суди у одсуству, ако има доказе. А наш изгледа нема. Или су му мршави, па се боји да покрене поступак.

Брат Стефан како је кренуо оштро против комунизма, ја се таман понадао, ево га брат Србин, прави равногорац, који се гнуша комуњарских судова, намештених суђења, и који пре свега пропагира правну државу и уређен систем.

Кад он трт - брату Стефану је свеједно дал је неко осуђен или само гоњен. И онако је њега осудила жута штампа, па шта има ту да се доказује више. Ако БЉИЦ и Жељка Јефтић кажу да је крив, шта има још да се бавимо неким тричаријама и то доказујемо. Него о'ма Падинска Скела! Шнел шнел бандитен!...... хе хе .....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

Братац а да питамо ми Жељку да нам покаже доказе, гарант ће их добити од њеног фамозног ултрамегагига тајног извора из Патријаршије.  А извор је гарант или неки владика или чистачица што буљи кроз шпијунку, али сазнаћемо ускоро јер свака лаж има свој рок трајања.

Подели на овим сајтовима

Шта ту није јасно? Међународна потерница?

Свакако да може да га осуди у одсуству, па зар не видиш да је Дејан већ ангажовао адвоката (Тапушковића)?

Идолопоклонство према једној личности (у овом случају вл. Артемију), који се ословљава "једином истином", док цео свет није у праву јесте комунистички рецидив. По рецепту Црвених Кмера. Цео Синод није у праву, сви епископи су издајници, СПЦ лиши протосинђела монашког чина, он побегне у Грчку...али не, он је секретар Једине Истине, он је исто сигурно без грешака.

Подели на овим сајтовима

Ево прочитао сам још једном, и разумео следеће:

1. Виловски је строг у скупљану пазара,

2. Виловски је по твом мишљењу теби неправедно дао отказ,

3. ЕРП је теби остала дужна одређену суму новца.

Добро, е сада моје питање: какве то везе има са крађом 350.000 евра?

Мислим да сам испустио поенту, јер ми није баш најјасније како се твој случај може повезати са актуелном оптужницом да је архимандрит Симеон украо 350.000 евра, на основу чега је његов епископ смењен са свога трона?

1,Виловски је "гутао камиле,а цедио комарце",и то нема везе са строгошћу која би требала бити постављена на принципима поштеног односа према радницима.Строгост а правичност у пословању се не огледа у крвничком малтретирању,вербалном понижавању свих запослених за 3 динара вишка или мањка и тражења да се,у случају "мањка од три динара" (зато што си можда случајно купцу вратио три динара већи кусур), да из свог џепа,док истовремено свима изналази разлоге како да им смањи плату а не исплати обећано са стране вл.Артемија.У томе се огледа људска беда и мизерија.

2.Виловски и вл.Артемије,који се понашао у вези са Виловским као да је омагијан њиме и као да не постоји нико више до њега, нису само мени дали отказ већ и још некима.Иначе,дуго смо радили и непријављени.Ја сам само био у мало тежој ситуацији од осталих јер сам месец дана после отказа добио дете.Владика је то знао и глат ме одбио,без милости! Отказ када је било забрањено у свим могућим државним фирмама да се даје отказ.Да ли је то Црквени однос љубави и саосећајности према својима? Комунисти су били бољи и саосећајнији према људима,од њих,брате мој.Знам разлог што су то учинили...у томе се огледа немилосрдност и похлепа за новцем...новцем кога није мањкало како су говорили,већ га је било и то у изобиљу! То бивши управник ,који је мало после тога, проневерио по папирима који су пронађени (папира за 96-у и 97-у није било јер су нестали,тако да је та сума много већа!) око 150 000 евра,он добро зна да је новца имало!!! Нису га тужили?! Баш бих волео бих да знам зашто?! Као што бих волео да знам како тако строг,правичан и способан човек који је завршио економију,није урадио за 3-4 године ниједан тромесечни,полугодишњи и годишњи попис?! Није можда знао да тако треба?! Дај,молим те!!! Мораш бити талентовани имбецил да би поверовао у тако нешто!

3.По мојим прорачунима,на основу времена од када је договор са владиком постигнут и времена које је прошло од тада па до отказа (неколико година је у питању) као и свих пазара чије цифре сам скупљао и правио процену,само мени је дуговано 5000 немачких марака,док је колегама дуговано,некима мање некима више,па ти види.Наравно,они нису имали представу да сам то успео да израчунам,као што је и један мој колега успео да израчуна много већу цифру за себе.

4.Има ту још ствари о којима кад бих писао,а сулуде се и жалосније од ових,такође ми не би веровао,јер ти не желиш да верујеш икоме осим себи...то је барем очигледно.

5.Предраг Суботички и његова улога у неким стварима везаним за мене ми је такође добро позната.

У сваком случају ја сам њих тужио за неке друге још горе ствари које су ми урадили,а они када су видели да ће надрљати,молили су ме да се вансудски споразумемо.Када сам се после неколико месеци смирио уз Божију помоћ,пристао сам да ми дају оно што су ми дуговали (о оних 5000 немачких марака сам само могао да сањам...ово је неки други дуг) и замолио их да се више никада у животу не видимо!

Све ово има везе са поменутим,јер знам шта сам гледао и слушао,знам те људе око њега,знам како се понашао,колико је безосећајан,колико воли новац,и колико га нико,скоро нико није волео из рашко-прозренске епархије јер су сви увек имали исто искуство са њим...негативно.Наравно,све ово не може представљати доказ на суду,али опис његове личности и његовог профила,довољно говори свакоме ко га иоле зна да ово што се десило,не да није немогуће,већ је итекако могуће...а крајњи суд ћемо оставити Богу и надам се судским установама државе Србије.

...ја рекох што имах и више уопште нећу говорити о немилим и мучним догађајима и лошем искуству које сам имао са њима.Нека им је Бог у помоћи!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Да ли ћеш схватити написано и како ћеш схватити то је твоја ствар,али дрско се правити "Тоша" и свесно,надасве безобразно,извртати моје речи и правити ме будалом,после свега што смо сви који смо радили са њима,а посебно ја,доживели од њих,то нећу дозволити.

Подели на овим сајтовима

Да ли ћеш схватити написано и како ћеш схватити то је твоја ствар,али дрско се правити "Тоша" и свесно,надасве безобразно,извртати моје речи и правити ме будалом,после свега што смо сви који смо радили са њима,а посебно ја,доживели од њих,то нећу дозволити.

Igor inace ima 10 banovanih naloga na Verujem.org...

Pogodite sto?

Подели на овим сајтовима

Pogodite sto?

Надам се и волео бих да до тога неће доћи и да ће схватити написано.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Pogodite sto?

Опет лаж? Ја нисам ниједном бановам са верујем форума.

Подели на овим сајтовима

Ова порука је важна да се понови:

Обратимо пажњу на речи владике Артемија у Грчком суду:

сведочење владике Артемија у Грчком Ареопагу ::

Ако треба било кога кривити за токове новца у епархији, онда треба мене кривити, који сам давао благослове за све пројекте, а не секретар Симеон

Владика је уствари само поновио свој исказ дат Вишем суду у Београду приликом сведочења. Тамо је такође изјавио да је све налоге за исплате благајне давао он лично, а не секретар Симеон!

Миливоје Марковић, који је био благајник ЕРП од 2003. године је такође изјавио пред судом да је све налоге за исплате благајне Суботичком добијао од епископа, а не од секретара Симеона!

Окривљени Пеђа Суботички је такође потврдио суду да је новац за извођење радова подизао на благајни ЕРП од благајника, а не од секретара Симеона!

Сведок Синода, свештеник Мирослав Чолаковић, члан Комисије која је вршила анализу финансијског пословања ЕРП, изјавио је суду да у погледу активности Виловски Симеона није пронашао да је по налогу Виловски Симеона са благајне ЕРП у корист ЕЦ Раде Неимар исплаћен било који девизни износ! На основу документације којом располаже Синод поновио је да сам Виловски Симеон није био налогодавац девизних исплата у корист ЕЦ Раде Неимар!!!

Дакле, намеће се сасвим једноставно питање господи слинодалцима који су покренули кривичну пријаву против Архим. Симеона Виловског: На основу чега сте стекли "основану сумњу" у умешаност Симеона Виловског у било какву финансијску малверзацију? Ако чак ни ваш сведок Чолаковић, члан ваше Комисије, не може да поткрепи ваше "основане" сумње, где вам лежи онда тај фамозни основ сумње? У подземљу Ада? У вашој распусној злој и прљавој машти?

Поред КЛЕВЕТЕ да је архим. Симеон Виловски покрао новац од гладних на Космету, бла бла, клеветници су чак Врховном суду саопштили и цифру од 350.000 евра! Ту цифру помињу и дан данас сви медији који оркестрирано учествују у овој харанги. Али тек за ту цифру нема НИКАКВИХ података. Чак ни свештеник Чолаковић није ни једном речју утврдио ти цифру, већ само као допуштење да је могло бити толико новца исплаћено ЕЦ Раде Неимар у периоду 2006. до 2009. године, за грађевинске радове. Сви сведоци нису негирали могућност толиког износа за радове на обнови светиња 2006 - 2009, укључујући и владику Артемија, јер је било преко 30 грађ. радова у том периоду, а за сваку исплату постоји признаница благајне па је потребно само сабрати те износе. Али за сваки износ постоји одобрење на основу договорених радова између Епископа и ЕЦ Раде Неимар!!! Па ипак, клеветници подмећу и ТРЕЋУ КЛЕВЕТУ да је 350.000 евра исплаћено за фиктивне непостојеће послове. Ту тврдњу су одбацили сви сведоци, а М. Чолаковић је изјавио да не располаже сазнањима да ли је из ових односа СПЦ проузрокована нека штета! То је господин сведок синода изјавио на саслушању 29. априла 2010. године, ОСАМДЕСЕТ ДАНА након одлуке синода и кривичне пријаве, а скоро СТО ДАНА од увида Комисије у финансијско пословање ЕРП! После СТО ДАНА сведок синода није сигуран да је Симеон Виловски исплатио или наплатио било који евро, као ни да је Цркви нанесена било каква штета у овим трансакцијама.

Све у свему, велики ЗЛОЧИН српског Синода према Симеону Виловском. Ништа мањи према владици Артемију.

Одбрана још није исцрпла све своје адуте, нити све сведоке, јер се неки сведоци чувају за сам процес уколико буде подигнута оптужница. Тек тада ће изаћи на видело сва МОНСТРУОЗНОСТ ове бруталне злочиначке харанге и завере коју је спровео српски синод против часног клирика и часног епископа. Многи су већ насели на злочиначку пропаганду синода, медија, а нарочито поганоустог и злог Атанасија, па ће бити болно прихватити истину о невиности часног Архимандрита којег је грчки суд с правом ослободио. Но неће одустати синодални злочинци, и већ спремају нову клевету и ујдурму. Али и она ће се разбити о стење Истине.

Постави извор одакле си преузео овај текст

Подели на овим сајтовима

Постави извор одакле си преузео овај текст

http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=35841

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...