Jump to content

јереј Горан Живковић - Alefshin

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Дакле, јереј Горан Живковић, служим у Лапову, 7 година мисионарим на интернет-форумима, прво на начелно хришћанству ненаклоњеном форуму б92 неколико година, а затим нешто више од 2 године сам био администратор на форуму Видовдан.орг. Ја сам небитан у овој причи, поента је у мисионарењу на интернету, поготову у тражењу нових форми за исто, а лично као доминантну форму у том смислу видим форуме-и поред свих мана. О овој идеји сам разговарао озбиљно са члановима Фејсбука Светланом Пецин-Сарагудом, о.Иваном Цветковићем, о.Угрином итд.

Vrlo ste bitni oče :cheesy1:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 44
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Hahaha,Lazarice,pravi si Serlok Holms,kad razotkrivas identite iza pseudonima  :drugarstvo:

Oce,dosadi s tim forumima drugim svima.Sanjam B92 i Vidovdan forume.Mi u ovom forumu smo bolji.Zato sto mi pronosimo Zive reci utehe,koje je i Hristos pronosio.Zato sto mi misionarimo srcem,a ne cortexom.

U pravu si,nisi ti bitan,bitno je ono sto sprovodis,a to je Bozija volja.A dobar si provodnik,kao bakar.  :D

Elem,shvatila sam zasto si mi ti pomogao,a ona dva tvoja imena nisu mogla.Zato sto ti jesi covek od ovoga sveta,ali tvoja rec nije.Tvoja rec je nadahnuta Duhom Svetim na Trojice,kroz blagoslov tvojega episkopa,koji te rukopolozi!Zato svectenicka rec ima vecu tezinu od mirjanske.

U svakom slucaju ideja je vise nego sjajna.Svedocim pisanje istorije.Sem toga licno mislim da Crkva dise misionarenjem.

Подели на овим сајтовима

Izida ne otkrivam identitete po netu, to mi ne pada na pamet, svako ko želi sam će se predstaviti. :cheesy1:

Otac Goran se predstavio na mnogim forumima, mislim da je čak i ovde negde ali ne mogu naći taj topik, a sigurna sam da on nema ništa protiv da učesnici na forumu znaju ko stoji iza nika Alefshin:)

a zašto baš Alfeshin sam o. Goran će objasniti, da ne bih ja cpoy paste njegovo objašnjenje

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

? ?????? ??? ?? ????? ???????? ?? ???????? ??? ?? ?? ??????? ? ??? ?? ?? ???????  :cheesy1:

:cheesy2:Alef je prvo jevrejsko slovo koje u?e njihova deca i zna?i IŠTI, TRAŽI, PITAJza drugo slovo nisam sigurna 

Подели на овим сајтовима

Алеф-прво слово ,шин последње слово  :)

Знам,реко ми је отац Горан него кад сам дошао на видовдан орг мислио сам да отац Горан има неке везе са историјом и војском а и аватар му је био такав  :D

Нисам знао да је свештеник :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

znam da je šin poslednje ali ne znam šta znači :)

nisam ga pitala, ja imam jednu manu, kad pročitam nešto što me zainteresuje, a malo toga me ne zainteresuje, ja prvo tragam, iščitavam gomilu štiva, pa onda tek pitam :D

upravo sam zaglavila  na sajtu o jevrejskim jezicima i nađoh ovo što mi se vrlo dopade

ייעדער מענטש װערט געבױרן פֿרײַ און גלײַך אין כּבֿוד און רעכט. יעדער װערט באַשאָנקן מיט פֿאַרשטאַנד און געװיסן; יעדער זאָל זיך פֿירן מיט אַ צװײטן אין אַ געמיט פֿון ברודערשאַפֿט.

Yeder mentš vert geboyrn fray un glaykh in koved un rekht. Yeder vert bašonkn mit farštand un gevisn; yeder zol zikh firn mit a cveytn in a gemit fun bruderšaft.

Sva ljudska bića su rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Obdarena su razumom i svešću i treba da postupaju jedni prema drugima u duhu bratstva

Uvek čovek može da nauči nešto novo :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Гости

O,Lazarice,sestro lepa,salim se... :) Ali,jesi dobar "detektiv'' kad si mene pronasla,ili sam ja dobar "detektiv" kad sam tebi poslala apel.

U svakom slucaju je otac Goran sjajan svestenik,retko dobar,castan i strpljiv covek.Meni je tesko samoj sa sobom ponekad.Kako li je tek njemu veselniku kad mene slusa ne smem ni da zamislim.Pravi pastir ovaca pravoslavnih.Sem toga on je isao u klasicnu gimnaziju,a posle toga postao svestenik Bozijim promislom.Zato i jeste tako dobar.A i zato sto njegov rad blagoslovljava vladika Jovan,koji je zivi mucenik.Svaki dan svedocim njegovo mucenistvo posto obitavamo u istom gradu.Htedoh reci da je otac retko obrazovan,redak Sumadinac,koji cita knjige i s kojim se moze razgovarati o svemu.On je svestenik iz teme o ocu Simeunu.Ja sam Bogu veoma zahvalna i uvek cu biti,zato sto mi je poslao vas dvoje!

I on je za jednog Sumadinca socioloski fenomen!Zato sto nije sebican,zato sto me se ne seti samo kad njemu nesto treba,doduse uvek meni nesto treba od njega!Nije licemer.Mnogo Sumadinaca je na mene bacilo kamen.Uvredilo mi roditelje,koje nikad nisu videli.Protiv jedne sam cak htela da podnesem krivicnu prijavu zato sto mi je uvredila maloletnu decu rekavsi da su napustena,kad sam ja rekla sta sve znaju i sta sve pitaju.Nisam to uradila,zato sto je kazna novcana i ide u drzavnu kasu,ne ide meni.A ocu Goranu sam ja sama rekla neke stvari,i on me je prihvatio,on je taj,koji mi je objasnio da to ne znaci da sam los covek,da me Bog manje voli,i da ce me svestenici,koji su me odgajili zbog toga prestati voleti ili postovati.Zato sto je on kao i ti osetio moju bol.Zato sto zna sta znaci razlicitost od vecine,u generacijama,kojima pripadam.On me je naucio da zivim sa tim,i sa svojom prosloscu.Btw,interesantno u mom kraju je razlicitost blagoslov,vrsnjaci me vole,govore kako sam originalna i kreativna,secam se prvog pismenog iz engleskog jezika u gimnaziji,kad je tema bila "Moji drugovi iz razreda",svi su pomenuli i mene.

Jedna curica je napisala za mene da sam uvek nova i neponovljiva.I dan danas smo kompaktni.A ovde je to prokletstvo.Ovde sam u najboljem slucaju filozof,a u najgorem ludak.I ovde sam k....,samo zato sto priznajem da sam probala cari ovoga sveta.

I on je se polomio da me ubedi da dodjem u ovaj forum.Covek ne odustaje.Borac je,i to mi se dopada.

A za klir iz Ue je bio u pravu.Kad sam prvi put otisla na Liturgiju,posle nasih razgovora u Ue,svestenici Sabornog hrama u kome sam odrasla,u kome sam godinama bila i pojac i ctec,su mi prisli sa osmehom,blagoslovili me,rekli da se raduju sto me vide,etc.Zato sto su sjajni svestenici,i jos bolji ljudi.I zato sto je Hristova ljubav beskrajna!

A shin na hebrajskom znaci zub.Gora Sinaj je Zubata Planina.

Подели на овим сајтовима

`? ??????? ????? ???( ??? ?????)`

????? ? ????? ????

Постављена слика

?

? ????? ???

Постављена слика

uf koliko postane ocigledno, kad se procita ovaj tekst o slovu alef, da se Gospod zove Isus, i da je jedan Bog u svetom Trojstvu :)

ali nisam bas ukapirao sta shin slovo predstavlja i na kraju sta znaci sama rec alefshin?

pronasao sam da je shin pocetno slovo od "shadai", ime pod kojim je Avram poznavao Gospoda ...

mozda sam se ovde dobro nalupao  :)

sem toga nasao sam analogiju izmedju star treka i slova shin, gest sakom koji napravi leonard nimoj je ustvari slovo shin i gest kojim blagoslove jevrejski svestenici?

Постављена слика

u tom svetlu prevod bi bio "Bozji blagoslov", a posto ste vi oce svestenik, slobodan prevod bi bio "da Bog blagoslovi" sto se slaze sa gestom sake koji se prikazuje na ikonama gde se prsti stavljaju u polozaj blagosiljanja u obliku slova imena Gospodnjeg (IC XC) ? mislim jel ima ovo nekog smisla sto sam izbrbljao  :)

shin nije poslednje slovo, poslednje je tav ...

Подели на овим сајтовима

Oh Izida draga naravno da sam shvatila kao šalu, samo sam se "ogradila" da neko ne pomisli, gledaj ovu ludu sad kad krene i broj cipela da nam iznosi :cheesy1:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zeno draga,svaka ti cast!Ja Ga volim,ali ti Ga volis vise!Molim Ga da ti svako dobro da.Kad sve stizes?Je li ono ti postavi pitanje postmodernistickih iskusenja?Pa kad stizes da mislis na njih  :cheesy2: ?Ja od kad sam u ovi forum nesto slabo mastam.Radno vreme,

pa se nema kade  :P ! Znam,sele,koga znam ako tebe ne znam.Nego moram i ja de se ogradim.Sele,sve sam mislila da li je ovaj narod lud,

sto me odvraca Crkve ogovarajuci klirike.I sad sam shvatila progon hriscana nije zavrsen.

U svakom slucaju divno je sto si se setila da pocnes tropar o ocu Goranu,koji strada od pobesnelih forumasa  :wink: Ne,ozbiljno,

kad mi rece na "prvoj" on line ispovesti(e pitacu vladiku da i to uvede da dusi svojoj olaksam)gde sluzi,dusa me je moja zabolela.Naki covek,

sto hoce i ume da prica o mojim egzistencijalistima,i mom omiljenom piscu M.Pavicu,zivi medju nekrstima,farisejima,koji ne znaju sta znaci sin-

tagma intelektualna razmena,a kamo li istoj da pristupe.Mucenik nas.Od studenata iz njegove parohije mi se godinama kosa dizala na glavi,i stajala normalno(pod pravim uglom).S tom frizurom sam izgledala onakva kakva jesam luda kao struja!  :cheesy3:

E,mucenik,ja samu sebe u to vreme nisam mogla da slusam,a on me slusao,tj.citao veselnik.Bogu hvala te izmisli internet.

A hvala i tebi,sele,da ne bi tvoje ljubavi i statusa,ja jos ne bih sa njim stupila u kontakt.Garant bih sad bila fixirana i oborena neurolepticima.A

prva dama Skupstine u 21.veku ovde ukljucuje zive ljude u struju.(EKT-el-sokovi). :cheesy3: Sele,ti si ovde dostojna da me opomenes da

ne koristim ove termine iz tvoje struke.Ali,razumi me malo,medicina je bila moja velika ljubav,ali nisam smela da probam.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...