Jump to content

Biti sav u veri

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Ana B. рече

Nepokajane, imamo ih i mi što se trudimo, a ne oni koji se umrli u neznanju...

Nema potrebe da niko drugi plaća za grehe do onaj koji ih je počinio. Baš kao što piše u tekstovima koje sam ti citirao. Ako imaš nepokajane grehe , ništa ne čekaj nego ih odmah okaj! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
On 31.7.2019. at 12:14, JESSY рече

ја овде морам да изнесем своје мишљење...

Свако од нас је одговоран за свој грех. Језекиљ 18:20 нам говори: “Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево.”

Otac Tadej je rekao da smo dosta u vlasti roditelja. Kao zametki roditelji odlučuju da li ćemo živeti ili umreti. Pa onda uzrastanje...u milosti i nemilosti roditelja...kako nas vaspitaju..koliko je vremena potrebno da nas život prevaspita. Neke i ne prevaspita. Dosta utiče na nas gde smo rođeni i ko su nam starci.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 31.7.2019. at 19:09, Ana B. рече

Znači te grehe treba neko da plati razumeš o čemu ti pričam?..

Ponekad kad sam se pitala koji je moj predak odgovoran za neke situacije koji su mi se događale u životu, shvatila sam da iako to možda postoji, ne može me sustići kletva ako nisam i ja u nečemu grešila i nepokajana živela, pa makar i za nekii "mali" greh. Imamo mi svojih grehova dovoljno da nam ne rteba nikakav predak za neko prokletstvo. I da..čak i da postoji to prokletstvo, ako se smirimo, to prokletstvo će Gospod preokrenuti u spasenje i pobedu. To ja onako iz mog iskustva.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, sanja84 рече

Otac Tadej je rekao da smo dosta u vlasti roditelja. Kao zametki roditelji odlučuju da li ćemo živeti ili umreti. Pa onda uzrastanje...u milosti i nemilosti roditelja...kako nas vaspitaju..koliko je vremena potrebno da nas život prevaspita. Neke i ne prevaspita. Dosta utiče na nas gde smo rođeni i ko su nam starci.

само молитва...покајање...молитва....опроштај свима све и не тражити ни од ког ништа....значи родитељи...свекар свекрва...све пустити и ништа не очекивати...разумети их ...опростити им и чистог срца ка Богу....идеал...није лако...али треба се трудити....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...