Ana B. Написано Јул 31, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 31, 2019 пре 2 минута, Trifke рече Koje grehe? Ne razumem te! Nepokajane, imamo ih i mi što se trudimo, a ne oni koji se umrli u neznanju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 31, 2019 Пријави Подели Написано Јул 31, 2019 пре 5 минута, Ana B. рече Nepokajane, imamo ih i mi što se trudimo, a ne oni koji se umrli u neznanju... Nema potrebe da niko drugi plaća za grehe do onaj koji ih je počinio. Baš kao što piše u tekstovima koje sam ti citirao. Ako imaš nepokajane grehe , ništa ne čekaj nego ih odmah okaj! Ana B. and JESSY је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 31.7.2019. at 12:14, JESSY рече ја овде морам да изнесем своје мишљење... Свако од нас је одговоран за свој грех. Језекиљ 18:20 нам говори: “Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево.” Otac Tadej je rekao da smo dosta u vlasti roditelja. Kao zametki roditelji odlučuju da li ćemo živeti ili umreti. Pa onda uzrastanje...u milosti i nemilosti roditelja...kako nas vaspitaju..koliko je vremena potrebno da nas život prevaspita. Neke i ne prevaspita. Dosta utiče na nas gde smo rođeni i ko su nam starci. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 On 31.7.2019. at 19:09, Ana B. рече Znači te grehe treba neko da plati razumeš o čemu ti pričam?.. Ponekad kad sam se pitala koji je moj predak odgovoran za neke situacije koji su mi se događale u životu, shvatila sam da iako to možda postoji, ne može me sustići kletva ako nisam i ja u nečemu grešila i nepokajana živela, pa makar i za nekii "mali" greh. Imamo mi svojih grehova dovoljno da nam ne rteba nikakav predak za neko prokletstvo. I da..čak i da postoji to prokletstvo, ako se smirimo, to prokletstvo će Gospod preokrenuti u spasenje i pobedu. To ja onako iz mog iskustva. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 21, 2019 Пријави Подели Написано Август 21, 2019 пре 18 минута, sanja84 рече Otac Tadej je rekao da smo dosta u vlasti roditelja. Kao zametki roditelji odlučuju da li ćemo živeti ili umreti. Pa onda uzrastanje...u milosti i nemilosti roditelja...kako nas vaspitaju..koliko je vremena potrebno da nas život prevaspita. Neke i ne prevaspita. Dosta utiče na nas gde smo rođeni i ko su nam starci. само молитва...покајање...молитва....опроштај свима све и не тражити ни од ког ништа....значи родитељи...свекар свекрва...све пустити и ништа не очекивати...разумети их ...опростити им и чистог срца ка Богу....идеал...није лако...али треба се трудити.... sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука