Jump to content

Војска и Црква

Оцени ову тему

Препоручена порука

cini mi se da sam to i rekao...

na zemlji ovde,dakle, u vojsci najvisi cin je general-simus, no ta j cin je vrlo redak i nema ga skoro niko....

inace i svetlana je u pravu, mozda je ispravnije reci arhistrateg, na nebu...

i moguce je da je to u grckom jeziku najvisa cin u vojsci... ionako potice iz starih vremena, kada su se vladari atine nazivali stratezima...

tako da sam se ja izrazio generalsimus mihajlo andjeoskih vojski (koje sigurno nemaju vojnu industriju u kojioj prave atomske bombe islicno), i pantokrator hristos,car i svestenik cina melhisadekova...

махматма ганди је рекао:

свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака!

Подели на овим сајтовима

pa profesionalna je i sad, samo sto imas vojne obveznike koji upravo prolaze obuku ...

za tri meseca ne mozes nista da naucis ... a moras i malo da se druzis sa drugim ljudima izmedju ...

upravo to sto si rekao imas i sad, samo sto je obuka 3 meseca sa doobukom 3 meseca, ukupno 6 1312_womens

za moj pojam, to ti je kao kad dodjes na novo zaposlenje, 3 meseca ti treba samo da se naviknes, a posto je ovo i rodoljubiva stvar, valja se ucvrstiti i veza izmedju severa i juga, istoka i zapada ...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

МОЛИТВЕНИК ЗА ВОЈНИКЕ

Московска патријаршија је издала ревидиран „Молитвослов православног војника“. Први је штампан пре десетак година, каснија издања су допуњавана, а за новообјављени сматра се да је дугорочна верзија.

У молитвенику се налазе вечерње и јутарње молитве, молитве светитељима, за болесног или погинулог друга и друге. Ту је и Вјерују, молитве пред причешће, мали словар важних појмова, пасхалије за наступајуће године, кратко житије светих кнезова Димитрија Донског и Александра Невског, као и светог (адмирала) Теодора., којима се руски војници најчешће обраћају.

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1014/tekst/kroz-hriscanski-svet/

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

НОВИ ЗАВЕТ ЗА ВОЈНИКЕ

У Америци је објављен „први пут у историји“ Нови завет са псалтиром на енглеском, за православне вернике који служе у војскама енглеског говорног подручја. Ово издање је резултат труда Сталне конференције канонских православних цркава Америке, посебно, како је истакнуто, Цариградске архиепископије за Америку. Труд је потпомогнут и од Библијског друштва Америке. Архиепископ Димитрије је пожелео да издање послужи војницима свакодневно, да им буде извор снаге и храбрости. Уз библијски текст налазе се и вечерње и јутарње молитве, молитве пред обед, за помињање живих и упокојених, иконе, такође и светих ратника, кратко упутство за читање Новог завета, библијска карта и други војницима потрени текстови.

Формат је такав да може да се носи у џепу, а корице су због тога чвршће него обично.

У Америчкој војсци служе, на кратко или под дугогодишњим уговором, бројни мушкарци и жене, чији су православни родитељи пореклом из европских и блискоисточних земаља. Њих неколико хиљада ангажовано је и по свету, посебно у Авганистану и Ираку.

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1014/tekst/kroz-hriscanski-svet/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...