karadjordje Написано Јул 5, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2009 Све треба ставити под војну управу :cheesy2: pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 zar nije arhistratig upravo sveti arhangel Mihail, vojvoda svih vojski Bozjih, a nad njim Bog ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ja II Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 cini mi se da sam to i rekao... na zemlji ovde,dakle, u vojsci najvisi cin je general-simus, no ta j cin je vrlo redak i nema ga skoro niko.... inace i svetlana je u pravu, mozda je ispravnije reci arhistrateg, na nebu... i moguce je da je to u grckom jeziku najvisa cin u vojsci... ionako potice iz starih vremena, kada su se vladari atine nazivali stratezima... tako da sam se ja izrazio generalsimus mihajlo andjeoskih vojski (koje sigurno nemaju vojnu industriju u kojioj prave atomske bombe islicno), i pantokrator hristos,car i svestenik cina melhisadekova... махматма ганди је рекао: свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 8, 2009 Пријави Подели Написано Јул 8, 2009 ??? ????? ??????? ??? ????? ?????? 0110_hahaha Profesionalizovati vojsku, i smanjiti vojne jednice. Ulagati u druge sektore. ... Vidjas li Zarka? Ja ga nisam ni vidio, ni cuo odavno... Kako je on? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 mmmmmmmmm, dobro je imati vojsku i to obaveznu, nista muskarcima ne fali sto idu, licno iskustvo 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Тачно тако. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 10, 2009 Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 O tome se da diskutovati. Ja sam za profesionalnu vojsku. Ipak, uveo bih i neko tromjesecno sluzenje-bolje reci: kurs :smiley:, gdje bi se gradjani upoznali za najosnovnim i,da kazem, neophodnim vjestinama i saznanjima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 10, 2009 Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 pa profesionalna je i sad, samo sto imas vojne obveznike koji upravo prolaze obuku ... za tri meseca ne mozes nista da naucis ... a moras i malo da se druzis sa drugim ljudima izmedju ... upravo to sto si rekao imas i sad, samo sto je obuka 3 meseca sa doobukom 3 meseca, ukupno 6 1312_womens za moj pojam, to ti je kao kad dodjes na novo zaposlenje, 3 meseca ti treba samo da se naviknes, a posto je ovo i rodoljubiva stvar, valja se ucvrstiti i veza izmedju severa i juga, istoka i zapada ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2009 МОЛИТВЕНИК ЗА ВОЈНИКЕ Московска патријаршија је издала ревидиран „Молитвослов православног војника“. Први је штампан пре десетак година, каснија издања су допуњавана, а за новообјављени сматра се да је дугорочна верзија. У молитвенику се налазе вечерње и јутарње молитве, молитве светитељима, за болесног или погинулог друга и друге. Ту је и Вјерују, молитве пред причешће, мали словар важних појмова, пасхалије за наступајуће године, кратко житије светих кнезова Димитрија Донског и Александра Невског, као и светог (адмирала) Теодора., којима се руски војници најчешће обраћају. http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1014/tekst/kroz-hriscanski-svet/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 15, 2009 НОВИ ЗАВЕТ ЗА ВОЈНИКЕ У Америци је објављен „први пут у историји“ Нови завет са псалтиром на енглеском, за православне вернике који служе у војскама енглеског говорног подручја. Ово издање је резултат труда Сталне конференције канонских православних цркава Америке, посебно, како је истакнуто, Цариградске архиепископије за Америку. Труд је потпомогнут и од Библијског друштва Америке. Архиепископ Димитрије је пожелео да издање послужи војницима свакодневно, да им буде извор снаге и храбрости. Уз библијски текст налазе се и вечерње и јутарње молитве, молитве пред обед, за помињање живих и упокојених, иконе, такође и светих ратника, кратко упутство за читање Новог завета, библијска карта и други војницима потрени текстови. Формат је такав да може да се носи у џепу, а корице су због тога чвршће него обично. У Америчкој војсци служе, на кратко или под дугогодишњим уговором, бројни мушкарци и жене, чији су православни родитељи пореклом из европских и блискоисточних земаља. Њих неколико хиљада ангажовано је и по свету, посебно у Авганистану и Ираку. http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1014/tekst/kroz-hriscanski-svet/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука