Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Ja sam odgledao klip od 11 minuta i dobio sam revniteljske bombastične fraze i loš engleski, a čekao sam neke stvarne subliminalne poruke. Iskreno - ja ne znam šta im znači ono pokazivanje trougla, i ne bih izvlačio nikakve zaključke iz toga, niti to može na mene da utiče kad vidim njih kako to čine, jer ja ne znam šta im to znači. Možda znači "trougao"? Nisam znao da je trougao po sebi nešto loše. A videti "jasnu poruku" o "jednom oku" jer žena nosi masku preko jednog oka je... neozbiljno. Kao što neko gore reče - svako vidi ono što želi da vidi. Likovi poput ovog koji je pravio ovaj klip bi i Divni Ljubojević našli satanističke poruke kad je puste unatraške. Zašto? Zato što to žele. A subliminalne poruke tipa pokazivanje masonskih simbola ili skrivene poruke koje se čuju kad se pesma pusti unatraške nekome ko ne zna šta ti simboli znače, ili kome ti simboli i da zna šta su ne znače ništa, i ko ne zna da postoji poruka kad pesmu pusti unatraške - ništa ne znače. Ali on čovek u vizuelnom prikazu sna u spotu, gde ona lebdi iz kreveta, odmah vidi scenu iz egzorciste. Fiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Ови клипови нису за млађе од 18. година Lady Gaga's Telephone Video Symbolic Analysis "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Evo, nađoh objašnjenje za onaj znak rukom. Za početak - nije trougao, nego dijamant: A evo i na engleskom objašnjenje zašto - ima veze s Jay-Zjevom produkcijskom kućom i crnačkom kulturom. Since a diamond is a mineral, some refer to it as a rock (e.g., "Look at the size of the rock in her engagement ring") Jay-Z's music company was called Rocafella Records (a word play referring the the very wealthy Rockefeller family). The company was sometimes referred to as the ROC (first three letters of the name). So the Diamond is a rock which is a homophone for the nickname of the company, the Roc. Taj potez ruku se zove "Throwing a Roc", i ima objašnjenje i na urbandictionary: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Throwing%20a%20Roc&defid=2899485 To show the "Roc Sign", the diamond-shaped hand signal made popular by Jay-Z and others associated with Roc-A-Fella Records and/or Rocawear. Muzičari i inače - naročito crnci - koji su u istoj produkcijskoj kući, vole da se drže zajedno, pa su kao "ekipa" ovo ono. Dakle kao što rekoh - i dalje govorim samo o prvom klipu - može se verovati "zvaničnoj priči", koja ima objašnjenje, ili se može verovati nekom anonimusu koji je napravio youtube clip s bombastičnim frazama, strašnom muzikom i tako... skroz borbazaveru fazon. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 I čisto da se razumemo - nije moje pisanije usmereno protiv tebe, Iskušeniče, nego protiv ovakvog diletantskog "dokazivanja". Niti sam rekao da toga u muzici nema. No, i dalje mislim da to može od značaja biti samo nekome ko tu poruku ume da prepozna i kome je potrebna. Dakle, ko za nju zna. Skroz druga stvar su prave subliminalne poruke (kao one reklame za Coca Colu i tako), usmerene na podsticanje želje za kupovinom proizvoda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Ja sam odgledao klip od 11 minuta i dobio sam revniteljske bombastične fraze i loš engleski, a čekao sam neke stvarne subliminalne poruke. Iskreno - ja ne znam šta im znači ono pokazivanje trougla, i ne bih izvlačio nikakve zaključke iz toga, niti to može na mene da utiče kad vidim njih kako to čine, jer ja ne znam šta im to znači. Možda znači "trougao"? Nisam znao da je trougao po sebi nešto loše. A videti "jasnu poruku" o "jednom oku" jer žena nosi masku preko jednog oka je... neozbiljno. Kao što neko gore reče - svako vidi ono što želi da vidi. Likovi poput ovog koji je pravio ovaj klip bi i Divni Ljubojević našli satanističke poruke kad je puste unatraške. Zašto? Zato što to žele. A subliminalne poruke tipa pokazivanje masonskih simbola ili skrivene poruke koje se čuju kad se pesma pusti unatraške nekome ko ne zna šta ti simboli znače, ili kome ti simboli i da zna šta su ne znače ništa, i ko ne zna da postoji poruka kad pesmu pusti unatraške - ništa ne znače. Ali on čovek u vizuelnom prikazu sna u spotu, gde ona lebdi iz kreveta, odmah vidi scenu iz egzorciste. Fiju. Опрости што те "прекрстих" у Милана. Као што рекох, ништа нисам поставио као неку меру истине. Ко има мало расуђивања и духа, он ће расудити шта је претеривање, шта је погрешно, шта је истина, а шта не. Онај ко пристрасно гледа на све, а притом се наслађује са том музиком, самтрајући све тај покрет и индустрију за нешто нормално, тај ће сигурно гледати на све са подсмехом и неверицом. Иначе, троугао сам по себи не може, нити значи нешто лоше. Лоша може да буде само злоупотреба њега, тј. злоупотреба у окултне сврхе. Сасвим је погрешан приступ да сумблиминалне поруке не утичу на неког ко не зна, јер да је тако, те поруке не би ни биле сумблиминалне. Ђаво се увек користи тајним и скривеним методама које су неприметне, лукаве и заводљиве. Притом су и хипнотичке и утичу на подсвест, а преко подсвести на цео смисао и стил живота. Ђаво је биће које скривено, а притом вешто и наметљиво, намеће своју идеологију и духовност. Наравно, све то чини преко својих слугу и "светитеља" (супротност од Божијих следбеника и пријатеља), који манипулишу огромном већином слепог човечанства, који све прима несвесно и необазриво. Ђаво као интелектуалац пар екселанс зна шта и како треба да ради, кад и преко кога, а најјаче му је оружје да убеди некога, да његовог утицаја у том послу који обавља нема. Нормално је да свако види оно што хоће, али не може се видети добро у злу, и зло у добру. Зло није безлична сила која лебди у ваздуху. За зло је потребна личност. А зло је тамо, и код оних личности, који сав свој живот базирају на светском успеху, парама, сексу и ужавању. Господ ником не намеће свој Крст, али Ђаво свима намеће своју петокраку. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Evo, nađoh objašnjenje za onaj znak rukom. Za početak - nije trougao, nego dijamant: A evo i na engleskom objašnjenje zašto - ima veze s Jay-Zjevom produkcijskom kućom i crnačkom kulturom. Since a diamond is a mineral, some refer to it as a rock (e.g., "Look at the size of the rock in her engagement ring") Jay-Z's music company was called Rocafella Records (a word play referring the the very wealthy Rockefeller family). The company was sometimes referred to as the ROC (first three letters of the name). So the Diamond is a rock which is a homophone for the nickname of the company, the Roc. Taj potez ruku se zove "Throwing a Roc", i ima objašnjenje i na urbandictionary: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Throwing%20a%20Roc&defid=2899485 To show the "Roc Sign", the diamond-shaped hand signal made popular by Jay-Z and others associated with Roc-A-Fella Records and/or Rocawear. Muzičari i inače - naročito crnci - koji su u istoj produkcijskoj kući, vole da se drže zajedno, pa su kao "ekipa" ovo ono. Dakle kao što rekoh - i dalje govorim samo o prvom klipu - može se verovati "zvaničnoj priči", koja ima objašnjenje, ili se može verovati nekom anonimusu koji je napravio youtube clip s bombastičnim frazama, strašnom muzikom i tako... skroz borbazaveru fazon. Видиш, ја никада нећу поверовати тим америчким објашњењима и причама. На њим падају само лаковерни. То што је нешто званично не даје никакво снагу и значај нечему. А када се елиминише тај троугао, остаје окултни симбол 666, који показује Бијонсе (а у њој се види јасан демонски дух у овим новијим спотовима и клиповима). Исти су показивали и сатанисти Битлси и многи други. Иначе, "борбазаверу фазон" није по аутоматизму лош, нити је опрез и одређен степен "ревновања" нешто погрешно. Превелика опуштеност и сматрање да је све у "борбазаверу фазону" лоше, никако не ваља и воду у једну благу прелест. Треба увек расуђивати и бити отворен. Иначе, постављена слика је сасвим јасна. Човек који промовише неморал и богоборну музику, показује троугао кроз које се види једно његово око. Јасно и једноставно. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Ja sam odgledao klip od 11 minuta i dobio sam revniteljske bombastične fraze i loš engleski, a čekao sam neke stvarne subliminalne poruke. Iskreno - ja ne znam šta im znači ono pokazivanje trougla, i ne bih izvlačio nikakve zaključke iz toga, niti to može na mene da utiče kad vidim njih kako to čine, jer ja ne znam šta im to znači. Možda znači "trougao"? Nisam znao da je trougao po sebi nešto loše. A videti "jasnu poruku" o "jednom oku" jer žena nosi masku preko jednog oka je... neozbiljno. Kao što neko gore reče - svako vidi ono što želi da vidi. Likovi poput ovog koji je pravio ovaj klip bi i Divni Ljubojević našli satanističke poruke kad je puste unatraške. Zašto? Zato što to žele. A subliminalne poruke tipa pokazivanje masonskih simbola ili skrivene poruke koje se čuju kad se pesma pusti unatraške nekome ko ne zna šta ti simboli znače, ili kome ti simboli i da zna šta su ne znače ništa, i ko ne zna da postoji poruka kad pesmu pusti unatraške - ništa ne znače. Ali on čovek u vizuelnom prikazu sna u spotu, gde ona lebdi iz kreveta, odmah vidi scenu iz egzorciste. Fiju. Опрости што те "прекрстих" у Милана. 4chsmu1Као што рекох, ништа нисам поставио као неку меру истине. Ко има мало расуђивања и духа, он ће расудити шта је претеривање, шта је погрешно, шта је истина, а шта не. Онај ко пристрасно гледа на све, а притом се наслађује са том музиком, самтрајући све тај покрет и индустрију за нешто нормално, тај ће сигурно гледати на све са подсмехом и неверицом. Иначе, троугао сам по себи не може, нити значи нешто лоше. Лоша може да буде само злоупотреба њега, тј. злоупотреба у окултне сврхе. Сасвим је погрешан приступ да сумблиминалне поруке не утичу на неког ко не зна, јер да је тако, те поруке не би ни биле сумблиминалне. Ђаво се увек користи тајним и скривеним методама које су неприметне, лукаве и заводљиве. Притом су и хипнотичке и утичу на подсвест, а преко подсвести на цео смисао и стил живота. Ђаво је биће које скривено, а притом вешто и наметљиво, намеће своју идеологију и духовност. Наравно, све то чини преко својих слугу и "светитеља" (супротност од Божијих следбеника и пријатеља), који манипулишу огромном већином слепог човечанства, који све прима као несвесно и необазриво. Ђаво као интелектуалац пар екселанс зна шта и како треба да ради, кад и преко кога, а најјаче му је оружје да убеди некога, да његовог утицаја у том послу који обавља нема. Нормално је да свако види оно што хоће, али не може се видети добро у злу, и зло у добру. Зло није безлична сила која лебди у ваздуху. За зло је потребна личност. А зло је тамо, и код оних личности, који сав свој живот базирају на светском успеху, парама, сексу и ужавању. Господ ником не намеће свој Крст, али Ђаво свима намеће своју петокраку. Al' vidiš, tu se upravo razilazimo. Ako neko dete vidi ne znam koju pevačicu kako nosi petokraku pa je i ono počne nositi, a pevačica pritom nigde ne kaže zašto je nosi (ili još kaže da je to fora) - ta petokraka na tom detetu ništa ne znači. Sve dok ja svesno ne stavim neki simbol na sebe sa određenom svrhom - ta svrha ne postoji. Ako ja petokraku okačim eto jer mi se sviđa kao nakit, to po sebi nije ništa loše. I mislim da se đavolu daje prevelik značaj u subliminalnim porukama (već rekoh u prethodnom postu šta su prave subliminalne poruke i čemu služe), jer umeju ljudi i bez đavola da se snađu, a ne služe za neku dobit - prodaju proizvoda. Internet je nažalost mesto koje je dozvolilo svakom, ali bukvalno svakom, da dođe do glasa i da izigrava analitičara svega i svačega. Ja bih voleo da vidim neku ozbiljnu studiju na ovu temu. A i da postoje neoborivi dokazi da se ti simboli i štaijaznam u toj muzici koriste baš zbog toga - ja i dalje izvlačim za sebe samo ono šta mene zanima, ostalo odbacim. А када се елиминише тај троугао, остаје окултни симбол 666, који показује Бијонсе (а у њој се види јасан демонски дух у овим новијим спотовима и клиповима). Исти су показивали и сатанисти Битлси и многи други. Иначе, "борбазаверу фазон" није по аутоматизму лош, нити је опрез и одређен степен "ревновања" нешто погрешно. Превелика опуштеност и сматрање да је све у "борбазаверу фазону" лоше, никако не ваља и воду у једну благу прелест. Треба увек расуђивати и бити отворен. Ja sam to "666" video samo u prvom klipu kako je autor klipa ubacio u spot, nisam prepoznao u njenim potezima to "666". A ovo "jasan demonski duh"... stvar doživljaja. Ja to ne vidim - verovatno jer me ne zanima u tom svetlu. I taj "borbazaveru fazon" JESTE loš ako se dokazivanje izvodi sistemom strašnih optužbi ispisanim debelim, velikim slovima i zlokobnom muzikom, bez trunke objektivnih dokaza. Da, treba rasuđivati, ali treba i za svaku optužbu dooobro proveriti sve izvore informacija i dobro razmisliti pre nego se pritsne "enter". Ja sam više za fazon "vladika Atanasije" - bombastično, ali s pokrićem. I nikad neću verovati anonimnim youtube-"autoritetima". Rekoh, voleo bih da vidim neku ozbiljnu studiju na tu temu. A Jay-Z na onoj slici gore pokazuje ipak dijamant, a ne trougao. Na stranu što ja njega nit' volim, nit' slušam. Nego, mali offtopic: Šta ćemo s prikazima svevidećeg oka na nekim našim ikonama? Otkud to tu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 I ček - je l' ti imaš neku predrasudu prema američkom pa kažeš nećeš nikad verovati američkim pričama? A apropo ovog da zvanično ne daje snagu nečemu - da li ćemo pre verovati zvaničnoj Sinodskoj odluci o razlogu smene ep. Artemija ili revniteljskim objašnjenjima o političkim razlozima? Ja u tom "zvaničnom" objašnjenju znaka vidim smisao, ljudi reklamiraju svoju produkcijsku kuću (hoće još para, jelte), a ovo sa svevidećim okom je nagađanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 The Devil in Music (Rihanna - Umbrella exclusive) Ili ovo... Uzmimo da je autor klipa u pravu. Kako neko ko ne zna ni hebrejski ni arapski može da zaključi da peva "nema Boga", i kako njemu ikad da bude jasno da to peva, ako nikad ne nauči arapski, odnosno hebrejski? Na stranu što muslimani nikad Allah ne bi izgovorili kao "Ella". I kako od nadimka "Lookie" dođe do Lucifer? Po tom principu, možemo i od naše imenice "luk" napraviti vezu s đavolom. Nego, sad vidim da Jay-Z više nije u Roc-a-fella... baš me zanima kako će autor da rastumači kako to što više nije u toj kući (te neće ni pokazivati onaj znak, jer neće da reklamira konkurenciju) i kako je Live Nation isto zlo. Ponovo, ne kažem ja da nema tu ničeg - samo bih voleo ozbiljnu analizu i dokaze. Mi imamo kod nas, u našem okruženju, mnogo gore pojave u i oko Crkve. EDIT: Počeo da gledam i ovo o Beyonce u delovima, i vidim na kraju link (http://thelatterdays.blogspot.com), i odem, kliknem na "blog profile" i dobijem šta? We are not "Latter Day Saints" or Mormons, but a Christian ministry dedicated to preparing God's people for His imminent return. Our goal is to sound the trumpet and call the Bride into preparations for the time is at hand. Learn more about us at either of the following: Statement of Faith Message Board Nekako ne mogu svoje poverenje da poklonim ljudima koji mi kažu da su tu da me zaštite i obaveste da Hristos eto samo što nije došao ponovo i da će oni da trube u svoje trube i obaveste Nevestu (i.e. Crkvu) da joj ženik dolazi. Upravo zbog načina na koji to rade. A evo i njihov statement of faith: The Latter Days Ministry believes in the following: * That Jesus is the only begotten Son of God who was born of a virgin, lived a sinless life, was crucified for the sins of the whole world and resurrected from the dead to justify those who receive Him as Savior by faith. * In one God who is three persons, Father, Son and Holy Ghost. We believe these three persons are one united in purpose, plan and pursuit. * That God the Father is the patriarchal head of the Godhead, Jesus as the Word is the obedient Son and the Holy Spirit is the omniscient, omnipresent comforter and revealer of Truth. * We believe in the universal Church Body of Christ which is made up of sanctified, cleansed, regenerated, believers who worship God in Spirit and in Truth. * That the Bible is the revelation of God to man given to instruct guide and transform the mind of man so that he can come into covenant with God as a Father and obey Him. * That Jesus will return soon to receive His regenerated body of believers to make them His bride. * That God will judge the righteous and the unrighteous, rewarding every person based on the deeds they perform in their mortal bodies. * In eternal salvation for the righteous and eternal damnation for the unrighteous sinners. Kakva im je to univerzalna Crkva? Pokušaću da saznam više o njima, pošto ovako ad hoc google ne daje nikakve posebne rezultate osim njihovog bloga i foruma, a nigde ne vidim KO su oni zapravo. A i njihova tvrdnja da je Beyonce pred album Sasha Fierce prodala dušu đavolu da bi bila još popularnija mi nekako ne pije vodu, jer nije postala ništa popularnija tim albumom. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 4chsmu1 превише случајно, тек онако, а тако јако, моћно... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Al' vidiš, tu se upravo razilazimo.Ako neko dete vidi ne znam koju pevačicu kako nosi petokraku pa je i ono počne nositi, a pevačica pritom nigde ne kaže zašto je nosi (ili još kaže da je to fora) - ta petokraka na tom detetu ništa ne znači. Sve dok ja svesno ne stavim neki simbol na sebe sa određenom svrhom - ta svrha ne postoji. Ako ja petokraku okačim eto jer mi se sviđa kao nakit, to po sebi nije ništa loše. I mislim da se đavolu daje prevelik značaj u subliminalnim porukama (već rekoh u prethodnom postu šta su prave subliminalne poruke i čemu služe), jer umeju ljudi i bez đavola da se snađu, a ne služe za neku dobit - prodaju proizvoda. Видим да говориш из незнања, јер погледао си само један клип, а вероватно ниси читао много тога написаног на ову тему (мада неко претерано читање није ни потребно). Када би све уклопио, а првенствено схватио, да та Бијонсе коју слушаш, наводи на грех милионе и милионе младих људи на овој планети, другачије би скроз било. Кренуо би од јаснох темеља да се иза свега крије Ђаво, потом би разумео да постоје људи који су продали своју душу истом непомјанику, као и да постоје многи окултисти и сатанисти који држе у својим рукама целу глобалну машинерију и промовишу преко ње свог оца Сатану. Ђавољи циљ је да свуда где може наметне своје духовне знаке, без обзира да ли неко у то верује или не. Ђавола не занима колико ће људи то приметити и разумети да је то нешто његово, већ искључиво да покаже своју "власт". На исти начин су окултисти изградили пагански (=сатанистички) масонски храм на врху авале и кип слободе. То већини не представља ништа, нити многи на то гледају тим очима, њима је то једноставно споменик. Али ђаволу то једноставно значи, јер је његов циљ да пороби што више може. Многи људи који ће прихватити Антихриста за бога, а неће ни имати неку религиозну свест о њему. Прихватиће га једноставно, зато што морају, зато што им се свиђа његов политички програм, а и многи ће "зато што сви то раде, па ајде и они". Многи неће ни схватити шта су урадили, нити ће бити свесни својег одрицања од Бога - али ће опет, без обзира, изгубити вечно спасење и потпуно се одвојити од Бога. Као што већ рекох, ђавола не занима сврха, његов је циљ да свима наметне било шта своје. А у томе успева, по Божијем допуштењу, као што видимо. Ja sam to "666" video samo u prvom klipu kako je autor klipa ubacio u spot, nisam prepoznao u njenim potezima to "666". A ovo "jasan demonski duh"... stvar doživljaja. Ja to ne vidim - verovatno jer me ne zanima u tom svetlu. Гледај мало пажљивије и боље. Ово подебљано је суптина свега. Када човек одбаци пристрасност, онда бива много лакше. Када се зло гледа у позитивном светлу, оно изгледа као добро. I taj "borbazaveru fazon" JESTE loš ako se dokazivanje izvodi sistemom strašnih optužbi ispisanim debelim, velikim slovima i zlokobnom muzikom, bez trunke objektivnih dokaza. Da, treba rasuđivati, ali treba i za svaku optužbu dooobro proveriti sve izvore informacija i dobro razmisliti pre nego se pritsne "enter". Ja sam više za fazon "vladika Atanasije" - bombastično, ali s pokrićem. Објективне докази се тешко налазе када су овакве ствари у питању. Као што рекох, ништа није необорива и апсолутна истина. Ово је постављено чисто онако, без икаквог смисла доакзивања нечег, или тврдње апсолутне истине. I nikad neću verovati anonimnim youtube-"autoritetima". Rekoh, voleo bih da vidim neku ozbiljnu studiju na tu temu. A Jay-Z na onoj slici gore pokazuje ipak dijamant, a ne trougao. Na stranu što ja njega nit' volim, nit' slušam. Не мораш да верујеш. Ове ствари су сасвим небитне. Тешко би се рекло да је дијамант, јер дијамант изгледа (=приказује) управо обрнуто од онога што показује Џеј Зи. Nego, mali offtopic:Šta ćemo s prikazima svevidećeg oka na nekim našim ikonama? Otkud to tu? Кад смо код оф топика. Та Икона која Ти стоји на аватару је чист римокатолицизам 4chsmu1. Тема о "свевидећим очима" постоји већ на форуму, што се тога тиче, ствари су јасне. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Meni je Hristos - Hristos, bio "rimokatolički" ili "naš". 4chsmu1 I još uvek ne vidim šta đavo ima od toga što neko nosi njegov znak, ako taj neko ne zna šta taj znak znači i njemu lično ne znači isto što i đavolu? Eto, obrnimo situaciju - da li je svako ko nosi krst odmah u milosti Božijoj? Ja ne vidim kako išta može da bude bez nečije jasne svesti o nečemu. No, ovo za Beyonce i greh... mogu da se složim u smislu navodi ih na blud i tako. Mene nije. 4chsmu1 Ja rekoh već, u pesmama koje volim, u tekstu sasvim jasno vidim svoj odnos s Hristom ("Halo" ima dobre metafore sa zidovima koje ograđujemo oko sebe i koji padaju pred Njim i tako), a ostalo me naprosto ne zanima. Nego, ostalo je na prethodnoj strani ovo, jer sam menjao poruku: Počeo da gledam i ovo o Beyonce u delovima, i vidim na kraju link (http://thelatterdays.blogspot.com), i odem, kliknem na "blog profile" i dobijem šta? We are not "Latter Day Saints" or Mormons, but a Christian ministry dedicated to preparing God's people for His imminent return. Our goal is to sound the trumpet and call the Bride into preparations for the time is at hand. Learn more about us at either of the following: Statement of Faith Message Board Nekako ne mogu svoje poverenje da poklonim ljudima koji mi kažu da su tu da me zaštite i obaveste da Hristos eto samo što nije došao ponovo i da će oni da trube u svoje trube i obaveste Nevestu (i.e. Crkvu) da joj ženik dolazi. Upravo zbog načina na koji to rade. A evo i njihov statement of faith: The Latter Days Ministry believes in the following: * That Jesus is the only begotten Son of God who was born of a virgin, lived a sinless life, was crucified for the sins of the whole world and resurrected from the dead to justify those who receive Him as Savior by faith. * In one God who is three persons, Father, Son and Holy Ghost. We believe these three persons are one united in purpose, plan and pursuit. * That God the Father is the patriarchal head of the Godhead, Jesus as the Word is the obedient Son and the Holy Spirit is the omniscient, omnipresent comforter and revealer of Truth. * We believe in the universal Church Body of Christ which is made up of sanctified, cleansed, regenerated, believers who worship God in Spirit and in Truth. * That the Bible is the revelation of God to man given to instruct guide and transform the mind of man so that he can come into covenant with God as a Father and obey Him. * That Jesus will return soon to receive His regenerated body of believers to make them His bride. * That God will judge the righteous and the unrighteous, rewarding every person based on the deeds they perform in their mortal bodies. * In eternal salvation for the righteous and eternal damnation for the unrighteous sinners. Kakva im je to univerzalna Crkva? Pokušaću da saznam više o njima, pošto ovako ad hoc google ne daje nikakve posebne rezultate osim njihovog bloga i foruma, a nigde ne vidim KO su oni zapravo. Kladim se da bi oni rekli da i Divna Ljubojević (opet ona ekstra) svojom lepotom zavodi mladež. A i njihova tvrdnja da je Beyonce pred album Sasha Fierce prodala dušu đavolu da bi bila još popularnija mi nekako ne pije vodu, jer nije postala ništa popularnija tim albumom. 4chsmu1 A mislim da o đavolu ne treba previše razmišljati, jer mu to upravo i daje snagu. Bolje se držati dobrog i Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Opet sam zaboravio nešto 4chsmu1 Evo šta se isto dobije kad se ukuca na google images "diamond shape" Nego, jedna stvar... Pop zvezde (a svakako i rok zvezde 4chsmu1) mnoge stvari govore i rade "iz fazona" da bi bili aktuelniji, "opasniji" - zanimljiviji za masu (i da se više prodaju i "vrte"), a da to što rade pritom nema nikakav dubinski značaj. Ne kažem da je to dobro - samo ne treba biti ni previše paranoičan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 I još uvek ne vidim šta đavo ima od toga što neko nosi njegov znak, ako taj neko ne zna šta taj znak znači i njemu lično ne znači isto što i đavolu? Eto, obrnimo situaciju - da li je svako ko nosi krst odmah u milosti Božijoj? Ja ne vidim kako išta može da bude bez nečije jasne svesti o nečemu. Наравно, ништа не може бити зло по аутоматизму и само по себи. Али, демонско расуђивање је тотално насупрот Божанском, а такође и нашем људском. Као што већ рекох, демону је у интересу да имат примат у свему што је у супротности са Добрим. Није лоше, само по себи, ако неко носи обрнути крст, а притом појма нема шта то значи, али ђавољу је у интересу да тај носи нешто Богоборно, без обзира на његово знање о томе. Привикавање и навикавање на нешто лоше је одувек био основни демонски посао. Када човек огугла на лоше, он више не може да примети, ни расуди, шта је добро, а шта не. Ми смо се данас просто навикли на петокраке, и од тих силних петокрака не видимо, да са су те исте петокраке користили комунисти, а сада их користе "демократе". И што је битно, ка што већ рекох, у свему томе није много битно да неко има свесто о томе. Битно је да се један вид сатанитичких ритуала спроводи кроз популарну музику. А тај сатанистички ритуал, без обзира да ли га неко примећује, подсвесно утиче на масе. Поготово некрштене, немолитвене и неправославно-причешћене масе, које су једноставно, слепе, глуве и занесене окултним духом. Њима је све болесно, перверзно и демонско (мислим на отворени демонизам који је видљив у свим овим спотовима, без обзира на онај "тајни део") нешто сасвим нормално и свакодневно. Иначе, у окултном свету је одувек било све мистично, тајно и смишљено-уклопљено, а сва та мистичност и тајност је приказивана јавно, без обзира да ли је било ко то прихватио и приметио. Дао сам већ пример гроба незнаног јунака на Авали и споменика Победник. Чудни су и несхватљиви ти демонски путеви. Шта тек онда рећи за Господње... No, ovo za Beyonce i greh... mogu da se složim u smislu navodi ih na blud i tako. Mene nije. 4chsmu1 Ja rekoh već, u pesmama koje volim, u tekstu sasvim jasno vidim svoj odnos s Hristom ("Halo" ima dobre metafore sa zidovima koje ograđujemo oko sebe i koji padaju pred Njim i tako), a ostalo me naprosto ne zanima. Nego, ostalo je na prethodnoj strani ovo, jer sam menjao poruku: Човек може пронаћи свој однос са Христом у скроз сатанистичкој песми. Само ако замени Бога за ђавола и лоше за добро. То је нешто сасвим друго. Овде са обазиремо на оно што презентују ствараоци тих дела.Иначе, није само блуд у питању, у питању је цео смисао и концепт живота. Kakva im je to univerzalna Crkva? Pokušaću da saznam više o njima, pošto ovako ad hoc google ne daje nikakve posebne rezultate osim njihovog bloga i foruma, a nigde ne vidim KO su oni zapravo. Kladim se da bi oni rekli da i Divna Ljubojević (opet ona ) svojom lepotom zavodi mladež. Не знам заиста која је то црква (мало слово, само се Православна Црква ословљава са великим ekstra. Можда би и рекли за Дивну, не знам . 4chsmu1 Мада, ако су секташи, не значи да је све што говоре одмах неистина. И да поновим, све ово овде је сасвим све небитно. 4chsmu1 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука