Jump to content

Предавање на TeamSpeak3 у недељу 27. јуна- гласање!!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam video uživo mošti koje su uglavnom imale crnu ili braon boju. Znači krv i tečnosti su verovatno isparile, a meso se uvuklo sa kožom, onako isušeno, ali ga ima. Nije istrulilo.

Međutim na TV sam video neke mošti u jednom manastiru u Rusiji. Taj manastir je u nekom kompleksu koji se nalazi na nekim ostrvcima. Moguće da je to Valam. Te mošti su potpuno pune mesa, a boja kože je kao voštana sveća.

Zašto se javlja ovakva razlika među moštima, i da li mošti mogu da budu i samo kosti nekoga Svetitelja? Znači da nema mesa i kože, nego samo kostiju, ali da se dešavaju neka druga vidljiva i nevidljiva svedočanstva da se radi o Svecu. Poput nekih iscelenja i sl.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Прва тема  algabacaju

Ево три питања:

1.Недавно су у манастиру Ћелија Пепирска пресвучене мошти,тј.тачније обучене су у ново одежде и положене у нови кивот Преподобног Стефана Пиперског,па да нам кажете разлоге због чега се то ради,да ли су они просто практичне природе или је ту нешто друго у питању?

2.Какав је то чудесан однос између вештаствености (=материјалности) у овом пропадљивом свијету и светих моштију?

3.Свједоци смо радосног и опујајућег миомириса који региструје сам ум приликом цјеливања светих моштију?Шта је узрок тог миомириса и често и мироточења?

Подели на овим сајтовима

Собзиром да су теме донекле сличне,а о моштима по мом мишљењу нема толико материјала за причу,требало би спојити обе теме ,па тако створити једну тему...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Собзиром да су теме донекле сличне,а о моштима по мом мишљењу нема толико материјала за причу,требало би спојити обе теме ,па тако створити једну тему...

mosti su neiscrpna prica, a teme su sasvim dijametralne i samo se delimicno susrecu

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Тема под бројем један ДЕФИНИТИВНО !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...