Оља Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Svaka mu čast 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 9, 2011 Пријави Подели Написано Април 9, 2011 Čoveku je zaista sve moguće uz 1312_womens 1312_womens 0110_hahaha 0205_whistling 1312_womens Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Отац Фјодор Коњухов планира друго освајање Евереста 31уторакјан 2012 Posted by radiosvetigora 60-годишњи руски путник, свештеник Фјодор Коњухов, одлучио је да се други пут у свом животу попне на Еверест. Освајање Евереста је планирано за мај ове године, јубилејни мјесец за руски алпинизам, када се обиљежава 30 година освајања Евереста од стране руске екипе алпиниста и 20 година прве руске експедиције. У њеном саставу 11. маја 1992. године Коњухов се са алпинистом Евгенијем Виноградским из Јекатеринбурга попео на највиши врх на планети, саопштава прес служба путника. Отац Фјодор је казао да жели још једном да се попне на Еверест и да тамо постави мали православни крст. 2010. године путник је примио свештенички чин. Припреме за освајање Евереста, Коњухов ће обавити у Грчкој, на Светој Гори, на надморској висини од 2033 метра, саопштава Руска газета позивајући се на Итар-Тас. Srdjan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Фјодор Коњухов одлучан да се други пут попне на Еверест 31.01.2012, 13:30 60-годишњи легендарни руски пустолов Фјодор Коњухов је одлучио да се други пут попне на Еверест. Поход је планиран за мај месец. Према признању Коњухова, који је 2010.године постао свештено лице, он жели да на врх Евереста постави православни крст. За своју многогодишњу каријеру Коњухов је више пута обишао свет, пресецао океане и пустиње, дошао до Јужног и Северног пола, покорио седам највиших врхова на планети, путовао на псећим запрегама и камилама. У част 60. рођендана Коњухова отворена је изложба графичких радова у Морском државном универзитету у Владивостоку. Глас Русије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 24, 2012 Свештеник Фјодор Коњухов други пут освојио Еверест 21 понедељак мај 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести, Занимљивости ≈ Оставите коментар Познати руски путник, свештеник Фјодор Коњухов попео се на Еверест. На његов врх Фјодор се попео у саставу руске екипе од седам чланова, под вођством познатог алпинисте Александра Абрамова. Коњухов је Монт Еверест освојио други пут. Први пут путник се попео на највиши врх 11. маја 1992. године. „Према мишљењу стручњака сезона 2012 показала се једном од најсложенијих. Због непрестаних урагана у марту-априлу скоро сав снијежни прекривач Евереста био је сметен. Алпинисти су се пели по голим стијенама или врло тврдом леду. Неколико експедиција је одложило пењање ове сезоне. Руски тим „Седам врхова“ није одустајао од зацртаног плана. Више од тога, Руси су се први ове сезоне од европских алпиниста, попели на врх сјеверном страном, саопштава званични сајт Фјодора Коњухова. Фјодор Коњухов је први свештеник Руске православне цркве који се попео на Еверест . На врх је са собом носио икону светог Николе, са којом је четири пута обишао земљу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 24, 2012 Пријави Подели Написано Мај 24, 2012 Слава Богу! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 Отец Федор Конюхов пересечет Тихий океан на весельной лодке Москва, 6 июня 2012 г. Федор Конюхов отправляется в новое масштабное путешествие, сообщает ИНТЕРФАКС. "Десять лет назад я перешел на весельной лодке Атлантический океан. И с тех пор меня мучила совесть, ведь нужно еще и Тихий перейти. Но Атлантика - это три тысячи миль, а Тихий - восемь. Нужна другая лодка, больше и мощнее. Я рассказал о своей мечте друзьям из Челябинской области, и они поддержали меня", - сказал отец Федор, слова которого приводит в среду челябинский выпуск газеты "Комсомольская правда". Он намерен выйти из Чили и через 160-180 дней прибыть в Австралию. "Такого еще никто не делал, на пути будет лежать одна тысяча островов, и всегда будет соблазн остановиться и сойти на сушу. В море думать некогда, тактика такова, что нужно постоянно грести. Потому-то я написал очень короткий дневник во время перехода через Атлантику. А в новое путешествие, кроме запаса еды и опреснителя воды, который работает от солнечных батарей, я возьму с собой Евангелие и удочки. Порыбачить всегда приятно и полезно", - отметил священник. Совсем недавно он в очередной раз покорил Эверест - с севера, со стороны Тибета. "Мыслей на вершине никаких, да и откуда им взяться: от кислородного голодания кровь густеет, руки-ноги отнимаются, не говоря уже о голове. Я все молился Николаю Чудотворцу, говорил: Николая, тяни! И он тянул меня на вершину. Я за этот поход похудел на 8 килограмм, вся борода истерлась от кислородной маски. Но это ерунда по сравнению с тем, что может быть. Эверест каждый год забирает альпинистов. В этот году погибло уже 11 человек", - рассказал отец Федор. По его словам, подняться на Эверест не просто не только физически. "Я ведь худой, и мышц у меня нет. Никто не видел, чтобы я качался. Зато видели, как я молюсь всю ночь. И только с Божьей помощью я делаю то, что делаю. У меня ведь нет ни физических, ни моральных, ни умственных способностей для того, чтобы ходить через океан в одиночку или идти на полюс. Все это получается только с Богом. В Тибете я закопал в снег маленькую иконку Николая Чудотворца. Такую же недавно мы отправили на МКС. Икона каждые сутки делает 16 витков вокруг Земли и оберегает нас", - добавил путешественник. Федор Конюхов совершил повторное восхождение на Эверест 6 июня 2012 года Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Јун 9, 2012 Пријави Подели Написано Јун 9, 2012 Свештеник Фјодор Коњухов се спрема да превесла Тихи океан Објављено од стране Светигора на 8. јун 2012. МОСКВА, 8. јуна – Широм свијета познати путник, свештеник Фјодор Коњухов спрема се за нову експедицију. „Прије десет година сам прешао Атлантски океан чамцем са веслима. Мучила ме савијест да морам прећи и Тихи океан. Али Атлантик – то је три хиљаде миља, а Тихи океан – осам. Потребан је нови чамац, већи и јачи. Испричао сам о свом сну пријатељима из Чељабинске области и они су ме подржали“, казао је о. Фјодор, како преноси чељабинско издање „Комсомолске правде“. Он намјерава да крене из Чилеа и да за 160-180 дана стигне у Аустралију. „Тако нешто још нико није урадио, на путу ће бити хиљаде острва и бићу у искушење да пристанем и искрцам се на копно. На мору нема времена за размишљање, мора се константно веслати. Зато сам на путу преко Атлантика написао тако кратак дневник. А на ово путешествије, осим хране и дестилатора воде, понијећу још Еванђеље и штап за пецање. Пецање је пријатно, а и корисно“, каже свештеник. Отац Фјодор је недавно освојио Еверест, са сјеверне, тибетске стране. „На врху нема никаквих мисли, како ће их и бити, крв се толико згусне од недостатка кисеоника, не осјећаш ни руке ни ноге, о глави да и не говорим. Молио сам се светом Николи, рекао сам: Свети Никола, повуци ме горе! И он ме извукао на врх. На овом походу сам изгубио осам килограма, сва брада ми се ишчупала од маске за кисеоник. Али то је ништа у поређењу са оним што се може десити. Еверест сваке године узима алпинисте. Ове године је погинуло једанаесторо“, прича отац Фјодор. По његовим ријечима, попети се на Еверест није само физички напор. „Ја сам мршав, немам мишића. Нико ме није видио да дижем тегове. Али су видјели како се молим. Оно што радим, радим уз Божију помоћ. Ја немам ни физичке, ни моралне, ни интелектуалне способности да пређем океан или стигнем до пола. Све је то могуће само са Богом. У Тибету сам закопао малу икону светог Николе у снијег. Сличну икону смо недавно послали на Међународну свемирску станицу. Она сваког дана шеснаест пута обиђе Земљу и чува нас“, каже свештеник Коњухов. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Учесници међународне експедиције на Сјеверни пол, која ће бити посвећена 1025-ој години крштења Русије и започеће крајем марта, узеће са собом заставу Севастопоља и крст, освештан у Владимирском саборном храму Херсонеса, саопштава Интерфакс – Религија. „Дужни смо да подражавамо тежњу за укрепљењем духовних веза између Украјине и других словенских држава. Нека наш град-херој буде почетак свих благих дјела“, казао је градоначелник Севастопоља Владимир Јацуба, савјетујући учеснике експедиције. Он је уручио заставу и крст предсједнику старатељаског савјета друштвене организације „Севастопољски градски координациони савјет руских земљака“ Вјачеславу Амелину (Москва) и предсједнику управног одбора исте те организације Александру Зиновјеву (Севастопољ), који ће их доставити вођи експедиције, свештенику Фјодору Коњухову. У експедицији учествују представници Русије, Украјине и Белорусије. Извор Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Постоји тема https://www.pouke.org/forum/topic/5830-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5-%D1%92%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D1%98%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%9A%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0/ И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука