Гости Guest Izida Написано Јул 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2009 Ovde mozete cuti predavanje mati Ilarije na temu "Raspeto Kosovo".I naravno preuzeti audioteku. http://www.svetigora.com/node/1501 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Бранкица Васић - Василиса је добро познато музичко име код нас али и у Европи. Својим вокалним способностима, скренула је пажњу јавности отпевавши неколико музичких нумера Горана Бреговића у филмовима Емира Кустурице. Након дугогодишње певачке каријере, Василиса је одлучила да изда први самостални албум под називом “Аманет”. На њему се налазе изворне народне песме са подручја нашег Косова и Метохије и Македоније, обрађене у модернијим аранжманима. Неке од песама су снимане у цркви “Ружица” На Каламегдану, што је омогућила Српска Православна Црква а патријарх Павле је дао благослов. Следе линкови за скидање песама са албума "Аманет" (укупно 13 песама). 1. Gora.mp3 2. Gusta mi magla padnala.mp3 3. Oblak.mp3 4. Dreams.mp3 5. Goranine Cafanine.mp3 6. Kasaba.mp3 7. Kales bre Andjo.mp3 8. Kales bre Andjo remix.mp3 9. Odvoji se grojze od lojze.mp3 10. Rasti, rasti moj zeleni bore.mp3 11. So Maki.mp3 12. Sudbo moja sudbino.mp3 13. Zajdi zajdi.mp3 ЉУБАВ УВЕК ПРОНАЂЕ ПУТ Кратко и дубоко, без година и датума, искрено и са вером, пишем и обрађам се Вама који ћете пожелети да чујете мој глас. Она година, тешка, претешка. Кола на путу за Београд. Приштина и цео живот остају иза њих. Са мојим родитељима у колима "седи" и мала "Маринући" хармоника. Једино њу мој отац није заборавио. Њих двоје, хармоника и ништа више - колико потресно толико и узбудљиво. Музика их је упознала, препознала и чувала педесет и три године. Моје детињство бојила је музика. тако смо у најтежим тренуцима песмом бранили своје душе. Мог оца више нема. Уморио се и отишао оставивши ми у аманет песму и малу "Маринући". У мојој родној Приштини и мом вољеном најтоплијем граду Призрену, гдје је рођена моја мајка, нема више мојих Васића и Стојановића. Остале су само душе мојих предака да плачу и да чекају. На овом CD-у налазе се две песме које сам деведесетих написала опраштајући се неком својом интуицијом од свог родног Косова. Данас је горка истина да гора јечи, а једног дана истина ће бити касаба. Захваљујем се свим својим прецима, својим родитељима који су ми да ли праг и корен и оставили песму у аманет. Ја је дајем свима вама и предајем аманет својој унуци Марти. ДА НИКАДА НЕ ЗАБОРАВИ, ДА ГОРА ЈЕЧИ, САМА, ПУСТА... ДА НИКАД НЕ ИЗГУБИ ВЕРУ И НАДУ. ХВАЛА СВИМ ДОБРИМ ЉУДИМА, ЧУВАРИМА ОНОГА ШТО ЗАИСТА ЈЕСМО. ВАСИЛИСА ГОРА (текст песме) Гора јечи сама, пуста Казуј горо пустаро Гдје ти је славујев пој Поље само косово Казуј поље косово Где ти је јунак твој Камен бео остао Казуј поље косово Где ти је спомен твој. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 21, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Hvala ti,brate!Pravi si drug! 0102_laugh Hvala za reci pesme.Kad god je cujem una nastpu nekog KUD-a,meni se place. 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 KOSOVO U srcu junacke zemlje nase vlada nemir, srtah i beda. Ne treba nam blago vase mi imamo Kosovo i to blago se nikom' neda! I sada posle 6 vekova Kosovo otimaju nama, kao Turci na bojnom polju, zele da postane pustos sama a ne da ljudi na Kosovu imaju sudbinu bolju. Oni gaze zemlju nogama prljavim, na kojima se lila sveta krv junaka nasih, kao Turci sto su gazili po glavama krvavim, e pa dosta je lazi vasih! Nedamo Kosovo,idem u boj, nema sta da se prca vse ne govorite mi:"Stoj!" jer Sunce ide, odmah posle kise! Palila su svetinje nase stare, lomili krstove na manastirma nasim, zbog njih ostajali ljudi bez i jedne pare, ne nasedam vise na suzama vasim! Hvala braco, hvla ljudi sto ostali ste svi uznas, "ti u mraku-svetlo budi!" Porucivai ste svi u glas! I Bog dobri vidi koliko nemocni smo samo, o Lazare uputi sve nas! Ne zelimo Kosovo da damo! O Lazare sta nam je spas? autor:moja malenkost... nadam se da vam se bar malo svidja...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 Mogla sam jos neku gresku (pismenu) da napravim a??? crvenilo 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 Mali,nije lose,nije lose... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Август 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 31, 2009 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy hvala Bogu... .gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> Bog resi i preko mene malene da se proslavi...(nisam bas srecna sto sam malena ali sta je tu je, ovako je verovatno najbolje za sve) :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 Vidovdan i Himna Kosovskih junaka_frula Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 14, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2009 502 Server Error Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Децембар 21, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 21, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука