Jump to content

POLA HRVATA HVALI USTAŠE!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja recimo ne gledam   velicinu covjeka uistinu...po rastu,nego po srcu... vidim njegovu velicinu kada vredja ,laze,optuzuje...ili kada ,prasta ,ljubi ..i vjeruje..da je Bog ovdje s nama ,i da ON to cita skupa s nama...

Pa neka se svaki od nas pita,kada stavlja neki post,ili kada pise...da li bi to isto stavio,da vidi da zaista Bog gleda u to..???

Ова ти је Његошева.

:bla: :P

Mozda ,slicno..ali ovo su licno moje rijeci.....Ali,sada kada si vec rekao,voljela bi to negdje procitati ...sta kaze Njegos...

Hajde,dragi brate Zeljko,ako ti nije tesko potrazi to,pa mi citiraj u orginalu,sada sam  i malo radoznala...

Samo ,ako nije problem za tebe..ako je  iz nekog razloga nemoguce...uredu..nije moranje...,ali cu svakako i sam potraziti..

Hvala..

Ovo je prolog za Gorski Vijenac koji mora svako pročitati.

Mislim da znam pola te knjige napamet. :cheesy2:

ПОСВЕТА

Праху Оца Србије

Нек се овај вијек горди над свијема вјековима,  

он ће ера бити страшна људскијема кољенима.  

У њ се осам близанацах у један мах изњихаше  

из колевке Белонине, и на земљи показаше:  

Наполеон, Карло, Блихер, кнез Велингтон и Суворов.  

Карађорђе, бич тирјанах, и Шварценберг и Кутузов.  

Ареи је, страва земна, славом бојном њих опио  

и земљу им за поприште, да се боре, назначио.  

Из грмена великога лафу изаћ трудно није,  

у великим народима генију се гњ'јездо вије:  

овде му је поготову материјал к славном дјелу  

и тријумфа дични в'јенац, да му краси главу смјелу.  

Ал' хероју тополскоме, Карађорђу бесмртноме,  

све препоне на пут бјеху, к циљу доспје великоме:  

диже народ, крсти земљу, а варварске ланце сруши,  

из мртвијех Срба дозва, дуну живот српској души.  

Ево тајна бесмртника: даде Србу сталне груди;  

од витештва одвикнута у њим лафска срца буди.  

Фараона источнога пред Ђорђем се мрзну силе,  

Ђорђем су се српске мишце са витештвом опојиле!  

Од Ђорђа се Стамбол тресе, крвожедни отац куге,  

сабљом му се Турци куну - клетве у њих нема друге.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  

Да, витеза сустопице трагически конац прати:  

твојој глави би суђено за в'јенац се свој продати!  

Покољења дјела суде, што је чије дају свјема!  

На Борисе, Вукашине, општа грми анатема,  

гадно име Пизоново не см'је каљат мјесецослов,  

за Егиста управ сличи гром небесни, суд Орестов.  

Над свијетлим твојим гробом злоба грдна бљува тмуше,  

ал небесну силну зраку што ћ' угасит твоје душе?  

Плачне, грдне помрчине - могу л' оне свјетлост крити?  

Свјетлости се оне крију, оне ће је распалити.  

Плам ће, вјечно животворни, блистат Србу твоје зубље,  

све ће сјајни и чудесни у вјекове биват дубље.  

Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,  

ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,  

гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...  

Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише!

У Бечу на Ново љето 1847. года

Toliko o tome da je Njegoš protagon đukanovićevskog postkomunističkog Crnogorca.

Jezik je arhaičan pa pitaj šta ti je nejasno. Recimo "Arei" je Ares, rimski bog rata.

Sjajno je.  I zato danas govore ljudi "svaka ti je ka' Njegoševa!".

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

A Đorđe kog on pominje i kome se divi je Đorđe Petrović, čovek koji je podigao ustanak protiv Turaka 1804. godine.

Turci su ga prozvali Crni Đorđe - Karađorđe. I dan danas je kraljevska porodica Karađorđević.

Na žalost svih desničara, zemlja nije monarhija. Ovo je strašni Karađorđe:

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

NACIZAM U HRVATSKOJ: ŽUTE TRAKE ZA SRBE!

Na internet strani Petrinjskog radija otvoreno se poziva na linč Srba, Hrvati traže da se „četnicima“ stave žute trake na ruke, kako bi ih raspoznavali kao Jevreje u konc-logorima!

Постављена слика

BEOGRAD - Na internet strani hrvatskog Petrinjskog radija poziva se na linč Srba!

Povratnici u grad u kome je pre rata bio isti broj Srba i Hrvata nazivaju se četnicima kojima bi trebalo staviti žute trake na kojima bi bila ispisana četiri „S“ kako bi ih lakše raspoznavali! Naravno, sve po ugledu na naciste, koji su se sličnim sredstvima služili prilikom istrebljenja Jevreja.

Evo nekoliko nasumično odabranih poruka koje Hrvati šalju svojim komšijama Srbima:

Torn2010: Takvima treba stavit žutu traku s CCCC oko ruke, pa kad prođu gradom, da im svatko može pljunut u lice...

Štefo: Takvima treba staviti žute trake sa zvijezdom oko ruke neka se raspoznaju u gradu i da su ponosni na svoja (ne) djela koja su počinili od 91. - 95...

Torn2010: Pa braća Kostići su se odavno vratili. Malo, malo pa su kod kuće. Starci im tamo žive već godinama. Znam jer su mi susjedi. Nikako mi nije jasno ovo što se događa u našoj državi. Ja da otuđim jebenu ciglu nekome ispred kuće završio bih u zatvoru, a ovi deklarirani četnici slobodno šeću, dolaze, odlaze, i nitko im ništa ne može. Gdje je tomu kraj?????

Kupa37: Očito da je rat vođen protiv duhova, a ne ljudi i da su nam neke nevidljive sile rušile kuće i preseljavale stvari iz domova u njihove domove...

Nekimaky: Silom smo htjeli pohrvatit naše katolike ..ali mo’š ti njega iz Republike Srpske ali Republiku Srpsku iz njega nikada...

Daro: ma kužim te... no ja bi volio da ste i ostali na prljavcima... u ratu se ćirilica nije mogla čuti... danas je pjevaju i branitelji... jebi ga... ne mogu to progutati... s jedne strane se zaklinju u hrvatstvo a s druge šarafe žarulje... ne ide mi to skupa... nije dosljedno... stalno pljuju Srbe a otkidaju na njihovu glazbu... ne volim nedosljednost...

Čitalac koji nam je dostavio ovu informaciju kaže da je ceo slučaj prijavio kancelariji Oebsa u Zagrebu, ali da nikakvih reakcija nije bilo. Juče nisu reagovali ni predstavnici Srba u hrvatskim institucijama, kao ni hrvatska vlada.

Izvor

U Hrvatskoj se i ove godine nastavlja teror nad turistima, ali i srpskim povratnicima

Постављена слика

BEOGRAD - Srbi bezbedni, incidenti mogući!

Ovo su bile reči kojima su se hrvatski zvaničnici obratili javnosti na početku turističke sezone, posle napada na srpsku porodicu u Vodicama kraj Šibenika. Sada je već više nego očigledno da se u Hrvatskoj i ove godine nesmanjenom žestinom nastavlja teror nad turistima iz Srbije, ali i nad srpskim povratnicima.

Poslednji incident desio se 15. avgusta, kad je automobil srpskih registracija, kojim je upravljala 22-godišnja devojka s dvojnim državljanstvom, kamenovan u večernjim satima kod mesne crkve u ličkom mestu Saborsko. Za ovaj napad najpre je optužena grupa od desetak nepoznatih huligana. Međutim, hrvatska policija je to demantovala ovih dana, tvrdeći da su u pitanju deca koja su se samo gađala kamenčićima!

Nedelju pre u Splitu se desila slična neprijatnost kad je srpski državljanin B. D. (31) na vetrobranskom staklu svog automobila, beogradskih tablica, pronašao zakačenu ručnu bombu i poruku: „Ahtung, zabranjeno kupanje Srbima, četnicima i psima! Bog i Hrvati“. Vinovnici ovog incidenta takođe još nisu identifikovani.

Novosadskoj porodici Potkonjak sredinom jula uništen je automobil u Rijeci. Njima je kamenicama razlupan „ford eskort“, šoferšajbna je potpuno uništena, branik je razbijen, a tablice počupane i ukradene. Na svu muku, maltretirali su ih i policijski službenici, koji su im naplatili taksu da bi iz Hrvatske mogli da izađu bez registarskih tablica...

Šta reći o primeru Petrinjskog radija (o čemu je Kurir pisao juče), na kome se i danas mogu naći otvoreni pozivi na linč Srba, kojima bi, kako neki Hrvati smatraju, trebalo staviti žute trake na ruke, zbog raspoznavanja. Kao u nacističkoj Nemačkoj, kada se tako postupalo s Jevrejima.

Ovo su samo neki od drastičnijih primera incidenata koji su se desili u poslednje vreme u „lijepoj njihovoj“, a koji ukazuju na to da je, i pored pomirljivih tonova predsednika dveju država, situacija na terenu, među običnim svetom, i dalje nabijena netrpeljivošću i mržnjom prema svemu što je srpsko.

Izvor

Fašizam u Osijeku

http://www.e-novine.com/thumbnail.php?file=photo/drustvo/fasizam/Osjek_01_u_227200874.jpg&size=article_large&scale_by=width

Povodom fotografija koje je mladi osiječki naci par objavio na Facebooku, a na kojima su ispred Židovske općine u tom gradu mladić i djevojka kojoj lice skriva Hitlerova slika sa rukom uzdignutom u nacistički pozdrav, oglasio se za sada samo Mergelov institut iz Zagreba. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

Prema dojavi uznemirenih građana Margelov institut iz Zagreba oštro reagira i zgraža se nad objavljenom fotografijom na Facebook profilu autora izvjesnog hrvatskog građanina pod nadimkom Grof Ivan Bücky.

Prema fotografskom materijalu, zločin širenja rasne mržnje počinjen je u noćnim satima nepoznatog dana ispred sjedišta vjerske ustanove Židovske općine Osijek, gdje se vlasnik profila fotografirao s još jednom ženskom osobom u stavu mirno s visoko uzdignutom pesnicom na fašističko-ustaški pozdrav uz fotoportret Adolfa Hitlera kojim je prekrio lice nepoznate ženske osobe. Tom fotografijom što se računalnim putem distribuira preko Facebook stranice, vrijeđaju se i uznemiravaju hrvatski građani, dok se pripadnici židovske nacionalne manjine rasno omalovažavaju, što predstavlja teži prekršaj rasne i druge diskriminacije iz Kaznenog zakona. Da je počinitelj imao jasnu namjeru izazivanja rasne diskriminacije dokazuje i njegovo svjesno omalovažavanje građana židovske nacionalne manjine, te poricanje zločina Holokausta (genocida) i zločina protiv čovječnosti počinjenog nad pripadnicima židovskog naroda u Hrvatskoj u periodu Drugog svjetskog rata. Podno iste fotografije autor je kod jednog korisnika Facebooka 14. kolovoza 2010. ostavio rasistički komentar. Citiramo: „moj dida je bio Ustaša, moj dida je klao židovsku djecu u Đakovu i bacao ih sa drugoga kata u zaprežna kola i vozio na đubrivo, i ti ćeš mog dida nazivati zločincom smeće jedno, i ti ćeš govoriti da on nije u pravu što je to radio i što je mene učio da su židovi karcinom čovječanstva? tko je izazvao sve gospodarske krize, lokalne i svjetske ratove, gladi i siromaštvo? tko je odgovoran za rušenje socijalizma i za pretvorbu i privatizaciju, za pljačke? tko potplaćuje korumpirane političare i tko u svojim rukama drži strane banke i naftne konzorcije? 99% tih ljudi su židovskog podrijekla! tko na koncu u Palestini vrši neviđeno etničko čišćenje i otimačinu zemlje, tko napada humanitarne konvoje, tko falscifira događaje u ww2 i gradi mit na tzv. holokaustu????“

Podsjećamo da je uoči Holokausta grad Osijek brojao oko 3.000 Židova, da je u logoru Auschwitz stradalo njih oko 2.000, a da je velika gornjogradska sinagoga opljačkana i zapaljena 1941. godine upravo na Hitlerov rođendan. Židovska općina Osijek danas ima samo 150 članova. S obzirom na traumatično iskustvo židovske zajednice u doba Holokausta tražimo da Državno odvjetništvo i MUP Republike Hrvatske hitno reagira u skladu sa zakonima i počinitelje privede pravdi.

Izvor

Подели на овим сајтовима

Ja recimo ne gledam   velicinu covjeka uistinu...po rastu,nego po srcu... vidim njegovu velicinu kada vredja ,laze,optuzuje...ili kada ,prasta ,ljubi ..i vjeruje..da je Bog ovdje s nama ,i da ON to cita skupa s nama...

Pa neka se svaki od nas pita,kada stavlja neki post,ili kada pise...da li bi to isto stavio,da vidi da zaista Bog gleda u to..???

Ова ти је Његошева.

8086.gif stretcher

bighugbighug primjetila sam da fali moje pisanje na ovom forumu  dal postalo nevidljivo
Подели на овим сајтовима

into the sunset, ти си стварно чудан ...

кад погледам боље, ти немаш једну нормалнлу поруку а да се не бави оваквим људским девијацијама ...

јел пратиш ти нешто нормално?

Подели на овим сајтовима

Zasto mislite neki,da ja isto tako nebi mogla da uzvratim kontra...???

Danas toga  postoje tone zapisanoga na internetu,dovoljno je kopirati ...ne moras biti ni skolovan,recimo kao ja..

Samo,ovo je  zru isus-sinai vjerski forum ,gdje Bogorodicaaaaaa na mojoj strani,i  uz njihovu pomoc zelim ostvariti  zajednistvo,

i nikako siriti i sijati mrznju.... nasznak...je za mene na prvom mjestu,a nikakva politika...

Da,sam htjela politiku,onda bi isla na druge internetske stranice i forume...

70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

into the sunset, ти си стварно чудан ...

кад погледам боље, ти немаш једну нормалнлу поруку а да се не бави оваквим људским девијацијама ...

јел пратиш ти нешто нормално?

Samo polako nema potrebe da povrh svega i kao admin reagujes na takav infantilan nacin.

Zato bi ovo bile devijantne teme samo vrsimo opservaciju nekih desavanja iz sfere politickog i drustvenog zivota u okruzenju, konstatujemo neke cinjenice i manje vise vodimo dijalog o tome nema potrebe da nervozno (i prostacki obzirom da vidim da si menjao post) repliciras.

To sto je neko pravoslavac i hriscanin ne znaci da treba da bude tolerantni idiot (kritika nije upucena tebi budi spokojan) i da teme kojima se recimo bavi veliki broj mladih ljudi iz Dveri srpskih zigose kao devijantne.

Nemam ja vremena da poput tebe postujem veliki broj poruka dnevno i vodim racuna o tome da li ce se nekome dopasti ono sto je napisano ili ce se naci jos koji tako uvredljiv da se oglasi.

Podforum je posvecen ovakvim temema.

Ti si takvom jednom izjavom popljuvao citav patriotski NVO sektor.

E da...posto si pogresno protumacio onaj moj poduzi post da kazem da nisam imao tebe na umu dakle kritike se ne odnose na tebe stoga nema potrebe za jos jednim ispadom.

Подели на овим сајтовима

брате, узми погледај своје поруке и покажи ми једну нормалну вест пренесену из домена друштва и политике.

нема потребе да се заклањаш иза туђих групација кад је пост упућен теби, а уколико се тај про-српски НВО сектор бави само таквим темама, онда ће од буљења у мрак се само отровати.

и молим појашњење како сам то попљувао цео патриотски НВО сектор, и кога подразумеваш тиме ...

нисам погрешно протумачио твој подужи пост, био си врло јасан.

само ми и даље није јасно шта ме се тиче какав секс спроводе моји суседи у својој кући по својим становницима или како ја то могу да поправим а моја кућа се урушава?

Подели на овим сајтовима

promijenite naslov jednostavno  ,pa mozda ima ne sam iz komsiluka lose vijesti vec kad da ima  od sviju  tako da ovo nemora znaciti  mrznja  odma prema nekome ali ljudi  ce uvijek prije to tako vidjeti , nisu nedaj Boze svi   razbojnici na zemlji ,ima mnogo drugih foruma  sto se  specijalizovali  ,nazalost  sa sviju strana za ovakvo sirenje  isto tako  rijec  naziva nekog naroda nemora znaciti da  su odma  rimokatolici,pravoslavni ili islamski vjernici   tako ko razumio ovo  sta napisa  ,razumjece samo neko ko u stanju da  razum iskljuci i um  

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

greengrin

Napisali sami Hrvati..

http://mladiantifasisti.lefora.com/2008/07/30/rimska-katolicka-sektavatikanske-ustaseevanjelje-p/

Interesantno je ali da i njima Srbija za sve kriva, Srbi su omiljena deca Lucifera, smrdljivi mutanti i kanibali, a ustaše su samo malkice preterali u borbi protiv Hitlera i posle protiv Srba.. Š'taš, kako okreneš, ne valjaš ni ovima ni onima... greengrin

a hajdmo mi ovako postaviti pitanje:

Koliko sam ja uistinu doba, a koliko je on uistinu loš? Šta je to razlog da on mene smatra lošim-dobrim i šta je to razlog pa on na mene gleda kako gleda?

Uh oni su nas u Jasenovcu , a jesmo li mi njih gdje?

A oni muslimani, poturice, balije, zar se nisu opametili, nisu(jesu)htjeli sa nama(srbima-hrvatima) pa im se desilo ono što im se desilo zato što su(nisu) s nama-s njima stali.

a islamska država, oni teže tome, vladali su oni nama vjekovima, zato ćemo im se na komšijski način " odužiti ".

Upitajmo se zaista da li mi lično bar doprinosimo da se mržnja širi.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ja odgovorno tvrdim, da najveći dio hrvata ne mrze nikoga, da najveći dio srba ne mrze nikoga , da najveći dio muslimana ne mrze nikoga.

Da postoji manji postotak i jednih i drugih i trećih, imbecila koji šire mržnju među ovim divnim, jednostavnim, lako zavodljivim balkancima.

Svako dobro!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...