Jump to content

Потресно искуство обраћења у хришћанство бившег муслимана

Препоручена порука

• Одговори 147
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

По чему је ово био сусрет са Богом? Може ли се ово искуство упоредити са неким сличним из житија светих? Јесте пратили добро оче када је рекао да пре појаве "Христа" нека га је сила шчепала за врат говорећи му да призове име Исусово? Пази те, нека "сила га је ухватила за врат" и наредила да призове име Исусово!!! Када и где се Господ у оваквом бунилу некоме јавља при томе га гушећи? Не знам волио бих да неко одговори због чега је ово указање Божије? 0102_laugh

Брате превише пишеш самоуверено у прошлим коментарима, не ваља то.

Да ли уопште гледаш и читаш пажљиво?

Човека је напао ђаво, мучио га, он је покушавао свим силама да се одбрани онако како је научио у исламу, када га је ђао почео да га дави и сабија уз зид, он је у агонији завапио : "Боже помози ми", и тада је чуо ГЛАС (а није му то ђаво који га је давио рекао) који му је рекао : "Призови име Исуса".

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Ево ја сам погледао овај крајње конфузни и неупечатљиви снимак обраћеника на ислам. Пошто сам се раније бавио том темом обраћеника из једне вјере у другу, примијетио сам неке ствари које је и овај снимак потврдио.

Људи који одбаце хришћанство и приме ислам имају неке заједничке особине и заједничке црте у својим причама:

1. најчешће уопште не познају хришћанство добро и сматрају га прекомпликованим

2. траже једноставност у учењу вјере по сваку цијену, тај мотив једноставности код муслимана се стално појављује у њиховим причама

3. евентуално су од вјере хришћанске одбијени "захваљујући" људима чија дјела нису у складу са оним што проповиједају.

Све у свему - у тој причи нигдје нема мјеста за истину. Они траже нешто једноставно, што им неће оптеретити мозак. Једино у чему могу да имам снисхођења и разумијевања према њима је то што хоће сагласност ријечи и дијела.

С друге стране, сви који приме Христа и напусте ислам имају једну ствар заједничку - потрагу за Истином, по сваку цијену.

Вјеровати тврдо да је најсавршенији пророк Божији човјек који је допустио многоженство, благословио освету, имао хрпу жена (од којих је једна имала само 12 година) и читав низ других ствари на које човјек може само да преврне очима... Ево, кога занима:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/MuhamedMaksimov.htm

Подели на овим сајтовима

Вјеровати тврдо да је најсавршенији пророк Божији човјек који је допустио многоженство, благословио освету, имао хрпу жена (од којих је једна имала само 12 година) и читав низ других ствари на које човјек може само да преврне очима...

Није 12. Имала је 6, а брак је био "конзумиран" са 9.

Подели на овим сајтовима

Постоји још једна нелогичност код ислама, брате Немања. Како то да је "мањи" посланик Исус жив и здрав на небу, а "већи" посланик Мухамед мртав и иструлио у земљи?

Подели на овим сајтовима

Постоји још једна нелогичност код ислама, брате Немања. Како то да је "мањи" посланик Исус жив и здрав на небу, а "већи" посланик Мухамед мртав и иструлио у земљи?

На то сигурно иде неки "дубокоуман" одговор у стилу:

"А ко си ти, смртниче, да испитујеш Аллаха? А Аллах је уистину мудар и све зна."

Подели на овим сајтовима

На то сигурно иде неки "дубокоуман" одговор у стилу:

"А ко си ти, смртниче, да испитујеш Аллаха? А Аллах је уистину мудар и све зна."

Да, том логиком управо одговарају. Гдегод загусти - ко си ти да знаш боље од Алаха? А говор Алаха је, наравно, оно што рече Мухамед. Па ко воли - нек изволи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...