Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Russian Orthodox Church Outside of Russia. Iliti zagranicna crkva. Iliti bivsa ruska raskolnicka crkva ( sve donedavno nisu bili u zajednistvu ni sa kim sem sa SPC i Jerusalimom). Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Новембар 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 А да се вратите на тему? Љуљаци? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 "Хвала ти оче - то "лицемерије"; и теологија - "баба мариног предања"; и "твоје" и "ти" - не "етикетација" него прсонлазиција и слобода понашања у њој; а и та "духовна висина" - то ипостасно обраћање непоштовања и лажи према једном презвитеру Цркве, а још све у незнању, и у тој врсти академског неваспитања у односу на ваш годинама показан однос према мени на верујем.орг сада се гради и ове. Са чиме сте ви заслужили да говорите о мени, јер никада и нигде нисам нешто говорио о вама, нити вас се сетим осим ако ме овако безобразно не подсетите? Одакле таква присна ипостасност решавања "мене" као проблема, у одузимању основног права да јавно кажем да се не говоре лажи у вези РОКОР? Јел то наша спрска култура? Из ранијих разговора на оном воруму стекао сам утисак да нема смисла са вама о било чему да разговарам, јер сте, да кажем, својевстно емотивно непредвиђен човек уосталом као и сада. Таквих се клоним јер ти људи нису добронамрени. Какве везе има већина овог што сам ИЗНУЂНО рекао са вама а у вези овог о чеми виу жеелите да говорите? Ко вам даје право и на чему га ви заснивате? (којим културним и људским нормама заснивате). И као ви разумете о којим проблемима ја говорим у ОСА, у којима она данас грца. Ни то не бих рекао да нисам срео онако изражену тедениозну мисао у вези РОКОР. И шта ви имате самном у вези свега тога? Да ли раније јавно показано неваспситање према мени, од вас и у вашим нормама схватања цркве и свештеника вама то дозвољава? Ја не могу и нећу да спорим са таквим типом људи који није више способан да научи и зна, и који годинама стоји на теологији форумашких информација и те врсте писања, у некој сталној конфортацији са неким или нечим. А прве речи на главној страници овог сајта су "љубав". Са типом људи вашег форумашког профила престао сам о било чему да разговатрам, највише због тога што нисте се још научили како да разговарате. Ви не говорите о субјекту него о човеку који се дотиче субјекта, а то је увек сигуран материјал за "теолошке разговоре" непосустајања и непопуштања са чланом Цркве који њу показује другачије од ваших популарних и еуфоричних стереотипних схватања исте. И о чему ћемо нас двојица овде споримо? О којем расколу или расколима, када је Богочовечанско срце далеко од вас да се сажали на човека, и схвати чињенице (Иситну), да је рецимо ПСТВА, и савршена плерома Цркве и она прегмаска, која броји рецимо негде око 30-сетак људи? И вама су овде битне бројке људи, и да ли је отишло оволико или онолико људи - који су стотинама пута више од ове поменуте прегмаске. То може само мој Србина тако да размишља. Прави пастир и пастири жале за те људе и траже начине зацељења и исцељења а не ликују, као рецимо ових дана на оном Верјуме.орг заједно са његовим Уредником. Зар то нису људи од наше крви и костију за које се не треба борити, него их одмах треба предати паклу огњеном. Саклони Боже те љубави о којој сте годинама овде шврљакали, и са њом нападали људе као и сада мене. И са вама да ја говорим о оној "једној нађеној овци", и остало, и да вас учим да не ликујете за ово што се десило него да жалите, и да се кајете. Барем за оне форумашке речи које су изречене а које су водиле у пролиг и најмањим делењима у Цркви (чак и "промилно"), т.ј. са таквим расположењем схватања еклисиологије. И ви ћете да знате нашта ја "алудирам" - као ви сте способни да мене занте и познајете, да оцените моје способности и личност, моје знање, и моју пастирску делатност која је сигурно више ваших домена изграђеног непоштовања, него се котира на много већим ауторитетима и поверењу Цркве и ван тог "фамозног" РКОРА-а. Ви мене друже не познајете, а како видим и нећете! О да, и ово. Треба нечим да заслужите да самном разговарате о Шмемановој теологији, а као прво да га боље познајете од мене. Ви не можете и не умете самном о томе да говорите. Поздрав! И не желим са вама да разговарам, а све због искуства са верујем.орг, осим ако се према мени не уљудите, и то по оним речима блаженопочившег патријарха Павла, и тако почнете да ме поштујете у оним нормама, у којма Црква то тражи од вас. Пред вама се воде нећу понижавати, јер Црква нија ваша прћија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 " Поздрав! И не желим са вама да разговарам, а све због искуства са верујем.орг, осим ако се према мени не уљудите, и то по оним речима блаженопочившег патријарха Павла, и тако почнете да ме поштујете у оним нормама, у којма Црква то тражи од вас. Пред вама се воде нећу понижавати, јер Црква нија ваша прћија. Brate mili vas o Ljubo niko nije spomenuo; dok se sami niste javili; ironicno nam cestitali raskol; nazvali sve srpske svestenike u Americi nesposobnjakovicima, izvredjali srbe kao naciju... Ocekujete da vas postujemo dok cete vi da prostite da se izivljavate nad nama? Postuj da bi bio postovan. As simple as that. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 А да се вратите на тему? Љуљаци? Ja s ovim zavrasavam raspravu sa o. Ljubom. oprostite sto smo spamovali temu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 А ви Zeebedee, добро, то је то. Руска црква не прави клубове по својим парохијама (певаљке и бинго, нити има јачег "епископа" у преседнику црквене општине од епископа)), нити је она само РОКОР, да би опстала да би се тако гађала бројкама. А колико сте озбиљни толико показујете и да се образовани. Када неко, саслужује са осталим помесним црквама он није у расколу. У расколу се не спасава. И прочитајте шта је Алфејев рекао о врстама раскола који су постојали у историји. А да нисте заједљиви као што јесте, и то од оне прве поруке, притом некултурни, знали би да је и наша СПЦ у вереме Душана била "расколничка", или недавно бугарска, и да вама то даље не говорим, јер очигледно је да својим расложењем то и не заслужујете. У расколу светитељи не просијавају својим чудесима и нетљеношћу, а тиме да се вратимо Илароновим речима о расколу. Само, Руска црква је јака па може о томе да говори и није је брига за психолошки ифериорни Фанар. Уосталом, због епиксопа паришке јурисдикциеј је била прекинула општење са Фнаром. Па је питање за овдашње свезнајуће теологе шаблона а ко је ту био у расколу, нек је то и на месец - два дана? О да, да вам кажем, изгледа да сам дуже на овом форуму од вас? Не само "Зоран Стојаковић", него су ме напали и "Борци за веру", и чак писали о томе како ја не бих требао да овде пишем. А ја пишем одавно! Па погледајте где вам стоји и та заједљива примедба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Јавно лажете да сам назвао српксе свешетенике у САД неспособњаковићима и остало. Јесам иронично честитао раскол и то тако као што се и иронично догодио. И тражим опроштај за то. И хвала Вам што завршавате ове ваше клевете на мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 И мене је "споменуо" Aragorn - Александар ако се не варам? А не ви! Ви сте неодговорно мене изазвали на онај коментар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Izvinite o. Ljubo sto sam nekulturan a ne kao vi; sto sam neobrazovan a ne kao vi; sto sam nazalost srbin a ne kao vi; i sto mozda u ponekoj srpskoj crkvi ima i bingo ( u mojoj Bogami nema a nema ni pevaljkia predsednik je da prostite jedna divna hriscanska dusa/ kako ono bese ja se brinem za dusu svakog Hriscanina a ovamo nazva gomilu ljudi neljudima) Izvinite sto sam vas nazvao raskolnickom crkvom; jer sam mislio da kad odes u raskol ( a to ROCOR jeste uradio onda ides u raskol) i zaista mi najdublje oprostite sto ne znam ko je Zoran Stojakovic i ko su Borci za veru i posebno mi oprostite sto nisam duze na forumu od vas. Ajd sad me ignoriste molim vas. Руска црква је јака па може о томе да говори и није је брига за психолошки ифериорни Фанар Ovo je najodvratnija i najgluplja recenica koju sam procitao na ovom forumu.A pricamo o jednoj svetoj sabornoj....Mopzda se o toj "jakoj ruskoj" crkvi to i ne cita u Verovanju jer sta ce im psiholoski inferiorni srbi, grci, arapi, amerikanci... Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Јавно лажете да сам назвао српксе свешетенике у САД неспособњаковићима и остало. А не бините се ви за РОКОР. А истина је да овде у САД много нашег младог света иде у храмове РОКОР-а и нико се не пита и зашто. Нити је неког брига за њих. А људи у овом заиста слободном свету траже и када нађу остану, а зашто то вам могу они најбоље дати одговор.Jesu ovo vase reci ili od Deda Mraza? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 И мене је "споменуо" Aragorn - Александар ако се не варам? А не ви! Ви сте неодговорно мене изазвали на онај коментар. I on vas je spomenuo nakon sto ste propisno izvredjali srbe, srpske svestenike.. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Ја сам Србин као и ви - и код мене долазе Срби са свих страна Америке. А ви сте необразовани зато што не знате шта је раскол, нити историју, нити ту еклисиологију, а некуллтурни зато што говорите јавну неистину да сам рекао да су свештеници неспособњаковићи у САД. Типичнио пренемагање и пренадувавање ових разговра. А могло је другачије. И некултурни сте зато што ми одузмате моје "српство", или га стављате испод Вашег. А то је пресоналиција и непоштовање личности у мени - некултура. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Оставите се ви више тог "српског поштпала" као јединог излаза из ове ситуације коју сте Ви створили. И не уопствујете у томе. Ви мене вређате на националоној основи само зато што сам ја у РОКОР. А то је овде, знате, предрасуда, која се ужасно кажњава. Ово све вам неће сакрити недоговроност оне ваше прве поруке. И испоштујете барем ваше речи које сте малопре овде написали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Добро је,ајде...смирите се мало,сви заједно. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Ја сам Србин као и ви - и код мене долазе Срби са свих страна Америке. А ви сте необразовани зато што не знате шта је раскол, нити историју, нити ту еклисиологију, а некуллтурни зато што говорите јавну неистину да сам рекао да су свештеници неспособњаковићи у САД. Типичнио пренемагање и пренадувавање ових разговра. А могло је другачије. И некултурни сте зато што ми одузмате моје "српство", или га стављате испод Вашег. А то је пресоналиција и непоштовање личности у мени - некултура. Ja sam sa vama zavrsio. Zivite u vasem imaginarnom svetu, o vama intelektualcu i dobrotvoru koji ste stvorili.Cim vas covek pritisne dokazima vi pocnete da ujedate i nazivate sagovornika neintelektualcem, nevaspitanim i slicno. Ajd, prijatno.Iako ste mi ostali duzni za pitanje o pricescu u grka i da li ste isto savetovali srbima da rade kad dodju kod vas? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука